Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Electra

Sivuja: [1] 2 3 ... 36
1
Viime viikolla kuulin tämän yhdeltä venäläiseltä naispuoliselta suomen kielen opettajalta: Yksi hänen oppilaistaan oli sairastunut ja lähetti puoli viideltä hänelle tekstarin, jossa luki "Minulla kipeä Muna". Eipä siinä mitään, mutta opettajan mies oli sattunut näkemään viestin ja ihmetteli, kuka sellaisen röyhkeän viestin lähettää hänen vaimolleen siihen aikaan yöstä. Lähettäjä oli siis Muna-niminen nuori maahanmuuttajanainen, jonka suomenkieli ei ihan yrityksestä huolimatta ollut huippuluokkaa....

3
Matkustamme Singaporeen tammi-helmikuun vaihteeksi pariksi viikoksi ja tarkoituksena olisi viettää puolet lomasta toisessa kohteessa - Länsi Malesian Penangissa, Borneon Kota Kinabalussa tai Balilla.

Onko sään puolesta näillä kohteilla tammi-helmikuussa jotain eroa? Netistä löytyy kovin ristiriitaista tietoa monsuunin vaikutuksista näillä alueilla.

Vinkkinne olisi erittäin tervetulleita!  :)

Minun muistaakseni esim. Malesian itarannikko on pahemmin monsuunin kourissa. Sitapaitsi suosittelisin muutenkin menoa nimenomaan Penangiin (tai Pohjois-Malesiaan), jossa kiinalaisen uuden vuoden juhlat alkavat 23. pva. Toki sita vitetaan Singaporessakin, eli kannattaa tsekata molemmat.

4
^ Olisin hakenut ihan läpällä, jos ei menis oma reissu päälle.  ;D

Niin mullakin. HALOO TE MUUT!!!!

6
Orkesteri, onhan Lush Suomessa! Onko se sitten Lontoossa niin paljon edullisempi että siellä kannattaa käydä?

On.

7
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - yleinen
« : 10.07.2011, 03:26:03 »

Jos pyorit Kensingtonissa, kay Kensington Roof Gardensissa. Paasy on ilmainen, sanot vaan portsarille, etta et mene ravintolaan, vaan kayt vaan puutarhassa. Taman korkean rakennuksen katolle on tehty kaunis puutarha, jossa asuu mm. sorsia, flamingoja sun muuta. Ota evaat mukaan vaikkapa viereisesta Whole Foods-marketista (jossa kaynti on aistien herkkua, suosittelen pyorahtamaan jos pidat hyvasta ruuasta/viinista, maistiaisiakin on usein tarjolla) ja nauti rauhallisesta hetkesta keskella Kensingtonin humua.

http://wholefoodsmarket.com/stores/kensington/
http://www.roofgardens.virgin.com/

Toi Roof Gardens on kylla uskomaton keidas keskella kaupunkia. Wholefoods on myos nakemisen arvoinen, vaikkei vedakaan vertoja Austinissa Teksasissa olevalle alkuperaiselle. Camdenissa on toinen Wholefoods, mutta paljon pienempi. Jos haluaa Wholefoodsin viiniosaston perilla olevassa baarissa maistella leikkeleita ja juustoja, voi ostaa pullon viinia sen kyytipojaksi (pitaa vaan menna pullon kanssa ensin kassan kautta) ilman corkage fee'ta.

Toinen kiva paikka foodieille on Borough Market (tuubi: London Bridge ja siita tien yli), seka ympari kaupunkia olevat Farmers' Marketit. Kiva lounas/aamiais/brunssimesta on myos Marylebonessa oleva La Fromagerie (Moxon St.).

http://www.boroughmarket.org.uk/  (taalla voi myos napsia kaikenlaisia maistiaisia kulkiessa)

http://www.lfm.org.uk/

http://www.lafromagerie.co.uk/ (taalla voi todella vaikuttua paikan juustovalikoimasta, tosin siella on muutakin tarjolla)

8
Aasia / Vs: Majoitus Balilta joulu-tammikuussa?
« : 01.07.2011, 21:50:24 »
Juurikin nain. Jos haluaa Kutalla katsella kannisia ausseja, niin suunnatkaa sinne kaikin mokomin. Sanur on taas paljolti paikallisten asuttama kyla.

