Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - cryinga

Sivuja: [1] 2 3
1
Englannissa en Au pairina ole ollut, mutta Saksassa kyllä. 
Jos nyt lähtisin uudestaan Au pairiksi olisin ainakin siinä viisaampi, että kysyisin perheeltä enemmän tarkkoja kysymyksiä ennen lähtöä. 

Kysymyksiä joita nyt kysyisin olisi esim.
-Perheen toimintatavat huonosti käyttäytyvää lasta kohtaan? 
-Mitä lapsilta odotetaan? esim. pienet kotityöt ihan vain oman lautasen pöydästä pois vieminen yms.
-Lisäkorvaukset ylitöistä
-Kielikurssien korvaus, maksaako isäntäperhe vai au pair itse.

muitakin tuollaisia kysymyksiä varmastikin tulee mieleen, mutta itse pitäisin tärkeimpinä tarkentavina kysymyksinä juuri tuota että miten vanhemmat toivovat au pairin menettelevän jos lapsi/lapset käyttäytyvät huonosti.  (sanottakoon että omassa au pair perheessäni ei lapsilla ollut oikeastaan minkäänlaisia sääntöjä, he eivät olleet kohteliaita(itse vaadin lapsilta aina sanoja kiitos ja ole hyvä), ja tämä oli ylityöllistetylle au pairille usein erittäin vaikeaa)

aupairworld.net sivustolla on runsaasti perheitä, sinne vain oman profiilin tekoon.  Suosittelisin ottamaan yhteyttä muutamaankin perheeseen ja hieman vertailemaan heitä.  Kannattaa ottaa selvää myös tietenkin oletteko yhtään samalla aaltopituudella.  Jos vanhemmat tuntuvat huumorintajuttomilta tosikoilta, ja itse rakastat nauramista, onko teillä niin mukavaa?
On perheitä jotka haluavat au pairin tekevän kaikki kotityöt, ruoat ja lastenvahtimisen ja jossa au pair asustaa pienessä kellarihuoneessa vuodesohvalla nukkuen.  Sitten on niitä perheitä jotka panostavat au pairin viihtymiseen, kunnioittavat hänen yksityisyyttään, tekevät selvät säännöt siitä mitä kotitehtäviä yms. au pairin tulisi tehdä.

2
Toukokuu 2009 Ljubljanan rautatieasema.

Istuskelin yksinäni rautatieaseman penkillä yöjunaa, jonka oli määrä lähteä joskus yhden aikaa, odottelemassa.  Ketään ei mailla halmeilla kunnes yhdessä vaiheessa huomasin kahden miehen kävelevän asemalla.  Bongasin toisen miehen repusta haltin logon, kun he ohitseni kävelivät parin penkin päähän.  Kun olivat tavaransa siihen asetelleet tuli toinen miehistä luokseni ja kysyi englanniksi mitä junaa olen odottelemassa.  Toivoteltiin siinä hyvät yöt ja kun mies lähti takaisin kaverinsa luokse kävelemään huikkasin englanniksi perään että ootteko muuten suomesta.  Myönsi olevansa ja kysyi englanniksi olenko minäkin.  No vaihdettiin puhumaan suomea ja miehet tuli viereiselle penkille juttelemaan.  Juuri kun olin lähdössä junani lähtölaiturille käveli vierestämme kaksi tyttöä, ja me kaikki kolme hiljennyimme.  Siitä sitten toinen miehistä huikkasi tytöille suomeksi että puhuitteko te juuri suomea? :D

3
Junamatkustus / Vs: Global passin merkinnät
« : 05.06.2010, 14:08:19 »
Ainakin itse olen aina merkannut jokaisen matkan. 

Pari matkaa olin merkannut etukäteen, mutta sitten tuli muutoksia joten tussilla vaan suttasin sitten sen rivin ja kirjoitin seuraavalle riville sen oikean matkan.

4
Yleinen / Vs: Nainen yksin ravintolassa ja muuallakin...
« : 24.01.2010, 14:30:30 »
Itse olen tässä parikymppisenä useammankin kerran matkustanut yksin.  Ikinä en ole tuntenut oloani turvattomaksi, eikä iljetyksiä ole tullut vastaan.  Olen saanut olla täysin rauhassa reissuillani ympäri eurooppaa(lontoosta sarajevoon, baselista portugaliin etc etc), rannoilla, ravintoloissa, yöjunissa ja siis kaikkialla. 

En sitten tiedä vaikuttakoo tähän se asia, että suurin osa noista reissuistani on ollut reilejä, joten ulkonäkö ei ehkä ole ollut hehkeimmillään :D

Mielestäni tällaisissakin asioissa asenne ratkaisee paljon.  Se, että kuvittelee ettei voi mennä minnekään kun joku tulee kuitenkin jotain tekemään, johtaa siihen että on erittäin epävarma, ja sen kyllä muutkin huomaavat. 

