Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Whig

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Tyhmät kysymykset / Vs: Valokuvat reissulta
« : 14.07.2016, 08:08:28 »
Morijesta!

Oon lähödässä 9kk ajaksi Afrikkaan ja jälleen kerran oon ollut tän suuren kysymyksen äärellä, että miten hoitaa kuva- ja videotiedostojen varmuuskopiointi. Oon kallistumassa Dropboxin kannalle, mutta nyt kiinnostais tietää että miten se on toiminut teillä reissun päällä? Mulla on netti käytössä, mutta se on samaa tasoa kuin kehitysmaiden netit nyt aina ovat. Tuppaa pätkimään ja silloin kun ei pätki, se on hidas. 2 GB ei riitä vuodeksi ja jossain vaiheessa pitäis alkaa maksamaan DropBoxin kuukausimaksuja.Siispä mitä mieltä te olette: iso muistitikku joka saattaa mennä rikki tai kadota VAI dropbox jonne tiedostojen lataaminen saattaa olla tappohidasta?

Jos vähääkään enemmän valokuvaat ja et pääse nopeiden nettiyhteyksien päähän (ei siis se download nopeus vaan se upload) niin suosittelen unohtamaan pilvipalvelut. Muistitikuille tai muistikorteille en myöskään suosittele säilömään kuvia.
Osta esim. kaksi ulkoista kiintolevyä joihin toiseen siirrät kuvat korteilta ja toiseen teet tästä varmuuskopion.

Edit: Tuli näemmä vastattua vanhaan... Foorumi näytti nämä uutena joten ei hajuakaan mistä johtui :-D

2
Olin siis vastauksessani ainakin pääpiirteittäin tosissani. "TSA approved" lukko tarkoittaa juurikin sitä, että sen saa auki avaimella, jollainen periaatteessa pitäisi olla vain amerikkalaisten turvatarkastajien käytössä, eli ei siis laukun omistajalla. Tavallisen lukon kanssa ottaisit riskin ainakin USA:ssa että turvatarkastajat murtavat lukon.

Eli todellisuudessa sellainen on varmaankin myös kaikilla vähääkään ammattimaisemmilla varkailla, mutta lukot ovat yleensäkin lähinnä rehellisiä ja amatööreja varten. Kannattaa vain pakata kaikki arvokkaampi käsimatkatavaroihin.

Eikä pelkästään ammattimaisilla varkailla vaan vähän jokaisella harrastajalla eikä noiden tiirikoiminenkaan ole vaikeata.
Tosin monet matkalaukut saa helposti auki esim. näin: https://www.youtube.com/watch?v=G5mvvZl6pLI

3
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 22.06.2016, 14:33:43 »
Kannattaako näitä listoja aina uudestaan alusta kokonaisina laittaa uusiksi? Eikös voisi vain lisätä ne maat joissa on taas tullut käytyä?

4
Hei,

Itse perustimme matkablogin siitä syystä, että emme löytäneet blogia, joka olisi vastannut juuri meidän tarpeitamme. Nyt olemme reissun päällä ja meidän blogia (ja reissua) voi seurata osoitteessa: [email protected]

Kannattaisi varmaankin vaihtaa tuo sähköpostiosoite ihan URL:ksi jotta joku jota asia kiinnostaa voi siellä vierailla.

5
Olihan se tavallaan aika masentavaa kun hostellissa porukka rappasi vaan puhelimia koko ajan. Kymmenen vuotta sitten kaikki juttelivat oluen aarella toisilleen, mutta niin ne ajat muuttuvat.

Onneks alkaa pikkuhiljaa ihmiset jälleen arvostamaan noita hetkiä ainakin osassa hostelleista. On yhteiskokkailuja, joogaa sun muuta.

Ja tuo ei mielestäni muutenkaan ole sen älypuhelimen ongelma/syy vaan sen käyttäjän. Syyllistä siis pitäisi etsiä ihan muualta.

6
Yleinen / Vs: Matkailuohjelmat -keskustelua tv-sarjoista
« : 23.05.2016, 11:27:27 »
Hyvä tietää. Kiitos. Itsekkin olen varsin harmissani miten kuollutta täällä pallontallaajissa nykyisin on.  :-\

Yksi syy on varmastikkin se, että tätä foorumia käytetään nykyään pääasiassa oman blogin tai palvelun mainostamiseen joihin keskustelut ja kertomukset ovat täältä sitten siirtyneet. Ennen omista reissuista kirjoitettiin täällä nykyään tänne laitetaan vain linkki omaan blogiin jossa se kertomus on.

7
Yleinen / Vs: Matkailuohjelmat -keskustelua tv-sarjoista
« : 23.05.2016, 11:24:58 »
Suomi-jakso (varoitus, Suomi on tässä vähän pimeä, masentava ja erittäin känninen paikka):

Eikös suomi aika pitkälti sellainen todellisuudessakin ole?

