Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - *frida

Sivuja: [1] 2 3
1
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 18.11.2009, 13:10:00 »
Belgradista kannattaa tehdä ainakin reissu Novi Sadiin, se on tosi viihtyisä kaupunki eikä edes kovin kaukana. Samalla reissulla Sremski Karlovci, joka on myös oikein nätti pikkukaupunki Novi Sadin kupeessa. Ja jos vuokraatte auton niin käykää ihmeessä myös Fruska Gorassa katselemassa maisemia ja luostareita. Nuo on kaikki samalla suunnalla eli hoituvat ihan päiväreissuna. Julkisilla Fruska Goraan voi tosin olla hankala päästä. Kyseessä on siis sellainen "vuoristo"alue (mäkiä pikemminkin) Belgradin ja Novi Sadin välillä. Olisikohan ollut ihan kansallispuisto.

Naapurimaihin en kyllä suosittelisi lähtemään jos siihen reissuun on vain yksi päivä käytettävissä. Ainakaan jos julkisilla aiotte kulkea, ne on nimittäin tosi hitaita. Nähtäväähän siellä olisi vaikka millä mitalla, ekana itse suuntaisin ehdottomasti Sarajevoon jos ei ole siellä tullut aiemmin käytyä. Matka bussilla vaan kestää noin 8h, eli päiväreissuna se ei kannata. Henkilöautolla about puolet nopeampaa, mutta paikallinen liikennekulttuuri ei ole oikein houkuttelevaa sekään  ;).

Muihin suuntiin ja maihin etäisyydet on samaa luokkaa. No joo, yöbusseilla ja -junillakin tietysti pääsee ja hinnat on melko edullisia, eli miksei se onnistuisikin jos välttämättä haluatte jonnekin lähteä. Matkustamisen määrän ja ajan huomioiden käyttäisin kuitenkin ainakin itse mieluummin senkin päivän Belgradissa tai lähistöllä. Sielläkin kuitenkin riittää tekemistä ja nähtävää ihan kiitettävästi. 


2
Pallontallaajaklubi / Vs: Miitti Tampereella
« : 06.11.2009, 09:56:17 »
Kiitokset munkin puolesta, oli tosiaan kiva miittailla! Katsotaan moniko meistä selviää sinne 1,5 vuoden päähän tässä cityssä  ;D.

3
Pallontallaajaklubi / Vs: Miitti Tampereella pe 13.6
« : 02.11.2009, 09:28:07 »
Keskiviikkona kuudelta kuulostais ainakin mun korvaan hyvältä. Ja tosiaan, jonnin sortin tuntomerkkejä jostakusta ois ihan kiva saada. Meitä ensikertalaisiahan tais olla tässä muutamakin. Voin tietty antaa itsestänikin niin tiedätte noukkia pöytään kun palloilen orvon näköisenä ympäriinsä  :D

4
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 28.10.2009, 10:43:20 »
Mä olin muistaakseni just tuon 3 yötä Sarajevossa ja tein sieltä käsin päiväreissun Mostariin. Eli vietin about 2 päivää Sarajevossa ja puoli päivää Mostarissa. Aika riitti kyllä kummassakin paikassa, mutta sanotaanko että olisin mielelläni viipynyt hieman pidempäänkin, kummassakin. Kuten Bird totesi, Mostar on pieni ja sen kiertää läpi nopeasti, eli päiväreissu sinänsä riittää ihan hyvin. Toisaalta jos haluat viipyä siellä yön yli, niin yksi ilta(päivä) riittänee siinä missä päiväreissukin, ja aamulla voitkin jatkaa matkaa eteenpäin jos on aika tiukilla. Sarajevoa varten varaisin ehdottomasti vähintäänkin tuon kaksi päivää.   