5
Junamatkustus / Vs: Thomas Cook -aikataulukirja
« : 11.10.2009, 19:17:06 »
laitetaanpa tähän ketjuun kyselyä, että onko tietoa onko nettisivustoa mistä löytäisi kaikki(käytetyimmät) yöjunat euroopan läpi? 
Olen viikon päästä lähdössä uudestaan reilille, ja tällä kertaa lähes tulkoon ilman mitään suunnitelmia.  Mahdollisimman monta yötä haluaisin yöjunissa viettää, joten tietoa niistä tarvitsisin. 
OT: mutta olisiko jollain muuten hyvää vinkkiä minne mennä yöjunalla milanosta tai muualta läheltä? 

6
enpä tiedä mikä muukaan valmis ketju sopiva olisi joten kysymystä tänne siis!

lokakuun puolivälissä on tiedossa 10 päivän reilireissu.  Varmaa on, että 16.10 perjantaita lennän aamulla Milanoon.  Torstaina 22.10 lähtee iltapäivällä laiva Amsterdamista Newcastleen ja lauantaina 24.10 on yöpyminen Lontoossa varattu ja sitten seuraavana päivänä eli sunnuntaina iltalento Heathrowlta Helsinkiin.

Joten kysymys olisikin, mitä suosittelisitte tuolla välille Milano-Amsterdam ja myös mitä kaupunkeja kannattaisi pikavierailla Newcastle-Lontoo välillä.  Viettäisin mieluiten useamman yön yöjunissa, eikä minulla ole tarvetta olla joka kaupungissa täyttä päivää eli kaksi pienempää kaupunkia päivässä sopii myös. 
Saksassa on tullut vietettyä aikaa ehkä jo liiaksikin, itä-euroopassa päin olin juuri keväällä kolmen viikon reilillä.  Sveitsi tietenkin viehättää aina, joten siellä voisin myös käväistä(vaikka maa tuttu onkin.)

vielen dank!

7
'06 syksyllä finnarin lento helsingistä stuttgartiin. ruumaan menevä matkalaukku painoi 32kg ja käsimatkatavaroina oli iso reppu täynnä kirjoja(muutin pidemmäksi aikaa pois.)

ihmettelin, kun matkalaukusta ei veloitettu mitään, mutta syy siihen ilmeni koneessa:  matkustajia oli hurjat seitsemän.

8
Yleinen / Vs: Mikä paikka kyseessä? Kuvavisa
« : 17.08.2009, 15:11:05 »
Lainaus
3.
http://img514.imageshack.us/img514/5153/fffvjc.jpg
¨

aika vahva veikkaus, että tshernobyl.

9
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 14.07.2009, 23:35:13 »
Lainaus
Laitin jo visa electron-keskusteluun samaisen kysymyksen mut sieltä en ole vastausta saanut joten kysyn täältä Cheesy ELI: Löytyykö Dubrovnikista automaatteja joista pystyy visa electronilla nostamaan rahaa?

kyllä löytyy, ei mitään ongelmia siinä.  Kaikilta automaateilta ainakin itse sain rahaa nostettua oli se automaatti sitten vanhassa kaupungissa tai linja-autoasemalla, ja hyvin pelasi.  En törmännyt yhteekään automaattiin, joka ei korttiani olisi kelpuuttanut.

10
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 29.06.2009, 21:16:48 »
1.suomi
2.ruotsi
3.norja
4.tanska
5.viro
6.latvia
7.saksa
8.belgia
9.hollanti
10.sveitsi
11.luxemburg
12.itävalta
13.slovenia
14.slovakia
15.bosnia-herzegovina
16.kroatia
17.unkari
18.tshekki
19.puola
20.thaimaa
21.espanja
22.bulgaria
23.kypros
24.portugali
25.irlanti
26.englanti
27.ranska
28.italia

11
Ensi tammikuussa olisi kaverin kanssa suunnitelmissa lähteä viikoksi jonnekin päin reissuun, jossa olisi lämmintä, voisi snorklailla, surffata yms.  mutta myös missä voisi muutakin tehdä, kun vain rantajuttuja(käydä ostoksilla jne.)  Aikaa olisi siis vain viikko, kahden viikon reissu verottaa kahden työnarkomaanin opiskelijan aikataulua liikaa :( 
Tietenkin olisi jees jos lentomatkoihin ei menisi niin hirmu pitkään, ettei matka lyhentyisi niiden takia niin kovin, joku 10 tuntia on kuitenkin jees. 
Thaimaassa on tullut heitettyä tuon tyylinen reissu, joten ehkäpä joku uusi kohde olisi jees.
Avoimia olemme sekä pakettimatkoille, että tietenkin myös omatoimimatkalle, emme siis ole kiljumassa vastaan matkatoimistoille. 
Budjetti lentoihin ja yöpymisiin ehkäpä siinä tonnin kieppeillä.

kiitoksia jo valmiiksi.

