Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Apeli

Sivuja: [1]
1
Niin... Lentoyhtiö, jolla mä olen töissä, tuottaa matkustajaa kohden vähemmän hiilidioksidia per kilometri, kuin keskiverto auto. Tässä vielä linkki, eli en keksinyt tätä itse ;)
http://www.easyjet.com/EN/Environment/carbon_emissions_calculator.asp

Eihän lentämisen ongelma ole co2 määrät per kilometri, vaan siinä, että sillä mennään useimmiten aina todella paljon kauemmas mitä esim. henkilöautolla.

Joku myös mollasi busseja ja junia huonosta palvelusta verrattuna lentoyhtiöihin. Omasta mielestäni bussit ja junat hakkaa matkustusmukavuudessa lentokoneet ihan mennen tullen, ja tämä korostuu mitä lyhyemmästä matkasta on kyse. Ensin pitäis olla kentällä 1,5 h ennen lentoa, kärvistellä jonoissa, turvatarkastuksessa, kone on vähän myöhässä kun odotetaan jatkolennolta saapuvia... penkit on ahtaat, lentoemännät ynseitä, kunnon jaloittelu ei onnistu, turbulenssit sun muut, ja sitten kun ollaan perillä, odotellaan matkatavaroita ja lopuksi lentokenttäkuljetus vie sen puoli tuntia.

Mutta - onneksi öljyn hinnannousu pitää näiden turhien (helposti muilla kulkupeleillä korvattavien) lentojen loppumisesta huolen ihan itsestään.

2
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 12.11.2007, 22:00:19 »
Entäs sitten toisinpäin? Eli Hongkongissa tiedossa 8 h norkoilua ennen jatkolentoa ja paluumatkalla 5 h Amsterdamissa. Aikaa siis vähän turhan paljon kenttähengailuun. Minkälaiset säädökset tuolla maailmalla on kentältä poistumisessa lentojen välillä? Tuleeko sanomista, jos käydään kylillä lentojen välillä? Vai riippuuko tämä lipuista tms?

3
Jos kerran rintsikat on hyvä piilo, niin ehkä miehille sopisi sellaiset matkailukäyttöön kustomoidut pilailupuodin tekorinnat? Siellä olis tyhjää tilaa vaikka järjestelmäkameralle ja 200 mm objektiiville. Siinä olisi myös se hyvä puoli, että muuten normaalin näköinen turistimies, jolla onkin DD-kupit t-paidan alla, ei ehkä muutenkaan herätä varkaissa suurinta kiinnostusta?

4
Lentomatkustus / Seuraavat Stockan hullut päivät?
« : 05.10.2007, 18:09:25 »
Mitä oon Helsingistä lippuja hakenu niin tähän asti on toiminu hyvin seuraava taktiikka -> tuntia/puolta tuntia aiemmin ennakkoon katsotulle ovelle, siis sille mistä pääsee lyhintä reittiä sinne myyntipaikalle. Sitten vaan pitää varansa ettei mummot kiilaa sun eteen ulko-ovella ja kun ovet aukeaa niin eikun juoksuks, se on aika huvittavaa katsottavaa kun osa painaa kuin sprintterit, tönii ja kiilaa sen minkä pystyy... ja taustalla soi karnevaalimusiikki. Aika elämys. Mutta jos jaksaa juosta eikä eksy, niin on liput kourassa ja talosta ulkona kymmenessä minuutissa. Sit jos myöhästyt vaikka kymmenen minuuttia niin jonottajat sun edellä lasketaan sadoissa.

