Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - carrus301

Sivuja: [1] 2 3 ... 20
1
Eurooppa / Vs: Irlantiin?
« : 13.09.2018, 02:26:52 »
Heissan pitkästä aikaa! Mulla on pahemman luokan ongelma. Josko täältä löytyis siihen ratkasu? Tarkotus olis siis mennä junalla Belfastista Dubliniin. Ja kyllä, juna on ainoa vaihtoehto, bussi ei kuulu tähän valikkoon. Ja siihen ongelmaan: Mikä olis siinä reitin varrella joku pienempi kylä missä olisi kiva viettää yksi päivä? Olis kiva nähdä jotain muutakin kuin nämä kaksi isompaa kylää.

2
Nojoo, eli ei mitään hätää, se on "vaan" kahden viikon pikareissu :)

3
En jaksa selata kaikkia 26 sivua läpi, laiskuus iski. Mutta joo, olen nyt helmikuussa menossa jenkkeihin, sieltä Meksikoon ja takas jenkkeihin. Pitääkö se Esta, joka ihme ja kumma meni läpi, tietäsivätpä missä kaikkialla olen käynyt  ;D , hakea tai muuttaa jotenkin kun palaan Meksikosta takas Jenkkeihin, vai käykö sama Esta useamman reissun ajan?

4
Aasia / Salekhard, Ob-joen suisto ja helikopterilennot
« : 23.11.2016, 03:26:43 »
Heippa!
Mulla on ihan päätön idea. Ajattelin ensin puksutella junalla Moskovasta Vorkutaan ja siellä kammeta itseni jotenkin Salekhardiin. Sieltä sitten haluisin ottaa helikopterilennon ihan mihin tahansa lähikaupunkiin tai kylään ja tulla vaikka samana päivänä takaisin. Tai jos kylä on mielenkiintoinen, toki vois olla siellä yötäkin. Mutta nyt tuli vaan mieleen karmiva ajatus että mahtaako Venäjänmaalla olla alueita mihin turisteilla ei ole mitään asiaa? Eli mahtaako ajatus lennosta Mil Mi-8:lla romuttua tähän? Ja niin kauan kun olen siitä haaveillut...  ::)

5
Lentomatkustus / Vs: Rinkka American airlinesillä
« : 21.09.2016, 22:38:34 »
No kappas, tuo meni multa ohi. Tänks, se tuli kun apteekin hyllyltä  :)

6
Lentomatkustus / Rinkka American airlinesillä
« : 21.09.2016, 22:17:35 »
Heippa pitkästä aikaa! Nonih, eli suoraan ongelmaan. Ensinnäkin mulle tuli yllärinä että AA:lla pitää maksaa erikseen ruumaan tsekattavista laukuista. Mutta sitten luin ohjeita eteenpäin, niin siellä sanottiin että rinkka luettaisiin urheilutarvikkeisiin, eli olisi korkeampi maksu. Ihanko oikeasti?? Onko joku lentänyt AA:lla rinkan kanssa? Paljonko ovat velottaneet? Niin ja lennän yhden USA:sisäisen lennon, ja toinen lento Mexico Citystä Dallasin kautta New Yorkiin. 8)

7
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 27.03.2016, 19:50:20 »
Ihan vaan kokemuksen vuoksi se laivamatka. Kyllä mä katoin lentolippujen hintojakin, ei ne paljoa kalliimpia olisi ollut, mutta kokeillaan nyt tätä hidastakin kulkumuotoa :D

8
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 27.03.2016, 14:03:48 »
Heissan! Pitkästä aikaa palliksissa mukana  :) Eli, Lennän Kiinasta Manilaan, saapumisaika 22.30, ja lautta lähtee seuraavana aamuna 9.00 kohti Cebua. Satamassa pitäis olla jo 4h!!! ennen lautan lähtöä, eli viiden aikaan aamulla. En kyl ymmärrä miks hitossa niin aikasin. Eli onko mitään järkeä mennä hostelliin muutamaksi tunniksi, vai onko mitään ideaa viettää nuo muutamat yön tunnit? Mitään tekemistä Manilan kentällä? Jotain nettikahvilaa mihin mennä chättäilemään muutamaksi tuntia? Muita ideoita? Sataman nurkille ei houkuttele mennä, kattelin millasta seutua se sataman ympäristö on, aika pois luotaan työntävän näköstä  ;D