12
Tyhmät kysymykset / Vs: Visa Electron -kysymykset
« : 16.06.2009, 00:39:07 »
Lainaus
Hostelworld herjaa "The card type and the billing currency you have chosen are not compatible". Euroilla yritin maksaa siis, pitäiskö maksaa punnilla vai mikäs tässä on nyt menny pieleen?

pistä punnille niin homma hoituu. 

13
Junamatkustus / Vs: Lapsien matkustelu Saksassa junalla
« : 02.05.2009, 05:57:42 »
Lainaus
Ob mit Papa, Mama, Opa oder Oma - in ihrer Begleitung fahren Kinder unter 15 Jahren kostenlos mit! Und falls Ihre Kinder mal allein unterwegs sind, erhalten sie immer 50 % Rabatt. Kinder unter 6 Jahren reisen immer kostenlos und ohne Fahrkarte.

Bitte lassen Sie beim Kauf Ihrer Fahrkarte die kostenlos mitreisenden Kinder (von 6 bis einschließlich 14 Jahren) auf Ihrer Fahrkarte eintragen bzw. geben Sie sie bei Ihrer Buchung im Internet mit an. Ein nachträglicher Eintrag im Zug ist nicht möglich.
( http://www.bahn.de/p/view/angebot/preis/familienrabatt.shtml )

Sivulla ei mainita mitään siitä, että matkustajien tulisi olla saksankansalaisia.  En usko, että sillä mitään väliä minkä kansalaisia on, koska Saksassa voi BahnCard alennuskortinkin ostaa kansalaisuudesta huolimatta, ja sivulla vielä mainostetaan kuinka myös esim. Sveitsissä ja Itävallassa lapset liikkuvat vanhempiensa kanssa ilmaiseksi.
Jos ostat lipun netistä, ruksaat vain kohdat että lapsia tulee kaksi 6-14 vuotiasta, tai jos ostat liput asemalta, sanot vain että matkustat lapsiesi kanssa. 

14
Matkaseuraa / Vs: Reilaamaan koko kesäksi -09?
« : 20.04.2009, 18:50:58 »
itsellä muuttui reili sinänsä, että piti aikatauluttaa ne kaksi viikkoa jotka yksinäni matkustan, että reilikaverin olisi ollut hieman vaikeaa roikkua perässäni.

mutta hei täälläpä voisinkin kysäistä olisiko kukaan liikkumassa tuossa toukokuun kolmannen viikon viikonloppuna elikkäs siis 24.5 tienoilla sloveniassa?  itse olen tuolloin menossa Ljubljanasta Bovecin kylän lähellä olevalle eco camp adrenaline check inniin muutamaksi yöksi, ja tuolla tarkoitus hieman aktiviteetteja harrastaa.  Tuon jälkeen yöjunilla päivävierailuilla Budabest, Krakova, Praha, ja sitten ehkäpä Berliini ennen kuin matkaan kööpenhaminaan, jonne loppureissuni kaveri saapuu 31.5

jos tuo http://www.adrenaline-check.com/index.php kiinnostaa niin viestiä vaan (:

15
Yleinen / Vs: Lapsia miellyttävät kaupungit ja kohteet
« : 09.04.2009, 06:41:21 »
Lainaus
Onko kellään kokemusperäistä tietoa vastaavista huvipuistoista Münchenin, Salzburgin tai Triesten liepeiltä, myös Slovenia ja Kroatia kiinnostavat.

Münchenin lähettyvillä(tarkemmin sanottuna Augsburgin ja Ulmin välissä) Günzburgissa sijaitsee saksan legolandia.  GÜnzburgin rautatieasemalta kulkee bussi, joka vie suoraan Legolandiaan ja kaikilta lähirautatieasemilta voi ostaa ostaessaan junalipun Günzburgiin, suoraan lipun joka oikeuttaa myös tuohon bussiin(Günzburg+Legoland).
Olin itse tuolla au pair perheeni lasteni kanssa muutamaan otteeseenkin, kun kerran kylässä asuimme.  Kaikille lapsille 2, 5 ja 7 löytyi kyllä tekemistä. 

