Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - trilobiitti

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1
Etelä-Amerikka / Vs: Sukellus Latinalaisessa Amerikassa
« : 23.07.2014, 02:36:29 »
Voin lisätä ylempään, että ainakaan Panaman Bocasilla sukeltaminen ei ollut hääppöistä. Edullista ja ihan kivaa (Scuba 6 mainio dive shop!), ja hyviäkin hetkiä mahtui joukkoon (hienoja "rotkoja" ja pieniä läpisukellettavia tunneleita, muttei tosiaan mitään tajunnanräjäyttävää.  Coiba voisi olla Panamasta ehkä tsekkaamisen arvoinen paikka virtasukellusten ja pelagisten lajien ystäville, mutta käymättä vaikea sanoa.

Belizessä sukellus on todennäköisesti Karibian alueen parasta. Hinnat ovat myös sen mukaiset (esim. Blue Hole-päiväreissu yli USD$200) , talous on vieläkin kuralla kevään reissusta... Mutta en ole missään nähnyt niin paljon rauskuja ja haita. :) Myös muuta merenelävää riittää joka lähtöön. Meksikossa, Belizessä ja Hondurasissa on hyvät mahdollisuudet bongata valashaita, valitettavasti en osunut kauden aikaan mestoille. Ensi kerralla funtsin aikataulut vähän fiksummin. Meksikossa esim. Tulumista on helppo tehdä päiväretkiä cenoteihin (vedenalaisiin luoliin). Huikea kokemus! Sukelsin tuolla Aqua Clara Projectin kanssa & tykkäsin! Cenoteista monet ovat overhead environmenteja eli suosittelisin käymään siinä vaiheessa kun sukelluksesta on jo jonkin verran kokemusta.

Mutta asiaan - onko kellään kokemuksia Kolumbiassa sukeltamisesta? Kaukaisemmat saaret poislukien (ei riitä aika) Capurgana (lähellä Panaman rajaa) olisi ilmeisesti parhaita paikkoja? Löytyykö lähempää Cartagenaa mitään? Tayronasta olen ymmärtänyt, että se on hieman Utilan tyyppinen halpissukelluspaikka, mutta olen hieman nirso...

2
Yleinen / Vs: Dyykkausdivingsukellus
« : 20.03.2013, 12:59:50 »
Kiitos vinkeistä, pistetään hautumaan. Komodon lisäksi Raja Ampat olikin jo listalla. Nyt sitten enää pitäisi järjestää se raha ja aika osumaan päällekkäin.  >:(

3
Jep, täytyy yhtyä keikun mielipiteeseen, kiitos kun ole UsvaAuer jaksanut kirjoittaa pitkälti kokemuksistasi. Tuon Meksiko vs. Guatemala -fiiliksen voin vahvistaa! Esimerkiksi huikeilla Toninan raunioilla muutaman tunnin matkan päässä San Cristobalista ei ollut yhtään länkkärituristia ja paikallisiakin turisteja vain kourallinen. Tosin Guatemalassakin on haluttaessa aika helppoa siirtyä syrjään siltä gringo traililta. Esimerkiksi Santa Clarassa Atitlanin lähellä ei ollut lainkaan turisteja.

Sirukortit toimivat maan ATM:issä vaihtelevasti ja vailla mitään logiikkaa... perus. Aina kuitenkin joka kaupungissa jokin kortti jossain automaatissa toimi.

4
Yleinen / Vs: Dyykkausdivingsukellus
« : 17.03.2013, 13:45:17 »
Mitä paikkoja tintin suosittelisit Indonesiasta? Pulau Weh:stä tykkäsin kovasti, Gileiltä kokemus oli sellainen ihan ok 8+. Muut paikat siellä vielä näkemättä. Komodon tienoo ja itäisempi Indonesia polttelisi, kukaan käynyt siellä sukeltamassa?

6
Guatemalan parhaat (ja käsittääkseni ainoat jokseenkin länsimaisen standardin mukaiset, korjatkaa toki jos olen väärässä) sairaalat ovat Guatemala Cityssä. Sinne on Floresista aika pitkä matka, varsinkin tuossa kunnossa. Lentäen ehkä onnistuisi.

