Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Koestine

Sivuja: [1] 2
1
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 06.03.2012, 21:57:51 »
---Reklamaatiota eivät oikein halua hoitaa. Ajattelin käyttää hyväkseni EU-tuomioistuimen myöntämiä lentomatkustajan oikeuksia - pitäisihän firman varautua noudattamaan EU:n sisäistä lentoa operoidessaan EU:n lakia ja käytäntöjä - ja sain huomata, ettei suomenkielisiä tai sähköisiä reklamaatioita pysty antamaan ollenkaan. Kirjattuna kirjeenä englanniksi lähetettyyn reklamaatioon eivät ole reagoineet. Enpä tiedä, ovatko kirjettä ottaneet vastaankaan.---

Kaverini laittoi reklamaatioviestin (ruottalainen tyyppi -> viesti ruotsiksi) sähköpostitse, reklamaation aiheena kadonneet matkatavarat sekä myöhästynyt lento. Lisättynä vielä harmi siitä, että puhelinnumero, josta matkatavaroita sai tiedustella, ei vastannut (ikuista jonotusta / automaatti). Hän sai lennon hinnan takaisin, joten kai ne käsittelivät reklamaation. Ei se muutama sata kruunua kyllä pelastanut pilalle mennyttä viikonloppua, mutta oli hyvitys kuitenkin.

Omat Norwegian-kokemukseni ovat opettaneet, että myöhästymiseen tulee varautua. Viimeksi viikko sitten kone oli lähes kolme tuntia myöhässä välillä Rovaniemi - Helsinki. Syynä oli kuulemma, että ennen lentoamme kone oli tehnyt jo neljä nousua ja jokaisella niistä oli jouduttu tekemään jäänestokäsittely. Minä kyllä luulin, että se kuuluu talvilentojen normaalirutiiniin...

Joka tapauksessa noilla hinnoilla ja yhteyksillä käytän edelleen Norwegiania, mutta en oleta koneen olevan ajoissa.

2
Pohjoismaat / Vs: Reilaamaan Ruotsii
« : 28.06.2011, 23:10:58 »
--
Tukholma-kööpenhamina maksaa junalla muistaakseni jotain 150e, ja bussilla alle satasen. www.swebus.se --

Tulin toissa viikolla Kööpenhaminasta yöjunalla Tukholmaan, noin satasen euroissa. Siitä junalippu maksoi noin 140 kr ja makuupaikka lepovaunussa loput. Eli paikkalippu oli monta kertaa kalliimpi kun itse junalippu. www.sj.se -osoitteesta voi hakea lippuja. Mutta jos reililippu on, niin ehdottomasti kannattaa mennä sillä Ruottin eteläkärkeen ja jollain Öresund-junalla tmv. sitten Kööpenhaminaan.

Ikärajoista laivalla: Viking Linen sivuilla sanotaan, ettei reittimatkoilla ole ikärajoja. http://www.vikingline.fi/hyvatietaa/ikarajat.asp Joitain poikkeuksia kyllä on...3
Hiusvaha (? wax) laitoin huulirasvapurkkiin, eli mulla oli vanha body shop huulikiilto tms jonka purkin putsasin ja vaha siihen.

Kommentti vanhaan viestiin: Keksin tahollani taannoin saman jutun, Body Shopin huulirasva sai muuttaa toiseen purkkiin kun tarvitsin vahalle pientä pakkausta. Näytti alkuun toimivan hyvin, mutta koneessa paineenvaihtelun vuoksi löysähkö vaha tunki ulos purkista. Nyt matkapakkaus jotain work and fix -sprayta on ainoa hiusmömmö, joka pääsee reissuun. Neste on helppo tankata matkapulloon isommasta kotipakkauksesta.

Alkuperäiseen kysymykseen palaten, Riksun vahinkotavarakeskuksessa oli pussitolkulla myynnissä matkakokoisia sampoita, kosteusvoiteita ja hammastahnoja. Ne tuntuvat kestävän koneessakin :) 

4
Yleinen / Vs: Parasta matkamusiikkia
« : 28.01.2011, 12:00:00 »
Viimeisimmillä reissuilla, ennen ja jälkeen, on soinut "I am going, I am going, any which way the wind may be blowing" eli The Poguesin Streams of Whiskey: http://www.youtube.com/watch?v=TaHMG_SvUkw

5
Body Shopin pulloja kehuttiin, mutta ko. firman born lippy- huulirasvapurkki (http://www.thebodyshop-usa.com/lip-treatments/prod160381) turskautti sisältöänsä lentäessä, painevaihtelun vuoksi? Purkissa oli tosin hiusvahaa, joka on koostumukseltaan vetelämpi kuin alkuperäinen tuote.

