Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kasasagi

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Pohjoismaat / Vs: Oulun ja Puolangan nähtävyydet
« : 18.11.2019, 11:33:05 »
Oulun satamaan ei ole yleisöllä asiaa. Merellisiin tunnelmiin pääsee helpoiten ehkä ihan Torinrannassa tai Nallikarissa. Jos on auto ja aikaa, niin Oulunsalon lauttaranta (miksei matkalla myös Varjakan satama tai jopa Varjakansaari, jos sinne onnistuu jotenkin pääsemään) ja Hailuodon Marjaniemi. Bussilla 59 pääsee Hailuotoon kyllä myös. Kannattaa käydä, ennen kuin rakentavat sillan.

Kauppahalli taitaa olla tällä hetkellä remontissa, mutta sieltä muuttaneesta Saaran kahvilasta olen kuullut kehuja. Cafe Bisketti lopettanee vuoden loppuun mennessä vuokrasopimuksen päättymiseen. Molemmat sijaitsevat Rotuaarilla.

Puolangallahan on ainakin Hepoköngäs... Kahviloista en tiedä, Ravintola Esteri tuntui ainakin olevan sikäläisittäin keskeisellä paikalla, jos haluaa seurata ikkunasta maailman menoa.

2
Japani / Vs: Majoituksen etsiminen Japanista
« : 24.03.2019, 09:43:16 »
Näiden kautta olen itse varannut:

Varausportaaleja:
https://travel.rakuten.com/
https://www.japanican.com/en/

Bisneshotelliketju:
https://www.toyoko-inn.com/eng/

Hostelworldissakin on ollut hyviä löytöjä.

Näistä ei omakohtaista kokemusta, mutta tarjontaa olen näistäkin kartoittanut:

Varausportaaleja:
https://www.japaneseguesthouses.com/
http://www.ryokan.or.jp/english/
http://www.japanhotel.net/

Bisneshotelliketju (muistaakseni paremmin esim. 3 hengen huoneita kuin muilla vastaavilla)
https://www.superhoteljapan.com/en/

Lisäksi esim. onsen-keskittymillä saattaa olla kotisivu, jossa paikallinen majoitustarjonta on listattu linkkeineen.

3
Tyhmät kysymykset / Vs: Vaellukselle Madeiralla yksin?
« : 05.04.2018, 14:20:55 »
Ainakin Funchalissa on useita firmoja, jotka järjestävät englanniksi opastettuja levadavaelluksia kuljetuksineen. Madeira Explorers -nimi jäi mieleen, mutta vertailtiin useita esitteitä ja voi olla että oma retki varattiin joltain muulta firmalta. Retkien hintaluokka taisi olla 30-50 € / hlö.

Voit varata etukäteen netistä tai vasta Funchalissa. Niitä matkatoimistoja ja esitteitä tulee siellä kyllä vastaan. Noudon voit valita varmaan läheiseltä hotellilta.

4
Saat varmaan järjestäjiltä jonkun infomateriaalin, jossa kerrotaan miten pääsee perille ja mitä kannattaa pakata mukaan. Telttamajoitusta varten kannattaa pakata ainakin makuupussi ja makuualusta (ellei teltat ole varustettu matkasängyillä tms.). Vaatteet työtehtävien mukaan.

Norwegianilla taitaa olla suoria lentoja Pristinaan. Ehkä itse kannattaisin ajatusta siitä, että lennät suoraan Pristinaan vähän ennen leiriä, ja jätät vapaa-aikaa myös sen jälkeen. Saat kuitenkin menomatkalla ja leirin aikana lisää reissukokemusta. Ehkä saat leirillä uusia kavereita, joiden kanssa reissata yhdessä. Tai jos leirillä onkin tylsiä tyyppejä, niin jälkikäteen on kiva saada reissata rauhassa yksin.