9
Lähi-itä / Vs: Kurdistan
« : 26.12.2013, 20:24:56 »
Hieman päivitystä Kurdistaniin, kävin siellä nyt joulukuussa, kerron hieman omia kokemuksiani.

Matka alkoi räntäsateisena aamuna 11.12.2013 keskiviikkona, ajattelin jo siinä vaiheessa että tämä ei lupaa hyvää, räntäsade ja Turkki. Menin hyvissä ajoin Istanbulin bussiasemalle, ostin bussilipun josta pulitin 80 dollaria. Netistä saamieni tieotjen mukaan olisi vain yksi viikottainen bussi Istanbulista Erbiliin, mutta kun linja-autoasemalla huomasin pikasen vilkasun perusteella että Kurdistaniin menee ainakin 3 yhtiötä, Best van tur, joka lähtee päivittäin 11.00, mutta sitä minulle ei suositeltu vaan suositeltiin Özlem Cizre Nuh, joka myös lähtee päivittäin 9.30. Matkan kestoaika on 30 tuntia, mutta se ei pidä alkuunkaan paikkaansa vaikka kaikki menisi rajallakin nappiin. Istanbulin linja-autoasema ei muistuta alkuunkaan linja-autoasemaa kun sinne metrolla menee, näyttäisi vain siltä että siinä on aukion kahta puolen pitkät rivit pelkkiä pieniä matkatoimistoja, jotka siis ovat linja-autoyhtiöitä. Marssin suoraan oikeaan, olinhan jo edellisenä päivänä käynyt tiedustelemassa sijainnin. Jäin siinä sitten tyhmänä odottelemaan lähtöaikaa joka lähestyi, 9.30, ja yhtäkkiä minua pyydettiin seuraamaan. Ei mentykään sille puolelle missä bussit ovat vaan hyppäsinkin henkilöauton kyytiin. Minua sitten lähdettiin kuskaamaan johonkin, ei mitään hajua mihin, kunnes yhtäkkiä pysähdyttiin moottoritien varteen. Siihen sitten jäätiin odottamaan bussia, näin ainakin oletin. No reilun 20 minuutin päästä bussi pysähtyi taaksemme, kamat ja minä kyytiin ja matka voi alkaa.

Lunta, tai räntää siis tuli taivaan täydeltä. Arvelin että se ei tiedä hyvää ja niinhän siinä loppujen lopuksi kävikin. Pysähdyimme kerran puolessa välissä matkalla Ankaraan, siellä nopea matkustajien täydennys ja jälleen matkaan. Siinä vaiheessa bussi olikin jo liki ääriään myöten täynnä, paitsi jostain syystä minulla oli edelleen kaksi paikkaa käytössä. Ankaran jälkeen lähestyttiin Syyrian rajaa, vietettiin jälleen tauko jolloin eräs matkustaja unohtui ottaa mukaan. No hän ilmeisesti tuli taksilla, koska saavutti meidät aika pian. No siitäpä meinasi, tai syntyikin pieni nyrkkirysy kun tämä mieshenkilö ei ollut kovinkaan tyytyväinen tilanteeseen. Keli senkun pahenee ja ilta pimenee kunnes saavumme tulevaan yöpaikkaamme,, kylään nimeltä Nusaybin. Siellä meille paikallisessa bussiaseman baarissa tarjottiin ensin juomapullot ja jotkut tortillon tapaset, joka itse asiassa oli hyvää. Sen jälkeen porukka bussiin ja kilometriäkään päästy kun pysähdyttiin jonkun vanhan koulun tapaisen portin eteen. Hetken bussiemäntä, tai täälläpäin isäntä, solkotti jotain ja matkustajat alkoivat soljua jälleen kerran ulos. Katsoin kysyvän näköisesti tätä jokin aika sitten suivaantunutta matkustajaa, hän kun sattumoisin puhui ruotsia, ja hän kertoi että yövymme tuossa koulussa. No sepä hienoa, ajattelin, koulu oli nimittäin täysin kylmillään oleva rakennus, ja huoneet mihin majoittauduimme olivat 20 hengen huoneita, kerrossänkyjä täynnä. Saatiin sentäs pakust peitot ja tyynyt, mutta että osasivat haista tunkkaisille! Ei muuta kuin takki pois, peiton alle ja unta kuuppaan. Tuli yllättävän helposti.

