Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - piña

Sivuja: [1] 2
1
Yleinen / Vs: Pienin lähtöbudjetti?
« : 26.03.2010, 17:55:34 »
Mielenkiintoinen keskustelu. Missä menee sitten liiallisen pummimisen raja ja mikä vielä on hyväksyttävää sniiduilua?

Itse matkustan suht pienellä budjetilla jos rahaa ei ole, ja vähän isommalla jos sitä on. Ikinä ei minusta olisi sepittämään nyyhkytarinoita, jos ei olisi oikea hätä. Mutta sen sijaan varsinkin euroopassa matkatessa käyn kyllä läpi kaikki vähänkin tutut ja tuttujen tutut majapaikan toivossa. Yleensä nämä tarjoavat vielä majapaikan lisäksi aamiaisen ja joskus muutakin ruokaa. En pidä tätä moraalittomana, koska ihan yhtä lailla tutut ja tuttujen tutut ovat tervetulleita myös omaan kotiini, ja varmasti ruoatkin tarjoan. Eri asia on sitten jos siellä tutuilla aletaan olla kauemmin kun pari kolme yötä.

Ja ainahan voi sanoa jollei sovi. Itse en ainakaan siitä pahastu jos joku sanoo että ei käy. Aina pitäisi olla sen verran takataskussa että on myös mahdollisuus ottaa se vaihtoehto B ja mennä hostelliin/hotelliin. Rahansäästön lisäksi paikallisten kanssa hengailu tuo väriä matkailuun ja tutustuukin paikkoihin ihan eri tavalla.

Mutta itse kysymykseen, oma säästömatkaennätykseni oli varmaan Mexico-Guatemala 3kk n. 1700e lentoineen Helsingistä. (Ja tällä matkalla maksettiin jokaikisen yön majoitus omasta pussista.)

2
Väli-Amerikka ja Karibia / Guatemala
« : 28.10.2009, 06:56:54 »
En ainakaan lähimenneisyydestä löytänyt pelkästään Guatemalaa koskevaa keskustelua, joten siksi uusi otsikko.

Kiinnostaisi tietää olisko jollain kokemusta Guatemalan Tyynenmeren puoleisista rannoista? Joku kiva suhteellisen pieni rantapaikka olisi haussa, löytyisiköhän moista?

3
Aasia / Vs: Malesia loka-marraskuussa
« : 29.05.2009, 11:51:32 »
Tarvitsisin vähän samanlaista infoa Malesian matkailusta.. Tosin meillä olisi matka-ajankohtana loppukesä/alkusyksy (elokuun viimeinen viikko + 2 syyskuun ekaa).
Lentoja emme ole vielä buukanneet,mutta joko Kuala Lumpuriin tai Singaporeen ja siitä sitten reppureissaamaan pitkin Malesiaa..

Viime vuonna juuri samaan aikaan Malesiassa reissattiin, eli elo-syyskuun vaihteessa. Itärannikon saaria kierrettiin, (Tioman ja Perhentian) ja ilmat oli mitä mainioimmat. Aurinko paistoi ja lämmintä riitti. Sen sijaan kuultiin huhuja että lopppukesästä sateita ja huonoa ilmaa olis enemmän juuri länsirannikolla, mutta en sitten tiedä oliko ollut sielläkään.


4
Espanja / Vs: halvin tapa matkustaa espanjan sisällä?
« : 22.05.2009, 19:02:42 »
Mistä halvat bussit Espanjan sisällä?
Onko halvempia bussiyhtiöitä kuin tuo alsa..?(en edes tiedä muita kuin sen.)Barcelonasta kultarannikolle hinnat näyttäytyvät aika suolaisina...samaa luokkaa ku junat, melkein 80 e tms yhteen suuntaan kesäkuussa..
Ensimmäistä kertaa Espanjan sisällä matkustan..Eihä mun rahat riitä shoppailuun, jos joudun matkoista maksaa tollasia hintoja ??? :'(
Haluisin ensin matkustaa Barnasta "jonnekin etelään" (Sevilla, Malaga..), sitten Madridiin ja vielä takas Barcelonaan..auttakaa! :D
Lentää en halua ja reililippukin kallis on kun olen yli 26.
Ja miten saan löydän bussilippuja myyvät paikat kaupungeista..saako niit ostettua ihan pääbussiasemilta?