Sinänsä olen ihan samaa mieltä, että tässä olisi ollut paljonkin tehtävissä, viulut maksaa sitten vakuutusyhtiö aikanaan. Mutta matkatoimiston puolelta olisi kyllä ollut kohtuullista olla aktiivisesti auttamassa järjestelyissä.

7
Eikö mistään löytynyt länsimaista tasoa olevaa sairaalaa ? Täytyy löytyä, eihän tuo nyt mikään totaali kehitysmaa ole.

Ai Guatemala vai? :DDD

8
Lentomatkustus / Vs: KLM
« : 15.02.2013, 01:39:44 »
Ikävä ennakkotapaus silti eurooppalaisten perinteisten lentoyhtiöiden tapauksessa. Noissa tuntuu olevan muilla aika herkässä lähteä apinoimaan palveluhuononnuksia kun vain joku uskaltaa olla ensimmäinen.

Jep, muistaakseni Kelmi oli ensimmäisten joukossa rajoittamassa ilmaiseksi ruumaan menevien matkatavaroiden määrää yhteen Euroopan lennoilla. En muista sen heijastuneen lippujen hintoihin mitenkään (en ainakaan positiivisesti), siksi olen hieman epäileväinen nytkin. AF:stä en ole tsekannut, että muuttuiko ehdot heilläkin.

Ja tokihan sitä jonkun pitkän viikonlopun heittää käsimatkatavaroilla, mutta tulee väkisinkin vähän fiilis, että perinteiset yhtiöt pyrkivät tarjoamaan halpispalvelua perinteiseen hintaan...

9
Lentomatkustus / Vs: KLM
« : 14.02.2013, 17:25:33 »
KLM alkaa laskuttaa ruumaan menevästä matkatavarasta Euroopan sisäisillä lennoilla. Hinta 15 eur etukäteen varattuna, 30 eur kentällä. Koskee 22.4. jälkeen tehtyjä varauksia.

10
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 13.02.2013, 18:43:43 »
Jep, mutta samaan aikaan kuitenkin "perinteisten" lentoyhtiöiden painoraja on yleensä 23 kg. Tätä ihmettelin.

11
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 13.02.2013, 14:48:17 »
Uskomatonta mutta totta, mutta omakin matkalaukku meni tässä ihan hiljattain ilmaiseksi Supersaverin kautta ostetuilla Norwegianin lennoilla.

Sen verran voisin kuitenkin varoittaa, että olivat aika anaalisia noiden ruumaan menevienkin laukkujen painon suhteen. Olin ajatellut, että kun mulla on vaan yksi laukku, voisin laittaa siihen n. 22 kg sen sijaan että mulla olisi kaksi 11 kg:n laukkua. No, tämä ei kuulemma millään käynyt, joten ei kun purkamaan kaikki painavat asiat sieltä 22 kg:n laukusta käsimatkatavaroihin... Menettelyn logiikka jäi hieman epäselväksi.

12
Eurooppa / Vs: Puola, tuo ihanien elämysten maa?
« : 08.02.2013, 12:46:23 »
Vaikka tuli tuossa sanottua, että ei museoita tälle reissulle niin hieman on alkanut himottaa tuo warsaw uprising museum. Siellä tuleekin varmaan käytyä ennen kentälle lähtöä. Kuinka kauan tuonne kannattaa varata aikaa jos yrittää tehokkaasti paikan käydä läpi?

^Ko. museo onkin hyvä, ellei peräti erinomainen valinta, tykkäsin! Auttaa, jos ihan perustiedot kansannoususta ovat hallussa (näyttely ei etene selvän kronologisessa järjestyksessä vaan on järjestetty enemmänkin teemoittain).