Seuraavana aamuna meidät herätettiin joskus kahdeksan aikaan, hipsuttelin jäisenä ala-aulaan mistä oli suora näköyhteys portille, voisin siitä sännätä ulos kun bussi tulee. Ongelma vain oli se että koulussa oli useamman bussin matkustajat enkä enää muistanut mikä meidän bussi voisi olla. Kaikki bussit kun oli saman firman ja vielä MB Travegoita ja mitään muuta yksilöintinumeroa ei ole kuin rekisterikilpi. Sitten sain kuningasidean! Mähän näen wifi-verkosta, silloin kun se yhdistyy on minun bussi kohdalla! Ja näin kävi, jonkun ajan kuluttua bussi kurvasi portille ja känny tunnisti sen, nice! Hyppäsin kyytiin ja miten kävikään, kurvattiin jälleen kerran läheiselle linja-autoasemalle jossa koneet seis ja väki ulos. Niinnoh, kai sitä aamupala pitää sitä ennen lähtöä, ajattelin. Eräs matkustaja kertoi että iltapäivällä kahden aikaan vasta jatkettaisiin matkaa. No hyvin on ainakin aikaa syödä aamupala ja lounas samalla kertaa.

Kello lähestyi kahta, meni yli, tuli kolme eikä mitään tapahtunut. Tuli neljä eikä vieläkään eloa. Kysyin tältä ruotsinkieltä osaavalta että mikäs nyt, mutta hän vain levitteli käsiä eikä tiennyt mistään mitään. Alkoi jälleen jo pikku hiljaa ilta hämärtämään eikä mitään tapahdu. Meitä oli jo useampi kymmen bussia odottelemassa lähtöä ja kummastelin että miksi ei tapahdu mitään.

Yhtäkkiä tämä ruotsinkieltä osaava säntää meikäläisen tykö ja alkaa selostaa. Hän kertoo että poliisit ovat sulkeneet tien rajalle eivätkä päästä raskasta kalustoa liikkeelle. Kertoi että nyt ovat matkustajat jo odottaneet tarpeeksi kauan ja aikovat mennä poliisin puheille ja pyysi mua mukaan. No aattelin että maan tapakulttuurin tietäen tästä ei hyvä heilu mutta voinhan mennä taustalle tarkkailemaan tilannetta. Väkeä alkoi hiljalleen kertyä panssaroidun poliisiauton ympärille enemmän kuin omiksi tarpeiksi ja nämä malttinsa menettäneet matkustajat alkoivat blokata rajalta päin tulevaa liikennettä. No siitäkös oiva tukos syntyi kun toista sataa miestä hilluu ja heiluu kadulla hermonsa menettäneenä. No aikansa siinä pitivät älämölöä ja alkoivat hiljalleen valua busseja kohti. No olivat sen verran saaneet aikaseks että kuulemma puolen tunnin kuluttua saisi lähteä liikkeelle.

