Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nauru.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Oliko tässä kyselyssä ollenkaan mukana venäläiset? Ainakin omassa mittarissani (työskentelen baaritiskin takana tunturikeskuksessa) venäläiset vievät ylivoimaisesti kärkipaikan silloin, kun on kyse raskaimmista asiakkaista! Puhuvat vain venäjää, maksavat melkein järjestään 100-500€ seteleillä (on se hienoa kun päivän ensimmäinen asiakas on venäläinen joka haluaa maksaa 1,50 maksavan teen 500€ setelillä  >:( )

Briteistä ei muuta pahaa kuin että eivät osaa/halua pitää lapsiaan kurissa ja sotkevat. Muuten ei kauheasti valittamista. Heti veli venäläisen jälkeen tai jopa jaetulla sijalla on suomalainen jonkun firman eurocardin ensi kertaa käyttöönsä saanut pikkupomo. Ei minkäänlaisia tapoja, firman kortilla luulee kaiken järjestyvän - kuten anniskelun valomerkin jälkeen. Hauskin tapaus sattui joskus taannoin kun juuri em. asiakastyyppi huuteli tiskillä vieressään paikallinen poromies. Kuulin sivusta, miten poromies tokaisi: "Mitä sä siinä huudat, kun ei ole edes varaa maksaa omalla rahalla?" Herra seurueineen poistui paikalta hyvin hiljaisin äänin, ja me työssä olleet kiiteltiin poromiestä osuvista sanoista.  ::)

2
Tyhmät kysymykset / Vs: Mihin mennä rauhoittumaan ?
« : 15.07.2009, 22:32:23 »
OT! Kiinnostaisi mistä kirjasta ko. lainaus on?

Suosikkisarjaani lainaten " Ei voi löytää itseään Goalta, jos on hukannut itsensä Pasilaan."


Ja aiheeseen palatakseni - olin itsekin "hukassa" aikoinani ja otin lentolippuja milloin minnekin. Se oli hetkellistä helpotusta, takaisin tullessa hajoaminen oli pahempaa kuin ennen reissua. Ratkaisu oli junalippu Lappiin, läksin tunturiin töihin "yhdeksi kaudeksi vain". Tästä on nyt neljä vuotta. Lapin rauha, luonto ja ihmisten (=paikallisten, ei missään nimessä turistien) tapa olla ja elää sai mielen rauhoittumaan. Täällä olen edelleen ja olen löytänyt kodin. Nyt on mukava lähteä reissuun kauemmaksikin ja pidemmäksikin aikaa, kun on paikka johon on hyvä tulla takaisin.  :)

Tämä oli siis minun ratkaisuni. Jokainen etsijä löytäköön omansa. Voimia.

3
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 15.07.2009, 22:20:30 »
Kotona Sirkassa. Lapin kesä on kaunis  :)

4
4.5.-10.5. firman porukan kanssa sesongin päättäjäiset Dublinissa.

Kesä vielä töiden ja reissujen puolesta täysin auki, mutta tässä(kin) vaiheessa kiinnostaa kyllä enemmän reissut kun työt - rahoitus on sitten aina oma asiansa.
Mutta johonkin lämpöiseen sitä tahtoisin kaiken tämän lumen jälkeen.

5
Omani oli sujautettu postilaatikkoon eilen. Mukava kolminumeroinen summa sieltä on tulossa takaisin päin :D Olen vähän onneton näiden veroprosentti jne juttujen kanssa, kun on kaiken maailman matkakorvaukset sun muut jotka täytyis huomioida. Olen kuitenkin sen verran onnistunut aina pähkäilemään, ettei (Ainakaan toistaiseksi!) ole vielä mätkyjä koskaan tullut. Ja toivottavasti tämä linja pitää.

6
vieläkö on tarjolla? liikun noilla kulmilla 4.-10.5. matkalukemista ei viitsi niin kovasti koko ajan mukanaan kuljettaa, vaan tuntuu mukavammalta lainata/saada muilta, ja siten taas vuorostani antaa muille.  :)

7
Eurooppa / Vs: prahassakäymättömyyskompleksi
« : 15.04.2008, 13:24:43 »
Vaivaa minuakin. Muuten on Tsekeissä tullut ajeltua, mutta Praha meni huti. Jotenkin noihin isoihin kaupunkeihin on vähän sellainen viha-rakkaus -suhde. Pieni idyllinen kylä jossain maaseudulla on vain jotenkin niin paljon parempaa.