Ihmisten tavat käydä museoita läpi ovat kovin erilaiset. Näyttelyssä on aika paljon tekstiä, joten 2-2,5 h taisi mennä, että sain kaiken katsottua. Jos taas tiedät, että haluat enemmän fiilistellä ja katsella palan sieltä ja toisen täältä, vähempikin riittänee. Museossa on myös ihan hauska periodinmukainen kahvila.13
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - ruokailu ja ravintolat
« : 04.02.2013, 12:50:28 »
^Myös National Galleryssa on afternoon tea -menu tarjolla. En ole testannut (mutta itse kahvilassa olen käynyt ja se vaikutti minusta ihan mukavalta ympäristöltä hotellia astetta rennompaan teehetkeen), mutta sivujen mukaan hintaa olisi vain 15£ ja sijainti vähintäänkin keskeinen (vaikkei National Gallerysta olisi kiinnostunutkaan).

14
Aasia / Vs: Sukeltamaan Kaakkois-Aasiaan
« : 31.01.2013, 13:16:40 »
Nosteenhallintaa ei kyllä oikein opi kurssilla. Sen oppii sukeltamalla (paljon). On myös aika lailla eri asia hallita nostetta kurssilla lilluessa kuin tilanteessa, jossa virtaus vie niin että tankki kolisee kiviin ja regu vaan tutisee suussa, ja välillä saa vielä osumaa kanssasukeltajien räpylöistä.

En ole ko. paikassa sukeltanut, mutta kerronpa opettavaisen tarinan:
Olin Pulau Wehllä about samassa vaiheessa kuin sinä (AOWD + 25 dyykkiä). Virtaukset olivat paikoitellen aika kovia, välillä tosiaan sukellus oli lähinnä kalliokiipeilyä. Yhtenä päivänä yksi veneessämme ollut porukka, jonka oli tarkoitus tulla perässä samaan kohteeseen kuin me, poimittiin puolen kilometrin päästä ulapalta - eivät olleet päässeet tarpeeksi nopeasti tarpeeksi syvälle, joten virtaus oli tarttunut heihin ja vienyt "into the blue".

Pulju käytti yhden veneen taktiikkaa eli käytännössä koko jengi vietiin samaan kohteeseen, eikä siinä kyselty, kuinka paljon kokemusta itse kullakin on alla. Kaikki meni kuitenkin omalta osaltani hienosti, ja hauskaa oli.

Viimeisenä päivänä sitten kova, mutta tasainen virtaus vaihtoi yhtäkkiä (minuutissa!) suuntaa 180 astetta. Dyykkiä vetänyt DM oli hieman ihmeissään, mutta viittoi, että vaihdetaan sukellussuunnitelmaa ja mennään virran myötä (sitä vastaan tappelemaan jääminen olisikin ollut huono idea). Tämä sujuikin hyvin, kunnes virta alkoi viedä meitä väkisin n. 10 metriä korkean kiviröykkiön yli. Tässä vaiheessa itseä alkoi rehellisesti sanottuna pelottaa, koska virta oli todella väkivaltainen, ja näin edelläni olleiden sukeltajien paiskautuvan todella hurjaa vauhtia röykkiön yli, tankit kiviin kilahdellen. Ylipäätään moisella vauhdilla ylöspäin meno ei vaikuttanut kauhean terveelliseltä. Tarrauduin johonkin kiveen ja mietin että mitenköhän h*lvetissä tässä pitäisi toimia. DM (parini oli mennyt jo kauan sitten edeltä jäämättä katsomaan, missä olen...) viittoi, että ei nyt kuule auta muu kuin mennä vaan, joten ei kun syvä hengenveto, ote kivestä irti ja AAAAAAAAAAAA... Sain ihan kunnon kivipesun ja -linkouksen, mutta selvisin röykkiön toiselle puolelle ilman laitevaurioita tai kummempia kolhuja. Tasailin siinä sitten hieman hengitystä ja totesin että kuumotuksissani olin imaissut pullosta sellaiset 50 baria todella nopeasti, ja että oli ehkä parasta, että lopetan sukelluksen omalta osaltani siihen. Menin sitten pintaan yhden mukana olleen DM-oppilaan kanssa ja veneessä muita odotellessamme siinä juttelimme kaikenlaista. Hän tuli kysyneeksi, paljonko olin sukeltanut aikaisemmin, jo oli aivan tyrmistynyt, kun kuuli, miten vähän kokemusta minulla oli. Muilla porukassa olleilla oli kuulemma vähintään 100+ dyykkiä alla.

