Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kilroy1

Sivuja: [1] 2 3 ... 33
1
Aloittelevan lentomatkaajan tyhmät kysymykset. Suomen päässä check-in ainaki finnairilla on suht tiedossa. Mutta miten kun ulkomaillla pitää tehdä check-in? Onko joka maassa netti, että saa tehtyä puhelimella etukäteen? Mitä jos ei saa puhelimella tehtyä eikä ole mitään tulostettua näyttää kentällä? Mitä näytän check-in automaatille jos virkailijapalvelua ei ole lainkaan, että saan matkalaukkuun lipun sekä boarding passin? Stressaa, enkä vielä edes harkitse vaihdollisia lentoja tän takia!

Ja vielä yksi asia, milloin ne check-in tiskit ja bag dropit aina aukeaa, paljonko ennen lentoa?

Itselle netti chek in hankala koska monta kertaa ollaan koko perheen kanssa reissussa ja kännykkä lippu neljälle turvatarkastuksessa ja portilla ovat hieman hankalia. Tällöin olen tehnyt netti chekkauksen esim nettikahvilassa jossa saan tulostettua liput. Tämäkin tosin riippuu yhtiöstä ja siitä onko ruumalaukkuja. Esim easyjetillä saat tehtyä nettichekkauksen ja baggage dropista saat tulostetut lentoliput. Easyjetin chekkausaika (30 päivää) on vielä niin pitkä että viimeksi sain jovlähtiessä tehtyä kaikkien neljän eri lennon chekkauksen etukäteen.

2
Tyhmät kysymykset / Vs: Luottokortin hyödyt
« : 14.08.2018, 23:17:28 »
Teknisesti kyse ei ole osingosta, vaan osuuspääoman palautuksesta. Verotuksessa oli ennen ero. Nuo olivat verovapaita. Joka alueosuuskaupasta saa ostaa vian yhden osuuden. Noita on yli 20 kpl, mutta vain kymmenkunta maksaa tuota palautusta. Parhaista on saanut 20 euroa ja heikoimmista vitosen pintaan. Itsellä toki ollut kymmenisen vuotta kaikkien maksajien osuudet. Samoin muulla perheellä eli neljä kertaa 11. Reilun neljän tonnin sijoituksella sai ekoina vuosina 500-600 euroa verotta vuodessa. Nyt ne meni osittain verolle ja osa kaupoista on lopettanut palautusten maksamisen. Rahan toki saa takaisin erotessaan jäsenyydestä.

juuri näin, itselläni omistukset n. viidessätoista osuuskaupassa. Kannattaa huomioida ettö ei ole mikään pakko liittyä oman alueen osuuskauppaan..  ja liittymisen voi hoitaa netissä. jos kortin takia liittyy niin kannattaa valita osuuskauppa joka paklauttaa eniten., eli joko KPO tai Etelä-Pohjanmaan osuuskauppa. S-pankin visa onnhyvä vaihtoehto jos Norskia ei saa.. ei eduissa norskille pärjää mutta hyvä vaihtoehto.

3
Tuolla aikataululla Teneriffa. Löytyy paljon muutakin kuin valmismatka-turistien kohteet. Auto alle ja saarta tutustumaan. Moni vähättelee Teneä juuri massaturismin takia mutta kannattaa tutustua. Noin kuutena talvena tuolla ollut ja ensi talvena taas pariksi viikoksi.

4
Tyhmät kysymykset / Vs: Matkalaukkupohdintaa
« : 18.07.2018, 22:35:42 »
Aina kun varoitetaan käyttämästä  Pariisia vaihtokenttänä niin onko kenelläkään mitään oikeaa tietoa mikä on eri kenttien todennäköisyys siihen että laukku hukkuu tai tulee myöhässä ? Ihan heti en usko mihinkään Pariisin viitenkymmenee. prossaan tai Heathrown 33:een prossaan.

Onko noista jotain tilastoja ?

5
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 09.07.2018, 22:50:01 »
Mauerparkiin oon ajatellutkin mennä käymään. Osaatko, kilroy1, nimetä jonkun edullisemman kirpparin?

Mites tuolta Tegeliltä muuten pääsee kätevimmin julkisilla keskustaan?

Muita kirppiksiä en edes yrittänyt etsiä koska oltiin vain muutama päivä ja jatkettiin sitten eteenpäin. Tegeliltä ja Tegelille kuljettiin taksilla, osasyynä se että meitä oli neljä henkeä joten päätä kohden taksi oli halpa. Lisäksi hotelli otettiin tarkoituksella Charlottenburgin alueelta jolloin taksi Tegeliltä oli vain 17-19 eur/suunta. Oli muutenkin aika hyvä valinta hotelleilta koska liikkuminen metrolla ja junalla nopeaa ja alueelta löytyi hyvä valikoima kauppoja ja ravintoloita. Ei tarvinnut aina lähteä keskustaan.