8
Heips,

Olen tässä lähdössä vajaan 20 vuoden ikäisenä ihka ensimmäiselle reissulleni yksin. Matkakohteeksi valikoitui Riika, josta tullaan pikkuhiljaa takaisin Pärnun ja Tallinnan kautta.

En ole rantalomalle menossa, vaikka matkalla niitäkin löytyy, mutta Riikassa tarkoitus on vajaan 4 päivän aikana nähdä niin paljon kuin mahdollista.

Mutta sitten siihen itse kysymykseen:
Pärjäänkö reissussa ilman älypuhelinta?
Haluan saada kaiken irti tästä reissusta, koska pistän koko pienen omaisuuteni tähän likoon. Päivittäin tulee istuttua koneen ääressä reilusti ja koneen ulkopuolella on kännykkä nenän edessä. Tästä seuraa hirveä ahdistuksen, epämukavuuden ja epätodellisuuden tunne, enkä tosiaan halua kokea näitä reissussani!
Mutta nykyään on niin kätevä kun löytää aivan kaiken netistä.

Sori jos meni nyt enemmän henkilökohtaisuuksiin kuin itse kysymykseen, mutta haluaisin kuulla jos teillä on kokemuksia matkailusta ilman mitään älylaitteita tänäpäivänä?  :)

En nyt oikein ymmärrä kysymystä. Tietysti pärjää mutta miksi pitäisi pärjätä?
Otan yleensä mukaan asioita joita ilman pärjäisin mutta kuten puhelin niin en näe minkäänlaisena tavoitteena tai saavutuksena olla ilman niitä.

9
Afrikka / Vs: Madagaskar
« : 23.05.2016, 11:18:52 »
Hyvää matelijasettiä.

Nyt vasta huomasin viestisi :-D Kiitoksia vain palautteesta.

10
Tansania / Vs: Tansanian Safarit
« : 04.04.2016, 13:46:29 »

Safareihin liittyy oleellisesti mielestäni myös valokuvaus. Itse ostin ensimmäisen järkkärini vastakin, ja olen aika amatööri kuvauksen alalla.

Kysyisinkin safareilla käyneiltä tai valokuvaamisen osaajillta apuja. Minkälainen objektiivi kannattaa valita autoon mukaan??
 Sitä ei varmaankaan kuitenkaan ajon aikana vaihdella, mm. pölyn vuoksi.

Kuinka lähelle eläimiä päästään, tulevatko ihan auton viereen?
Ymmärtääkseni autot eivät saa poiketa tieltä.

En ole Tansaniassa (vielä) käynyt mutta Keniassa kylläkin. Oma objektiivini on ollut Canon 100-400 4L sekä 70-200 2.8.
Itse vaihdoin kyllä autossa objektiiviakin mutta se kannattaa opetella etukäteen ettei mene autossa rävellykseksi eikä tietenkään
tehdä pahimman hiekkapuhalluksen aikana =)
Joitakin elukoita pääsee aivan viereen ja joitakin näkee sitten kauempaa joten yhtä oikeaa objektiivia ei mielestäni voi oikein sanoa.
Sitten tietysti maisemien ikuistamiseen tulee käytettyä muuta, kuin noita putkia... Nämä ohjeet sitten ihan näin wannabe harrastelijan päästä joten joku varmasti neuvonee paremmin =)


Täällä ottamiani räpsyjä: https://www.flickr.com/photos/whig/albums

11
Yleinen / Vs: Huijaukset / Scams maailmalla
« : 02.03.2016, 10:05:50 »
Täälläkin mainittua Scam city - Huijarien kaupunki ohjelmaa näkyy tälläkin hetkellä Foxin netti-tv palvelussa useamman jakson verran. Youtubestakin löytyy joitain jaksoja.

Monissa paikoissa tätä Scam city ohjelmaa itseään on kutsuttu huijaukseksi/feikiksi... esim: http://www.dutchamsterdam.nl/3808-scam-city-amsterdam-edition-used-staged-scenes-natgeo-admits tai http://www.iol.co.za/news/world/prague-may-sue-over-scam-city-1590945
myös IMDB:n kommenteissa ollaan kovasti tätä mieltä.

12
Ainut missä tuo varmaan toimii tätä palstaa paremmin on se, että sieltä saa hyvin nopeasti vastauksia kysymyksiin ja kommentteja.

Yleensä tuollaisilla "vastausautomaateilla" eivät viihdy, kuin kysyjät sen hetken kunnes saavat vastauksen kysymykseensä jonka jälkeen lähtevät sekä sellaiset ihmiset joille on tärkeätä olla näkyvillä ja vastailevat sitten jokatoiseen kysymykseen jotain.

13
Nykyäänhän voi hyvin otsikon kaksi viimeistä yhdistää jos halua ja hommata Microsoftin surface pron joka on noiden välimuoto ja saattaa hyvinkin itselläni mennä hankintaan ennen seuraavaa reissua ja MacBook Air ja iPad jäädä kotia.

