Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - muikea

Sivuja: [1]
1
Oon kyllä kuullut useista lähteistä että ne voi selvitä jopa 18 kuukautta ilman verta, eikä vain kuutta.
Ite viime reissulla Italia-Balkan törmäsin niihin melkoisella varmuudella kerran, ehkä toisenkin. Googletettuani löysin ötökän jota ne toiset havaitsemani muistuttivat, jotain nimeltä psocid, en tiedä mikä se olis suomeksi.. Saattoi siis olla väärä hälytys.
Oon ottanu tavaksi käydä tehokkaan taskulampun kanssa läpi majapaikkani sängyt ja huoneen nurkat, enkä juuri levittele kamojani ympäriinsä muutenkaan. Repulle yritän löytää paikan mihin ne ei ehkä keksisi kiivetä.. Heti kun tulin himaan niin suljin kamat jätesäkkiin ja laitoin saunaan kaiken mikä kuumuutta kestää, koska joo, reppu pääsi lojumaan lattialla sängyn vieressä siellä ekassa mestassa jossa niihin törmäsin, kyse oli yksityisasunnosta Sisiliassa. En ehtiny onneks nukkua sängyssä ite, mut jäi vähän huono fiilis ton mun repun puolesta :-/
Reissukaverit sanoo että oon vainoharhanen mutta sanokoot. Ei kai niihin bedbugeihin kuolis, mutta ei vaan kamalasti tee mieli siivota sit omaa kämppää läpikotaisin ja yrittää nitistää niitä :-)

Ja kysymys niille jotka majoittaa ihmisiä Couchsurfingin tai Hospitality Clubin kautta.. Oletteko tulleet ajatelleeksi että niitähän voi helposti kulkeutua juuri teidän kotiinne vierailijan matkatavaroiden mukana? :---P Olis mielenkiintoista tietää kuinka yleisiä ne oikeastaan on ja miten helposti ne tarttuu matkaajan mukaan.

2
Marokko / Vs: Kokemuksia Tangerista?
« : 06.06.2010, 14:08:21 »
Heips!
Olin reissamassa Espanjan suunnalla kaverin kanssa kun päätettiin käväistä Tangerissa. Itse otettiin bussi silloisesta olinpaikastamme, Granadasta, sinne Algecirasiin (jäi muuten mieleen jotenkin harvinaisen epämiellyttävänä paikkana joka tuntui olevan olemassa vain sitä varten että sieltä voi lähteä) Lauttalippujen osto hoitu paikan päältä  satamasta/satamakadulta, ne on kojuja täynnä. Kannattaa kuitenkin tarkistaa että lippu vaikuttaa aidolta :-) (Meilä oli tän kanssa vähän pähkäilyä, kun ekat liput jotka ostettiin vaikutti olevan vuoden vanhat, mentiin kuitenkin heti takaisin ja saatiin palautettua ne)
Eli ostettiin vaan yhdensuuntaiset, koska ei tiedetty kauan halutaan olla siellä. Mut lippujen osto Tangerista takaisin Espanjaan hoitui ihan samanlai siellä satamassa, mitä nyt oli enemmän häslinkiä ja myyntimiehiä ympärillä. Mutta varmaan jos liput ostaa jotain kautta jo etukäteen eikä paikan päältä, niin saa halvemmalla.
Yksin naisena olisin uskaltanut matkustaa. Tosiaan pukeutuu vain johonkin muuhun kuin minihameeseen ja toppiin (vaikka sellaisiakin onnistui näkemään turistiporukoissa), ja voi vaikka heittää rennosti huivin päähän, kuten me tehtiin. (Paikalliset naiset auttaa mielellään tässä) Halpa hotelli sijaitsi kapealla ja vähän epämiellyttävällä kadulla vanhassa kaupungissa, mutta kaksin kun juoksi sen läpi niin se oli tosi ok  ::) Ei vaan käännä päätä huudoille, ja kävelee määrätietosesti ynnä muuta normaalia. Yksin olisin valinnut sijainniltaan paremman hotellin ehkäpä.