6
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 01.07.2018, 16:39:54 »
Mauerpark on sunnuntaina kåymisen arvoinen.. itse kirppis on ylihintainen mutta ruokatori ihan jees ja esiintyjät loistavia. Picnic asenteella liikenteeseen..

7
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 01.07.2018, 16:37:26 »
lähe 5 tuntia meni kahden teinin kanssa kun kierrettiin eläintarhaa..  ;D on kyllä käymisen arvoinen paikka. profiilikuvan karhua en huomannut katsoa.

8
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Vs: Autolla espanjaan
« : 26.05.2018, 22:53:40 »
kuinka pitkään teillä on varattu koko reissuun?

9
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Vs: Autolla espanjaan
« : 25.05.2018, 23:24:31 »
Onhan siinä trave-torrevieja yli 2500km ajettavaa joten yksi kuski ja yksi pysähdys.. onnistuu mutta menee rankaksi. Miksi muuten menet autoloa ? lemmikit ovat ainoa syy (tai pitkä oleskelu) miksi näkisin perusteita.. muuten lentoliput+vuokra-auto tuntuu fiksuimmalta. Yhden reissun tein torreviejaan misså lennot olivat Bilbaoon.. hauska reissu mutta tylsiä motareita tuli nähtyä tarpeeksi. Totakaan ei tehty yhdellä ajola vaan yövyttiin Zaragosassa molempiin suuntiin mennessä.

10
Lentomatkustus / Vs: Easyjet
« : 25.05.2018, 23:06:45 »
taas sarjassa tyhmiä kysymyksiä.. mutta silmiin ei osunut easyjetin sivuilla vastausta..

Mihin asti voit lisätä matkatavaroita varaukseen ? Norskilla taitaa olla aikana 48h ennen lähtöaikaa.. miten easyjet? Ja siis halvemmalla hinnalla, kentälläkin matkalaukun lisäys onnistuu mutta kovemmalla hinnalla.

11
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 26.04.2018, 23:12:17 »
Pari tyhmää kysymystä kaupungin julkisesta liikenteestä..

Tegelin taksit, ilmeisesti ovat turvallisia ja ihan kohtuuhintaisia myös yöaikaan?

Ryhmälle (max 5hlöä) saa ostettua päivälipun   kleingruppen-tageskarten, saako noita kaikilta asemilta vai kannattaako ostaa etukäteen? Jos ostaa etukäteen niin pitääkö se vaihtaa "oikeaksi matkalipuksi" jossain tms?

Mitkä kaikki liikennöintivälineet kuuluvat ton em. lipun piiriin ? metrot bussi, ratikka ? oliko joku laiva joka on myös osa julkista liikennettä ?

12
Lentomatkustus / Vs: Easyjet
« : 26.04.2018, 22:45:12 »
Mitäs kokemuksia on Easyn Helsingin lennoista..? En ole itse vielä ehtinyt yhtiöllä lentää mutta kesäkuussa olis tarkoitus testata Berliini ja sieltä Faroon. Ainakin hintataso on sopiva vaika lennot osuvat meidän kesälomakauteen..

13
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 01.10.2017, 13:31:23 »
Vaikka omassa sigussa on mainoslinkki niin mainosten pitää omasta mielestä olla rehellisesti tunnistettavissa, ei noita goo.gl yms linkkejä.. jotka useimmiten johtavat johonkin virussivustolle yms.. eli toi affli-linkki on turvallisemmasta päästä. Mutta ei tosiaan kovin hyväksyttävä, toivottavasti modet siivoo nää flodaamiset mahdollisimman nopeasti pois.. ja jos käyttäjä jatkaa linjaa niin koko käyttäjän pois.

Ja jotta pysytään aiheessa.. edelleen norskilta pisteet itseltäni. Joitain pieniä myöhästymisiä ollut mutta näitä ollut aina kaikilla yhtiöillä. Itsellä käytössä myös norskin luottokortti, tuntuu tietysti pieneltä se 1% cashback mikä kortilta tulee "lentorahaa" mutta itselleni tuli vuodessa n. 200eur palautuksia mikä alkaa jo tuntumaankin kun sen saa vähentää lentolippujen/matkatavaroiden hinnasta. "oikein" käytettynä kortti on ilmainen, huolimattomalle käyttäjälle (joka maksaa korkoja) ihan pirun kallis.

