Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sikuriina

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Eurooppa / Vs: Wien
« : 29.07.2013, 19:49:23 »
Joulun alla kohteena näillä näkymin Wien. Haluttaisiin tehdä päiväretki/ yhden yön retki johonkin idylliseen pieneen kylään junalla (tai bussilla, jos junalla ei pääse). Ajatuksena nähdä maisemia matkalla. Kylässä ei tarvitse olla sen kummempia nähtävyyksiä kuin maisemat ja paikallinen elämä. Tietysti ruokaa olisi kiva saada :D Jos siis jollakulla on kokemusta Itävallan kauniista kylistä, niin ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan :)

Myös muut Wien-vinkit esim. joulutoreista jne. olisivat tervetulleita...

2
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - yleinen
« : 28.03.2013, 15:10:34 »
Lontooseen ihmisen mieli  ;D Lennot valmiiksi katsottu, joten kai ne pitää sitten varatakin, kun matkakuume on kerran voimalla iskenyt... Muutama kysymys kuitenkin ennen sitä.

Gatwickiin lennetään ja siitä pääsisi näköjään näppärästi ainakin Victorian asemalle. Mihinkähän päin kannattaisi majoittua, että olisi helpon matkan päässä nähtävyyksistä ja että osaan pääsisi vaikka kävellenkin? Olen katsellu majoitusta tuosta Victorian tuntumasta ja Notting Hillistä, mutta Lontoota tuntematta on hirveän vaikea miettiä mihin majoittuisi, joten vinkkejä ottaisin mielelläni vastaan. Hirveästi alle 90-100 e/ yö ei taida hotelleja olla tarjolla, mutta tuohon hintaan kyllä taivutaan.

Mukaan lähtee 10 v. lapsi. Luonnonhistorialliseen museoon aiotaan ainakin tutustua ja käydä katsomassa onko kuningatar kotona. Tykätään kävellä ympäriinsä ja katsella paikkoja siinä samalla. Thamesin vartta kävelemällä näkee varmaan ainakin vaikka mitä jännää, mutta mihin muualle kannattaisi lähteä tallustelemaan?

Olen ymmärtänyt, että tuon ikäinen pääsee julkisilla vielä ilmaiseksi vanhemman seurassa?

Matkaan voisi olla kiva yhdistää vierailu johonkin pieneen kaupunkiin, jossa voitaisiin vaikka yöpyäkin 1-2 yötä. Tähänkin kaipailisin vinkkejä.

Onneksi pallontallaajat on olemassa  :)

3
Pitääpä käydä katsomassa, kiitos! Majoitustakin olisi helpompi etsiskellä, kun tietäisi mihin on menossa  ;D

4
Laitan nyt kysymykseni tähän samaan ketjuun, kun läheltä liippaa aihe. Haaveissa ja toivottavasti myös toteutettavissa on ensi kesälle n. kahden viikon oleilu Italiassa. Haluaisin vuokrata asunnon koko ajaksi ja kyselenkin nyt vinkkejä kivoista paikoista. Aiemmin on käyty Roomassa, Bergamossa, Sienassa, Firenzessä, Pisassa sekä muutamissa pikkukylissä pitkin Toscanaa.

Kriteereinä:
1) Pieni kaupunki/ kylä, jossa juna-asema eli en aja autoa, mutta liikkumaan haluaisin päästä
2) Kohtuullisen ja helpon junamatkan päässä päiväretkikohteita
3) Vuokrattavia asuntoja/ huoneistoja/ mökkejä pienelle perheelle kohtuullisella hinnalla

Garda- tai Como-järven seutu kiinnostaa, samoin Ligurian alue, mutta avoin olen muillekin ehdotuksille  :)

5
Kengät, ulkovalon liiketunnistimella, niittipistoolin, niittejä, kynttilöitä ja neljä suklaapatukkaa  ;D

6
Eurooppa / Vs: Praha
« : 20.10.2012, 18:42:05 »
Halvinta on varmaankin mennä kentältä bussilla 119 (lähtee ihan terminaalin edestä) Dejvickan metroasemalle. Asema on bussin sekä metron päättäri , joten helppo jäädä kyydistä oikeella pysäkillä. Siitä metrolla Muzeumin asemalle, jossa vaihto punaiselle linjalle ja Holesovicessa pois. Kentältä saa ostettua vaikkapa useamman päivän lippuja, jotka käyvät metrossa, ratikassa ja bussissa. Ei toi 22 euroakaan kyllä pahalle kuulosta, ainakaan laukkujen kanssa.

Tätä minäkin suosittelen. Muutenkin Prahassa julkisilla liikkuminen oli helppoa, halpaa ja näppärää.

Turvallisuudesta sanoisin, että tervettä järkeä käyttäen pärjää ihan niinkuin missä muualla tahansa. Kaupunki oli todella siisti ja kertaakaan en lomani aikana tuntenut oloani turvattomaksi.

7
Italia / Vs: Guardistallo
« : 27.02.2012, 12:13:11 »
Kiva pieni kylä ja lähiseutu totisesti kaunista Toscanan maaseutua. Auton vuokraus aika tarpeellinen, että pääsee liikkumaan jouhevasti, vaikka kylästä bussiyhteys löytyikin. Meillä oli talo vuokralla tuolta pari vuotta sitten. Kivoja päiväretkikohteita löytyy niin paljon, että on valinnanvaikeus, mitkä toteuttaa.