5
Australia ja Oseania / Uuden-Seelannin taala
« : 17.09.2007, 16:37:50 »
Oho! Hyvä tietää. Tosin Bank of New Zealandin ja National Bankin sivuilta (toi ASB:n palvelu oli nurin) tuli ihan samat hinnat kun Suomen Forexista. Pitänee kantaa siis euroja paikan päälle :)

Enpä ole muuten nähny muita läpinäkyvyydellä varustettuja seteleitä kuin uusiseelantilaisia :)

6
Australia ja Oseania / Uuden-Seelannin taala
« : 09.09.2007, 23:56:29 »
Reissuun lähtö lähestyy, joulukuun alussa nousee kone. Oon ajoittain kattellu noita valuuttakursseja ja nyt näyttäis aika hyvältä kun eurolla saa jo melkein kaks nz rahaa. Vähän aikaa sitten kurssi oli vielä luokkaa 0,6. Onko kellään tarkempaa mutu-tuntumaa et kannattaisko käydä hakemassa rahat ja/tai matkashekit jo nyt? Vai oisko kurssit muuttumassa entistäkin paremmiksi? Jos ne nimittäin pomppaa takas tolle 0,6 -tasolle niin tuhat rahaa maksais taas sata euroa enempi.

7
Lentomatkustus / Jäikö Uusi-Seelanti haaveeksi?
« : 09.09.2007, 23:49:46 »
Helou taas,

tosiaan liput tuli ostettua jo silloin keväällä ja lopullinen hinta oli Kilroyn peruutusvakuutuksilla ja yhdellä Hong Kong -hotelliyöllä aika tarkalleen 1400 per naama. Yhtiöt: Finskillä Amsterdamiin ja Cathay Pacificilla ensin Hong Kongiin ja sieltä perille. Kestot 2,5 - 11,5 - 11 h. Huh huh. Ehtiipä opetella elokuvat ulkoa.

Kyllähän noita vähän reilun tonnin lentoja näkyi mutta kaikki olikin sitten yhtäkkiä sen 1500 kun ne verot sun muut lyötiin päälle. Kilroyn toimistoon kävelemällä löytyi siis se halvin. Nyt sais kyllä pistää varmaan 500 euroa lisää per lippu, onneks olin ajoissa.

8
Australia ja Oseania / Sydney, surffaaminen talvella
« : 09.09.2007, 23:43:40 »
Ihan Sydneyn lähellä on mesta nimeltä Ours, tosi hyvä aloittelijoiden aalto. Ei muuta kun veteen! Mukavia paikallisia, opastavat varmasti alkuun.

9
Lentomatkustus / Jäikö Uusi-Seelanti haaveeksi?
« : 04.04.2007, 13:59:52 »
Hitto, mljv, toi vika oli hyvä pointti!

Pomo antoi jo kättä päälle ja nyt reissupäivät ois 5.12. -> 3.1, ja heti alko hakukoneet näyttämään vähän positiivisempia tuloksia.

Et pahasti vaikuttaa siltä että haaveista tulee totta! Wuhaa!

10
Lentomatkustus / Jäikö Uusi-Seelanti haaveeksi?
« : 03.04.2007, 16:31:38 »
ok, pitää käydä kyselemässä. Thanks!

11
Lentomatkustus / Jäikö Uusi-Seelanti haaveeksi?
« : 03.04.2007, 16:07:42 »
Saatiin tyttökaverin kanssa idea - lähdetään Uuteen-Seelantiin! Jes! Mahtavaa! Ajankohdaksi valittiin sitten tämän vuoden joulunseutu, koska se oli ainoa vaihtoehto joka kävi mun duuneihin ja tyttiksen opiskeluihin. (Tai no, pomo ei oo vielä sanonut lopullista hyväksyntää...)

No, nythän on vasta huhtikuu, aattelin mut sit alko ihmettely kun nyt on käynyt ilmi, että alle 1500 ei irtoa lentoja mistään. Käykö tässä nyt sitten niin, että jos vielä kuukaudenkin odottaa (rahoja pitäis vähän keräillä), niin sit liput onkin 2500 per naama? Ja toi 1500-1700 per tiketti on sekin aika lailla kipurajoilla.

Älytöntä stressata 8 kk päässä tapahtuvaa reissua jo nyt näin paljon...

Sivuja: [1]