14
Kellään ollut ongelmia gopron lisäakkujen kanssa turvatarkastuksessa ??
Itsellä olis lähdössä gopro ja 2xlisäakkua mukaan Pariisiin maanantaina, niin mielellään ei niitä akkuja  jättäisi turvatarkastuksessa roskiinkaan  :o

Ei ole akkujen kanssa ollut ongelmia kunhan ne on käsimatkatavaroissa. Jos ne laittaa ruumaan niin ne tod.näk. katoavat sieltä (eli joku nappaa ne tarkistuksessa pois).

15
Jos kannettavaa kaipaisin, niin kääntäisin kateseeni kohti Applen Macbookkia, Asuksen Zenbookkia tai Lenovon Yogaa kohti. Yhteistä nimittäjää äille on oikeaan työpöytäkäyttöön riittävä teho, keveys ja jämäkkä rakenne. Itselle mukana kulkevassa läppärissä on ehdotonta, että sen pohjassa ei ole aukkoa tuulettimelle.

Ei kannata myöskään unohtaa MacBook Air:a (vai sitäkö juuri tarkoitit Macbookilla?). Itse kuskaan MBA:ta mukana ja ihan tyytyväinen olen ollut.

16
Yksi vaihtoehto on hankkia esim. Sony A6000:n. Varsin näppärän oloinen kapistus (En sellaista itse ainakaan vielä omista) vaan kannan reissulla paria Canonin järkkäriä mukana =) mutta mitä olen lukenut ja kaverin A6000:sta hiplaillut niin kuvanlaadultaan yms. varmasti suurimmalle osalle riittävä.

Kahta järkkäriä? Auts. Vaikka omistankin kaksi, reissuilla on mukana 0-1 järkkäriä, 0-2 taskukameraa ja puhelin.


Nuo reissut ovat tosin yleensä aika valokuvaukseen keskittyneitä joten mielelläni kannan mukana backuppi runkoa ja toisaalta taas siinä on hyvä pitää toista putkea kiinni jos ei halua/kerkiä vaihdella putkea kesken kuvauksen (Ja siis kyseessä ei ole interrail tms.)

17
Omaa kuvaustyyliä ehkä kuvaa parhaiten termi dokumentointikuvaaja. Eli lähinä ihmissä arkisissa puuhissaan, toki reissun päällä tulee kuvattu nähtävyyksi, ihmeellisyyksiä ja maisemiakin aika paljon. Joskus on tullut kyllä kannettuajärkkäriä varusteinee reilun viikon lapinvaelluksillakin. Itsekin ruvennut pohtimaan laadukkaan pokkarin osatamista rinnalle, sille varmaan muutakin käyttöä tulee keksittyä.

Yksi vaihtoehto on hankkia esim. Sony A6000:n. Varsin näppärän oloinen kapistus (En sellaista itse ainakaan vielä omista) vaan kannan reissulla paria Canonin järkkäriä mukana =) mutta mitä olen lukenut ja kaverin A6000:sta hiplaillut niin kuvanlaadultaan yms. varmasti suurimmalle osalle riittävä.

18
Eli onko kokemuksia GoPron tms. kanssa matkustelusta? Akunkesto? Minkä kokoinen muistikortti mukana? Jos ei läppäriä, niin kenties joku kannettava kovalevy mukana pidemmälle reissulle, että saa matskut talteen? Nukutteko se kainalossa hostelleissa vai miten varjelette pitkäkyntisiltä? Toimiiko still-kuviin? Myös normipokkari mukana? Kuvanlaatu eri malleilla?

Akunkesto ei ole kovin häävi joten mukaan ainakin muutama vara-akku. Suosittelen ottamaan mukaan useamman pienen muistikortin, kuin vain yhtä isoa. Still kuvien ottamiseen en gopro:ta suosittele ellet sitten hanki sellaista mallia jossa on näyttö tai osta lisänäyttöä.
Itse ehkä hankkisin mielummin hyvän pokkarin (Tai esim. Sony A6000:n), kuin gopron (Myös näissä pätee sama sääntö eli useampi akku ja useampi muirtikortti).

19
Nykyisillä pokkareilla ja etenkin micro 4:3- kamoilla parjää hienosti. Hommaa vaan sopivat vehkeet kun tietää mitä tarvitsee/haluaa ja tekee kotiläksynsä ennen ostoa.

Jep. Liian moni kuvittelee jostain syystä (liekkö markkinamiesten auttamana) automaattisesti, että pitää olla aina se iso järkkäri jotta kuvista tulee yhtään mitään.
Itse siis kuskaan pidemmilla reissulla 5D Mark II ja 5D Mark III + läjää objektiiveja mukana joten en ole vain kehumassa omia leluja :-)

20
Kannattaako ostaa irtonen kovalevy Suomesta vai Thaimaasta? Kellään kokemusta? Paljonkohan hintaeroa?

Nuo ovat sen verran edullisia(?) suomessakin, että eipä taida oikein olla väliä ostaako suomesta vai ulkomailta (Jos siis yhtä tai kahta on ostamassa).

Sivuja: [1] 2 3 ... 6