Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mpala

Sivuja: [1] 2 3 ... 67
1
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 26.02.2020, 16:04:33 »
Norwegianin 90 päivän matkavakuutus kuulostais hyvältä mut kun haluais reissata 110-120 päivää ja Norwegian ei myy lisäpäiviä kortillensa.

Ifillä oli reilusti yli 200€ vakuutus, niin löytyisköhän jotain hyviä ulkomaisia ja halvempia vakuutuksen antajia mitkä olette kokeneet hyviksi?
Hyvyydestä en tiedä, kun se tulee selville vasta kun on vahinko mutta olen käyttänyt sekä Nomad että IMG vakuutuksia. Muutama huomio: Nomad ei korvannut tungoksessa vaurioitunutta silmälasin linssiä, vaikkei se mielestäni heidän ehdoissa ole kovin selvästi sanottu. IMG antaa ymmärtää että taxes kuuluu heidän vakuutuksen hintaan, mutta tuleekin sen päälle. molemmat saa kesken reissun.

2
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 12.02.2020, 07:58:30 »
rokotteen kehittäminen vie kai n. 1,5 v.

3
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 31.01.2020, 19:29:35 »
LHR T2 The Queen’s Terminal
LH business/senator lounge
Krombacher Pils tuopissa
TP lento
Guinea Bissau? en ole käynyt, mutta eikös siellä ole hieno saaristo. Ehkä sun hotellin ikkunasta voi kuikuilla sinne päin. Jos mellakat kyllästyttää.

4
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 31.01.2020, 08:45:24 »
Tänään suuntana tämän vuoden eka Afrikka. Kohteesta etukäteistietoa kun on saanut niin tiedossa on kamala mesta.

hopohopo, ihan vaan ennakkoluuloa. mutta se on ihan selva etta jos tekee expressmatkoja ja viettaa paivan perilla, todennakoisesti kaikista kivoimmat paikat on ne, jossa turisti-infra on paikallaan, eika tarvitse paataan vaivata paikallisilla erikoisuuksilla. voit vetaa sen ssaman pizzan, oluen ja startf*cks kaffosen kuin sadoissa muissa paikoissa. muttta joo, odotamme raporttia tasta kamalasta mestasta.... :)
 

6
mahtava kirjoitus, kiitos! melkein tekisi mieli sinne matkustaa...

7
Pohjoismaat / Vs: Oslo
« : 11.01.2020, 08:34:07 »
Oslossa on todella paljon vihreätä. Itse olen käyskennellyt jossain siellä pohjoisemmassa joen varrella ulkoilureiteillä. Oliskos ollut Grunerlokasta jotenkin eteenpäin, en muista.
Sitten siellä on kanssa kaikenmaailman saaria. Olen käynyt yhdellä, en tietenkään sitäkään nimeä muista. Saari ei ollut mielestäni kummoinen mutta se laivaretki oli hieno.
Jos säät on huonot, niin kuin Oslossa usein tuppaa olemaan, kannattaa olla suunnitelma B.

8
Yleinen / Vs: Montako maata vuodessa?
« : 27.12.2019, 14:38:53 »
Lentokenttiä ei lasketa. Mitä puuhailit Angolassa?
;D ja Mosambikissa....  ja Zimbabwessa.... montako tuntia vietit siella .....

9
Yleinen / Vs: Travala.com Ketju
« : 02.12.2019, 09:58:17 »
näistä epämääräisistä postauksista pitää myös ilmoittaa modeille, jos/kun eivät seuraa aktiivisesti postailua. Itse ilmoitin muutama päivä sitten tästä tyypistä, mutta mitään ei ole tapahtunut...

10
Yleinen / Vs: Travala.com Ketju
« : 01.12.2019, 14:43:10 »
En pyytänyt avaamaan linkkiä vaan saada palautetta miten tuo travala on toiminut.

Mutta katsellaan jos joku muu huomaa tämän.
sähän nimenomaan mainostit flack friday juttuja.
toivottavasti modet poistaa sut pois spämmäämästä.