5
Pallontallaajaklubi / Vs: Miitti Tampereella pe 13.6
« : 28.10.2009, 10:31:53 »
Mullekin käy keskiviikko (illastahan me tässä kai puhutaan?), ja kannatuspisteet menee pelen linjoilla Cafe Europalle vaikkas kukaan ei mitään muuta vielä oo ehdotellutkaan. Sielähän mä muutenkin aina asun  ;). Mut siis toki muutkin paikat käy.

6
Pallontallaajaklubi / Vs: Miitti Tampereella
« : 27.10.2009, 20:38:22 »
Jei, minä kanssa ilmottaudun mukaan. Aikaakin on tällä hetkellä reippaasti eli melkeinpä milloin vaan onnistunee.  :)

7
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 25.08.2009, 19:04:29 »
Lainaus
Miten pääsee parhaiten tai halvalla Sofiasta Sarajevoon tai vaihtoehtoisesti Budapestistä Sarajevoon junalla tai bussilla? Ei tarvitse olla suora linja.

En tiedä parhaasta, mutta yks ihan hyvä vaihtoehto ois esim. Belgradin kautta, voit samalla pysähtyä siellä jos sulla vaan on aikaa. Sekä Budapestista että Sofiasta pääsee Belgradiin junalla, ja Belgradista edelleen Sarajevoon bussilla. Belgrad-Sarajevo -bussi kestää noin 8h ja maksoi viime kesänä jotain vajaat 20e (en kylläkään muista tarkkaa hintaa). Busseja kulkee monta päivässä.

Menopaluu junalla Belgradista Budapestiin oli myös 20e kieppeillä, joten tuskin yhdensuuntainenkaan kallis on. Matka kestää aika lailla tuon saman 8h. Sofian junista en tiedä sen enempää, paitsi että niitäkin kulkee ja lienevät vastaavaa hintatasoa, elleivät halvempiakin.

Kovin tiukkoja aikatauluja ei kantsi tehdä jos kuljet tuota (tai jotain muuta) kautta, koska Balkanilla bussit ja junat tuppaa myöhästelemään ihan tavan vuoksikin  ;).

8
Mun ymmärtääkseni tässä nyt ei ole kyse mistään saapumisaikaan liittyvästä, vaan ihan vain siitä, että olet tehnyt varauksen debit cardilla. Hostelleilla kun on noita peruutussääntöjä, eli mikäli joku varauksen tehnyt jättää saapumatta ilman asianmukaista peruutusta, hostelli veloittaa luottokortilta peruutusmaksun. Debit cardilta ei ilmeisestikään pysty tarvittaessa veloittamaan samalla tavoin. Veikkaisin, että pyytävät sua vahvistamaan saapumisesi tämän takia.

Jotkut hostellit ei ole näistä kovinkaan tarkkoja, mutta toiset on. Eli jos et ilmoita mitään niin on periaatteessa mahdollista, että saapuessasi sun varaus on peruttu (etenkin jos on kyse high seasonista ja hostellissa on muutenkin täyttä). Jos et halua puhelimitse vahvistaa niin ainahan voit laittaa sinne vaikka sähköpostia että olet tulossa siihen ja siihen aikaan, ihan kaiken varalta kun sitä kerran pyydetään.

9
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 09.08.2009, 11:39:49 »
Jospa minäkin sit laskeskelisin...

1. Suomi
2. Ruotsi
3. Viro
4. Espanja
5. Saksa
6. Ranska
7. Luxemburg
8. Italia
9. Vatikaani
10. Tanska
11. Hollanti
12. Belgia
13. Monaco
14. Itävalta
15. Tsekki
16. Iso-Britannia
17. Irlanti
18. USA
19. Meksiko
20. Puerto Rico
21. Latvia
22. Liettua
23. Venäjä
24. Sveitsi
25. Serbia
26. Montenegro
27. Kroatia
28. Unkari
29. Bosnia&Herzegovina
30. Australia
31. Vanuatu
32. Uusi-Seelanti

