Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Katriikko

Sivuja: [1]
1
Aasia / Vs: Miten päästä Hanoista Halong bayhin?
« : 26.06.2014, 23:01:05 »
Kiitos vastauksesta! jatkan noiden ilmoittamiesi juttujen tutkailua. Nyt on varmaan koko meidän 1.5kk matka suunniteltu. Käymme Thaimaassa, Vietnamissa ja Kambodzassa. Tätä matkaa onkin jo 2 vuotta odotettu :)

2
Aasia / Miten päästä Hanoista Halong bayhin?
« : 26.06.2014, 21:41:19 »
Olen yrittänyt etsiä netistä tietoa , että mite hanoista pääsee halong bayhin. Kaikkialla vaan kehoitetaan ostamaan matka Hanoin hotelleista ja matkatoimistoista. Mutta, entäs jos haluaakin suoraan lentokentältä matkata halong payhin? Miten silloin pitää toimia? Ja vielä yksi kysymys onko hanoissa useampia lentokenttiä kuin yksi? Sitäkin tietoa olen yrittänyt etsiä. Matkalipuista lukee Hanoi (HAN). Soitin air asianillekin ja kysyin, että mikä tämän lentokentän nimi on ja että onko tämä ainoa lentokenttä Hanoissa. Sanoivat etteivät tiedä :/  Sen verran olen saanut selville myös, että ilmeiseti Gia Lam bussiasemalta pääsisi bussilla. Mutta mitään muuta tietoa en ole löytänyt, esim. aikatauluja ja missä tämä asema on...

3
Tyhmät kysymykset / Vs: Ala-ikäisten lennoista
« : 09.04.2012, 19:39:03 »
Itse matkustin ensimmäistä kertaa ulkomaille yksin 17 vuotiaana, kun matkustin Kreikkaan. Ostin matkalipun aivan itse ilman vanhempiani suomen matkatoimistosta. Eivät missään vaiheessa kysyneet mitään, että onko vanhemmilta lupaa matkaan, tai mitään muutakaan. Äitini kyllä vähän ihmetteli, että ala-ikäinen saa noin vaan ostella lippuja. Mutta ei se nyt häntä haitannut. Eipä tarvinnut hänen tulla mukaan matkatoimistoon, kun sain homman hoidettua ihan itse. Tuosta on kyllä aikaa se 10v, että en tiedä ovatko nykyään tarkempia.

4
Hostelleista ja hotelleista ja muista samanlaisista yöpymispaikoista  ;D , eli

Ensikesänä reilaamaan kaverin kanssa, ollaan tuolloin molemmat 17. Kuinka helppoa on hankkia yöpymispaikka ilman varoitusaikaa? Eli lähinnä kävellä hostelliin/hotelliin sisään ja kysyä huonetta. Entä vaikuttaako alaikäisyys huoneen saamiseen? Ollut puhetta täälläkin että tarvitsisi luottokortin ja Visa Electron ei riittäisi... Suunnittelilla semmosia maita kun: Ruotsi,Saksa,Espanja,Italia,Portugali,Ranska ja osa tietysti hetken mielijohteesta  :) kesäkuussa olisi matka suunnitteilla eli ei ihan pahin sesonki aika?

Miksi et varaisi hestelleja etukäteen? varmaan olisi matkustaminen vähemmän stressaavaa, kun tietäisi, että olisi katto pään täällä. Jäisi myös aikaa muullekin kuin hostellin etsimiseen. Myös hostellit ja hotellit ovat hyvin eri hintaisia, joten voi tulla aika kalliiksi jos suin päin vaan menee ensimmäiseen hotelliin/hostelliin. Ja voin myös kokemuksesta sanoa, että esim. iso rinkka selässä kesähelteellä jonkun hostellin/hotellin metsästys ei välttämättä ole ihan hirveen mukavaa. Itse kun olin reilaamassa olin jo varannut muutaman hostellin etukäteen ja reisuun päältä katselin netistä loput ja varailin, kun matkakohteet selviytyivät.