Me oltiin aika varovaisia siinä mielessä, ettei seikkailtu kovin laajalla alueella, ennen kuin onnistuttiin tutustumaan paikallisiin mukaviin miehiin. Niiden kanssa lähti turvallisin fiiliksin vähän kauemmaskin tutuista keskustan kaduista. MUTTA itse tutustuminen kehenkään taka-ajatuksettomaan ei ole luultavasti ihan käden käänteessä hoidettu juttu, ainakaan jos menet yksin. Mulla oli kädessä sellanen halpa sormus ja sanoin olevani naimisissa, joten kaikki tutustumisyritykset ja kosimiset koskivat enemmänkin sitten sitä kaveriani. Aviomieheni sanoin olevan kaupungissa liikematkalla tai jotain muuta sellaista.
Suosittelen etsimään sellaisen paikan kuin Naisten keskus, oli jossain ihan lähellä sitä isointa, pääaukiolta vaikuttavaa paikkaa josta pääsi vanhaan kaupunkiin, hmm.. Keltainen rakennus jossain hyvin piilossa, varmaan matkaoppaat mainitsee sen. Käytiin siellä syömässä, oli jotenkin miellyttävä tunnelma kun ei ollut tuijottavia miehiä ympärillä. Keskus ei ollu mitenkään avoin vaan piti soittaa ovikelloa, eikä aukioloajoista tainnut olla mitään infoa..

Kuitenkin kaikki matkaajat jotka oli käyny muuallakin kuin Tangerissa, suosittelivat ehdottomasti kaupungista lähtemistä.. Kuulemma Marokon epämiellyttävin kaupunki. Itse olin kuitenkin tosi innoissani, koska en tosiaan muualla Marokossa ole käynyt :-)

3
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Tarvitaanko pyyhettä???
« : 05.06.2010, 00:10:18 »
Voisinpa jakaa omat kokemukseni asiasta.. (Pyyhkeet on jotenkin sympaattinen keskustelunaihe.)
Eli olin viimeksi kolmen kuukauden reissulla, ja ostin sitä varten just tota vauvan puklurättiä, sellasen sopivan pienen palan.. Eli yövyin yksityisasunnoissa ja hotelleissa/satunnaisissa hostelleissa, ja tosiaan hotelleissa oli aina pyyhe saatavilla, mutta hostelleissa ei. Eli niin, käytin sitä rättiä about ensimmäisen kuukauden, kunnes se alkoi haista niin pahalle, että heitin sen pois :-/ Ja joo, yritin pestä, mutta ei auttanu.
Yks erittäin huono puoli siinä on se VALKOINEN väri, eli se ei oikeestaan suorassa auringonpaisteessa kuivu mitenkään supernopeasti vaan enemmänkin hylkii lämpöä..
Loput kuukaudet kuivasin itseni aina toppiin tai paitaan jota en pukis sinä päivänä päälle, ja toimi oikeestaan ihan yhtä hyvin kuin se rätti. Ja mulla on about perseeseen ulottuva tukka mut ei se ollu mikään ongelma ettei sitä saanu niin kauhean kuivaks, kun siihen ei oikeestaan normaalikaan pyyhe sen paremmin pysty.
Eli jep, yritän just ite tässä päättää että pitäiskö ottaa nyt mukaan ensi reissuun silleen mukavuudenhaluisesti vaan vahvempaa pesuainetta + tumma kankaanpala VAI pakata suosiolla yks ylimääränen ohut paita, joka sit tarpeen tulleen toimii pyyhkeenä ja toisena päivänä sitten vaatteena kun joku muu vaatekappale toimittaa sitä pyyhkeen virkaa.. Hmm.

4
Hehe:
http://www.youtube.com/watch?v=GqynAAYdLW8
Eli the Wellington International Ukulele Orchestra - Its a Heartache

5
Kielimokia sattuu eniten ihan oman äidinkielen kanssa.. tai lähinnä nämä ovat tälläisiä että suu ei pysy ihan ajatusten tahdissa ja sanoja tulee heiteltyä vähän miten sattuu:
"Mis ne on ne mun huuliharput??" kyselen kimpaantuneena ja kaivelen laukkuani. Joo, olen aktiivinen soittaja ja mukana on aina muutama kappale.. Ei vaan kun kadoksissa olivat oikeasti siis hakaneulat ::)
"..mies joka istuu nukkualleen" juu, sellaisia näkee lentokentällä usein.
"**ttu tätä suihkuu" tuli manailtua yllättävää tuulenpuuskaa joka lennätti hiukset silmiin :-X (Jotenkin siis aivoni sopukoilla syntyi tällainen näppärä yhtälö: tuulenpuuska+hiukset+silmä=suihku!)
"Hyi kun paska tuli taas suuhun" ..tarkoitushan oli siis ilmaista, että kyseisellä kadulla haisi pahalle.
"liikavarkaaseen sattuu" Ja oli eehkä tarkoitus puhua varpaista?
Jaja, kuulostaa että kaikki mitä sanon on eriasteista valitusta :-[ :-[
Ja silloin kun opiskelin espanjaa, laitoin yhteen kokeeseen tyylikkään lauseen:
"Querría ver algunos dependientes de plata.." Eli ilmaisin kohteliaasti koruliikkeessa haluavani nähdä hopeisia myyjiä, vaikka tarkoitus oli käyttää sanaa "pendientes", mikä tarkoittaisi korvakoruja.
Muuta ei nyt tähän hätään tule mieleen. Täytyy kyllä myöntää että varmasti on täällä naapurikin kuullut mun naurun kun on tullu tätä ketjua tänään lueskeltua..