Espanjassa liikennöi useita bussifirmoja. Riippuu missäpäin Espanjaa haluat liikkua. Hinnat per kilometri eivät ole juuri vertailukelpoisia, vaan usein eri yhtiöt veloittavat eri taksaa. Matkan pituuden lisäksi hinta voi määräytyä myös välin suosion perusteella.

Bussiasemilla myydään kyllä lippuja. Luukkuja saattaa olla monia ja ne on joskus lajiteltu määränpään mukaan, eli kannattaa tarkistaa mille luukulle jonottaa. Usein bussiasemilla on myös infopisteitä mistä voi tarvittaessa kysellä.

Kannattaa myös pongailla tarjouksia. Joillekin väleille saattaa sada reilunkin alennuksen jos vaikka ostaa liput 7 päivää etukäteen.

www.movelia.es sivulta voi ainakin katsella hintoja (ja tarjouksia) eri väleille ja vaikka ostaa liput valmiiksi. Sivun saa tarvittaessa myös englanniksi. Sieltä näkee myös mikä yhtiö kyseistä väliä ajaa. (tosin tältäkään sivulta ei kaikkien välien aikatauluja ja hintoja saa..)5
Miten tulkitsette kohdan Phnom Penh? Pitääkö maksaa departure tax kentällä sieltä lähtiessä vai sisältyykö se jo lipun hintaan? Mielestäni ilmoitettu hieman sekavasti...

http://booking.bangkokair.com/Pages/WebPassenger/Popups/BIRTS_P_WPS_TaxesSurchargesEN.aspx

kyllä mä ymmärtäisin ton niin, että kansainvälisillä lähdöillä departure tax maksetaan kentällä (ja siis kotimaan lennoilla jo lipun hinnassa)... ehkä joku joka on kv-lennolla mennyt voi vielä selventää kuinka tämä käytännössä menee :D

Vuosi sitten lennettiin PP - Singapore, ja kyllä se vero pitää ihan siellä kentällä luukulle maksaa. Maksusta saa kuitin, jota näyttämällä pääsee sitten eteenpäin, vai olikohan leima passiin tai jotain. En ihan tarkkaan muista. Mutta kyllä siellä lentokentällä neuvotaan ja taatusti huolehditaan ettei keltään jää veroja maksamatta  :D

6

Myös täällä on yksi innokas blogisi seuraaja. Mielenkiintoista ja hyvinkirjoitettua juttua. Intia kutsuu kuukauden päästä niin jo senkin takia kyllä kiinnostaa. Ihanan ahkerasti olet jaksanut päivitellä, jatka samaan malliin, miten sähkökatkosten puitteissa pystyt! :)

7
Hei!

Lähdetkö matkalle, kämppäsi jää tyhjilleen toukokuuksi ja maksat siitä turhaan vuokraa? Ongelmasi saattaa olla ratkaistu sillä etsin kämppää toukokuun ajaksi Helsingistä.

Asunnon pitäisi olla mielellään kalustettu. En tarvitse paljoa tilaa kaapeista. Tarvittaessa kastelen myös mahdolliset huonekasvit.  :)

Kaikki huomioidaan, myös soluasunnot. Ota yhteyttä YV:llä.