5
Afrikka / Matkailua Malawissa autossa olisi tilaa!
« : 30.08.2010, 19:49:06 »
Olemme 3 naishenkiloa ja olemme tallahetkella Lilongwessa Malawissa. Yksi meista on taalla tyoharjoittelussa, yhden vanhemmat asuvat taalla ja yksi on lomailemassa. Olemme suunnitelleet matkaa taalla Malawissa, koska olemme opiskelijoita ja budjettimme on pieni. Olemme vuokranneet auton ja autossa olisi siis tilaa viela 1-2 henkilolle. Joten henkilo tai kaksi jakamaan matkakuluja kanssamme olisi vain hyva juttu. Ja olisihan se kiva, jos joku viela hyotyisi meidan matkastamme, koska autossa nyt kumminkin viela olisi tilaa :)

tassa matkasuunnitelmat.
Lahdemme Lilongwesta 30.9 kohti Nkopola Lodge (mangoshi) yopyminen siella maksaisi 100dollaria huoneelta, jonka jakaisimme keskenamme. Taman lisaksi kuluihin tulee maksua ruoasta. Paikassa voi myos esim. snorklata varikkaiden kalojen seassa, josta tulee vahan lisakuluja Siella olemma 3.10 tai 2.10asti. Eli 2-3 yota. Huone on tosi hieno! Takaovesta paasee suoraan rannalle ja muutenkin huone on ihan luksus luokkaa. Oikealta hinnaltaa huone maksaisi 200e yolta mutta olemme saaneet tehtya diilin paikan kanssa. Iltaisin hotellilla esiintyy esim. perinteisia ja kulttuuri tanssioita.

Paikan lahella on myos mahdollisuus kayda krokotiilifarmilla jonne paasymaksu on jotain 0.50e luokkaa

Taman jalkeen olemme menossa liwonde kansallispuistoon. Missa olemme paivan. Maksua sille tulisi 30 dollari per henkilo

Taman jalkeen olemme menossa Blantyreen, joka on Malawin ainoa kaupunki, joka nayttaa oikealta kaupungilta. Siella on myos suuri ostoskeskus nimelta Game. Olisimme silella halvassa hotellissa, joka maksaisi n. 2000-3000mkw. eli 10-15e.

Ennen Nkopolaa kaymme tutustumassa Mua Mission, joka on kulttuurimuseo malawin historiasta. Sisaanpaasy on noin 4e.

Salimassa kaymme myos ainakin isossa puuveistosmarkkinoilla, jossa hinnat ovat monta kertaa halvempia, kuin esim. Lilongwessa

Mikali kiinnostaa ota yhteytta yksityisviestilla tai [email protected]

6
Lainaus käyttäjältä: "Nakke"
No mikset?

Siksi en haluais ottaa opintolainaa että kun valmistun ja vpaus koittaa haluan alkaa kartuttamaan matkarahastoa, lähteä oikein pitkälle matkalle, enkä mitään lainaa makselemaan. Niin ja mistäs sitä tietää koska takasin sieltä tulee sitä lainaa lynhentelemään ;)

Itse olen myös tuon Eureksen kautta ajatellut lähteä vaihtoon... Noh kiva kuulla rohkaisevia kannustuksia teiltä. Taidan siis laittaa hakemuksen Japani vaihtoon :)

Mietin tässä että kai tulen rahallisesti pärjäämään. Käyn kuitenkin töissä koulun ohella ja asun koulun asuntolassa, jotta kulut olisi mahdollisimman pienet. Näin säästän rahaa matkustamiseen. Ja kyllä sen aina ulkomailla ollessa toteaa, että oli se kaikki nuukailu ja säästäminen sen arvoistakin kun sai matkarahat kokoon. Ja voihan varmuuden vuoksi hakea sitä opintolainaa, murtta jos ei tarvi sitä niin sitten ei vaan nosta sitä :)

7
Tiedän että tämä kysymys on hiukan epämääräinen mutta... Eli opiskelen ammattikorkeakoulussa ja ensi syksynä olsi mahdollisuus päästä vaihtoon ulkomaille. Tuo raha vaan tässä hiukan mietityttää. Eli osaakos joku sano että tarviiko ennen vaihtoa säästää paljonkin rahaa vaihtoa varten että siellä pärjää? Vaihtokohteeksi olen ajatellut jotain euroopan maata.
Kysyn asiaa siksi koska olen myös ajatellut lähteväni ensi kesänä 4H-liiton Japani vaihtoon, joten siihenkin kyllä uppoaisi sitä rahaa. Mietin tässä nyt vaan että riittääköhän rahani sekä japanin matkaan että vaihdossa olemiseen. Vai pitäisikö tuosta Japanin reissusta kokonaan luopua. Opintolainaa en kyllä haluaisi ottaa...