Matkareittiin en osaa ottaa kantaa, muuten kuin että kannattaa tarkistaa miten pääset paikasta A paikaan B, ennen kuin teet esim. peruutuskelvottomia majoitusvarauksia.

5
Japani / Vs: Kokemuksia Okinawasta
« : 29.03.2018, 11:32:41 »
Omasta matkasta on myös jo useampi vuosi aikaa, mutta silloin tutustuttiin saaren pohjoisosaan koko päivän turistibussiretkellä. Muistaakseni pysähtymispaikat olivat Cape Manza, Churaumi Aquarium, Nago Pineapple Park ja Nakijin Castle. Aikaa kohteissa oli ihan kohtalaisesti. Retki ostettiin Japanican.comin kautta.

Saaren eteläosassa käytiin paikallisbussilla. Bussiasemalla ja pysäkeillä oli aikataulut, joiden perusteella reissun pystyi suunnittelemaan ihan hyvin. Matka näytti kartalla lyhyemmältä kuin pohjoiseen, mutta joka kylässä pysähtelevällä bussilla matkanteko oli hidasta.

Majapaikka oli Nahan bussiaseman lähellä oleva Toyoko Inn, josta pääsi kätevästi monorailille, bussiasemalle ja tuohon turistibussiinkin, vaikka sen lähtöpaikassa olikin vähän enemmän etsimistä...

Reissu oli aika lyhyt, ja loput ajasta vietettiin Nahassa. Rantalomailulle ei ollut aikaa, mutta ilmeisesti rannat olisivat parempia muilla Okinawan saarilla.

6
Yleinen / Vs: Äkkilähdöt?
« : 27.03.2018, 09:28:33 »
Matkatoimistot myyvät edelleen äkkilähtöjä, mutta kesän tarjontaan vaikuttaa Suomen kesän säät. Jos Suomessa on erityisen kylmää ja sateista, etelän matkat käyvät muutenkin kaupaksi ja edullisten äkkilähtöjen tarjonta jää vähäiseksi.

Ainakin Kreikkaan on hyvin saatavana pakettimatkoja alle 400€/hlö budjetilla.

7
Terveys ja turvallisuus / Vs: Balin tulivuori
« : 02.10.2017, 09:37:27 »
Stressaa täälläkin. Meillä on varattuna matka Singaporeen lokakuun loppupuolella, ja sieltä on ollut tarkoitus käydä Balilla. Tulivuoriepisodi on laittamassa suunnitelmia uusiksi.

Balin hotellivarauksesta voi saada rahat vielä takaisin, jos peruu sen tämän viikon aikana. Balin lennoista tuskin saa mitään, ellei tulivuori purkaudu juuri matkapäivien aikaan. Lentoyhtiö on Singaporen Jetstar. Parinsadan euron menetys harmittaa, mutta jos jäätäisiin tuhkapilven vuoksi jumiin Balille, niin Singaporen reissu olisi pilalla. Tämä jäisi harmittamaan enemmän kuin Balin reissun väliinjääminen, koska Singaporeen on enemmän suunnitelmia, majoituksesta on maksettu enemmän kuin Balin lennoista, ja rahoja siitä ei voi saada takaisin. Matkavakuutus on, mutta en haluaisi testata sen toimivuutta.

Jos reissu suuntautuisi pelkästään Balille ja paluulennolla ei olisi niin kiirettä, niin siinä tapauksessa varmaan mentäisiin. Singaporen reissun onnistumisen vuoksi olen oikeastaan päättänyt perua Balin matkan, joten tällä hetkellä stressaan lähinnä siitä että missä vaiheessa päätän lopullisesti perua hotellivarauksen ja minkä hotellin varaan Singaporesta tilalle. Alkuperäinen hotelli on jo täynnä, joten joudutaan väkisinkin vaihtamaan majapaikkaa välissä.