8
Aasia / Vs: Laos
« : 21.10.2008, 19:15:03 »
Onks kellään omakohtaista - tai tien päällä kuultua Luotettavaa vastavaa - kokemustatietoa etelä-laosilaisesta paikasta nimeltään Tat Lo

Omakohtaista kokemusta paikasta löytyy elokuulta. Viehättävä pieni kylä, jota hallinoivat vesiputoukset. Vang Viengin turistimäärät varmasti aika kaukana tuosta paikasta :) Tosin tännekin on muutama guesthouse noussut, ja päivällä tuovat turisteja ihmettelemään vesiputouksia, mutta ei kuitenkaan mitään mahdottomia määriä.  (Elokuussa niitä tuli ehkä 10 turistia per päivä eli yksi minibussillinen)

Kauheasti aktiviteetteja kylässä ei ole, muita kun poluilla vaeltelu, joessa uiminen, lukuisten lehmien, kanojen ja possujen tuijottelu jne.

Kylässä oli elokuussa majatalojen ravintoloiden lisäksi kaksi ravintolaa. Kylään tullessa (päätieltä päin) vasemmalla olevassa vietimme paljon aikaa. Omistaja oli ihan ykkönen. Hän kertoili meille paljon laolaisesta kulttuurista ja kyseisen kylän elämästä.

Majoituspaikaksi suosittelen juuri ennen siltaa olevaa majataloa. (Taisi olla nimeltään Sepaseuth Guesthouse), vaihdoimme tähän majailtuamme ensin yhden yön LP:n suosittelemassa Tim´s guesthousessa, joka ei todellakaan ansainnut LP:n hehkutusta!

Menimme Tat Lo:hon bussilla Paksesta (Ensin yöbussilla Vientiane- Pakse, Tat Lo:n bussi lähti eri asemalta). Bussissa ei todellakaan muita länsimaalaisia näkynyt, riisisäkkejä sitäkin enemmän. ;) Matka kesti n. 2½-3 tuntia, bussi pysähteli välillä toki markkinoilla, joille veimme matkalla poimitun markkinamyyjämummon ja tämän kaikki myytävät hedelmät. Mummon ollessa kyydissä bussi olikin täynnä hedelmäkoreja, joista kyllä kaikki matkustajat saivat maistiaisia, nam  :P

Bussi jätti meidän parin kilometrin päähän Tat Lo:sta tienristeykseen. Satoi kaatamalla vettä (Me olimme siellä sadekaudella, kyllä). Risteyksessä oli joku ravintelin tapainen, jonka pihassa oli tuktuk. Yritimme saada pöydän ympärillä olevia miehiä viemään meitä kylään, mutta turhaan. Oli kuulemma se tuktuk hajalla. Tiedä häntä. Eli kävelimme kaatosateessa perille. Kyydin kyllä saa varmaankin soittamalla guesthouseen etukäteen, ja he varmaan tulevat hakemaan. (Me ei oikein tiedetty paikalle pääsemisen kuvioista, joten ei tätä sitten tajuttu...)

Tulipa juttua, toivottavasti oli jotain hyötyä! :) Mahtava paikka!


9
Esim. Martinairin tarjouksia kannattaa kytätä. Lentoyhtiö ei ole paras mahdollinen mutta   halpa.. Lentää Amsterdam - San Jose, ja esim matkapörssistä löytää paketteja Helsinki-Amsterdam-San jose. Välilasku ja koneen vaihto myös jenkeissä..mutta silti ne on hämärästi suoralla lipulla Amsterdam-San jose...

10
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: guatemalasta panamaan
« : 09.10.2008, 19:36:22 »
10 euroa päivässä oli meille aika vakiobudjetti kahdelta hengeltä päivässä.

Oliko tää siis yhteensä kahdelta hengeltä päivässä?? Jos näin on niin olen ällistynyt.

Täällä on toinen ällistynyt. Kyllä meillä varmasti meni 15-20eur päivässä per henkilö.

