Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - The Rotta

Sivuja: [1] 2 3 ... 14
1
Aasia / Vs: Visarun
« : 31.01.2020, 20:31:54 »
Jos ottaa lennon Bangkokista Vientianeen niin voiko viisumin hommata määränpäässä eli Vientianessa lentokentältä? Ja tarvinko minä viisumia Thaimaahan vaikka tarkoituksena on vaan kulkee BBK kautta laosiin...
Aika pienellä selailulla löytyisi vastaukset kaikkiin kyssäreihisi.
Anyway Laosin 30vrk viisumin saat hankittua maahantulon yhteydessä lentokentältä kuten myös maarajoilta 35 USD + maarajoilta tiettyinä "ruuhka-aikoina" 1USD. Kannattaa olla valokuva suosiolla viisumihakemukseen matkassa.

Laosiin maahantulojen määrällä ei ole merkitystä mutta syytä muistaa että  nykyisin Thaimaan rajan saa ilman viisumia ylittää max 2 keftaa/kalenterivuosi MAARAJOILTA.

Thaimaahan saapuessa saat 30 vrk oleskeluun oikeuttavan leiman maksutta. Kannattaa varautua todistamaan maasta poistuminen 30 vrk kuluessa jo suomen päässä. Tämä on kyllä epätodennäköistä mutta on tähänkin tullut törmättyä.

2
Aasia / Vs: Laos
« : 23.12.2019, 19:53:53 »
Viisumin hinta rajalta sama kuin aiemmin eli 35 USD.
Katselin Vientianen lentokentällä että on näköjään lanseerattu myös e-visa koska sille oli oma jonotuskaistansa. Googlettelemalla näyttäisi että hinta moiselle olisi 50 USD + mahdolliset muut maksukulut päälle ja ei saatavana kuin tietyillä rajapisteillä.
Perinteistä rajalta ostettavaa viisumia löytyy joka ilmansuunnasta


International Airport
• Wattay International Airport in Vientiane Capital.
• Luang Prabang International Airport in Luang Prabang Province.
• Pakse Internatioanl Airport in Champasack Province.
• Savannakhet International Airport in Savannakhet Province.
Border Checkpoints
China-Laos
• Mohan - Botene , Yunnan to Luang Namtha Province.

Thailand-Laos
• Chiangkhong - Houixay, Chiang Rai to Bokeo Province.
• Nakaxeng - Kaenthao, Loei to Sayabouly Province.
• Houi Koln – Nam Ngeun, Nan to Sayabouly Province.
• Lao-Thai Friendship Bridge I, Nongkhay-Vientiane Capital.
• Lao-Thai Friendship Bridge II, Moukdahan-Savannakhet Province.
• Lao-Thai Friendship Bridge III, Nakorn Phanom-Khammouane Province.
• Chongmek - Vangtao, Ubol Ratchathani to Champasack Province.

Vietnam-Laos
• Nameo - Banleui, Thanh Hoa to Huaphanh Province.
• Namkan - Namkan, Nge An to Xieng Khouang Province.
• Keoneua - Nampao (Lak Sao), Ha tinh to Bolikhamxay Province.
• Laobao - Dansavanh, Quang tri to Savannakhet Province.

Cambodia-Laos
• Dong Calor - Veun Kham, Cambodia to Champasack Province.

3
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi FAQ
« : 21.12.2019, 06:39:15 »
Mites ootte hommannut Thaimaan viisumin jos ootte jo maailmalla? Ite oon asunu Maltalla viimeiset pari vuotta ja tarkoitus olis lähteä Aasiaan. Thaimaassa tulis varmaan oltua vähintään se kuukausi mutta toisaalta mietin, että voishan siellä enemmänkin aikaa viettää. Maltalaiset  voi sen viisumin hommata netistä näköjään mutta taitaa olla ihan paikallisille se palvelu vaan. Vai pitääkö käydä jossain naapurimaassa jossain välissä ja tulla sitten uudestaan Thaimaan puolelle?
Jos siellä Maltalla on Thaimaan suurlähetystö niin saat anottua viisumin sieltä. Jos lähetystöä ei ole saatavilla niin sitten menet Thaimaahan ja saat 30vrk leiman. Jos sitten haluat jatkaa oleskelua niin on poistuttava maasta ja
a) palaat takaisin uudella 30 vrk leimalla
b) anot ko maan Thaimaan lähetystöstä 60vrk viisumin (tähän pystyy hakemaan 30vrk jatkoa ilman että poistuu maasta)

Toki jos Thaimaa ei ole ensimmäinen kohde Aasiassa niin esim naapurimaista löytyy helposti lähetystö viisumin hakuun.

