Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - haaja

Sivuja: [1] 2
1
Aasia / Vs: Budjetti Balilla
« : 07.07.2012, 13:01:04 »
Itse olin Balilla viime tammikuussa ja suurin ärsytys oli se että käytännössä kaikki huoneet gh:ssa olivat parisängyllisiä. Mikäli otit huoneen yksin sait sen tosin edullisempaan hintaan, mutta eritoten Balilla reissaaminen kaverin kanssa tulee halvemmaksi.

2
Sunnuntaina nokka kohti Indonesiaa.

3
Pallontallaajaklubi / Vs: Pallontallaajat-kangasmerkki
« : 28.10.2011, 15:17:39 »
Onko muuten kellään tietoa miten hyvin nuo kangasliimat toimivat, pysyykö moinen merkki hyvin kiinni esim juuri rinkassa eikä lähde repsottamaan kulmista
(mitä näissä merkeissä riittää :D)
Ja oletetaan että on liimattu hyvin, koko pinta-alalta.
Rinkkaan en ole liimaillut, mutta ainakin haalareihin jää kiinni paljon paremmin kuin itse ommeltuna. Eiköhän se siinä rinkassakin pysy.  :)

4
Yleinen / Vs: Saat väärin vaihtorahaa - mitä teet?
« : 18.10.2011, 17:09:08 »
Minä olen ollut sekä pikaruokapaikan että ruokakaupan kassalla töissä. Kummassakaan paikassa ei todellakaan tarvinnut maksaa omasta pussista, jos kassa heitti. Ruokakaupassa meillä oli henkilökohtaiset lippaat, joten kyllä tiedettiin, kuka rahan oli hukannut, mutta ei siitä mitään sen kummempaa seurannut. Itseä se tietysti ärsyttää, kun huomaa tehneensä virheen. Ei minulla ainakaan kuitenkaan mistään isoista summista ollut kyse. Vastauksena itse kysymykseen, palautan ylimääräiset rahat, jos virheen huomaan, sillä itse kassana työskennellessäni olin hyvin kiitollinen asiakkaille, jotka huomauttivat, jos olin antamassa liikaa rahaa. Näin ollen haluan itsekin olla rehellinen ja ystävällinen kassoille.
Täällä merillä on ainakin täydellinen kassavastuu, joka tarkoittaa että sen maksat, mikä pohjakassasta puttuu...
Samoin on ollut pääkaupunkiseudun bussiliikenteessä (tosin omat kokemukseni loppuvat vuoden 2005 loppuun). Jos henkilökohtaisesta rahastuslaukusta jotain puuttuu, sitä on turha yrittää mistään muualta kuin omasta lompakosta täyttää.
Kuulostaa hurjalta tuollainen täysi kassavastuu kun niitä virheitä kuitenkin silloin tällöin sattuu. Mitä käy tilanteessa jos pohjakassassa on päivän päätteeksi liikaa rahaa?

5
Iso-Britannia / Vs: sähkö masiinat Britanniassa?
« : 16.10.2011, 17:34:46 »
Itse oon tokannyt aina suomalaiset laitteet enkkulaisiin rasioihin ilman adapteria. Enkussa niita reikia on tosiaan kolme, yksi ylhaalla ja kaksi alhaalla; ylimmassa ei ole virtaa, eli vain kaksi alimmaita "toimii". Ylin on englantilaissa sahkolaitteissakin usein vain muovinen piikki. Joskus suomalaisten kojeiden pistinten (?) vali on kapeampi, eli niita pitaa pikkusen runnoa etta mahtuvat hiukan leveampiin koloihin pistorasioissa. Vaikea selittaa, toivottavasti ymmarsit! hotelleissa on usein paljon adaptereista entisten vieraiden jaljilta, kannattaa kysya respasta niin paasee hiukan helpommalla.
Kyllä se ylinkin reikä "toimii" kuten fuego asian selittikin, sen tehtävä on johtaa vikatilanteessa jännite maahan eikä mahdollisesti sähkölaitteen kautta käyttäjään. Huonoissa sähkölaitteissa oleva muovinen piikki "huijaa" pistorasiaa luulemaan että siihen on kytketty maadoitettu laite. Kikkailu on tietenkin aina kivaa, mutta itse en lähtisi leikkimään kun maadoitetut adapterit eivät juuri mitään maksa.