8
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 13.06.2017, 11:43:27 »
^ Airhelpillä ei varmaankaan ollut aluksi tietoa, että samalla lipulla on myös jatkolento. Jos tulitte lopulliseen määränpäähän ajoissa, oikeutta korvauksiin ei tosiaan ole.

Ahaa, tuo selittäisi asian. En varsinaisesti ollutkaan korvauksia vailla koska perille päästiin ajoissa, mutta ajattelin yrittää kun Airhelp niin sinnikkäästi tyrkytti palveluitaan.

9
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 13.06.2017, 09:44:38 »
https://www.airhelp.com/fi/?gclid=CjwKEAjw1PPJBRDq9dGHivbXmhcSJAATZd_B8xwAQOcPcWVFsz-MCgGoKwusGYoCL4aLt6Bl4sFjoRoCPWfw_wcB

Ei omakohtaisia kokemuksia!

Omalle kohdalle sattui viime vuonna Norwegianin kotimaan lento, joka oli tuntikausia myöhässä (koneessa vika, korjaaja ja varaosa tms. jouduttiin odottamaan seuraavalla lennolla Helsingistä). Saatiin odotellessa ateriakupongit. Ehdittiin kuitenkin juuri ja juuri samalla lipulla olleelle jatkolennolle, koska lentojen välissä oli alunperin ollut puoli päivää aikaa.

Lennot oli varattu Supersaverin kautta, ja matkan jälkeen Airhelpiltä alkoi tippumaan sähköposteja joissa kehotettiin hakemaan korvausta. Lupailivat kovasti, täyttelin lomakkeita, lopulta päätyivät ilman kummempia selittelyitä siihen että etpä olekaan oikeutettu korvauksiin. Omakohtaisesti oli siis täyttä ajanhukkaa.

10
Japani / Vs: Tokion lähiseutu
« : 25.01.2017, 13:22:26 »
Maddiska: jos päätit että et käy Kiotossa niin kannattaa käydä Kamakurassa.

hard: Nikkon busseissa oli info-TV:t, joissa pyöri seuraavan pysäkin tiedot englanniksi, kiinaksi ja koreaksi.

11
Japani / Vs: Vinkkejä Japanin matkakohteista
« : 31.03.2016, 16:21:13 »
Jos ei ole kiire matkustaa nopeimmilla junilla, niin suosittelisin Fukuokan ja Hiroshiman välille Hagi-Izumo-Matsue -lenkkiä. Hagissa en ole itse käynyt, mutta vaikuttaisi olevan täynnä historiallisia nähtävyyksiä. Izumo ja Matsue ovat pikkukaupunkeja, joista toisessa sijaitsee yksi Japanin tärkeimmistä shintotemppeleistä ja toisessa alkuperäinen linna. Lähistöllä Odan lähellä on Unescon maailmanperintökohde Iwami Ginzan (vanha hopeakaivos). Junan ikkunasta voi ihailla merimaisemaa ja riisipeltoja.

Osaka-Nara-Kioto ovat niin lähellä toisiaan, etä matkustaminen ei tule kovin kalliiksi ilman voimassa olevaa junapassia.

Hiroshiman lähellä haluaisin itse käydä pupujen valtaamalla Okunoshima-saarella.

12
Japani / Vs: Japan rail pass
« : 25.03.2016, 11:17:34 »
Japan rail passin nettisivuilla japanrailpass.net on lista niistä matkatoimistoista jotka sitä myyvät. Koreassa on useita.

13
Japani / Vs: Ensikertalaisena Japaniin
« : 10.03.2016, 11:59:53 »
Varaisin majoituksen etukäteen, edes muutamaa päivää aiemmin jos ei vielä kaikkea Suomesta käsin. Olen koittanut matkustaa myös suurempia suunnittelematta ja yösija on aina löytynyt, mutta ei välttämättä juuri siitä hotellista, kaupungista tai sillä hinnalla mitä olisin halunnut.