4
Aasia / Vs: Laos
« : 09.02.2019, 21:22:14 »
Nong Khaista yli Laosiin. Joo passiin lätkäistiin tämä perinteinen viisumitarra ,tietysti piti täyttää kaavake ja pulittaa maksu. Viime vuoden puolella riitti pelkkä maahantulokaavake ja 15vrk leima lyötiin passiin. Eli jokin 2018 vuoden kampanja oli vaan kyseessä ja palattiin takaisin vanhaan käytäntöön.

5
Aasia / Vs: Laos
« : 07.01.2019, 16:56:10 »
Maahantulo Nong Khaista tänään pelkällä maahantulokaavakkeella siis ilman viisumia. Virkailija katseli passia vähän aikaa, sitten meni toisen virkailijan pakeille joka meni kolmannen juttusille. Sitten tuli 15 vrk leima passiin. Sen verran uusi juttu tämä meidän "viisumivapaus" että virkailija ei ollut varma mikä leima pitäisi lyödä.
Se oli sitten peräti vuoden mittainen tuo 15vrk "viisumivapaus". Uusi vuosi, uudet kujeet. Vuoden 2019 myötä joutuu taas täyttelemään viisumilaput ja maksamaan tuon 35 USD.

6
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi FAQ
« : 21.11.2018, 06:34:33 »
Lentäen maahan saapuessa ei mitään huolta. Tuo pykälä 2:sta rajanylityksestä kalenterivuodessa koskee maitse tapahtuvia rajan ylityksiä. Itse toivon hartaasti että koko vit... pykälä poistettaisiin kokonaan.

7
Thaimaa / Vs: Thaimaan visa
« : 24.03.2018, 22:13:58 »
Tuo 15 vrk sääntö maarajoilla loppui jo vuoden 2017 alussa. Nyt tulee sieltäkin siis 30 vrk leima mutta asian hieman v-mäisenä varjopuolena tuli se että rajan saa maitse ylittää vain 2 kertaa / kalenterivuosi (ilman viisumia siis). Lentokenttien kautta saavuttaessa ei ole rajoituksia, mikähän logiikka tässäkin on. Asia on moneen kertaan kokeiltu fakta mutta laitetaan nyt linkki asiasta.

http://www.thaiembassy.org/helsinki/fi/bulletin/1914/74094-Muutos-Thaimaan-viisumivapausasetuksessa.html

8
Aasia / Vs: Vietnamin viisumi
« : 28.01.2018, 21:54:01 »
Tosiaan ei suoraa yhteyttä mutta lauttoja kulkee mantereelle vietnamin puolelle ( Ha Tien) joka on ihan rajan kupeessa.
https://www.phuquocislandguide.com/phu-quoc-island-ferry-schedules-fares/

Yksityikohdista ei ole omakohtaista tietoa mutta rajanylityksestä löytää kyllä googlettamalla ja Kampot on lähin kaupunkin Cambodian puolella.

9
Thaimaa / Vs: Ekaa kertaa Thaimaahan, mitä tehdä?
« : 12.01.2018, 13:02:29 »
Selaamalla näitä foorumin keskusteluja löydät taatusti informaatiota. Saarista ja rannoista on paljon keskusteluja joten kannattaa sieltä nostaa jokin keskustelu pintaan kirjoittamalla ko keskusteluun. Kyseisillä spekseillä mitä mainitsit löytyy taatusti paljon vanhoja keskusteluja.

Hyvää matkaa!