Riihimäen vahinkotavarakeskuksesta ostin taannoin hotelleihin tarkoitettuja 50 ml sampoopulloja ja 25 ml kosteusvoideputeleita, pullot tuntuvat kestävän hyvin kovaa kohtelua ja lentämistä.

6
Yleinen / Vs: Mitä tuotte matkamuistoksi?
« : 28.08.2010, 18:30:16 »
Ääni jääkaappimagneetille täältäkin, jos siis sattuu vastaan jotain jännää. Monien muiden lailla tulee hankittua usein myös pikkupullo jotain paikallista viinaa tai kerättyä rantakiviä.

Oma juttuni matkamuistona on de Saint-Exupéryn Pikku Prinssi paikalliselle kielelle käännettynä. Kokoelma on tosin vielä aika niukka...

7
Tyhmät kysymykset / Vs: Turvakengillä lentokoneeseen?
« : 20.06.2010, 19:41:15 »
Pidä vaan jalassa.

Olen mennyt metallia sisältävät, tukevat vaelluskengät jalassa useita kertoja koneeseen - ja lähes yhtä usein joutunut riisumaan ne läpivalaistavaksi käsimatkatavarahihnalle.

^ Eikä se haju mietitytä tarkastajia eikä oikeastaan tarkastettavaakaan: kerran helteisen vaelluksen jälkeen mietin turvatarkastuksessa kenkiä riisuessani, että "itsepä pyysit"  ;D

edit: luettavuus...

8
Tyhmät kysymykset / Vs: Junalippujen varaus
« : 16.06.2010, 10:52:10 »
Pääsisiköhän Budapestista hyppäämään suoraan lentokentältä esim. Eurolinesin Wieniin menevään Bussiin, junia sieltä tuskin lähtee  :)

Aikataulun mukaan ei näyttäisi lähtevän kentältä. Sen sijaan sieltä lähtee "the Bus 200E to Kőbánya-Kispest metro terminal". 320 HUF, lippu bussiin helpointa hankkia rautatieaseman automaatista.

9
Onkos kokemuksia ihan viime ajoilta lentojen peruutuksista yms Norwegianilla?
--- Mites pallisten kokemukset?

Ei mitään valittamista.

Tällä hetkellä peruutuksia tulee Norjan lennoissa turvahenkilöstön lakon takia, mutta se ei ole lentoyhtiön syy.

10
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 14.06.2010, 15:30:14 »
Kabelvåg, Lofootit, Norja.

11
Katlaa peläten tsekkailen eri vaihtoehtoja pääsyyn Berliiniin.

Tsekin sisäisessä liikenteessä hyväksi havaitsemani Student Agency ajaisi Berliinin kautta matkalla Tukholmasta Prahaan, lippu 80 euroa. Lippua ei voi ostaa kuin Prahaan, mutta tietääkö kukaan, onko mahdollista hypätä pois kesken matkan? En voi vain "unohtua vessaan" kahvitauolla, koska rinkka pitää kuitenkin saada bussin tavaratilasta mahdollisen tauon aikana.

Tietekin nämä voisi kysyä myös ko. firmasta suoraan, mutta epäilen saavani vastaukseksi "ei". Matkustusehdoissa välille jäämisestä ei sanota mitään.

edit: toki Eurolines etc on olemassa (804 kr meno + fuel surcharge), tämä välille jäänti Student Agencyllä alkoi vain mietityttää itsessän. Ko. firman busseista jäi niin hyvä mielikuva.

Koukkaaminen Prahan kautta on toki mahdollista, mutta ei oikein sovi aikatauluun.

12
Ilmeisesti toi +358 ei ole pakollinen (ainakaan tekstiviestejä lähettäessä). Ainakin, kun itse lähettelin pari viikkoa sitten tekstiviestejä Havaijilta Suomeen niin hyvin tulivat perille vaikka en +358 laittanutkaan eteen ;)

Olen huomannut saman, tekstarit menee läpi (suomalaisesta liittymästä suomalaiseen liittymään) ulkomailta ilman maatunnusta. Totta siinä on jotain tekoa sillä, että kotimaassakin tekstiviestin lähettäjän numero näkyy puhelimessa muodossa +358jotain.

Soittaessa ulkomailla suomalaisesta puhelimesta maatunnus on oltava aina.

Kannattaa muuten tarkistaa omalta teleoperattorilta kohdemaan eri operaattorien hinnat ja valita perillä teleoperaattori manuaalisesti. Tekstareissakin voi olla kymmenien senttien hintaerot eri firmoilla. 

13
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Riippumatto?
« : 27.01.2010, 23:09:29 »
Tuo mulla on ollut pari kesää käytössä täällä Suomessa ja on ollut hinta-laatu -suhteeltaan hyvä, maksoin siitä Globetrotterista tilaten 29 euroa.