Itse matkasin alueella kaksi kuukautta ja siinä ajassa ehti nähdä Costa Rican, Nicaraguan, Honduraksen ja Guatemalan. Noin 2 vk per maa, Guatemalassa vähän enemmän. Ja varmasti jos aikaa olisi ollut lisää olisivat nuo maat tarjonneet vielä enemmänkin nähtävää. Esim. Nicaraguan itäosat jäivät kokonaan tutkimatta ja Hondurasista iso pala.

Mielenkiintoinen alue. Ehdottomasti kyllä suosittelen matkaa sinne. Matkojen taittaminen voi välillä olla hidasta, (ainakin kanabusseilla) mutta sitäkin mielenkiintoisempaa :)

Toki ns. paremmilla bussifirmoilla matkan voi kulkea 3-4 päivässä, mutta siinä tarkoituksena ei varmaan enää ole itse näissä maissa matkailu, vaan läpikulku. Toki näillä busseilla voi myös matkustaa osan matkasta, jolloin esim. León (Nicaragua)- San Pedro Sula (Honduras) taittuu alle 20 tunnissa.

Mutta kanabussilla kaikki on edullisempaa ja hauskempaa! :)

11
Aasia / Vs: Kuala Lumpur ja lähialueet, what to do?
« : 04.10.2008, 13:20:42 »
Itse suosittelen Tiomania. Tosin matka KL:stä kestää bussilla n. 5-6 tuntia ja siihen sitten lauttamatka päälle (1,5h). Kannattaa ottaa yöbussi niin on heti aamulla lauttasatamassa ja pääsee samana päivänä saarelle. Mielestäni lauttamatka ei ollut mitenkään kamala, mitä Caramel pelkäsi.

Itse kävin sukeltelemassa ja löytyi korallia, kilpikonnia ja paljon muuta värikästä merenalaista maailmaa. Jota löytyi kyllä myös ihan vain snorklailemalla rannastakin. Mahtava paikka kaikin puolin, luonto oli todella kaunista. Perhentianiin verrattuna saari ja ympäristö olivat todella siistejä ja koralli elävää.

...Ja lentokentältä voi alkoholivarastoja täydentää tax free hinnoin vaikka mihinkään ei olisi lentämässäkään.. ;)

12
Kiina / Vs: Patikoiminen Yunnanissa
« : 04.10.2008, 12:50:18 »
Entäs onko teistä kukaan matkustanut Yunnanista Laosiin Botenin raja-aseman kautta? Jos on, niin kiinnostais kuulla kaikkea mahdollista siihen liittyen, eli kuin vaikeata/hidasta oli matkanteko ennen rajaa ja oliko sen (ja mahd. nähtävyyksien) takia ns. vaivan väärtiä. Laosin puolellahan on pohjoisosissaan hyvinkin upeata näkymää ja relaa oleilua tarjolla at plenty, joten(kin) vois olettaa että Kiinan puolella myäs.. Niin ja ilmeisesti Kunmingissa pystyy hoitaan itelleen Laosin viisumin, vai kuin? (ite menemällä L.n embassyyn vai vain, tai ainakin selvästi helpommin, jonkun ns. middle man matkatoimiston kautta?)

Ylitettiin tuo raja heinäkuun lopussa. Hankittiin viisumit Laosiin Kunmingin konsulaatista, mutta tämä osottautui myöhemmin virheeksi. Viisumit saa rajalta heti käteen paljon halvenpaan hintaan. (Konsulaatti löytyy Camellia Hotellista, jos joku sinne nyt kuitenkin haluaa mennä..)

Matkustimme suoralla bussilla Kunming-Luang Prapang. Matka kesti n.30 tuntia rajamuodollisuuksineen ja taukoineen. Aika raskas matka, mutta onneksi kyseessä oli bussi missä on sängyt, joten nukuttuakin yöllä sentään vähän sai.

Niin ja Daliin pääsee Kunmingista myös bussilla, joka kestää vain puolet siitä ajasta kun junamatka..13
Aasia / Vs: Kambodza
« : 17.08.2008, 17:47:27 »
Sixtukselle: Tuosta PP-SR välistä,minkälaiset bussi olivat ja kauanko kesti ? ja onko myös tietoa jos tuon välin menisi laivalla,hinta ? kesto?