8
Kymmenen päivää ja sinne, mihin usein ennenkin.

Sulaisi vaan lumi pois sieltä ensin.  :o

Perässä tullaan pari viikkoa myöhemmin. Kevätaurinkoa mieluummin kuin lunta, kiitos  ;D

9
Tyhmät kysymykset / Vs: Tjäreborgin pelkät lennot
« : 02.02.2012, 22:07:32 »
Kyllä se meinaa just sitä, että lennät sinne ja olet sen jälkeen omillasi. Eivät puutu mitenkään tekemisiisi. Kun sulla liput kotiin tulee, niin normaalisti menet lähtöselvitykseen ja sen jälkeen koneeseen. Tuskinpa Tjäreborgin "hepulla" sulle mitään asiaa on  ;D Mukavaa matkaa!

10
Junamatkustus / Vs: Junamatkustus Italiassa
« : 17.01.2012, 11:44:56 »
Kiitos vinkistä HelsinkiFlyer. Bella Italia on vakaassa harkinnassa viikoksi ja tuolta käsin voidaan junailla Venetsiaan päiväksi. Lennot tämän hetken suunnitelmien mukaan Milanoon ja siitä junalla Gardalle. Toisen viikon kohde ja majoitus auki. Huoneiston vuokraaminen ja päiväretket sieltä käsin tuntuu tällä hetkellä järkevimmältä suunnitelmalta.

11
Eurooppa / Vs: Praha
« : 07.01.2012, 22:52:17 »
Praha on ihana kaupunki ja myyrä on kyllä huippu  ;D Myyrämagneetti koristaa meidänkin jääkaapin ovea muistona reissulta. Harmi tuo vatsatauti, mutta ilmeisesti selvisit siitä kuitenkin kohtuullisessa ajassa, ettei mennyt koko reissu pilalle.

Prahassa on muuten aika huikea tekniikan museo, jos tallaajissa on tekniikasta kiinnostuneita. Vanhat autot, lentokoneet, junat jne. kiinnostivat tällaista ei-niin-tekniikkaan-vihkiytynyttäkin. Museossa on muistaakseni kolme kerrosta ja useita näyttelyitä. Suosittelen ehdottomasti!

12
Tää on ehdottomasti paras ketju, kiitos  ;D

Minäkään en osaa
- piirtää
- pitää huonekasveja elossa
- keskittyä yhteen asiaan kerrallaan
- pitää yllä järjestystä (en käsitä, miten joiltakin se onnistuu luonnostaan ja multa ei vaikka kuinka yrittäisin)
- taskuparkkeerata
- tarkistaa renkaiden ilmanpaineita
- syödä haarukalla ja veitsellä oikein päin
- napsutella sormia
- en myöskään muista nimiä. Jopa ihmisten nimet, joita tapaan viikottain työssä, unohtuvat! Noloa  ::)

En myöskään osaa juoda kävellessä. Tämä herättää hilpeyttä, koska pysähdyn joka kerta hörpätessäni vaikkapa pullon suusta  ;D

Hah, olen oppinut SEKÄ taskuparkkeerauksen ETTÄ renkaiden ilmanpaineiden tarkistamisen. Jes  ;D Vanha koira oppii siis näemmä uusia temppuja!

13
Karpalo-kinuskiteetä haudutettuna. Suosittelen  :)

14
Yleinen / Vs: Lapsia miellyttävät kaupungit ja kohteet
« : 02.01.2012, 23:06:15 »
Merenranta illalla, kun se on tyhjentynyt auringonpalvojista. Nousevan ja laskevan veden karkuun juoksemista, simpukoiden ja kivien keräilyä, ojien kaivamista, linnojen rakentamista. Toimii joka kerta, maassa kuin maassa.

Pariisin puistot ja Eiffeltorni. Sadettimien alla kirmaaminen ja portaiden laskeminen, muurahaisen kokoisten ihmisten ihmettelyä.


15
Kirjoja, kirjalahjakortti, kosmetiikkaa, astioita sekä pyjamahousut :) Niin ja rahaa, joka meni matkatilille... En tiennytkään olleeni noin kiltti  ;D

16
Italia / Vs: Rooma
« : 21.12.2011, 12:15:28 »
Lennot Roomaan maaliskuulle varattu ja nyt katselen majoitusta. Onkohan kukaan sattunut yöpymään tällaisessa paikassa kuin Sonnino Suite Trasteveressa? Arvostelut on melko hyvät ja hintakin kohtuullinen, tosin ilman aamupalaa. Vähäisellä Roomatietämykselläni/ -kokemuksellani näyttäisi olevan ihan hyvällä paikkaa. Mutta kuulisin siis mielelläni kokemuksia kyseisestä majoituksesta tai kommentteja sijainnista.

Jos (ja kun) Trasteveressa majoitutaan, niin lentokentältä pääsee ilmeisesti paikallisjunalla Trasteveren asemalle?

Pikkuhiljaa alkaa matkakuume nostaa päätään, vaikka vielä pitää monta viikkoa odottaa, huoh! Mites sää maaliskuun puolivälissä? Kevät on kai jo melko pitkällä?


17
Yleinen / Vs: Degree Programme in Tourism
« : 13.12.2011, 21:17:22 »
Ainakin Laureassa Keravalla, Kajaanin ammattikorkeakoulussa ja Tampereen ammattikorkeakoulussa. Haku on nyt alkuvuodesta. Löytynee muualtakin.

18
Kolme kuukautta. Kyllä taas jaksaa, kun on mitä odottaa :)

19
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 08.12.2011, 19:48:40 »
Koska aina pitää stressata jotain, niin...  ;D

Riittääköhän 1 h 5 min vaihtoajaksi Munchenin kentällä? Lufthansalla lennän.

20
Mansikka-limesiideriä ja kohta nukkumaan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 9