Omassa käytössäni (= Suomen kesä) hyttysverkko on ehdoton. Hyttysverkko on luvatun mukaisesti mukavan tiivis eikä siitä tule polttiaisetkaan läpi. Sain aikaan vetoketjun viereen verkkoon pienen repeämän kun hyppäsin liian huolettomasti mattoon hyttysverkon päälle. Vetoketjustakin taisi lähteä siinä rytäkässä"pää" irti, mutta vetskarit lienevät useimpien tuotteiden heikko kohta. Itse maton materiaali on ihan ok, vaikka ei mukavuudessa vetäne vertoja kalliimmille tuotteille.

Kaipaan riippumattoon "välipohjaa" (makuualusta pysyisi siellä paremmin) sekä sadesuojaa, eikä yhden tavarataskun lisäksi useampi tekisi yhtään pahaa. Nämä kaikki tietenkin lisäisivät painoa - ja hintaa. Nyt tuo malli on mukavan pieni ja kevyt pakkaus paiskata mukaan kuivan kelin majoitteeksi reppureissuun lähtiessä.

Matto pakkautuu helposti kuvassa näkyvään taskuun, sinne saa survottua myös pari vahvaa kiristysremmiä maton kiinnitystä varten. Kiristysremmit saa rullalle siististi eivätkä ole narujen lailla niin sotkussa / jätä niin helposti jälkiä puihin.
14
Eurooppa / Vs: Wien, Bratislava ja Budapest
« : 02.09.2009, 16:54:17 »
Budapestin kentältä keskustaan sanotaan olevan puoli tuntia:
http://www.bud.hu/english/passengers/transport_and_parking/by_train

Bussiyhteys ei vaatinut erityistä kikkailua, mutta kokemuksesta opin, että kaukojunia lähtee kahdelta eri asemalta. Liikkuminen niiden välillä oli kuitenkin helppoa.

15
Lentomatkustus / Vs: Ebookers ja maksutapa
« : 25.08.2009, 18:24:04 »
Kommentti edelliseen: Kun viime keväänä yritin ostaa Ebookersin kautta lippua, ei maksu onnistunut visalla eikä verkkopankissa, vaikka molemmat olisivat pitäneet olla mahdollisia.

No, onneksi lentoyhtiön omilta sivuilta sai lipun ostettua ongelmitta ja vielä kympin halvemmalla kuin Ebookersilta: Loppu hyvin, kaikki hyvin.

16
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 28.07.2009, 11:46:10 »
Omia kokemuksia puheena olevista rinkoista ja repuista:
Pari vuotta sitten hankin Varustelekalta tuon 65:sen BW:n ja 80-litrasen aircontactin. 65-litranen meni heti kaverille, kun siinä oli niin lyhyet kantoremelit. Ja itsehän olen 160 cm naisimmeinen, joten normiremmien olisi pitänyt riittää.

Kasikymppinen on toiminut mettäkäytössä hyvin, olen tykännyt. Sopii selkääni hyvin ja siihen voi ladata painoa surutta ilman kantomukavuuden kärsimistä. Yksinkertainen, toimiva ratkaisu, ei turhia himmelihommia, tosin ylipakkaaminen on mahdotonta takaosastaan kiinteän läpän vuoksi. Kiinteää sadesuojaa ei tosiaan ole, mutta Savotan suoja toimii.
Toisekseen en ymmärrä kiinteän suojan ihanuutta: Irtosuojaa voi kierrättää eri rinkoilla ja eikä se vie tilaa silloin kun sitä ei tarvitse (kun esim. käyttää sadeviittaa).

Saksan armeijan päivärepun hankin armyshopista Dresdenistä, uuden, mustan, 25 euroa - Varustelekalla käytetty 22 e, väreissä ei mustaa. Repussa ei ole vetoketjua, joka on hyvä asia, ne tahtovat mennä ensimmäisinä rikki jokapäiväisessä käytössä.

Vielä Deuter Futura Pro -rinkasta: lueskelin täältä 40 + 10 -mallin tyytyväisten käyttäjien kommentteja ja hankin sen keväällä. Ok, rinkka on luonnollisesti laadukas ja hyvä, mutta ei vaan istu kunnolla selkääni. En saa pakattua sitä niin, ettei rinkka heiluisi liikaa askelten tahdissa. Jos olkahihnat ja tasapainoremmit kiristää hampaat irvessä, rinkka on siedettävä. Kaupassa kokeillessa tätä ei huomannut.

Pelasta päiväni ja ehdota vaihtokauppaa kuukauden siistissä käytössä olleesta deuterista johonkin muuhun malliin (30 - 60 l kantolaitteeseen) yksityisviestillä ;)

17
Pohjoismaat / Vs: Suomen lappi syksyllä!
« : 25.07.2009, 11:27:50 »
Lisää vaelluskohteita ja rautaista tietoa Lapista on osoitteessa www.vaellusnet.com.

