Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - yam

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Lentomatkustus / Vs: Millä yhtiöillä olet lentänyt?
« : 22.03.2009, 13:59:53 »
Päivitys

Air China (A319, A320, A340, B737, B757, B767)
Air Finland (B757)
Air France (A320, B737, B777)
Blue1 (AVRO RJ85, RJ100, MD83)
British Airways
Britt Air (Fokker-100)
China Eastern (B737)
China Southern (B737, A320)
CSA
Dragon Air (A319, A321)
Finnair (MD11, MD82, A319, A320, A321, A340)
Fly Blue (Fokker-100)
Golden Air (Saab)
Hainan Airlines
KLM (B777, B747, A319, A320)
Lufthansa
Lufthansa Cityline
Ryanair (B737)
SAS (MD82)
SAS Norway
Sichuan Airlines
United Eagle Airlines

2
Lentomatkustus / Vs: Peking - Chengdu - Peking
« : 23.02.2009, 22:28:34 »
- ja kävi sellainen flaksi että heitin riemusta pari kärrynpyörää: Ebookers löi tiskiin KLM:n lennot Hki-Amsterdam-Chengdu loppusummalla 565,50 € just meikäläisen haaveilemina matkapäivinä!

Tuohon kannattaa kyllä tarttua. Amsterdam-Chengdu väliä lennetään hyvinkin vajaatäytöllä, joten sitä on mukava lentää. Joka kerta olen saanut oman kolmen penkin setin varattua makoiluun. Lisäksi ei tarvitse vaihtaa Kiinan sisällä, joten laukut menee perille asti yhdellä checkauksella.

3
Lentomatkustus / Vs: Ajankohtaiset tarjoukset
« : 03.02.2009, 14:23:45 »
Lufthansalla näytti olevan halpoja lippuja Helsingistä Eurooppaan ainakin hiihtolomien ympäristölle. Meno-paluuhinnat 128 euroa. Hihaan tarttui lennot Lontooseen, mutta oli myös Roomaakin tarjolla, jonne ostin liput vähän aikaa sitten kalliimmalla. Muita paikkoja en katsellut, mutta kannattaa käydä tsekkaamassa.

4
Lentomatkustus / Vs: Paras hyöty lentopisteistä?
« : 28.11.2008, 10:44:16 »
KLM/Air Francella paras hyöty pisteistä tulee PromoAwardseista. Esim. Helsingistä meno-paluu vaihtuviin jenkkikohteisiin turistissa 25000 ja bisneksessä 50000 mailia. Verojen ja muiden maksujen määrästä en vielä omaa tietoa.

5
Mikähän ihme siinä on, että nykyistä aselakia ja aseita ei saa kritisoida. Mielestäni jotain vikaa on järjestelmässä, joka myöntää aseluvan mielenterveysongelmista kärsivälle ihmiselle. Ajokorttikin otetaan pois, jos ajokyky rapistuu tai jos sairastaa esim. epilepsiaa. Miksi sama ei päde aseisiin? Jokin aika sitten esitettiin dokumentti vanhasta miehestä (ei varmasti enää ajokuntoinen), joka ei läpäissyt enää metsästäjän ampumakoetta. Kuinka säälivästi ohjelmassa asiaa käsiteltiinkään, mies parka ei saanut enää jatkaa rakasta harrastustaan. Aseluvan sai toki pitää ja jatkaa hirveä pienempien elukoiden ampumista, vaikka sihti ei enää hyvä ollutkaan. Sitten kun käsi tärrää ja tulee vahingonlaukaus, niin todetaan, että sattuuhan näitä.

edit: Pakkohan tätä asekeskustelua on vielä hämmentää, tuli vaan mieleen, että kuinka moni on kuollut käsiaseen luodeista Suomessa vaikka viimeisen 25 vuoden aikana? Entä haulikon/kiväärin? Tai entäs sitten ohmygod, leipäveitsen iskuihin? Kielletään kaikki!