Kävin vielä samana iltapäivänä tekemässä leppoisan valokuvauspainotteisen sukelluksen laguunissa, eikä tapahtuneesta jäänyt mitään ikäviä viboja. Kuvitelma omasta kaikkivoipaisuudesta otti kylläkin osumaa.

15
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: New Orleans
« : 22.01.2013, 02:39:43 »
Ei huolta, noille retkille järjestyy kyllä kuljetus keskustasta. Ovat hieman halvempia, jos hankkiutuu paikan päälle omin neuvoin.

Noiden perusretkien tarjonta näytti tosi laajalta, joten voisin kuvitella, että mukaan mahtuu helposti, mutta paha tietysti sanoa kun ei ole kokemusta -ehkä kannattaa kysäistä heti kaupunkiin tultua, miten täynnä tuppaavat olemaan?

Minusta kaupungissa pärjää yllättävän hyvin kävellen jos vaan jaksaa helteessä tallustaa. Oma visiitti sattui suht kuivaan aikaan ja asteitakin oli "vain" n. 30, joten en julkisia itse asiassa edes käyttänyt, mutta kyllähän esim. Garden Districtille French Quartierista jonkun verran kävelee, riippuu ihan siitä, mihin on tottunut.

16
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Guatemala
« : 18.01.2013, 14:38:43 »
Jep, kannattanee pistää shuttle-lafkoille viestejä ja kysellä, esim. Adrenalina Tours on sieltä isommasta päästä ja ainakin trekin räätälöinti onnistui sähköpostitse ihan järkevästi. Ja jos nyt kaikki menee pieleen niin jää sitten sinne Panajacheliin 1 yöksi.

17
Ei kokemusta, mutta raportoi ehdottomasti, jos löydät jotain mielenkiintoista tätä koskien & varsinkin, jos päädyt käymään. Tämä on nimittäin vahvasti listalla kunhan Yukatan-Belize-Pohjois-Guatemala -kierros joskus toteutuu.

18
Intia / Vs: Reissupaniikki iski, terapiaa tarvitaan!
« : 16.01.2013, 17:08:33 »
Don't panic! Yleensä todellisuus osoittautuu pahimmillaankin pelkoja paljon laimeammaksi. :)

kallkan viestiä täydentämään pari vinkkiä, jonka olen omalla kohdallani kokenut hyvin toimivaksi alueilla, joissa häslätään/tykätään vedättää turistia.
i) Jos tarvitset neuvoja, kysy niitä ammatinharjoittajalta, esimerkiksi puodin pitäjältä. (Poislukien ehkä taksikuskit, jotka monessa maassa ovat melko epeleitä...) Saat todennäköisesti luotettavamman vastauksen, kuin siltä tyypiltä, joka tarjoaa oma-aloitteisesti apuaan.
ii) Kysy neuvoa naiselta, jos mahdollista. Ikävä olla seksisti, mutta vedätetyksi tulemisen vaara vähenee tätä noudattamalla noin 95%.

Turistimestojen ulkopuolella liikkuminen ei välttämättä tee reissusta vaikeampaa. Siellä saa usein olla paremmin rauhassa ja toisaalta lähestyvät ihmiset ovat todennäköisemmin aidosti kiinnostuneita sinusta, eivät rahoistasi, kuin paikoissa, joissa on satamäärin ihmisiä koettamassa hyötyä turistien rahoista.

Reissussa sairastaminen on vittumaista, mutta jos pärjäät yksin sairaana Suomessa, pärjäät kyllä reissussakin. Luteet ovat myös vittumaisia, mutta eivät  maailmanloppu - tuskin kuitenkaan haluat jättää reissua väliin sen pienen mahdollisuuden takia, että saattaisit niitä kohdata.