9
Tarkoitus ois hankkia pieni ja köykänen reissuläppäri jostakin matkan varrelta. Reitti kulkee sekä Hongkongin, Bangkokin että Singaporen kautta, joten missähän sitä kannattais ostoksensa suorittaa? En oo mikään asiantuntija tietokoneasioissa, niin mielelläni tuoreita suosituksia kuuntelisin :)
Toisaalta, kun hinta on tällä hetkellä keskeisin kriteeri, niin oisko järkeä hankkia vaan Suomesta joku käytetty vehe?

Näppituntumalta sanoisin, että osta joko Singaporesta tai Hong Kongista uusi, muuten vaikka Suomesta käytetty. En halua perustella tätä mitenkään, kun ei rahkeet riitä tänään. Parhaani tein.

Ostin just Honkkareista toissa viikolla Canon Power Shot G12 hintaan 320 euroa (kv. takuu) ja Macbook Airin (sen pienimman mutta tehokkaimman mallin), ja siina lapparikaupassa saastin Suomen hinnoista n. 500 euroa. Molemmat lentokentalta Fortressista. Ihan vaan vinkkina: Honkkareista jos ostaa elektroniikkaa, kannattaa pyytaa kansainvalinen takuu (useimmat antavat vain kiinalaisen, ja jos sen haluaa vaihtaa, niin pitaa menna maahantuojalle).

Toinen tarkea asia on, etta Honkkareitten lainsaadannon mukaan jokainen avattu paketti on second hand -kamaa, joten kandee avata itse ostamansa paketti, ja tarkistaa viela siita ennen liikkeesta lahtoa, etta onko kaikki ostettu ja laitteeseen kuuluva varmasti mukana.

10
Aasia / Vs: Majoitus Balilta joulu-tammikuussa?
« : 01.07.2011, 07:28:41 »
Huh, Kutalle ei mun mielestani kannata menna, mieluummin vaikka Sanurille, sielta paasee kylla Kutalla kaymaan, jos sinne on pakko menna. Ubud on kiva paikka.

11
Lentomatkustus / Vs: Millä yhtiöillä olet lentänyt?
« : 25.06.2011, 22:23:39 »
Tässä listaa näin lonkalta, konetyyppejä en muista:

1. Finnair
2. Finncomm
3. SAS
4. Blue1
5. British Airways
6. Golden Air
7. Air Botnia
8. Aero
9. Karair
10. LOT
11. Czech Airlines
12. Tyrolean
13. Gulf Air
14. US Airways
15. Maersk
16. Sterling
17. Spantax
18. Iberia
19. Lufthansa
20. Air Littoral
21. Alitalia
22. El Al
23. Malaysian Airlines
24. Cimber Air
25. WDL
26. TAP
27. Austrian Airlines
28. Malev
29. BMI
30. Indian Airlines
31. Air India
32. Jet Airways
33. Sahara Airways
34. Air Lanka
35. Air France
36. Wideroe
37. Braathens
38. Sabena
39. KLM
40. Emirates
41. GOL
42. Swissair
43. Swiss
44. Air Canada
45. Aer Lingus
46. South African Airways
47. Spanair
48. United Airlines
49. Continental Airlines
50. American Airlines
51. Skyways
52. Crossair
53. PGA
54. Condor Airlines
55. Aer Arann
56. Lauda
57. Germanwings
58. Lufthansa City Line
59. KLM Cityhopper
60. Mesa Airlines
61. United Express
62. Air Liberté
63. Eurowings

Enkä taida edes kaikkia muistaa...