6
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 15.10.2011, 13:22:21 »
Pitkasta aikaa. Vanha tietokone hajosi ja se jo tympi vahan, mutta kun ostin uuden Bangkokista, niin joka toinen ohjelma on nyt Thaimaan kielella ja niita tassa saanut muuteltuakin ihan kivasti englantiin tai suomeen, mutta nappiksen kielta ei sitten millaan. Tai siis saan sen vaihdettua, mutta kun yritan painaa ä:ta tai ö:ta (copy-pastetin nuo tahan vahan asian selventamiseksi), niin vaihtaa automaattisesti takaisin englantilaiseksi nappikseksi.

Jos jollain on neuvoja tuohon niin otetaan vastaan, mutta talla hetkella tympii.
Oletko koittanut poistaa sen englanninkielisen näppäimistö layoutin kokonaan asetuksista? Duuniläppärini teki tuota samaa kunnes poistin sen kokonaan siitä pikavalinta listasta.

PS. Tympii oma saamattomuus ja siitä johtuva kirje kelalta... :/

7
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 12.10.2011, 06:35:21 »
Pitäjänmäki, töissä :'( Vielä reippaat kaksi kuukautta reissuun.

8
Pallontallaajaklubi / Vs: Pallontallaajat-kangasmerkki
« : 12.10.2011, 04:37:19 »
Kiva merkki joo, mut miten se pitäisi ommella :D
Kangasliima on kova sana.

9
Thaimaa / Vs: Pattaya
« : 11.10.2011, 04:35:17 »
Kauanko kesti reissu pattayalta bangkokiin?
1.5-2.5h riippuen ajoneuvosta. Minibussilla veikkaisin vajaata kahta tuntia.

10
Aasia / Vs: Viisumi Indonesiaan
« : 09.10.2011, 18:08:49 »

jep passiin se liimataan mutta sen osaisi tehdä itsekin. Hirveästi kun ei kiinnostaisi passia lähetellä kirjekuorissa.
Voihan niitä kirjeitä kirjailla ja vakuuttaa jos ei muuten kiinnostaa lähetellä.

11
Yleinen / Vs: Saat väärin vaihtorahaa - mitä teet?
« : 09.10.2011, 15:43:19 »
Jos huomaan virheen kassalla niin sanon siitä aina, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Asia on toinen jos virheen huomaa vasta myöhemmin (ja tarkoitan nyt oikeasti myöhemmin, enkä kaupan ulkopuolella).

12
Lentomatkustus / Vs: Batavia Air (Indonesia)
« : 09.10.2011, 06:02:58 »
Suuret kiitokset! Tämä tulikin tarpeeseen sillä koitin varata lippuja ainakin kolmelta muulta lentoyhtiöltä ja aina maksaminen luottokortilla epäonnistui. Koitin nordean visalla ja masterilla ja lopputulos oli molemmilla sama. Ilmeisesti varaaminen onnistuu paremmin paikan päältä, mutta halusin varmistaa että mahdun saman päivän koneeseen.

13
Yleinen / Vs: Kampaajalle/parturiin reissulla
« : 07.10.2011, 19:10:02 »
Kerran olen Thaimaassa käynyt parturissa ja ei mitään valitettavaa. Hinta oli luonnollisesti edullinen.

14
Suomessa yleensä olutta, joskus gum and tonicia ja satunnaisesti viskiä. Maailmalla varianssi kasvaa liian suureksi.

15
Pallontallaajaklubi / Vs: Pallontallaajat-kangasmerkki
« : 18.08.2011, 13:44:20 »
Hups, meikän moga, taisin lukasta viestisi vähän turhan hätäiseen  ;D

16
Pallontallaajaklubi / Vs: Pallontallaajat-kangasmerkki
« : 18.08.2011, 11:53:19 »
Jos tietää hyviä painatuspaikkoja hyvällä jäljellä ja reissaajille sopivilla hinnoilla, otamme apua mielellään vastaan. Plussa on, jos painatuspaikka olisi Oulun seudulla, mutta toki muuallakin sijaitsevat käyvät.
Itse olen kerran tilannut merkillinen.fi:stä kangasmerkkejä ja laatu on ainakin kunnossa. Myös useimmat opiskelijajärjestöjen kangasmerkit tuntuvat olevan teetetty tuolla. Pulju sijaitsee kylläkin turussa, mutta kusti polkee.