No eipä siinä vihdoin kun liikkeelle päästiin tarvinnut kauaa miettiä että miksi poliisit olivat sulkeneet liikenteen. Moottoritie oli kirjaimellisesti kuoleman valtatie. En osaa sanoa oliko sen viimeöisen lumimyräkän aikana tullut kuinka monta loukkaantunutta tai kuollutta, mutta peltiä oli kolissut ja paljon! Välillä poliisit ohjasivat vastaantulevien kaistalle, välillä seistiin jonossa niinkin kauan että porukka ehti käydä ulkona tupakalla ja muutenkin vauhti oli ryömimisvauhtia. Pahimmannäkösiä olivat rekan nupit jotka olivat ajaneet toisen perään. Tänne sitten oli kiire matelemaan. Tosin tilanteen lopullinen selkiytyminen olisi kyllä vienyt vielä toisenkin yön joka nyt sitten tuli vietettäväksi bussissa.

Pari tuntia ennen rajaa tuli kyytiin kolme nuorehkoa miestä, jotka koettivat selkeästi tehdä tuttavuutta. Minua se ei niin suuresti kiinnostanut, jotain outoa näissä tyypeissä muutenkin oli. Minun vieressä istuva otti käytävän toiselta puolen olevalta naisen lapsen syliinsä ja ”leikitteli” sen kanssa aikansa, välillä yritti työntää sitä minullekin, tai pitikin sitä puoliksi minun päällä. Siinä vaiheessa kun lapsi alkoi hieman itkua vääntämään tajusi palauttaa sen äidilleen. Se myöskin tuntui oudolta että he selkeästi puhuivat minusta selän takana jotain, se oli yksi merkki joka tiennyt hyvää.  Aloin jo pohtia mitä tapahtuu kun siirrymme rajan toiselle puolen, Irakiin, ehkä heillä on jotain suunnitelmia minun päänmenoksi. Jäisinkö pois ennen rajaa, siinäpä kysymys. No rohkaisin mielen ja aattelin että katsotaan nyt loppuun asti.

Rajan ylitys onnistui yllättävän kivuttomasti. Kurdien puolella kysyttiin ainoastaan mihin menossa ja kauan olet. Passiin sain sen leiman jossa käsketään ilmottautua 15 päivän johonkin rekisteröintitoimistoon. No siitä en kantanut huolta, se ei kuulemma ole välttämätöntä, näin ainakin muut matkaajat väittivät, joten luotetaan siihen.

Ennen Erbiliin saapumista on vielä yksi checkpoint. Siinä katsotaan jälleen kerran kaikilta passit. Siinä vaiheessa tapahtuikin kummia. Nämä kolme epäilyttävää sankaria poistettiin poliisien toimesta bussista ulos. Voin sanoa että siinä vaiheessa huokaisin syvään. Ehkä epäilykseni osuivat oikeaan, en tiedä. No ainakin minä saatoin jatkaa matkaa keveämmin mielin.

Lähestyimme Erbiliä ja käännyimme sen kehätielle. Minulla ei ollut hajuakaan onko Erbilissä bussiasemaa vai miten tässä toimitaan. No hetken päästä pysähdyimme bussifirman toimiston oven etten, olisin voinut jäädä jo siinä pois jos olisin tiennyt että bussi ajaa vain kehätiellä ja kääntyy siitä sitten aikanaan etelää kohti. Kun lähdimme toimistolta bussi pysähtyi vielä kerran kehällä, sen jälkeen kysäisin tältä kiivasluonteiselta ruotsinkieliseltä tietoa bussiasemasta. Hän neuvoi että kannattaa jäädä mahdollisimman pian pois ennen kuin bussi lähtee erkaantumaan kehältä. Eipä siinä, jäin pois risteyksessä missä bussi kääntyi kehältä pois kohti etelää ja nappasin taksin. Taksille sitten selostin epämääräisen päämäärän ja päästyämme perille kysäisin että kelpaako dollarit tai Turkin liirat. Ei kuulemma kelpaa mutta osoitti basaarin kulmalla suunnan missä voisin vaihtaa rahaa. No lähdin tallustelemaan epätietoisen näköisenä ja kyselin vähän joka toiselta kuka vaihtaisi rahaa. No kukaan ei ollut kiinnostunut joten takaisin taksille ja hän ohjasi kohteliaasti minut kadun reunassa seisovan rahanvaihtajan luokse. Ahaa,, näin täällä homma toimii, raha vaihdetaan kadulla pimeästi. Eipä sinä mitään kun saa edes suurin piirtein oikean summan aitoa rahaa. Vaihdoin aluksi 20 USD ja sain sillä peräti 25 000 dinaaria. Ei ihan huono. Maksoin taksisuharille 5000, joka sitten olikin jokaiseen keskustassa tehtävään matkaan oikea summa.