Jei, oiskohan siinä kaikki. En tiedä pitäisikö Puerto Ricoa laskea erikseen, mutta pistin nyt kuitenkin kun siellä mun mielestä on niin eri meno kuin USA:ssa  :) 

10
Yleinen / Vs: Mikä paikka kyseessä? Kuvavisa
« : 09.08.2009, 11:03:59 »
Lainaus
Kun ei kerta moneen päivään ole ollut mitään liikehdintää tässä topicissa, otan vapauden pistää itse seuraavan kuva-arvoituksen

Belgrad, Kalemegdan  :D

11
Australia ja Oseania / Vs: Vanuatu, kukaan käynnyt?
« : 14.07.2009, 12:49:15 »
Me oltiin Vanuatulla maaliskuussa viikko. Vietettiin siitä viisi päivää Port Vilassa, majoitus oli Coconut Palm Resortissa:

http://www.vanuatu-hotels.vu/Coconut_Palms_Resort__Port_Vila__Efate_Island

Ihan mukava paikka, henkilökunta oli oikein ystävällistä ja avuliasta. Niillä oli tarjolla sekä hotelli- että dormihuoneita. Meillä oli neljästään dormihuone ilman sen kummempia mukavuuksia, en kyllä hintaa muista millään. Meille kävi silleen, et ei meinattu päästä passintarkastuksesta läpi kun ei ollut majoitusta etukäteen varattuna. Päästivät sit kuitenkin lopulta lentokentän infotiskille asti et päästiin siitä soittelemaan varauskeskukseen. Suosittelen siis muille varauksen tekemistä etukäteen  :D.

Kaksi yötä vietettiin Efaten pohjoispuolella Nguna-nimisellä pikkusaarella. Jos tuntuis kaipaavan pientä seikkailua ja aikaa on rajatusti niin sinne vaan... Tarkoitus oli alunperin mennä Tannalle tms. mut aikaa ja rahaa oli sen verran rajoitetusti et hylättiin se suunnitelma. Poimittiin Port Vilan turisti-infosta esite näistä bungaloweista, paikan nimeä en taaskaan muista enkä usko että niiltä nettisivuja löytyiskään, mutta kylän nimi oli Taloa. Coconut Palmista järjestivät meidän matkan Ngunalle (ensin köröteltiin pakun avolavalla Efaten pohjoispuolelle ja sieltä pienellä paatilla naapurisaarelle) ja varasivat bungalowin eli homma oli meille tosi helppoa.   

Bungalow itsessään ei ollut kehumisen arvoinen, ja kaksi yötä siellä riitti vallan mainiosti, mutta kokemuksena sitäkin mainiompi, eli en voi kuin suositella. Turhan tarkka hämähäkeistä yms. ei kyllä kantsi olla, oli jos jonkinmoista otusta katonpuolessa... Mutta oli aivan upeaa päästä katsastamaan vähän vähemmän turistoitunutta meininkiä paikalliseen pikkukylään. No juu, tuon reissun jälkeen oltiin kyllä kaikki mahataudissa, tiedä sitten johtuiko se niiden tajoilemista pöperöistä vai niistä jo jonkun mainitsemista marketin viereisistä ruokapaikoista (vai molemmista).

Port Vilan lähistön nähtävyyksistä mainitsisin myös Mele Cascadesia, ja Erakor Island oli myös kiva. Sinne ei ollut mitään pääsymaksuja, kuten esim. Hideaway Islandille. Saatiin ihan privaattiranta, kun oli niin hiljaista. Snorklaamista en tuolla päässyt kokeilemaan, mutta kuuleman mukaan hyvä siihenkin.

Me muistaakseni maksettiin minibusseissa Port Vilan alueella 100 vatua ja sit jos kauemmas mentiin (esim. Cascadesille) niin enemmän, joku 300-400 vatua kai.