17
Thaimaa / Vs: Thaimaa tammi-helmikuu
« : 18.08.2011, 11:51:14 »
Itse en ainakaan varaisi majoituksia etukäteen, kyllä yösijan aina jostain löytää. Budjettikin on varmasti ihan jees mutta aika ei tule mitenkään riittämään kaikkeen. Itse olen vähän sitä mieltä että matkustaminen on ihanaa, mutta siirtyminen paikasta a paikkaan b on useinmiten perseestä. Suosittelen miettimään mitkä maat kiinnostaa eniten ja sitten valitsemaan niistä kaksi tuon Thaimaan lisäksi (olettaen että thaimaa oli ykkösenä sillä sinne oli selkein plani). Indonesia on niin perhanan suuri maa että siitä pitää keskittyä vain johonkin osaan, tai sitten keskittää kaikki aika siihen.

18
Aasia / Vs: Jungle Beach Vietnamissa
« : 17.08.2011, 19:13:44 »
Me mentiin 2009 junalla Nha Trangiin ja sieltä soitto paikan pitäjälle joka hoiti taksin noutamaan meitä. Melkoisen kivuton reissu, joskaan en tiedä onko nopein tapa. Naamakirjasta löytyy yhteystiedot.

Itse Jungle Beach on mielestäni ihan mukava yhteisruokailuineen. Kovin suositulta paikka vaikuttaa sillä ainakin facebookissa usein mainitaan paikan olevan täynnä. Yöpyminen maksoi silloin 450000 paikallista oravannahkaa per päivä per nassu ja sisälsi ruuat juomavedet ja mehut. Börstat, brenkut ja muut juomat maksaa erikseen mikäli sattuu maistumaan, meillehän maistui. Bungalowin sai valita vapaista itse. Taisi siellä olla myös dormi sekä kalliimpia bungia. Paikka on aika pitkälti keskellä ei mitään, joten ihan mahdottomasti siellä ei ole tekemistä. Näin asian toki kuuluukin olla. Omaa rantaa on riittävästi vaikka ei tulisikaan toimeen naapuribungan tyyppien kanssa. ;) Muutaman kilometrin päässä on pieni kylä ja toiseen suuntaan pari kilometria niin pääsee pienelle vesiputoukselle, josta on mukava hyppiä alas.

19
Lennot Jakartaan.

20
Itsellä ei ole kokemusta tuosta Koh Changista. Marraskuun alussa oli tarkoitus sinne päästä, mutta kova merenkäynti esti saarelle pääsyn. Bussi kannattaa napata Ranongiin ja sieltä sitten lautta koh changille. Suosittelen lämpimästi yöbussia, sillä silloin olet aamulla perillä Ranongissa. Lisäksi lauttoja kulkee muistaakseni vain kolmeen asti. Eli vaikka ottaisit suoraan taksin ranongiin kentältä, tuskin kerkeisit samana päivänä koh changille. Jokainen matkatoimisto myy bussikyytejä ja valtion bussejakin lähtee Sai Tai Mailta. Aikatauluja en tarkkaan muista mutta ainakin iltasella niitä lähtee.

Koh Taolla ja Koh Phanganilla on tullut vierailtua ja molemmista paikoista pidin. Jälkimmäiseltä voin suositella Two Rocks Bungalowsia ja erityisesti niiden beachbaaria. Mikäli päädyt näihin siiaminlahden saariin niin bussin voi napata joko chumphoniin tai surat thaniin ja sieltä sitten lautalla. En rupea tekemään mitään plus-miinus listaa, vaan kehotan käymään mahdollisuuksien mukaan vaikka kaikilla saarilla.  :)

Sivuja: [1] 2