Hotelli löytyikin helposti ihan vahingossa. No apuna oli tietty kännyn navigaattori, mutta näissä olosuhteissa en siihen ihan 100% luota. Jätin kamat hotelliin ja painuin ulos ihmettelemään heräilevää kaupunkia. Hotellitarjontaa on todella hyvin laidasta laitaan. Itse otin huoneen Samra Miss hotellista joka oli saanut suht hyvät arvostelut gokurdistan.com sivuilla. No paikalliseen tasoon nähden varmaan ihan hyvä, mutta esim. kokolattiamatto oli sen näköinen että pesua ei ollut nähnyt kertaakaan asennuksen jälkeen. Itse sain yhden hengen huoneen ylimmästä kerroksesta jossa olikin sitten hyvät ja huonot puolet. Jos on kovin herkkäuninen ei tule pitämään tasaisin välein käyntiin hörähtävästä generaattorista joka myöskin sijaitsee katolla. Mutta kyllä siihenkin tottui kuin myös siihen että aina generaattori ei lähtenyt automaattisesti käyntiin vaan kesti tovin ennenkuin joku kipitti alhaalta käynnistämään sen.

Elämä Erbilissä sujuikin sitten rauhallisesti. Naapurikaupunki Mosul onkin sitten jo toinen tarina, kuulemma yksi maailman vaarallisimmista kaupungeista. Siksipä bussireittikään ei mene sitä kautta vaikka olisi lyhyin reitti vaan tekee pikku kiertolenkin matkalla rajalta Erbiliin ja takaisin. Toki mieluummin se tunti ylimääräistä kuin vieressä räjähtävä autopommi. Itse Erbil ei vilise turistinähtävyyksiä, Citadel, jota myös kutsutaan yhdeksi maailman vanhimmista linnoituksista, oli ikävä kyllä restaurointityön alla. No kyllähän se jos on rakennettu 6000 eKr alkaa jo vaatiakin pientä pintaremppaa. Harmi sinällään että se oli siitä syystä suljettu. Postia en löytänyt vaikka sellainen pitäisi olla vanhan oikeustalon vieressä. Eli ei postikortteja Suomeen. Mitään meidän käsityksen mukaan olevia ravintoloita keskustasta ei kovin montaa löydy mutta ei siellä silti nälissään tarvitse olla. Katukeittiöt loihtivat mitä ihmeellisimpiä paikallisia herkkuja. Kebap totta kai kuului paikalliseen ruokakulttuuriin, tosin sitä ei ole aivan samoina versioina mitä Suomesta löytyy mutta maittavaa oli. Ja vatsataudeiltakin selvittiin vaikka en isommin tutkinut miten ruoka valmistettiin.

Julkista liikennettä keskustassa ei ole muuta kuin taksit. Taksikyyti onkin sitten kiinteähintainen, 5000 Irakin dinaaria, eli noin 3 euroa mistä tahansa mihin tahansa keskustan alueella. Takseja olikin sitten melkein saman verran kuin yksityisautoja. Niitä ajeli ympäriinsä tyhjilteen vailla päämäärää, ei tarvinnut kuin mennä kadun varteen ja vinkata ja sai saman tien kyydin. Itse käytin taksia ainoastaan kun kävin linja-autoyhtiön toimistolla kysymässä aikataulua takaisin Istanbuliin. Bussi lähtee, tai luonnollisesti siis PITÄISI lähteä, yhden aikaan iltapäivällä. Onneksi oli kännyssä navigaattoriohjelma, pystyin opastamaan taksikuskia paikkaan mistä bussin kuuluisi lähteä.