Mielestäni on niin kulunutta käyttää vetsi-ase vertailua, ei aseet tapa, ym. kivääriyhdistyksien sloganeita. Toistan tässä aiemmin esittämäni kysymyksen, miksi mm. käsikranaatit ja singot ovat kiellettyjä? Niihinhän on kuollut Suomessa viimeisen 25 vuoden aikana hävyttömän vähän ihmisiä. Vapautetaan nekin ahdasmielisten pasifistien kieltojen kahleesta. Sallitaan kaikki! Tehdään joukkomurhat helpoksi ja annetaan ihmisille todellinen vapaus valita.

Mitä mielenterveysasioihin tulee, niin ketuttaa suuresti että eräässäkin isossa työterveysfirmassa fyysisen sairauden erikoislääkärille pääsee muutaman päivän sisään, mutta henkisellä puolella ajan saa vasta parin kuukauden päähän. Psykiatri kun tekee töitä yhtenä päivänä viikossa, eikä talon ulkopuolisia palveluita saa käyttää, toisin kuin muiden erikoislääkärien osalta. Henkiset ongelmat ovat edelleen suuri tabu ja niiden hoito retuperällä niin nuorten kuin vanhempienkin keskuudessa, eikä asia varmasti pitkään aikaan tule muuttumaan. Ei vaikka koulusurmia ym. sattuisi jatkossa kerran vuodessa. Niihinkin turtuu. Kyynisyys ompi voimamme.

6
Lentomatkustus / Ryanair (Vs: Ajankohtaiset tarjoukset)
« : 24.09.2008, 17:16:55 »
Ja tuttuun foorumityyliin ei oteta asiasta selvää ennen kommentointia  ;D

Kyllä ne verot sisältyvät, tai pikemminkin niitä ei laskuteta.

Nojoo, luulin ottaneeni asiasta selvää, mutta luulo ei ollutkaan paljon väärti. Etsin lentoja Bremeniin ja takaisin ja löysin paluulennon, jonka hinta oli 0€. Oletin kyseessä olevaksi tarjouslennoksi ja kun tuohon hintaan tulikin 15€ lisää veroja ja muita maksuja, tein johtopäätökseni.

7
Tapauksena sinänsä tämä ei ole sen traagisempi kuin Myyrmannin pommi-isku, Eveliina Lappalaisen surma tai viimekesäinen 14-vuotiaan puukotuskaan. Ja yhdessäkään näistä ei tuliaseita tarvittu.
Ja vaikka käsiaseet kiellettäisiin, niin ihan kuin vastaavaa tuhoa ei saisi aikaan isukin metsästyshaulikolla tai vaikka sitten pienoiskiväärillä. Tai sitten vain polttamalla tai räjähteillä.

Kyllähän ihminen toki toisen tappaa jos on niin päättänyt, mutta kuinka helpoksi se pitää tehdä? Itsekään en näe mitään syytä mihin tavallinen ihminen puoliautomaattista käsiasetta tarvitsee. Jos se on harrastus, niin sitten harrastetaan valvotuissa olosuhteissa ja säilytetään asetta ampumaradoilla.

Jos käytetään niin kovin kulunutta asennetta "ei aseet tapa, vaan ihmiset" niin miksi ihmeessä ei annettaisi kaikille oikeutta hankkia käsikranaatteja tai sinkoja? Jostain syystä räjähteitäkin on hankala hankkia. Eihän ne ketään tapa. Johonkin pitää raja varmasti vetää, joten miksei käsiaseisiin. Isän haulikkoa on hankalampi salakuljettaa julkisilla paikoilla.

Vähintäänkin pitäisi pitää psykologiset testit, ennen kuin ihmiselle luvallista tappovälinettä luovutetaan.

8
Lentomatkustus / Ryanair (Vs: Ajankohtaiset tarjoukset)
« : 24.09.2008, 16:01:51 »
..ja tuttuun raikkutyyliin "ilmainen" tarkoittaa hintaa ilman veroja ja muita maksuja. Mikä siinä lain noudattamisessa on niin vaikeaa?

9
Soitin juuri (nimettömänä) pari viikkoa sitten KELA:an ja sieltä kerrottiin, että jo neljä viikkoa kestävästä matkasta pitää ilmoittaa KELA:an. Tässä kulkee se raja. Alle neljä viikkoa saa olla poissa maassa ilman ilmoitusvelvollisuutta.