6
Yleinen / Vs: Haaveilua?
« : 11.06.2009, 22:34:39 »
Lainaus
muikea puhuu asiaa! tuollaisen ajatusmaailman omaavan ihmisen haluaisin mukaan omille matkoilleni  :)

No jos satut sittenkin viettämään omaa välivuottasi tuolla euroopan suunnalla niin ilmoittele ;) Voitaisiin törmätä!

7
Yleinen / Vs: Parasta matkamusiikkia
« : 11.06.2009, 21:13:14 »
http://www.myspace.com/sibonobo

bonobo - days to come

ja oikeastaan muutamat muutkin biisit tuolla myspacessa.

8
Yleinen / Vs: Haaveilua?
« : 11.06.2009, 18:27:49 »
Ah, sama se melkein että minne menisi, kunhan ei olisi aikarajaa eikä turhia suunnitelmia, ei pakkoja eikä velvollisuuksia. Haluaisin tulla takaisin vasta sitten kun ikävä iskee. Eli elää täysin epärealistisesti, jatkaa loputonta matkaa omalla aikataulullani. Vierailla lyhyesti mielenkiintoisten ihmisten elämässä, oppia niiltä ja jättää hyvästit, jatkaa matkaa.. Piirtää rauhassa. Kuunnella merta. Nähdä kauas ja elää hetkessä. Kärsiä kun on kärsittävää, nauttia kun on nautittavaa ja oikeastaan nauttia myös silloin kun ei olisi mitään nautittavaa. Oppia virheistään, oppia oivalluksistaan. Harjoitella uusia kieliä ja huomata lopulta, että nyt elän juuri sitä hetkeä, mitä en ikinä aikaisemmin edes ollut pystynyt kuvittelemaan.
-helmi

9
Yleinen / Vs: välivuosi, mihin kannattaa reissata?
« : 11.06.2009, 16:49:00 »
Itse olen täysin samassa tilanteessa. Melkein vuosi aikaa, maailma avoinna, säästöjä kertynyt jonkin verran. Minne suunnata kulku? Tavoitteena muun muassa valaistua sen verran, että keksii sen tulevan opiskelupaikan jota varten sitten haluaisi tänne palata..
Entä miten hyvin sulla on rahaa kertyny jo tähän mennessä? Jos ei liikaa, niin ehkä sit tollanen work/holiday on hyvä idea.
Itse tekis mieli mennä Etelä-Amerikkaan kartuttamaan kielitaitojani mutta sinne varmaan sit vasta parisen vuotta myöhemmin kun on enemmän kokenutta matkaseuraa tiedossa.. Eli entäs nyt sitten yksin? Houkuttaa tämä kotoisa Eurooppa, missä kuitenkin riittää vielä kamalasti tutkittavaa. Itä, etelä.. Junaillen, busseillen.. Voisipa pysähtyä töihinkin jonnekin jos tilanne sitä vaatii. Tekisi mieli lähteä ilman sen kummempia suunnitelmia, pääkohteena kuitenkin Espanja ja Portugali.. Hmm. Jos jollain on minkäänlaisia vinkkejä tai ideoita niin niitä saa kertoa, täällä kuunnellaan enemmän kuin mielellään.

10
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 30.04.2009, 13:33:40 »
On vappu.
Ihmiset juo.
Menen töihin siivoamaan tämän toiminnan jälkiä.
Ja oikea korva pitää ihmeellistä tärinää/meteliä ja tasapaino meinaa heittää iltaisin nukkumaan mentäessä. Mutta muuten elämä hymyilee sillä tavallisella vinolla virneellään ja on elämisen arvoista. Jeejee.

11
Terveys ja turvallisuus / Vs: Sikainfluenssa
« : 30.04.2009, 13:01:26 »
Hmm, yleensä en oo hetkahtanu pandemioista mutta kyllä tää nyt vähän epäilyttää kun on levinnytkin ihan tehokkaasti.. Mennään madridiin viikon kuluttua sellaiselle muutaman viikon oleskelulle. Katsotaan miten käy. Käsidesit mukaan.