Paluumatka kohti Istanbulia alkoikin sitten ihan hyvissä merkeissä. Bussi lähti ainoastaan tunnin myöhässä, eli juuri mitään verrattuna toiseen suuntaan, 30 tunnin matka muuttui 70 tuntiin. Irakin päässä bussiin kuitenkin tuli pieni kolhu, säiliörekka yritti väen väkisin survoa itseään oikean kautta ohi mutta eipä mahtunutkaan naarmuttamatta etuovea. Pikkujuttuja :) Rajalla meni kaikki hyvin, olin hieman paineessa sen puuttuvan rekisteröinnin kanssa mutta kukaan ei koskaan kysynyt mitään, oliko sitten rajavartiomiehillä hyvä päivä, tiedä häntä. Laukut läpivalaistiin Turkin puolella, siinä kaikki. Bussi-isäntä kyllä yritti muljuttaa mulle mukaan läpivalaistukseen 3 kartonkia tupakkaa mutta en huolinut, olen niin moneen kertaan kuullut varoituksia siitä että ei saa ottaa toisen tavaroita kuljetettavaksi. Ja siitä on hyvä pitää kiinni. Bussi saapui suht ajallaan, ei edes montaa tuntia myöhässä tällä kertaa Istanbuliin. Siitä sitten takaisin tuttuja jälkiä kohti BellaVista-hostellia.

Tällainen tarina :)

10
Lähi-itä / Vs: Iran ja reppureissaaja
« : 01.10.2011, 14:30:43 »
Te jotka nyt hiljattain olette saaneet viisumin Iraniin, oletteko laittaneet majoituksen kohdalle jotain ja oletteko printannut hotellivarauksen mukaan viisumihakemukseen? Mulla on tässä nyt ongelmana se että olen laittanut sähköpostia vaikka kuinka moneen majoituspaikkaan Teheraniin ja kukaan ei ole vastannut  ??? Alkaa vaan hieman olla kiire, tarkoitus olisi lähteä joulukuussa reissuun.  Pitäisikö vain laittaa joku sattumanvarainen majapaikan nimi anomukseen ja toivoa että hakemus menee läpi? Vaativat näköjään myös matkavakuutustodistuksen, no se multa sentään löytyy  ;D

12
Tyhmät kysymykset / Vs: AirBaltic vaihtoaika Riikassa
« : 22.03.2011, 14:20:43 »
Käytän useasti AirBalticia Helsingin ja Berliinin välillä, viimeksi eilen tulin takas Hesaan 35 min vaihtoajalla. Tällä kertaa oikein kuuluttivat kentällä Berliinistä Hesaan siirtyviä vaihtomatkustajia kiirehtimään portille xx. Ainahan se tietty on kylmä rinki ahterin alla mutta hyvin ehdittiin, rinkka ruumaan ja minä matkustamoon  ;D

13
Eli siis myydään vuoden vanha kapistus, varjopuolina (jos niitä siksi voi lukea  ;D ) on jenkkinäppäimistö ja englanninkielinen Windows 7 startet käyttis. Ollut reissuissa mukana lähinnä netin selailua ja kuvien latailua kamerasta varten. Muuten toimii kuin junanvessa  ;)  Hinnaksi ajattelin 120e? Jos moinen kapistus kiinnostaa laita viestiä carrus502(ät)gmail.com
Kone sijaitsee Mäntsälässä.