16
Eurooppa / Vs: Sarajevo - Dubrovnik
« : 31.03.2009, 15:27:44 »
kiitos suuri  :)

17
Eurooppa / Vs: Sarajevo - Dubrovnik
« : 30.03.2009, 16:06:48 »
Lainaus
Junamatka Pločesta kestää nelisen tuntia, joten vähän turhan pitkä päiväreissuksi ainakin minun makuuni. Teoriassa varmaan onnistuu, jos tuolla aamujunalla lähtee.

kiitoksia vielä vinkistä/mielipiteestä :)  näillä näkymin lähden tuolla aamujunalla Pločesta Sarajevoon, vietän kaupungissa päivän ja yövyn siellä.  Seuraavan päivän vietän vielä Sarajevossa ja sitten yöjunalla sieltä Zagrebiin. 
Poissulkenut en ole sitäkään vaihtoehtoa, että matkalla Sarajevoon pysähtyisin Mostariin pariksi tunniksi, mutta onko tietoa kulkeeko tuolla välillä busseja hyvin? tai siis kuinka usein päiväsaikaan? 

18
Eurooppa / Vs: Sarajevo - Dubrovnik
« : 30.03.2009, 09:44:12 »
kiitoksia paljon vastauksista :)
pitääpi sitten miettiä jos viettäisinkin yön sarajevossa.

19
Eurooppa / Vs: Sarajevo - Dubrovnik
« : 29.03.2009, 18:43:00 »
löysinpä haun kautta tämän viestiketjun, kun olin juuri tietoa etsimässä miten dubrovnikista päin sarajevoon :) 
matkustusajasta tuli jo infoa, mutta kysymykseni olisikin seuraavanlainen. 
Olen lähdössä pienelle reilille ja lennän aluksi Dubrovnikiin.  Sarajevossa tekisi kovin mieli käydä, mutta lyhyt kaupunkivisiitti aikataulun vuoksi käy hyvin.  Pääseekö jostain Dubrovnikin läheltä junalla Sarajevoon, vai onko bussi ainoa vaihtoehto?  Jos sitten taas bussilla lähtisin aamulla Sarajevoon ja palaisin illemmalla takaisin Dubrovnikiin, tulee yksin matkaavana tyttönä turvallisuus myös mieleen.
Mikään tarve minun ei ole lähteä Sarajevoon juuri Dubrovnikista, tai palata sinne koska olen kuitenkin Dubrovnikissa vain päivän tai kaksi, josta jatkan sitten Splitiin päin yms.

sekalaista tekstiä, toivottavasti joku ymmärtää ja osaisi neuvoa :D

20
Matkaseuraa / Vs: Reilaamaan koko kesäksi -09?
« : 01.02.2009, 20:50:37 »
ehkäpä sitä itsekin tähän ketjuun voisi jotain kirjoittaa :)

eli itse olen siis yksin mitä oletettavammin tuossa toukokuun puolivälissä lähdössä reilailemaan noin kolmeksi-neljäksi viikoksi.  Mitään en ole vielä suunnitellut, jossain vaiheessa pitäisi rinkka ostaa ja eiköhän siitä sitten ne suunnitelut ala :D

olen siis 21-vuotias tampereella asusteleva opiskelija, ja eurooppaa on tullut aika hyvin koluttua pienestä pitäen.  Yksin matkaillut parilla kaupunkilomalla, ollut aiemmin 2 kertaa kesävaihdossa ja työskennellyt saksassa au pairina, joten yksin lähtö ei harmita, vaikka tietenkin toisaalta olisi ollut ihan kiva, että joku kaveri olisi matkaan lähdössä. 

eniten itseäni kiinnostaisi slovenia, kroatia, unkari, tsekki yms.  toki kaikki sillä suunnalla oleva kiinnostaa :)  tarkoitukseni ei siis ole mennä ympäri ämpäri ihan joka kolkkaan, suunnitelmissa on jo joskus mennä ainakin portugalia ympäriinsä joten se on sitten ihan oma reissunsa.
Olen ajatellut, että lentäisin ensin müncheniin tai jonnekin lähistölle, ja takaisin voisin sitten tulla saksan ja tanskan läpi, ja oletettavasti sitten laivalla helsinkiin paluu.

itseäni kiinnostaa eniten kulttuureihin tutustuminen, nähtävyyksien näkeminen(en kuitenkaan jaksa koluta ihan jokaista paikkaa...), bilettäminen ei sitten taas niinkään. 
hostelleissa (joissain paikoissa hotelleissa) majoittautumista, ja kaikenlaisen uuden kokemista.  Reissulla en halua vain kiristellä pussin nyöriä, joten välillä leffassa/hieman paremmassa ravintolassa käynti olisi ihan paikallaan :)

kielitaidosta:  hyvä englanti(jokskin hieman ruosteessa nykyään), ruotsia ymmärrän suht hyvin, ja saksan taito erittäin hyvä eli vieraista kielistä se parhain.

Sivuja: [1] 2 3