8
Kanada ja Yhdysvallat / Hostellimajoitista Chicagossa?
« : 04.08.2007, 17:12:51 »
Olen menossa Chicacoon 13.8. Ensin yovyn 2 yota kaverin luona ja sitten taytyisi viela 5 yolle loytaa majapaikkaa. Onko kenellakaan mitaan hyvia vinkkeja majapiakaksi?

9
Matkaseuraa / Matkaseuraa New York 19-24.8
« : 04.08.2007, 16:51:48 »
Tyoskentelen taalla Amerikassa leiriohjaajana ja leirin jalkeen jaan viela vahaksi aikaa porraamaan tanne amerikkaan. Mutta kun Nykiin paasen niin ei ole minulla porraysseuraa sinne. Ajattelin yopya hostelleissa ja kayda tutkailemassa pakkoja. Mutta jos siella pain joku liikkuu niin ota rohkeasti yhteytta. Porukassa on aina mukavampi reissutunnelma :)

10
Matkaseuraa / USA matkaseuraa
« : 01.07.2007, 01:04:44 »
Hei! Olen talla hetkella leiriohjaajana USAssa Grand rapidin lahella Greenvillessa. Tyoskentelyni paattyy 15.8 ja lentoni lahtee New Yorkista 24.8. Joten 15.8-24.8 valisen matkan aion kayttaa matkustelu varten. Vain matkaseura puuttuu. Niin ja suunnitelmat ovat viela aika avoinna. Kun toiltani ehdin olen yrittanyt selailla matkaoppaita ja muuta sellaista mutta mitaan suuria suunnitelmia matkalleni en ole viela keksinyt. En myoskaan viela ole varannut minkaanlaisia lentolippujakaan taalta pois pain koska en ole viela paattanyt mita tehda toitteni loputtua. Mutta hienoa olisi kylla saada seuraa ettei ihan yksikseni tarvitsisi  taalla matkustella :)

11
Ulkomailla asuminen ja työskentely / USA
« : 14.01.2007, 23:31:12 »
Itse aloitan huomenna lasten ja nuorten erityisohjaajan aikuisopinnot. Eli lähtöni riippuu nyt siitä, että miten pitkä kesätauko noissa opinnoissa tulee olemaan. Mutta jos en tuonne USAhan pääse niin sitten lähden kaverin lujokse englantiin tai Kreikkaan ensi kesänä. Myös kaverini englannista ja Romaniasta ovat myös sanoneet olevansa halukkaita tulemaan Suomeen luokseni vierailulle. Eli jos en USAhan pääse niin kansainvälinen kesä on kuitenkin tulossa kaikin puolin. Mutta eniten toivon tuota USAn onnistumista. Itse olen ollut työleireillä aikaisemmin Tansaniassa ja Romaniassa joten niistä varmaan saisi myös plussaa USA vaihtoon.

Entäs leirin jälkeen? Matkstelitkos Minna itseksesi leirin jälkeen? entäs miten nuo vapaapäivät siellä olivat? Miten paljon sulla meni loppujen lopuksi rahaa siellä?

12
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Usa
« : 14.01.2007, 12:02:35 »
Juuh onhan tuota kertynyt. Olen 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja ja jäsenenä olen 4Hssa ollut yli 10 vuotta. Joten monilla leireillä on tullut oltua, sekä kerhoja ohjailtua jo ennen kun tänne tulin töihin :)

13
Onko kenelläkään kokemuksia Alliansin  Camp Counselors USA-vaihdosta? Allianssin sivulle on kerätty vaihdossa olleiden kommentteja, jotka kaikki tietysti ovat positiivisia. Eli haluaisin kuulla lisää muiden kokemuksita kyseisestä vaihdosta :)

Sivuja: [1]