Jos ei erityisesti halua hostelliin tai airbnb-asuntoon, niin suosittelen Toyoko Inn -bisneshotelliketjua. Kanta-asiakaskortti on maksullinen, mutta maksaa itsensä nopeasti takaisin jos keskittää yöpymiset. Huonehinnasta saa alennusta ja joka kymmenennen yön ilmaiseksi. Hintaan sisältyy yksinkertainen japanilainen aamiainen. Ei ehkä suurimmissa kaupungeissa edullisin vaihtoehto, mutta mielestäni hinta-laatusuhteeltaan paras.

Esim. Okinawalla Toyoko Inn Naha Asahibashi on linja-autoaseman lähellä, jos suunnittelet liikkuvasi siellä julkisella liikenteellä. Churaumi kuuluu myös monen kiertoajelun ohjelmaan, katso esim. japanican.com. Aika akvaariossa on silloin toki rajoitettu. Kävin itse jollakin kierroksella johon sisältyi bussikuljetus, lounas, akvaario (pääsylippu taisi olla omakustanteinen), linnanrauniot ja joku ananasfarmi. Mutta jos Okinawalla kiinnostaa lähinnä Churaumi, niin en tiedä kannattaako mennä pelkästään sen vuoksi. Osakan akvaario on myös ihan kiva. Maallikkona en huomannut niiden välillä niin kauheasti eroa.

Oma Okinawan vierailuni oli myös aika pikainen, ja kyllä siitä ihan kivan pintaraapaisun sai vaikka piipahtikin vain pääsaarella.

Muistaakseni Okinawan lentojen hinnassa ei ollut merkittävää eroa että ottiko yhdensuuntaisen lennon vai menopaluun. Oma menolentoni Okinawalle taisi olla Fukuokasta ja paluulento Osakaan. Lennot kannattaa ostaa hyvissä ajoin, jos haluaa saada halvimmat. Omalla reissullani halvimmaksi taisivat tulla perinteiset ANA ja JAL, vaikka Okinawalle lentävät myös halpalentoyhtiöt. Lentoyhtiöillä on myös erilaisia air pass -tuotteita, Japan-guidessa on varmaan lisätietoja asiasta.

Fukuin kaupungista ei oikein jäänyt minkäänlaista mielikuvaa, mutta siinä ympäristössä on kyllä ihan mielenkiintoisia paikkoja. En tiedä miten hyvin ne ovat saavutettavissa julkisella liikenteellä, se vaikutti vähän sellaiselta seudulta että kaikilla oli oma auto. Nagasakista tykkäsin paljon, tosi paljon näkemistä ja tekemistä useaksi päiväksi.

Japan-guiden lisäksi myös JNTO https://www.jnto.go.jp/ on hyvä tiedonlähde.

14
Aasia / Vs: Etelä-Korea Soul
« : 24.02.2016, 08:23:09 »
Soulin ja Busanin välillä kannattaa vierailla ainakin "Korean Kiotossa" Gyeongjussa. Olin itse siellä kaksi yötä, mutta näkemistä olisi riittänyt pitemmäksikin aikaa.

Busanista pääsee Japaniin myös halpalentoyhtiöllä (ainakin Peach lentää Busanista Osakaan), joka voi tulla halvemmaksi kuin laiva.

15
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 25.01.2016, 11:02:20 »
Olin viime keväänä viikon Rovinjissa. Ennakko-odotukset olivat aika maltilliset, mutta paikka yllätti positiivisesti. Vietettiin paljon aikaa Zlatni Rt -puistossa. Vuokrattiin polkupyörät melkein koko ajaksi, ja pyöräiltiin mm. Monkodonja-linnoituksen raunioille. Käveltiin ja pyöräiltiin joka paikkaan, joten en osaa sanoa kuinka hyvin paikallisliikenne toimii... Linja-autoasema oli keskeisellä paikalla, ja käsittääkseni yhteydet ainakin Pulaan ja Italian puolelle olisivat olleet hyvät. 