18
Lentomatkustus / Vs: Matkatavaroiden lisäys
« : 24.07.2009, 22:36:40 »
Kuuluisi ehkä tyhmiin kysymyksiin, mutta jos lisään ja maksan manage my booking -sivun kautta itselleni yhden extra-laukun (20€), niin saanko siis viedä ruumaan yhden 15kg. painoisen laukun aivan samoilla ehdoin kuin olisin sen valinnut jo matkaa ostaessa?
--
 * Tampere » Dublin
          o 0 Check in Baggage
          o 1 Checked in Bag
--

Jep, laukun lisäys toimi juuri noin kun kaverilla oli sama ongelma.

Mielestäni viestissäsi mainittu info kertoo että olet maksanut yhdestä ruumaan menevästä laukusta, mutta ehkä joku kokeneempi kertoo vielä oman mielipiteensä.

19
Tämä "itsensä mainostaminen" ja ylipäätään "amerikkalaisuus" (mitä kukanenkin sillä käsittää) tuntui minustakin alussa CS:sa ärsyttäviltä. --Palstan tyyli kai vaikuttaa ihmisten tyyliin kirjoittaa itsestään.

En oo nyt ihan varma että mitä tällä itsensä mainostamisella tässä tarkoitetaan, mutta mun mielestä on ihan kiva tietää ihmisestä muutakin kuin nimi, ikä ja asuinpaikka.

Kyllä, juuri näin. Mielikuva "itsensä mainostamisesta" (termi jota Ruuhkis käytti) tulee mielestäni tavasta kertoa itsestään sivustolla, CS:ssa (ja HC:ssakin) yleisesti käytössä olevasta tyylistä.

Perussuomalainenhan ei perinteisti sano hyvää sanaa itsestään, vaan antaa vastapuolen huomata ne itse. Kulttuuriimme ei kuulu itsensä esille tuominen. Kun sohvasurffari kirjoittaa: "Miullon mukava sohva hyvässä talossa järven rannalla, minnoun tosi hyvä tyyppi, oun hyvä kokki ja ossoon jutella muustahi ku siästä eikä miun kanssain tule ikävä kotia", mie sain lukiessa näppylöitä ja luulin että se kehuu itteään ihan vain kehumisen halusta. Mutta tämä siis oli vain alkureaktio ennen addiktiota. Nyt oma CS-kuvaukseni itsestäni on varmaan samanlaista "itsensä kehumista". ;)

Minusta itsensä mainostaminen tässä siis tarkoittaa tyyliä, jolla itsestään kerrotaan. Tietoa on oltava, se lisää luotettavutta ja helpottaa sielunsiskojen löytymistä; mutta ne kysymykset, joihin profillia luodessan vastaa, saavat suomalaisen vastaisuudessakin varmasti ihmettelemään itsensä esille tuomisen tarvetta.

20
Se on kanssa ihan mihin tottuu. Itsellä on Deuterin 65+10 ja hyvinkin mielellään kannan sitä reissuilla mukana, vaikka mennessä se yleensä tyhjemmän puoleinen onkin.

Unohdin tärkeimmän, ennenkin mainitsemani pointin; alle nelikymppisen saa puolityhjänä sullottua käsimatkatavaraksi, isomman kanssa on vaikeampaa, ellei mahdotonta. Jos tuollaista tarvetta ei ole, niin mikäs siinä.

Käsimatkatavaramitat mielessä päädyin itse Deuterin Futura Vario 40 + 10 -malliin. Periaatteessahan reppu mahtuu korkeutensa puolesta käsimatkatavaraksi, mutta käytännössä selän tuulettuvuutta parantava kaareva rakenne ja hyvin topattu lantiovyö lisäävät ulkomittoja mielestäni liikaa. En edes yrittänyt ottaa rinkkaa käsimatkatavaraksi, vaan suosiolla pussitin sen ruumaan.

Muuten ihan hyvä kantolaite, mutta hyvän tuulettuvuuden takaava kaareva (ja painava) rakenne vie mielestäni painopisteen liian kauas selästä ja koko systeemi huojuu kannettassa, ellei sitä ylikiristä. Pitää kehitellä jotain lisäremmejä tukevoittamiseen tulevassa mehtäkäytönssä. Tykkään kantaa suurimman osan painosta lantiovyön varassa, joten tämä voi olla syynä koettuun huojumiseen.

Lisäksi sivutaskujen rakenne harmittaa: sivutaskut eivät tuo lisätilaa vaan taskut "pullistuvat" sisällepäin. Muuten kantolaite tuntuu ihan laadukkaalta systeemiltä, ainakin saumat kestävät sullomista huomattavasti paremmin kuin edellinen halpisversio.

Sivuja: [1] 2