12
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - yleinen
« : 08.07.2009, 14:31:42 »
Lainaus
päätettiin lähteä 3 kk päästä lontooseen hostelliin hakemaan töitä ja siit ois tarkoitus joko pysyä lontoossa ja jos ei töitä löydy lähteä ettimään eteenpäin muualta.

onko kellään kokemuksia vastaavasta?

On kokemusta, kahdesti olen Lontooseen lähtenyt työnhakuun ja kummallakin kerralla töitä löytyi noin viikon sisällä. Eka kerralla hostellista ja toisella baarimikkona. En tiedä mikä työtilanne on tällä hetkellä, mutta uskoisin että aina jotain työtä löytyy, ainakin jos on suht avoin paikan ja palkan suhteen, ja on aktiivisesti asialla työtä hakiessa. Palkkaa hostellihommista tuskin hirveästi saa, mutta itse ainakin elelin ihan mukavasti muutama vuosi sitten omilla palkoillani, live in -työn ansiosta kulutkaan ei olleet suuret. Tietty kantsii varata sen verran rahaa, että elätte niin kauan, kun eka palkka lyödään kouraan.

13
Yleinen / Vs: Hyviä matkakertomuskirjoja?
« : 08.07.2009, 14:13:09 »
Mä olen poiminut kirjastosta elämäkerta-puolelta mielenkiintoisia opuksia, jotka nekin sopinee hyvin pallishenkeen. Esim. viimeksi luin Deborah Rodriguezin Kabulin kauneuskoulun, jossa siis nimensä mukaisesti liikutaan Kabulissa. Muitakin lupaavan oloisia kirjoja siellä odottelee lukemista.

Bill Brysonilta olen lukenut Downunderin ja Notes from a Small Island - mielenkiintoinen näkökulma reppureissailuun, kun matkustajana on keski-ikäinen, keskiluokkainen mies.

14
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - majoitus
« : 07.07.2009, 16:03:15 »
Mä olen kanssa majaillut joskus Generatorissa ja yhdyn edelliseen. Ei se mikään kovin siisti ollut ja huone oli pieni ja täyteen ahdettu, mutta kyllä siellä ne pari päivää viipyi. Mun kokemuksella aika perustasoa tollaiseksi suht edulliseksi hostelliksi Lontoossa.

Viimeksi yövyin yhden yön YHA London Centralissa - olin aikas vaikuttunut siitä että Lontoosta voi löytää ihan oikeasti siistin hostellin! Kallishan se kyllä oli mutta tosi hyvällä paikalla, eli jos joku joskus kaipailee oikeasti siistiä hostellia keskustasta eikä ole hinnasta niin tiukkaa niin suosittelen lämpimästi.

15
Yleinen / Vs: Pisin aika poissa Suomesta?
« : 07.07.2009, 15:50:58 »
Eikö tää ois kiinnostavampi toisin päin - kuinka pitkä aika Suomessa pisimmillään reissujen välissä?  :D Vai onko semmoista jo täällä jossakin?

Itselläni pisin aika pikkuisen reilu vuosi Englannissa hommissa, sitten 9kk vaihdossa USA:ssa ja pari neljän kuukauden pyrähdystä Ausseihin ja Balkanille.

16
Multa vaadittiin HSBC:ssä todistus joko britti- tai suomalaisesta osoitteestani. Todistin sitten vanhan suomalaisen osoitteeni Nordean tiliotteella  ::). Tämä onnistui Kensington High Streetillä sen jälkeen kun Bayswaterin HSBC:ssä olivat ensin käännyttäneet pois. Eli ketjujen ja jopa saman ketjun toimipisteiden välillä on eroja, kiertele kysymässä mitä missäkin vaaditaan tilin avaamiseen. Kyllä se aina jossain onnistuu!