14
Yhtä yllätyksellisesti kun alanmies suosittelee Italiaa itseltäni suositukset epätrendikkäällle ja monen mielestä junttimaiselle mutta yllättävän monipuoliselle Teneriffalle ;)

Hieno paikka missä ilmasto ympärivuoden tasaisen lämmin ja yllättävän monipuolinen kohde kunhan vaan lähtee tutustumaan siihen turistiresorttien ulkopuolelta.

15
Tuokin on aivan totta, olen itse kyllästynyt autovuokraamojen rahastusperiaatteeseen missä mistä tahansa keksitään joku keino rahastaa..  >:(

Ja toinen hyvä syy on se että en tarvitse uutta autoa alle, uskon että huollettu vanhempikin (puhutaan kuitenkin 2000-luvun autoista) auto kestää käyttöä siinä missä se uusikin. Omille autoille tulee ajoa +30tkm/vuosi ja hyvin ollaan pärjätty viidensadan-kolmentonnin autoilla, ei olla pahemmin tielle jääty.

socialcar.com:ia ja gomore.com:ia katselin mutta kummastakaan ei omia kokemuksia ole.

16
Lentomatkustus / Vs: Air Berlin taittumassa?
« : 20.08.2017, 20:31:18 »
Olen aivan varma että Norski hyökkää tolle tontilla ja hyvä niin. Yhden m-p:n ostin AB:lta TFS:iin, ei ollut edes kovin edullinen mutta ihan ok, ei valittamista. Huomioitavaa oli että Helsinki-Tegel väli lennettiin molempiin suuntiin puolityhjillä koneilla vaikka tota reittiä on aina myyty AB:n toimesta melkoisen halvalla.

Uusia Norskin reittejä odotellessa..  8)

17
Löytyykö keneltäkään tietoa onko euroopassa (mieluiten Espanja) Airbnb-idealla toimivia oikeasti hyviä autovuokraussivuja ?

Suomessahan näitä löytyy mutta miten muualta ? Monta kertaa maksaisi mielummin paikalliselle yksityishenkilölle vuokrauksesta kuin käyttäisi noita vuokraamoja joiden pääbisnes on lisämaksujen keksiminen..

Hispacarin kautta olen yleensä Epsanjasta vuokrannut auton ja aina toiminut ihan ok. Kolarien omavastuu ei häiritse mutta jollain kun saisi noi parkkipaikkakolhujen omavastuut pois. Ne kun ovat paljon yleisempiä kuin varsinaiset kolarit.

18
Yleinen / Vs: Lentojen peruminen ilman sairastumista
« : 23.07.2017, 22:24:20 »
mitään rehellistä keinoa ei ole lippujen perumiseen.

Ihan mielenkiinnosta, mikä olisi se epärehellinen keino? Saikkutodistus ja matkavakuutus?

Laittomuuksia täällä ei saa mainostaa mutta noinhan se menis..

19
Yleinen / Vs: Lentojen peruminen ilman sairastumista
« : 20.07.2017, 20:13:18 »
mitään rehellistä keinoa ei ole lippujen perumiseen.

Aina voi koittaa myydä liput kunhan myydessä tekee selväksi nimenmuutoskulut (olisivatko 40,-/suunta/henkilö) ettei tuu ostajalle mitään yllätyksiä.

Jos on suosittu aika liput voi hyvinkin saada myydyksi ihan kohtuulliseen hintaan.. muussa tapauksessa ei voi kuin ottaa persnettoa.

20
Tyhmät kysymykset / Vs: Luottokortin hyödyt
« : 15.07.2017, 23:46:03 »
Komppania norskin korttia: käsittämätön konsepti tällaisenaan, varsinkin kun pisteet saa käytettyä tipoittain eli ei tarvitse kerätä mitään tiettyä summaa palkintolentoon tms.


Norskin konsepti nojaa kahteen asiaan jolla he tekevät rahansa:

- Kun asiakkailla on käyttämättömiä cash points -pisteitä he todennäköisesti ostavat norskin lennot vaikka kilpailjan lennot olisivatkin jossain suhteessa paremmat. Asiakas saadaan sitoutettua yritykseen tukevammin.

- Aina löytyy ihmisiä joilla maksut lipsuvat sinne korolliselle puolelle ja sitten bisnes onkin kannattavaa. Omista korteista esim. Nordean kortilla on korko vain kolmasosa Norwegian Bankin korosta. Tästä hyötyvät tunnolliset ihmiset jotka maksavat koko saldon aina eräpäivänä pois. Ihmisiä joilla ne maksut lipsuvat ja parinkymmenen prossan korko juoksee niitä riittää aina..

Sivuja: [1] 2 3 ... 33