8
Tyhmät kysymykset / Visan debit-kortti
« : 25.02.2008, 12:21:45 »
Itse käytän töissä sellaista kortin lukijaa, jossa luetaan siru aina kun mahdollista, ja kuitataan ostos pin-koodilla. Koneiden tullessa meille neuvottiin, että aina jos asiakas ei käytä piniä vaan allekirjoittaa, täytyy kysyä henkkarit - samoin kuin yli 50€ ostoissa, vaikka olisi piniä jo käyttänytkin. Ainoa hankaluus tässä on ollut se, että täällä tunturissa yhä lisääntyvissä määrin kevään mittaan alkaa suosituin maksutapa olemaan firman eurocard, ja tunnusta ei tietenkään muisteta. Silloin saa joka toiselta olla kysymässä henkkareita. Lisänä tähän vielä sellaisetkin onnettomat tapaukset, että ostetaan pitkästi päälle viiden kympin viinaa firman kortilta, ei muisteta tunnuslukua, eikä ole henkkarit mukana. Monet huudot saa vielä kuulla tuon asian tiimoilta tässä kevään mittaan...  :roll:

Ainakin tuosta S-Pankin kortista sen verran, että koneeseen syötettäessä, kone antaa vaihtoehdot "visa-credit/visa debit" (tainnut sitten kaikki 3 kohdalleni osunutta korttia ollut myös luotolla varustettuja kortteja). Creditillä maksu onnistuu ongelmitta - mutta debit ei toimi. Pomoa olen muistuttanut päivitysten ajamisesta noin kolme viikkoa - välillä tuntuu, että kun vain kaikki pitäisi (ja jos vain kaiken voisi) itse hoitaa.

9
Tuli mullekin tuo sähköposti ilmoitus aivan puskista. Jotenkin oudolta tuntuu. En oo kyllä missään minäkään aikaisemmin törmännyt moiseen. Ja musta ainakin tuntuu, että eihän siitä kauaa ole, kun tuli aivan tavalliseen tapaan noita mainoksia sieltä.

10
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Pori Jazz 2007.
« : 11.06.2007, 00:58:59 »
Viime vuotisen perusteella voin kyllä suositella lämpimästi. Sää suosi ja porukkaa riitti melkein liiaksikin Stingin keikkapäivänä. Käytän ilmaisua liiaksi, koska suuri osa tuon päivän festaroitsijoista oli kuitenkin sen +40 eivätkä kovinkaan ymmärtäväisiä, kun juoduit puikkelehtimaan heidän levitettyjen vilttiensä seasta (ja päältä) matkalla vessaan.

Meillä ainakin oli omat eväät mukana, sekä kiinteät että Alkosta haetut nesteet. Eiköhän se ole ihan sallittua siellä, toki niilläkin on sitten erikseen kaljateltat sun muut siellä, missä omat juomat eivät tietenkään ole sallittuja.

11
Lainaus käyttäjältä: "kimmo"
Suomalaisiin nykyisin törmää lähes missäpäin palloa vaan. Odotan sitä hetkeä kun törmään johonkin jossain Afrikan viidakossa tai Etelänavalla.


Viimeisin tapaukseni menee jo aika lähellä tuota...

Kiipesin Kilimanjaron huipulle tuossa muutamia viikkoja sitten. Ryhmästäni yks oli jättänyt leikin kesken jo alempana, mutta lykännyt repussaan liehuneen Suomen lipun mun reppuun.

Huipulle päästyäni, siellä 5895 metrin korkeudessa pallon toisella puolella, ensimmäiseksi kuuluu huonolla suomella: "Minä olla englantilainen, mutta asua Helsingissä. Anteeksi kun minä puhua vähän huono suomi." Ei sitten tämän kauemmaksi ja korkeammalle tarvinnut lähteä suomea kuulemaan.

Aikasemmin samalla reissulla Horombo hutilla tuli vastaan suomalainen insinöörinaisten porukka. Olivat käyneet jo huipulla ja matkalla alas. Kävin "respassa" kirjaamassa porukkani sisälle kun saavuttiin hutille, joten "respan setä" ehti mua onneksi jo varoittamaan, että illemmalla on tulossa lisää suomalaisia.  :wink:

13
Tansania / Tansania
« : 05.02.2007, 09:42:53 »
mistä sitä alottais...? ensinnäkin kokemukseni perustavat toistaiseksi vain marangu routeen - ns. turisti reittiin. tunnettu myös nimellä coca-cola.

joulukuu on paikallisen oppaan mukaan huono aika yrittää valloitusta. marras-, joulu-, touko-, kesä- ja heinäkuu ovat kovin sateisia täällä tansaniassa - tarkoittaa siis sitä, että kilillä on lunta paljon. mahdollisesta jopa kibolle asti, joka on siis viimeinen majapaikka marangu routilla.