Aika lyhyt aika tuo neljä viikkoa. Mutta tuo koskee varmaankin pelkästään ilmoitusta. Vuosi sitten asiaa tutkin ja jäin siihen ymmärrykseen, että vasta yli vuoden maasta poissaololle pitää anoa Suomen sosiaaliturvassa pysymistä. Ja muistaakseni n. 3-4 vuoden jälkeen siitä pullahtaa pois, jollei ole kunnon perusteluja. Jos ei ilmoita/pysymistä ano, niin varmaan tippuu jo aiemmin.

10
Hurjalta menolta tuo keski-ikäistyminen kuulostaa. Itse taistelen vasta kolmenkympin kriisiä vastaan, mutta joitakin keski-ikäoireita on alkanut ilmaantumaan. Mökkireissulla kului vain viisi olutta, poikain rymyreissulla en jaksanut rellestää kuin yhden illan, etukortit on jo pitkään olleet rinnakkaisia ja olen jopa harkinnut asunnon ostamista. Puolikkaan nappisilmä-Ladan oston laitan kyllä 30-kriisin piikkiin. Nyt pitää kiireesti suunnitella joku ulkomaanreissu kesälomalle.

..toisaalta Seinäjoen tangomarkkinoilla olisi tuttu laulamassa..

11
Toissapaivana, eilen ja tanaan olen onnellinen, koska olen elossa. Ehka samasta syysta sailyn onnellisena koko viikon. Onnellisuutta lisaa viela lammin sisatila maan tasolla sahkolla ja vedella varustettuna. Syy onnelisuuteen siis se, etta Chengdun kaupungilla oli onnea mukana maanantain jaristyksessa ja talot ovat viela pystyssa. Jalkijaristyksia tulee vielakin jatkuvasti, naemma ollut maanantain jalkeen 20 kipaletta vahintaan 5 Richterin jaristysta, pienempia satoja. Viela kun kotiin paasis..

12
Harmonikkataiteilija Viljo Vesterisen Suomessa julkaisematonta tuotantoa on löytynyt ulkomailta...

Voivoi. Harmonikkamusiikki on yksi ihmiskunnan pahimmista vitsauksista. Olen elämäni aikana törmännyt vain kahteen järkevään hanuristiin, toinen vaihtoi kurttunsa rippikouluiässä bassoon ja toinen oli häpeilevä piilohaitaristi, joka jäi kiinni soluasunnon lattialle ilmestyneen Hanuristi-lehden johdosta. Ammattikunnan ylpeys on kyllä arvostettavaa. Omassa pääkopassani hörisen aina katsoessani Kultainen hanuristi -kisoja joissa loistaa tulenpalava innostus omaa instrumenttivalintaa kohtaan. Katsooko kukaan muuten tuota äärimmäisen jännittävää karkeloa muussa kuin huumorimielessä?  ;D

Tulipas mieleen Julmahuvin kurtunvenytyskarkelot. On aika lähteä kotiin oluelle.

13
Löysi se veroehdotus omaankin laatikkoon. Laskeskelin saavani takaisin muutamia satoja euroja, mutta reilun tonnin palautus yllätti melkoisesti. Taas yksi hyvä syy siirtää kesäloman vietto talven kurjimpiin ja pimeimpiin hetkiin.

14
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 17.04.2008, 08:28:36 »
Ja jos olen uutiset oikein ymmartanyt niin tasta paivasta alkaen suomalainen voi

- hakea Kiinan viisumia ainoastaan siita maasta missa on kirjoilla Eli esimerkiksi Hongkongista tai Bangkokista hakemista varten pitaa ensin olla ilmoittaunut siella asukkaaksi.

Oletko mistä tämän kohdan lukenut? Vähän hirvittää, jos tuokin on totta. Nykyinen viisumini loppuu heinäkuun lopussa, mutta työt jatkuu syyskuun alkuun. Kiinan sisältähän ei uutta viisumia voi hakea, mutta jatkoa toivottavasti vielä voi. Taitaa rajoittua lomareissailut sitten maan sisälle elokuussa.