16
Lentomatkustus / Vs: Turkish Airlines
« : 27.07.2015, 10:11:05 »
^ Minulla on sama varattuna matkatoimiston (Supersaver) kautta, ja sieltä tulleissa sähköposteissa on lukenut lopussa että "IMPORTANT MESSAGE FROM YOUR TRAVEL AGENCY. THE AIRLINE HAS CHANGED YOUR FLIGHT TIMES. IF YOUR NEW SCHEDULE DOES NOT SUIT YOU PLEASE CONTACT US WITHIN 5 DAYS ON [nettisivun osoite, josta voi lähettää viestin matkatoimiston asiakaspalveluun]". Eli aion olettaa että ei tarvitse tehdä mitään, jos aikataulumuutos sopii.

17
Japani / Vs: Vinkkejä Japanin matkakohteista
« : 22.07.2015, 10:24:11 »
Patikointi + kuumat lähteet + ryokan + syrjäiset temppelit = Kumano Kodo.

http://www.japan-guide.com/e/e4952.html
http://www.tb-kumano.jp/en/kumano-kodo/

Tästä paikasta ei ole vielä omaa kokemusta, mutta on se juttu jonka haluaisin kokea.

Kyushu on myös hyvä idea.

18
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 22.07.2015, 10:19:32 »
Minulla oli Aura AG 50 kokeiltavana, mutta en pitänyt sen mallista (pitkä ja kapea). Rinkka nousee korkealle pään taakse, ja itse koin sen rajoittavan liikkuvuutta. Lantiovyö on kova, ja sen isolta näyttäviin taskuihin ei käytännössä mahtunut mitään. Reppureissauskäytössä lantiovyö voisi olla hankalaa pakata esim. lentokoneeseen...? Toisaalta myyjä kehui kantojärjestelmää valikoimansa parhaaksi, koska jykevä lantiovyö kannattelee rinkan painoa niin hyvin. Uskon, että kyseessä on erinomainen rinkka, mutta se ei omaan käyttöön tuntunut parhaalta vaihtoehdolta.

Muuten olen pitänyt Ospreyn repuista, ja taloudesta löytyy eri kokoisina Talon, Tempest ja Auran sijaan ostettu Kyte 46, joka tuotearvosteluista päätellen on monella juuri reppureissauskäytössä. Kieltämättä kanto-ominaisuudet eivät ole Auran veroiset, mutta lyhyt ja leveä malli tuntuu minusta mukavammalta.

19
Eurooppa / Vs: Hohe tauern national park
« : 27.05.2015, 14:02:15 »
Kaprunissa Kitzsteinhorn-vuorella on jäätikköä. Yksittäiset hissiliput ovat aika kalliita. Kannattaa tutustua lippupaketteihin joita Kaprunilla ja naapurikylä Zell am Seellä on  tarjolla, jos haluaa vaellella samalla alueella useita päiviä. Reitteihin voi tutustua esim. zellamsee-kaprun.com/en.

20
Japani / Vs: Suuntana japani
« : 28.04.2015, 09:11:20 »
Suosittelen useamman yön pysähdystä Kiotossa tai Osakassa. Nara on samalla alueella. Hiroshiman vierailu on myös järkevämpää tehdä Kiotosta/Osakasta käsin.

Päiväretki Fujin alueelle Tokiosta on mahdollinen, mutta paikallisjunamatkat ovat pitempiin matkoihin verrattuna edullisia, ja Japan Rail Pass kattaa vain osan matkasta. Jos olette Tokiossa pari viikkoa, niin tuon retken ehtinee tehdä vaikka junapassi ei olisikaan vielä/enää voimassa.

Jos japanilaiset linnat kiinnostavat, niin esim. Himeji on pysähtymisen arvoinen paikka Osakan ja Hiroshiman välillä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5