11
Kommentteja edellisiin ehdotuksiin: Viikossa en missään nimessä lähtisi useampien aikavyöhykkeiden yli Aasiaan tai jenkkeihin. Kävin Taiwanissa viikon reissulla, ja useampi päivä meni ihan väsymyshuurussa.... Sinänsä Taiwan oli upea.
Azorien suhteen, ymmärtääkseni Atlantilla saattaa tuohon aikaan tulla todella huonoa säätä ja myrskyjä, jos huono onni käy, ei varmaan mukavaa. Etiopiassa ruoka ja hygienia haasteellinen.

Mutta itsekin ajattelin ehdottaa Korsikaa, Sisiliaa (vaikken siella olekaan kaynyt...), Oman on mielenkiintoinen. Entäs Malta? Turkki? Kaikissa maissa esimerkiksi Omaissa ei välttämättä ole kaksisia julkisia, mutta takseilla pääsee halvalla.

12
Pohjoismaat / Vs: Oulun ja Puolangan nähtävyydet
« : 18.11.2019, 11:43:33 »
Tällaista tietoa myös sain, ei omaa kokemusta:

kahvilat:
villa hannala, mutta auki vain kesällä ja joulukuussa 9-20.12
https://www.facebook.com/VillaHannala/?rf=156328274432139
villa eevilä, aukeaa taas 20.11
https://www.facebook.com/sevaaleanpunainentalo/
13
Pohjoismaat / Vs: Oulun ja Puolangan nähtävyydet
« : 15.11.2019, 14:06:05 »
Minusta Oulu oli yllättävän hieno kaupunki! varsinkin kesällä, niitä saaria, ja rantaa tosi paljon ihan keskustassa

tätä suositeltiin lounaalle mutta varmaan siellä kahviakin saa
https://degamlashotel.fi/

ja hallissa tietty oli jotain kahvilaa, en muista tarkemmin missä oltiin.

14
Ei mistaan, tietty! Nain sekarotuisena arvostan kuitenkin suomalaisen koulun antamaa tietotaitoa.
aivan. ihan yksinkertaista lukutaitoa tietysti ensimmäisenä, kun maan nimi oli kokonaisuudessaan jo mainittu aikaisemmin. ja tietty yli 100ÄO kun matkailupalstasta on kyse, ja internetin käyttötaitoa (hello google). keskiverto mummo 80v olisi tuon tietty selvittänyt mutta hehän eivät tätä palstaa lue....

15
Ja sitten läpällä heitetty utopia: jos voisi muuttua näkymättömäksi ja saisi siivet selkään, niin lähtisin ihmettelemään jonkun Amazonin sademetsien eristäytyneen alkuperäiskansan elämää (heitä häiritsemättä siis).

Tuli käytyä Yanomamien Demini -nimisessä kylässä vuonna 1992 tai jotain sellaista, mutta siivet olivat Pilatus Porter. Intiaanivirasto FUNAI vaati lääkärintarkastuksen ja tubiröntgenin ennen kuin lupa irtosi. Samoin informoitiin, että Brasilian valtio ei ota mitään vastuuta mistään, inkkarit tekevät vierailleen mitä lystäävät eikä asioita tutkita eikä hutkita. Alueella garimpeirot tekivät tuhojaan, Boa Vistan lentokenttä oli hetken aikaa maailman vilkkain kenttä kun laittomat kullankaivajat lensivät viidakkokentilleen ympäri Roraimaa. Viidakko oli paikoin kuin pommituksen jäljiltä, kun sinne oli raivattu puskakenttiä joita hallitus sitten pommitti muusiksi. Yanomamit olivat pukeutuneet punaiseen villalankaan vyötäisillään. Kiintoisia aikoja.
Olitkos siellä jollain missiolla? ei Funai varmaan silloinkaan sinne ihan turisteja päästänyt? itse olin Brasiliassa tuota ennen muutamaan kertaan, ja on sellainen mielikuva, että tarkkoja olivat. mielenkiintoista!

16
Yksi unohtui tuosta luokittelusta:
aikamatkailu: olisi hienoa päästä esimerkiksi Pariisiin silloin kun kaiken maailman kirjailijat ja muuta taiteilijat siella rietastelivat. tai vaikka Caprille ennen Munthea. ehkä joihinkin muihinkin euroopan kohteisiin.

17
Tuo Brasilian intiaanijuttu on se matkailun dilemma: haluamme paljon nähdä ja kokea paikkoja, jossa meidän kaltaisemme ei käy....  tavallaan olemme siinä isossa joukossa joka tappaa sen mitä itse arvostamme.