Lisays:

64. Air Baltic
65. Cathay Pacific

12
Mulla olisi paljonkin Michelin-tasoisia, mutta tassa yksi edullinen ikisuosikki, jossa kavin ekaa kertaa jo parikymmenta vuotta sitten:

Pariisissa Patata Cafe boulevard des Italiensilla FNAC:ia vastapaata. Aivan IHQUja uuniperunoita ja galetteja (ohuita lettuja), ja aterian kruunaa Coupe Delice, jaateloannos. Nam!

13
Espanja / Vs: Alkoholi ja ruuat yleisesti Barcelonassa
« : 22.06.2011, 01:40:37 »
Placa de Catalunyalla, siina El Corte inglesin Ramblanpuoleisessa kulmassa myydaan kaikenmaailman kavelyreissuja (opastettuja). Sellainen gourmetkavely on aika kiva, kestaa noin pari tuntia ja matkalla voi maistella ja ostaa kaikenlaista. Suosittelen!

14
Yleinen / Vs: Purjeveneellä Euroopasta Karibialle
« : 08.05.2011, 01:52:39 »
Purjelaivasäätiö tarjoaa kaikenlaisia reissuja Atlantinylityksistä Karibianseikkailuihin omakustannushintaan:

http://www.staf.fi/

15
Lentomatkustus / Vs: Paras lentoyhtiö?
« : 03.05.2011, 21:09:10 »
Sahara Airwaysin business. En ole missään nähnyt niin paljoa jalkatilaa ja leveitä istuimia. Ruokakin oli todella erinomaista.

16
Tyhmät kysymykset / Vs: Town vai city?
« : 20.01.2011, 23:56:55 »
Täällä selvennystä myös:

http://en.wiktionary.org/wiki/town

"a settlement; an area with residential districts, shops and amenities, and its own local government; especially one larger than a village and smaller than a city"

ja edelleen

"An urban city is typically larger than a rural town, which in turn is typically larger than a village. In rural areas, a town is considered urban. In urban areas, a town is considered suburban; a village in the suburbs."

17
Tyhmät kysymykset / Vs: Lontooseen keväällä
« : 13.01.2011, 08:31:34 »
B&B:t ovat usein paremmantasoisia kuin hotellit, ja paljon edullisempia. Niitä löytyy pitkin kaupunkia. Omin avaimin voi tulla ja mennä ja aamiainen on yleensä runsas englantilainen sellainen, pöytään tarjoiltuna.

18
Jälleen kiinnostava mahdollisuus jo(i)llekin:

http://www.jimtv.fi/ohjelmat/lentokenttä/matkustajarekry

19
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 16.11.2010, 17:59:59 »
Kaveri kyllä reilasi viime keväänä 6 viikkoa pelkkä eurooppalainen sairausvakuutuskortti taskussa - kai siitäkin jotain apua on.

Eurooppalainen sv-kortti on ihan käypä olla olemassa sen kattamissa maissa reissatessa. Se on myös kätevä ja nopea tilata Kelan nettisivuilta, tulee tuotapikaa sitten kotipostissa.

Säännöt sen käytöstä kannattaa kyllä lukea, ihan varmuuden vuoksi.

20
Afrikka / Vs: Majoitus Kapkaupungissa
« : 14.11.2010, 18:18:23 »
Ai niin, ja jos auton vuokraa, on se parasta ottaa automaattivaihteilla, ellei ole tottunut ajamaan "vääränpuoleisessa" liikenteessä. Käsivaihteet nimittäin ovat peilikuvana, joten tottumattomalle tämä on aika hankalaa, jos pitää muutenkin keskittyä ajamiseen.

Ajellessa kannattaa sitten pitää ikkunat kiinni ja ovet lukossa, eikä mitään käsilaukkuja ym. näkyvillä. Näin neuvoivat paikalliset ystäväni.

Sivuja: [1] 2 3 ... 36