ylös asti pääseminen ei ole pelkästään kunnosta kiinni. tärkeintä on huolellinen valmistautuminen ja hidas eteneminen. korkeuteen totuttelu ottaa aikansa, joten mitä hitaammin etenee sen paremmin keho ehtii sopeutua. ikäkään ei ole esteenä.

useimmiten huipun saavuttava henkilö on tilastojen mukaan keski-ikäinen, tupakoiva naishenkilö. itse kuulun myös polttelijoihin. vuorella tuli poltettua vain muutama tupakka päivässä, mutta minkäänlaista haittaa en siitä kokenut olevan.

huonoista puolista tuolla reitillä ensimmäiseksi voi mainita sen ruuhkaisuuden. marangu reitillä kulkee todella paljon turisteja, ja siellä näkee jos jonkinlaista yrittäjää. toiset kantavat käsilaukkuaan sitkeesti olallaan, jotkut aloittavan kiipeämisen hameessa. ;)

vuoristotaudista sen verran, että yleisimpiä oireita ovat pääkipu ja huonovointisuus. lähes jokainen kokee pään kivistystä jossain vaiheessa nousua. syynä voi toki olla ohut ilma, mutta usein turisteilla kyse on joko niskaa painavista kiikareista/repusta/kamerasta tai auringon valosta, jostu johtuva silmien siristely saa pään särkemään.

auringolta kannattaa suojautua kunnolla. vaikkei lämpö tunnukaan ylemmäs edettäessä rajulta, niin itselläni se aiheutti ainakin ylähuulen ja nenän palamisesta johtuneen ihon kuoriutumisen. sinkkipastaa suosittelevat käytettäväksi ja totesin sen itsekin hyväksi (silloin kun sitä muisti laittaa...) kunnon aurinkolasit ovat myös tarpeen.

sauvoja käytin vain viimeisellä osuudella gillman's pointilta uhuru peakille kun jalkojen alla oli lunta. osa ryhmästäni käytti niitä heti alusta asti, mutta tämä taisi olla lähinnä suomalaiset sauvakävelijät kuin sauvojen todellinen tarve.

säärystimet olivat todella tärkeät varsinkin siinä vaiheessa kun aloitettiin laskeutuminen gillman's pointilta. se on kuin hiihtelyä alas pehmenneessa karkeassa hiekka/soramaastossa. mukavaa ja leppoista touhua.

yöt olivat kylmiä varsinkin ylempänä vuorella. -10 ei ollut liioittelua makuupussia valittaessa, ehkä jopa -15 olisi ollut tarpeen joinakin öinä.

vielä jos vähän erittelisit mitä haluat tietää...? aihe on valtavan laaja ja googlettamallakin löytyy valtavasti tietoa. tässä nyt kuitenkin jotain tällaisia ajatusvirran mukana kelluttaessa kirjoitettuja ensimmäisiä muistoja.  :roll:

14
Tansania / Tansania
« : 02.02.2007, 15:54:59 »
Kilimanjaron (suomennettuna mahdoton kiivetä) valloituksestani on nyt reilu viikko aikaa. Aivan loistavan mahtavan upea kokemus!

Mukanani minulla oli suomalainen 10 hengen ryhmäni, iältään 50-60+. Minun lisäkseni kaksi pääsi aivan huipulle asti, Uhuru peak (vapauden huippu suomennettuna) 5895m. Olo oli kuin Suomessa! -10 pakkasta, aurinko paistoi, mitä kauneimmat lumimaisemat ympärillä, korkeutta oli vain "hieman" enemmän.

Vastaan mieluusti lisäkysymyksiin paremmalla ajalla, jos joku tahtoo tietää enemmän. Itselläni viimeiset 3 päivää Arushassa Tansaniassa jäljellä ennen Suomea kohti suuntaamista. Ja voin kertoa, että täällä on paljon parempaakin tekemistä kuin netissä istuminen.  :wink:

15
Yleinen / Sijaintisi NYT?
« : 26.01.2007, 14:17:38 »
Arusha, Tansania. Aamulla palasin takaisin Kilimanjaron Uhuru Peakin valloitukselta, ja nyt vähän toimistohommissa. Pientä iltapäivän kuurosadetta ripottelee, lämpöä kuitenkin reilusti päälle +20.