14
Jos olet menossa Sveitsiin ja aiot kayttää siellä rautateitä, minulla olisi 107 CHF= n. 85 euron arvoinen lahjakortti. Se on voimassa 31.12.2012 asti eli ei edes kiirettä käyttää. En ihan ilmaiseksi ajatellut siitä luopua, saattaa olla että eksyn itsekin sinne vielä ennen tuota määräaikaa, joten hinnaksi ajattelin 70 erkkiä.

15
Pallontallaajaklubi / Vs: Pallontallaajapatikointi II
« : 04.09.2010, 23:59:32 »
Vink vink linjat 760-780 menee ihan vierestä, ei tule kovin pitkä kävelymatka  ;)  taas joudun jättämään väliin tämän reissun, olen tuolloin Saksanmaalla ihmettelemässä heinäkuussa syntynyttä jälkikasvua  :) :)

16
Yleinen / Vs: Virkavallan kusettaminen?
« : 25.08.2010, 12:10:55 »
Tarkoittaako otsikko sitä, kuinka minä olen kusettanut virkavaltaa vai sitä, kuinka virkavalta on yrittänyt kusettaa minua?

Toki jos olet onnistunut kusettamaan virkavaltaa jaa ihmeessa meille tama tieto  ;D

17
Vaikka en tod. näk. pääse mukaan vaikka haluja oliskin, uskallan suositella oikein mukavaa majapaikkaa jos hostellitasoinen majoitus kelpaa: http://www.napoleonhostel.com/home.php

Olin tuolla yhdellä reisulla ja oikein mukavia olivat omistajat! Ja omistajan ulkonäöllä ei tietenkään ole mitään osuutta asiaan  ;D ;D

18
Ärh! Pitäs varmaan taas vähän aktivoitua ja seurata tätä sivustoa useammin,, missasin tämän vaikka olis ollut vapaapäivä. Olisin nimittäin lähteny mukaan!!  >:( >:(

19
Yleinen / Virkavallan kusettaminen?
« : 05.08.2010, 21:28:11 »
Jokainenhan tietää että virkavalta köyhemmissä maissa yrittää kusettaa parhaansa mukaan tallaajapoloista saadakseen pienen lisän olemattomaan palkkaansa. Nyt olisi mukava kuulla tarinoita kuinka olette tilanteesta selvinneet ilman isompien lahjuksien maksamista (jos ylipäätään olette selvinneet) ja vinkkejä vastaavien tilanteiden varalle.

Itselläni on vain yksi ikävämpi kokemus miliisien kynsiin joutumisesta jossa olen joutunut maksamaan lahjuksia. Tämä tapahtui Kirgisiassa. Kävelin muina miehinä Bishkekin torille päin kun 2 miliisiä pysäytti minut ja alkoivat kysellä papereita. Minulla oli esittää vain passin kopio koska passi oli Kazakhstanin konsulaatissa viisumihakemusta varten. Minulta puuttui kopio Kirgisian viisumista ja tästähän show alkoi. Pyysivät hieman sivummalle ja alkoivat kysellä kameralaukun sisältöä. Esitin mitä siellä on ja sen jälkeen oli vaihtoehtoina antaa 50e "kahvirahaa"  ??? tai lähteä asemalle. Ajattelin että se 50e olisi minulle nopeampi ja kivuttomampi vaihtoehto joten hampaat irvessä annoin sen heille. Mahtavat saada vielä tänäkin päivänä juoda torikahviossa kahvia sillä 50 eurolla, on se sen verran suuri raha heille  ;D ;D

20
Aasia / Vs: Nepal
« : 26.06.2010, 18:44:45 »
Ma kokeilin riippuliitoa,, aika huisa kokemus oli! En muistaakseni maksanu ihan noin paljoa, mutta ei kaukanakaan ole. Mulla oli lentajana paikallinen riippuliidon opettaja joka osas loistavaa englantia ja osas kylla pitaa tallaisen hieman hermostuneenkin suomipojjaan rauhallisena  ;D

Sivuja: [1] 2 3 ... 20