10
Aasia / Vs: Laos
« : 11.01.2018, 16:25:27 »
Maahantulo Nong Khaista tänään pelkällä maahantulokaavakkeella siis ilman viisumia. Virkailija katseli passia vähän aikaa, sitten meni toisen virkailijan pakeille joka meni kolmannen juttusille. Sitten tuli 15 vrk leima passiin. Sen verran uusi juttu tämä meidän "viisumivapaus" että virkailija ei ollut varma mikä leima pitäisi lyödä.

11
Thaimaa / Vs: Papaija-salaatti ja muut Thaimaan herkut
« : 08.01.2018, 18:09:29 »
Harvinaiset kyläilyt turistialueille mahdollistaa turistisapuskoista herkuttelun, riisi ei ole samaa, kana ei ole samaa, mausteisuus erilaista , ruoka on lämmintä pääsääntöisesti jne joten saivartelun ja jaarittelun kautta totean että thaikut syö thai ruokaa ja turistit turistipöperöitä. Pöllöhkö yleistys totuuden hitusella oman valinnan kallistuessa ehdottomasti turistiruokiin.
Lämpötila eli kylmä ruoka on vain yksi asia thairuuassa josta en pidä, suomalaiseen ailahtelevaisuuteen ruokien vaihtuvuudessa tottuneena pää ei jousta ajatukseen ettäkö syödäkö tänään riisiä vaiko nuudelua tuhatta päivää putkeen, kärjistystä edelleen.
Vaikka tässä on reilusti provosointia ja kärjistystä niin pakko tarttua hieman kohtaan kylmä thairuoka. Eri asia ehkä maaseudulla mutta jos edes pienehkö kaupunki niin ei ole kovin vaikea löytää hyvää, vastavalmistettua ja luonnollisesti lämmintä ruokaa. Thaimaalaiset syövät todella paljon ulkona koska ruoka on halpaa ettei ravintoloiden ja ruokakojujen löytäminen voisi olla helpompaa.
Totta kyllä turistit syövät turistiruokaa erityisesti turistihinnoin. Annokset ovat kauniimpia, kana on valikoitua  filettä jne jne kyllä eroja on helppo löytää muustakin kuin reilusta hintaerosta.

12
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi FAQ
« : 06.01.2018, 16:05:27 »
Oma ARVAUS on että samaan kirjekuoreen voi laittaa useamman passin jos kyseessä saman perheenjäsenten hakemukset. Asiaa voi tiedustella lähetystöstä tai sitten laittaa vaan ne erikseen.

Kyllä maksu käteisenä mukaan sekä  maksettu palautuskirjekuori jossa palautusosoitetiedot kirjoitettuna valmiiksi.

13
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi FAQ
« : 02.01.2018, 08:31:42 »
Kun anot Thaimaan viisumia suomessa niin tulee esittää poistumislippu maasta 90 vrk sisällä. Eli esim varaat lennon johonkin naapurimaahan.
Viisumi on 60 vrk johon saa haettua 30 vrk jatkoa immigration viranomaiselta. Tämän 90vrk kuluttua täytyy poistua maasta. En tiedä mitä tarkoitat lisäviisumilla mutta kun poistuttuasi maasta palaat vaikka samantien takaisin niin saat automaattisesti 30 vrk oleskeluun oikeuttavan leiman.
Tällä kombinaatiolla tulee 120 vrk oleskelua ja riittää yksi viisumi.

14
Aasia / Vs: Vietnamin viisumi
« : 31.12.2017, 07:35:12 »
Kuinka pitkää lisäaikaa olet tavoittelemassa?
Viisumit hankitaan aina maan rajojen ulkopuolella, maahan saapuessa ne leimataan ja päivät alkaa juosta siitä alkaen.  Tuo phu quocin 30 vrk leima on poikkeus, muilta rajanylityspisteltä suomalainen saa 15vrk leiman jollei sitten viisumia löydy passista.

Sitten jos olet maassa viisumilla niin sen pidennystä pystynee hakemaan maan sisältä immigration toimistosta. Tosin tästä asiasta minulla ei ole vietnamin osalta varmaa tietoa...