Ja palkoista - itselleni on maksettu Englannissa palkkaa hostellissa käteisenä (tästä muutamia vuosia aikaa, mutta kuvittelisi sen toimivan nykyisinkin pienemmissä paikoissa) ja toisaalla shekkeinä. Tällöin firmalla oli soppari tietyn pankin kanssa, jossa shekit saattoi käydä vaihtamassa käteiseksi ilman tähtitieteellisiä välityskuluja.

Joka tapauksessa, suosittelen avaamaan pankkitilin, mikäli vain mahdollista. Mutta tuskin sen puuttuminen hostellitöiden esteeksi muodostuu. Onnea työnhakuun!

17
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Austin, Texas
« : 25.05.2009, 17:16:13 »
Jos Austinin ja Dallasin väliltä pitää jompi kumpi valita niin kyllä mä ennemmin Austiniin menisin, Dallas oli mun mielestä jotenkin mitäänsanomaton. Austin on persoonallisempi ja pienempänä paikkana muutenkin mukavampi kohde.

Jos kuitenkin haluatte Dallasiin, niin käykää samalla Fort Worthissa, joka on ihan Dallasin kyljessä oleva pienempi kaupunki. Sieltä löytyy mm. Stockyards, jossa voi käydä katsomassa tuota tonnpan mainitsemaa rodeota. Dallasin ja Fort Worthin väli kestää muistaakseni junalla noin puolisen tuntia. Nämä kaksi yhdistettynä saisi varmasti ihan hyvän paketin, ja kyllähän Dallasistakin aina jotain nähtävää löytyy. Jos ei muuta niin Dallas ranch ainakin  ;D

18
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Pariisin Disney
« : 09.03.2009, 05:04:15 »
Tiedoksi viela ens kesaksi Disneyyn hakemista suunnitteleville, etta Suomen haastattelutilaisuus on peruttu. Eli pitaa lahtea Pariisiin asti haastatteluun talla kerralla jos mielii Disneylandiin kesaksi toihin.

Olen lievasti kiukkuinen, koska ehdin ensin saada puhelinsoiton ja kutsun Turkuun haastatteluun, ja heti seuraavana paivana pamahti uusi sahkoposti, jossa jo pahoiteltiinkin tilaisuuden peruuntumista. Syyna se, ettei paikkoja olekaan talla kerralla tarjolla odotettua maaraa.  >:(
19
Kävin kurkistamassa clubin sivuilla tietojani, ja sen mukaan minulla edelleen kummittelee likemmäs 40 dollaria käyttämättömiä rahoja. Toisaalta maksuerittelyn mukaan hotellista maksettavaa on jäänyt vain reilu 10 euroa, niin että jumankekkana! Nyt on pää ihan solmussa. Onko nyt siis muutakin menossa kuin tuo deposit vai ei? Kortiltakaan ei näillä näkymin olla mitään veloittamassa, ainakaan nettipankkini mukaan.


Varasitkohan säkin last minute dealin? Kuulostaa nimittäin aivan samalta kuin mun tapaus. Tällöin siis maksoit varatessasi vain depositin hotelclub-tililtä ja loput maksat hotelliin saapuessasi. Ehkä se hotelli vaan on noin halpa?

Ja varoituksena muille: multa tosiaan perittiin peruutusmaksu luottokortilta  :(. Loppujen lopuksi hävisin siis töppäilyissäni omaa rahaa. Hotelclubiin kylläkin palautettiin maksetut deposit-rahat.

20
Varasin tosiaan last minute dealin eli siitä tämä sotkeminen johtui... hinta kun oli ruhtinaaliset kaksi euroa normaalihintaa halvempi, hoh. Ei pitäisi näemmä ahnehtia liikoja. Nyt jännään sitä, että vähentävätkö peruutusmaksun (15 euroa/dollaria) hotelclubin tililtä, vai meneekö maksu suoraan kortilta. Jos menee niin tuleepa lopulta kalliiksi tämä kyseinen yö, taitaa kohta olla paras jäädä stanstedille punkkaamaan...  ::)

Sivuja: [1] 2 3