18

Mulla on kummallinen fiksaatio Papu Uusi Guineaa ja Solomon saaria kohtaan, en oikeastaan tiedä miksi. Mutta uskon että joskus sinne vielä pääsen. (sarja: etäisesti mahdollinen, mutta vaatii suurehkoja ponnisteluja)


Salomonsaaret eivät tehneet minuun kovin suurta vaikutusta, mutta PNG kiinnostaa minua myös. Salomonsaaret olivat melkoinen kehitysmaa, jossa ei sukeltamista ja sotahistoriaa lukuun ottamatta ollut mielestäni juurikaan nähtävää. Australiasta käsin on helppo tehdä reissu, vaikka turismi onkin Salomonsaarilla lähes olematonta. Honiara on kyllä yksi nihkeimpiä pääkaupunkeja, joissa olen ollut.

Salomonsaarten paikalliset kyllä haukkuivat PNG:n aivan lyttyyn (ja käyttivät muuten maasta ko. lyhennettä kuten aussitkin), eivät suositelleet visiittiä ko. maahan tylyn jengin ja rikollisuuden vuoksi. Mutta edelleen kiinnostaisi joku rundi kyseisen maan syrjäseuduille. Vaatisi kuitenkin minun makuuni liikaa säätöä oppaiden kanssa ja eihän tuo nyt ihan turvallisin mesta maan päällä ole, joten toistaiseksi on vielä todo-listalla tämä kohde…
Mielenkiintoista, nythän mua oikein alkoikin Solomon saaret kiinnostaa! ei turismia, ei mitään nähtävää, se on mun kaltainen paikka. Vaikka kävisin paikoissa, joissa on nähtävää, en käy katsomassa niitä nähtävyyksiä. kaikki on näkemättä...  ;D
Kävin Seychelles saarilla ennen kuin meni Comoreille. Seychelleilla kaikki oli järkyttyneitä, kun menin tuhlaamaan aikaa Comoreille, köyhä paska paikka oli tuomio. Itse inhosin Seychelleja, ja Comorit taasen oli tosi hieno paikka. Että sillä mielellä....
Itse en noista turvallisuusasioista välitä tässä vaiheessa, jos ei nyt ihan eturintamaan matkusta, aina löytyy tapoja selvitä kaiken maailman ei niin turvallisiksi luokitelluista maista.19
Forssalle vahva suositus. Mesta paikka.

Mikä on PNG? Portuguese National Gulag?
Jos kuvittelet olevasi hauska tai muuten näpsäkkä, erehdyt. Mua jotenkin tympii tällainen ei edes teini-ikäis-"huumori". Kiva ketju, kivoja postauksia. Jos ei ole asiaan mitään sanomista, olisi ympäristöystävällistä, että tulisi edes jotain hyviä oivalluksia eikä kolmatta kertaa samaa kulunutta vitsiä....

20
Mekka olisi myös omasta mielestäni mielenkiintoinen, luin joskus aikoinaan Wallinin mahtavan kirjan seikkailuistaan,myös Mekassa. Siinä jo heräsi mielenkiinto. Dhakassa on moskeija jonka sanotaan olevan kopio Mekasta mutta sinnehän ei tietty päässyt vaikka yritti.... (sarja: mahdoton)

Mulla on kummallinen fiksaatio Papu Uusi Guineaa ja Solomon saaria kohtaan, en oikeastaan tiedä miksi. Mutta uskon että joskus sinne vielä pääsen. (sarja: etäisesti mahdollinen, mutta vaatii suurehkoja ponnisteluja)

Afrikassa on tietty ihan älyttömästi paikkoja mihin haluaisin mennä vaikka toisen Afrikka-fanin Starbucksin kanssa: Sudanin pyramidit, Kongossa esimerkiksi vuoriylänkö (plateau) Tanganyika järven ympärillä, Nigeria erityisesti Lagosin yö- ja kulttuurielämä, Ghana, Burkina Faso, Gabon nyt tulee ensimmäisenä mieleen. (sarja: toteutan joskus, paitsi Kongon ylängön turvallisuustilanne ei varmaan minun elinaikana mahdollista siellä käyntiä) 

Sivuja: [1] 2 3 ... 67