Tästä ketjusta löytyy kyllä tietoa muten viisumin hankit esim netin kautta mutta joka tapauksessa sinun pitää poistua ensin maasta ja sitten palata
 a) hankkimallasi viisumilla
b) 15 vrk leimalla rajalta jos ei ole viisumia
c) 30 vrk leima jos tulet maahan suoraan phu quociin lentäen

Sitten jos olet maassa viisumilla niin sen pidennystä pystynee hakemaan maan sisältä immigration toimistosta. Tosin tästä asiasta minulla ei ole vietnamin osalta varmaa tietoa...

Edit
Jos tarkoituksesi on palata Phu Quocille niin järkevin on tehdä cambodian visiitti lautalla Phu Quocilta.
Jos 15 vrk leima ei riitä niin voit hankkia vietnamin viisumin helposti esim kampotista vettämällä siellä pari päivää.
http://www.kampottour.com/other2.php

15
Aasia / Vs: Laos
« : 30.12.2017, 07:35:49 »
Harmi että vaan 15vrk eikä 30 kuten esim thaimaassa

16
Thaimaa / Vs: Bangkok - Koh Lipe
« : 29.11.2017, 07:33:35 »
Kannattaa huomioida myös air asian combo bangkok  - lipe. Noin 2000 thb päässee perille saakka. Sisältää minivanin satamaan ja venekyydin lipelle. Aamulla aikaisin kun lähtee bangkokista niin päivällä jo perillä lipellä.

17
Thaimaa / Vs: Kätsysti Ko Lantalta Songkhlaan ?
« : 29.11.2017, 07:19:02 »
Onko tuohon siksak liikehdintään joku syy? Eikö olisi logistisesti järkevämpää aloittaa tuolta hat yain päästä ja edetä sieltä lantalle ja phang nga jne....
Hat yai - koh lanta välillä voi ottaa venekyydityksen trangista ja  hat yai - trang onnistunee minivanilla tms.  helposti.

Lantalta on hyvät veneyhteydet phang nga alueelle krabile, phi phi:lle phukettiin jne

18
Thaimaa / Vs: Ekaa kertaa 22v jäbä thaimaahan
« : 30.05.2017, 19:21:31 »
Olen nyt varannut matkan kahdeksi viikoksi ajan kohtana 30.6-14.7 mietein, että olen 2 yötä bangokissa ja siitä tekisi mieli käydä pattayalla, koh samuilla ja vielä joku kolmas paikka kiinnostaisi mutta miten helpoiten pääsen matkustamaan saarelta saarelle ? Esim. Bangokista koh samuille ?
Mainitsemasi kolmas paikka voi olla jo liikaa tuohon aikatauluun jollei halua olla koko ajan ns tienpäällä. Toki samuilta pääsee nopeasti Phanganille tai Taolle jos aikaa riittää....
Niin ja tuolla aikataululla luonnollisesti helpoin ja nopein tapa bangkokista samuile on lento.

19
Thaimaa / Vs: Maahantulokaavakkeen hotelli
« : 25.05.2017, 19:45:52 »
Kyllä siihen nykyään täytyy joku järkevä hotelli tms laittaa.  Ennen riitti vain Bangkok tms ympäripyöreä. Se että aiotko majoittua paikassa minkä ilmoitat tokkopa ketään kiinnostaa. Jos tiedät mihin majoitukseen olet suuntaamassa niin laita se muuten joku hyvä arvaus...

20
Saiskos täältä vielä apua!?
Eli minulla on menolippu Bangkokiin Norwegianilta ja paluulippu Kuala Lumpurista. Tarkoitus on olla 2 vko Thaimaassa ja 2 vko Malesiassa. Tarvitseeko minun ostaa lento/junalippu Thaimaasta pois todistaakseni maastapoistumisen, jotta pääsen lennolle.
Kyllä pykälien mukaan tarvitset jonkin tositteen että poistut thaimaasta 30 vrk sisällä.  Vaihtelevasti sitä täällä lähtöpäässä vaaditaan esittämään mutta itse en riskeeraa reissuani että lähtisin ilman!

Sivuja: [1] 2 3 ... 14