15
Nyt pitää tästäkin alkaa stressaamaan. Verotoimiston osoitejärjestelmä on syvältä. Sinne voi kirjoittaa vaikka miten pitkän osoitteen, mutta printattuna näkyy vain tietty määrä merkkejä. Tästä syystä jäi verokortti tulematta tänne kauas ja todennäköisesti samalle tielle jää ehdotus, vaikka kävin asiasta urputtamassa. Ja verottajaltahan ehdotuksen puuttumista saa kysellä vasta kuun lopussa, jolloin ehkä yrittävät lähettää uutta, joka saapuu tietenkin palautuspäivän jälkeen. Ihan sama. Pitäkööt euronsa.

16
Baarien vessanpöntöt ovat yleensä aika uneliaita paikkoja, mutta hauskin kokemus taitaa olla Tampereella Hakametsän jäähallin punttisalilla vietetty yö. Etenkin kun makoisat unet aamulla tuli keskeyttämään itse Helmisen Raipe.

17
Lentomatkustus / Vs: Millä yhtiöillä olet lentänyt?
« : 14.04.2008, 10:55:14 »
Air China (A319, A320, A340, B737, B757, B767)
Air Finland (B757)
Air France (A320, B737)
Blue1 (AVRO RJ85, RJ100)
British Airways
Britt Air (Fokker-100)
China Eastern (B737)
China Southern (B737, A320)
Dragon Air (A319, A321)
Finnair (MD11, MD82, A319, A320, A321, A340)
Fly Blue (Fokker-100)
Golden Air (Saab)
KLM (B777, B740, A319, A320)
Ryanair (B737)
SAS (MD82)

Konetyyppejä lukuunottamatta taisin muistaa kaiken.

18
Aasia / Vs: 7 maata aasian läpi syys-joulu - ongelmia?
« : 19.03.2008, 06:53:46 »
150 mb lienee mahdollista uploadata kohtuullisessa ajassa varsinkin Kiinassa, Thaimaassa ja Malesiassa.

Kiinan nettinopeudesta olen eri mieltä. Ainakin Suomeen päin tuppaa data kulkemaan 1-2 kbit/s. Hyvinä hetkinä ehkä hieman nopeammin.

19
Näinpä. Ja hyvin USAkin lähti leikkiin mukaan poistamalla Kiinan ihmisoikeuksia polkevien maiden listaltansa. Kiina alkaa olla jo niin suuri talousmahti, että toisarvoiset asiat (ihmisoikeudet, sananvapaus, demokratia,..) ja niistä Kiinalle valittaminen, alkavat hämärtyä. Toki Kiina virallisesti menee kohti ihmisoikeuksia ym. kunnioittavaa valtiota, mutta käytäntö on toista. Nettisensuurikin pahenee päivä päivältä. Onneksi suomeksi saa vielä uutisia lukea ja turista, englanninkielisiä ulkomaanuutisia ei näe oikein mistään.

Toinen tuleva konfliktin aihe on Taiwan ja sen itsenäistymispyrkimykset. Vastikään Hu Jintao lausui, ettei Taiwanin kannata yrittää minkäänlaisia itsenäisyyspuuhia, koska ne tukahdutetaan tavalla tai toisella. Kiina on alkanut myös varustaa sotalaivastoaan, jotta voi tarvittaessa hyökätä Taiwaniin. Pelolla odotan olympialaisten jälkeistä aikakautta.

Taidanpa laittaa parvekkeelle jonkinmoisen kantaaottavan plagaatin suomeksi, katotaan kauanko kestää, että poliisit kolkuttaa ovelle. Hiljaisen miehen hiljainen protesti.

20
Kaikkeen tottuu, tai alistuu, mutta kyllä mun valtavaan 15" näyttöön mahtuis leveempikin palsta. Vai onko tässä kosiskeltu kännykkäsukupolvea tahi tulevia mainostajia? Enemmän sais olla kontrastia väreissä, ehkä jopa vaihtuva värimaailma riippuen 'tympiikö' ja 'olen tänään onnellinen' -ketjujen voimasuhteesta. Kaikenlaisia vilkkuvieritysfläsäreitä sitä ihmisille pitääkin nykyisin olla tarjolla. Pois tuommoiset turhukkeet.

Sivuja: [1] 2 3 ... 6