Ja jos tuntuu, että ympäristö tarjoaa liikaa stimulaatiota, välillä on ihan ok vetäytyä omiin oloihinsa huoneeseen lukemaan kirjaa tai hengata muiden reissaajien kanssa. Itselle on kerran tullut reissun päällä sellainen "mitä vittua olen tekemässä" -fiilis erään hieman ikävän välikohtauksen + väsymyksen seurauksena. Lukittauduin hostellihuoneeseen, join litran olutta ja nukuin pitkään - seuraavana päivänä olikin sitten ihan toinen fiilis ja reissu jatkui kuten oli suunniteltukin. Kyl se siitä.

19
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Guatemala
« : 16.01.2013, 15:48:16 »
Panajachelista ei kyllä välttämättä enää neljän-viiden jälkeen iltapäivällä veneitä San Pedroon mene, joten kanabussilla ei ehkä onnistu pääsemään ihan perille saakka. Shuttlella reissun pitäisi kestää n. 8 h ja kun nuo pitkän matkan shuttlet tuppaavat lähtemään aamuvarhaisella, voi niillä hyvinkin ehtiä samana päivänä San Pedroon asti, mutta nuo ajathan eivät toki ole kiveen kirjoitettuja, helposti voi ilmoitettuihin aikoihin tulla tunti tai kaksikin lisää. Panajachel on toisaalta ihan ok pikkukaupunki, joten sinne yhdeksi yöksi juuttuminen tuskin on kauhea tragedia.

20
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: New Orleans
« : 16.01.2013, 13:14:41 »
Hiukan yllättäenkin aika vähän keskustelua tästä kaupungista. Eli: French Quaterin lisäksi, mitä näkemisen/kokemisen arvoista on lähiseudulla tai itse kaupungissakin?

Eipä mulla ole kauheasti mitään mullistavaa lisättävää, mutta:
-Jokilaivaristeilyt
-Retket suoalueille (alligaattoriretket lienevät ylivoimaisesti suosituin päiväretki Nolasta)
-Retket ympäröivän maaseudun plantaaseille
-Voodoo/vampyyri/haunted houses yms. jutut ovat aika suosittuja, voodoo-kulttuuri on periaatteessa ihan autenttista Nolaa, mutta noi vampyyri&okkulttijutut on kyllä ihan turisteille viimeisen parin vuosikymmenen aikana räätälöityä touhkaa, kelle putoaa, kelle ei...

Itse kaupungissa French Quarterin lisäksi Garden District ja ehkä Elysian Fields voivat olla käppäilemisen arvoisia. Muuten nuo isot shoppailukadut ym. edustavat aika perus-US-fiilistä minusta. Edellämainittujen & Central Business Districtin ulkopuolella jalan liikuskellessa kannattaa tosiaan ehkä vähän katsella ympärilleen ja miettiä, missä kävelee, kaupungista löytyy nimittäin snadisti jänskättäviä alueita (ja mulla ei koskaan ollut ongelmaa kävellä esim. Chicagossa yksin yöllä).

Edit: Sellainen vinkki, että kun kyseessä on aika bile/yöelämävetoinen kaupunki, niin French Quarter etc. ovat lähes tyhjiä  aamulla. Suosittelen siis lämpimästi kävelyä, valokuvausta jne. aikaisin aamulla, jolloin hellekään ei vielä verota. Melkeinpä paras aika myöskin päästä juttusille paikallisten kanssa.

Syömiseen kannattaa panostaa, löytyy nimittäin parempaa ja monipuolisempaa ruokaa kuin USA:n kaupungeista keskimäärin, kiitos moninaisten vaikutteiden.

Kaupungissa on aika paljon erilaisia festejä, joten jos ajankohtaa voi pedata näiden suhteen, niin suosittelen!  Omalle kohdalle osui bonarina Louisiana Sea Food Festival ja joenrannan puisto oli täynnä alan ravintoloiden kojuja joista sai pikkuannoksia kohtuuhintaan + ulkolavalla jazzia ym. koko ajan, tosi leppoisa tunnelma. Myös French Quartierin vanhojen pitsihuviloiden Halloween-koristelut olivat hienoja.

Sivuja: [1] 2 3 ... 11