12
Lähinnä nuorempaa on pitänyt esittää, juuri noissa kulttuurikohteissa. Postojnan tippukiviluoliin oli päästävä, mutta rahaa säästäen. Reissussa näytän muutenkin suhteellisen idiootilta, käytän vanhoja ja värikkäitä vaatteita, joten menin täydestä. Ongelmia ilmaantui vasta sitten kun kaksi muuta kaveriani yritti jälkeeni samaa ja kassatäti herää kysymään, että missäs on porukan vanhemmat luuhaamassa. Tais olla sellainen sijaintikin, ettei sinne ihan sattumalta käppäiltäis ilman autoa. En muista miten kävi, kai ne joutu ostamaan opiskelijaliput.
Silloin kun alaikäisenä matkusti, niin tuli monesti muuten esitettyä vanhempaa (tai lähinnä matkaseuralaisten ikäistä (+5v)) mikä meni kyllä suht luonnollisesti ja täydestä aina. En tiedä miksi, ehkä vaan halusi kuulua joukkoon ja elää ilman niitä ennakkoluuloja mitä nuori ikä olisi heti aiheuttanut. (vaikka täytyy myöntää että nämä ennakkoluulot eivät aina ihan aiheettomia ole) Nykyisin taidan olla ihan vain ikäiseni (nuori kuitenkin) ja pulittaa kaikesta sen täyden hinnan jos ei nyt ihan kamalan helpolta pieni puijaaminen iässä vaikuta.

13
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 23.07.2008, 14:57:50 »
Jep. Onnekkaita ollaan kun ollaan tänne synnytty, meillä on niitä vaihtoehtoja. Rahaa ei ole kovin vaikea tienata täällä jos vaan jonkunlaista työtä tekee.. eli lähteminen ei todellakaan ole mahdotonta. kiitos elämälle.

14
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 23.07.2008, 11:53:09 »
Saako valittaa?
Elikkäs jos totta puhutaan, tympiihän tässä pienoisesti. Täällä on yksinkertaisesti niin tylsää. En halua elää näin. Ja samalla ärsyttää kuinka helppoa kaikki voisi olla, jos vain tyytyisi tähän.
Tuoko se raha onnea? No siinä mielessä tietenkin juu, että pääsisi ostamaan menolipun ihan mihin suuntaan tahansa (kunhan ei pohjoiseen) ja ehkä muutaman muropaketin ja banaanin evääksi.
En vain innostu kouluttamaan itseäni millekään alalle jossa ihmiset pitävät noin neljä viikkoa lomaa niistä viidestäkymmenestäkahdesta jota vuoteen on mahtunut. En haluais olla missään paikassa kiinni tällä tavalla, nähdä samoja naamoja ja samoja paikkoja päivästä toiseen. Haluan nähdä lisää lisää lisää.. Kärsivällisyys ei riitä tähän. On niin perhanan levoton olo, kummallinen kaipuu jonnekin eteenpäin, tuntemattomaan.. Hämmentävää.
Ja sitten ne alkukesän ongelmat jotka pilas erittäin tehokkaasti kaikki suunnitelmat. En ole ikinä elämässäni ollut niin surullinen minkään vuoks. No, kaikesta oppii, muuta ei voi sanoa.
Ja suokaa anteeksi seuraava lainaus;
"sitten piti alistua konsulaatin kyytiin
väkisin ne veivät minut helsinkiin!
kun kuulin tämän tuomion
'sun määränpääsi suomi on'
niin tiesin että nyt on kaikki pielessä,
ei edes v*ttu ole mielessä!
"
on muuten viihdyttävä laulu.

Ps. Ja ihan henkilökohtaisesti kokisin minäkin oloni mukavammaksi jos ei olisi niin paska keli koko ajan. : - )  Ja oiken hirvittää ajatella ensi talvea kun pitäisi helsingissä olla. Loskaa ja pimeää ja liian kylmää. Lupaan kyllä etten aio palella, vaan kuljen hiihtohaalarissa koko kauden ja yritän muutenkin pitää omaa meininkiä yllä. Ottaa kaiken jotenkin huumorimielellä.

15
täällä siemaillaan matea! on muuten perhanan kallista suomessa..

16
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Naamat esiin!
« : 10.08.2007, 11:35:16 »
mutkin löytää irc-galleriasta samalla nickillä eli muikea
sieltä löytyy luonnollisestikin myös muutamia matkakuvia <3

17
Olen tänään iloinen koska matkasuunnitelmat edistyy, ja rahat ehkä juuri ja juuri riittääkin :)
Ja lainasin kaveriltani Kings of Conveniencen levyn, joka pistää kyllä hymyn naamalle..
Ja pari päivää sitte juttelin taas hyvin pitkästä aikaa kanadalaiselle pojalle jonka tapasin viime kesänä barcelonassa :)

Ja on lauantai, ei sillon vois olla mitenkään surullinen?

Sivuja: [1]