16
Matkaseuraa / Kilimanjaro - syksy 2006
« : 19.01.2007, 14:44:44 »
Jambo!

Lähtö Arushasta Moshiin on edessä parin tunnin päästä. Siellä nukutaan yö ja kerätään vielä viimeset henkiset voimat kasaan, ja huomenna lauantaina 20.1.2007 alkaa nousu kohti huippua.

Mukanani mulla on kymmenen hengen ryhmä ikäjakautumaltaan 50+ kokeneita vaeltajia. Saa nähdä miten jengin käy, huipulle asti on tietysti tavoitteena. Viikon verran viivytään reissulla, sitten palailen toimistohommiin tänne Arushaan informoimaan Pohjalaista miten meijän kävi.

Pitäkääs peukkuja! :)

17
Aatto meni porukoilla perinteisesti saunoen, syöden ja nauttien. Yöllä käytiin tapojen mukaisesti hautausmaalla sytyttelemässä kynttilöitä - tosin poikkeuksellisesti autolla (taisin säikähtää tuota alkotestiä, joten olin selvinpäin koko aaton  :wink: )

Nyt kämpillä tappaas aikaa ja silittääs työpaitaa. Seuraava vapaa taitaa olla joskus ensivuoden toisella viikolla...  :roll:

18
Lainaus käyttäjältä: "fishbone"
Tai no, turha kai sitä on minun saarnata, koska eiköhän sitä jokainen alaa enemmän nähnyt tiedä, että mikä se ammattitauti on.

Olen koko elämäni ollut jollain tavalla tekemisissä ravintoloiden, hotelleiden ja niissä työskentelevien kanssa. Ihan pennusta lähtien olen tottunut notkumaan ravintolamiljöössä, joko faijan työhuoneessa, kurkkinut gourmet-ravintolan keittiötä heiluriovien takaa tai sitten istunut hienojen yökerhojen baaritiskillä valoja ihaillen. Siinä sitä pieni mies sai kyllä niin väärän kuvan alasta, että nykyisin liki naurattaa. Todellisuus olikin sitten aikamoisen paljon raadollisempi; kaippa sitä olisi edes sen kerran pitänyt uskoa faijaa, kun se koitti sanoa, että älä, ei ole ihmisen hommaa.


Siinä vain on sitä jotain. Raskasta työtä ja raskaita huveja. Parhaita päivä dokaamiseen ovat sunnuntai, tiistai ja torstai.

Täytyy todeta myös se, että meni kaveriporukka, tai sanotaan että nää kahvittelukaverit, täysin uusiks alalle rantauduttuani. Monen on vaikea ymmärtää, että kyllä, jos soitat mulle ennen aamu kahtatoista, niin nukun melkein poikkeuksetta. Jos soittaisin jollekin kahdeksaksi töihin menevälle siinä neljän-viiden aikaan aamuyöstä, niin nukkuisivatko he?  :shock:

Lainaus käyttäjältä: "fishbone"
Olisi kyllä kiva tietää, että kuinkakohan suuri prosentti ravintoladuunareista on viimeistään kolmenkympin korvilla alkoholisteja ja kuinkakohan monen liitto päättyy eroon. Molemmissa varmastikkin piestään kansallinen keskiarvo mennen tullen. :roll:


Juuri näin. Yllättävän usein samalla alalla työskentelevät pariutuvat - oli sitten kyse mistä alasta tahansa. Siinä on sitä toisen ymmärtämistä ja samanlaista elämänrytmitystä.  8)

19
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Mitä pukki toi?
« : 25.12.2006, 15:58:41 »
Melkein ahdista tämän joulun lahjojen paljous ja ihanuus - porukoiden kanssa kun sovittiin, että he sponssaavat 350€ mun kenian lentolippuihin.

Joka tapauksessa:
-suojelusenkeli kaulakorun, jossa on onnenkiveäni
-ison julisteen, jossa on maailmankartta
-punaisista kivistä tehdyn rannekorun
-mielialasormuksen
-blenderin (tätä toivoin <3)
-kirjan
-solidaarisuuskalenterin
-oloasun

ja muutakin kaikkea mukavaa. Meillä oli aivan ihana ja rauhallinen perhejoulu.

20
Vedin kyllä tämän topicin huiput... Päälle kahdenkymmenen ja suhteettoman reilusti. Onhan tuota joskus miettinyt, mutta pidän sitä lähinnä ammattitautina -> baarimikko. Eihän sitä voi lähteä suoraan töistä kotiin ilman sitä yhtäkahtakolmea unikaljaa. Ja silloin joskus kun sattuu neljää työtä tekevälle vapaapäivä tai edes -ilta, niin sitten täytyy nollata kunnolla, eikö?  :roll:

Sivuja: [1] 2 3 ... 5