En ole Sixtus, mutta vastaampa kuitenkin..

Eli bussi PP-SR kestaa 5,5-6 tuntia normaalibussilla. (kaksi kokemusta, yksi kumpaankin suuntaan viimeisen viikon sisaan..)  Ilmastointi pitaisi bussista loytya, jos se ei ole rikki niinkuin meilla viimeksi..  Hinta on varmaan 4-6 taalan luokkaa, Emme ostaneet lippuja vain tuolle valille, joten tarkkaan en osaa sanoa.

Veneista en tieda, joku muu auttakoon siina..

Lisaan tahan nyt samaan onko jollain kokemusta sukelluksesta Kambotzassa? Lahinna siis saarilla Sihanoukvillen lahettyvilla. Kokeilemaan ollaan menossa parin paivan paasta.. :)


14
Kiina / Vs: Kiina Heinä-Elokuussa??
« : 18.07.2008, 04:21:08 »
Kuumuutta ja kosteutta paasee pikkuisen pakoon ainakin Yunnanin maakunnassa.  Korkean sijaintinsa takia taalla ei ole niin kuuma kuin muissa vierailemissani Kiinan maakunnissa.

Talla hetkella pitkahihainen paalla Dalissa, lamminta ei ole varmaan kahtakymmentakaan. Tosin eilen oli todella aurinkoinen paiva ja mittari kipusi taallakin yli 25 asteen.

15
Kiina / Vs: Kiina
« : 06.07.2008, 18:39:07 »

Meillä matka jatkuu Xianiin ensiviikon alussa. Onko kenelläkään antaa vinkkejä mitä tehdä j nähdä Xianissa? Tarkoitus viipyä 2 yötä.

Varmastikaan tama ei enaa dansaa auta mutta muille Xianiin matkaaville suosittelen ehdottomasti vierailua Big Goose Pagodassa, tosin itse torni oli kiinni nyt olympialaisten alla, peruskorjauksessa niinkuin kaikki taalla.. mutta alue oli kaunis.

Sen lisaksi aivan keskustassa suosittelen eksymaan rohkeasti muslimikortteleihin. Sielta mina tunsin loytavani sen Kiinan jota olin kuvitellut etsivani, ihmisten, kojujen, tuktukien, riksojen, hajujen ja muun sekamelskan Kiinan.

Ja niin, kavimme myos Terrakotat katsomassa. Hostelli jarjesti myos reissuja sinne, mutta me matkustimme paikalle omin voimin paikallisbusseilla ja saastimme noin 100rmb (10eur). Vaiva ei ollut kovinkaan kummoinen ja olimme riippumattomia hostellin kuljetusten aikatauluista. Jotenkin jai sellainen olo etta Terrakotat olivat ns. pakollinen nahtavyys, henkilokohtaisesti muu Xian kylla veti voiton Terrakottamatkasta.

Suosittelen kylla Xiania!  :)

16
Hyvin on onnistuttu euromaa matkailun kätevyydessä ottamaan takapakkia.
Pienemmillä (esim. S-pankki, Tapiola...) saattaa joillakin vielä maksutonta olla, ne kun eivät käsittääkseni kuulu tuohon Otto verkoston ylläpitäjiin, takuuseen en tästäkään mene.

Handelsbankenilla on ainakin vielä ilmaista nostaa 5 krt kuukaudessa (summasta riippumatta) euroalueen automaateista rahaa maksutta. Euroalueen ulkopuolella maksu on 2e + 2,5% per nosto. Ehkä tämä sitten kuuluu niihin "pieniin" pankkeihin?  :)

17
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 16.06.2008, 12:56:13 »
Tietääkö kukaan riittääkö, että on ekan yön hotelli varattuna ja siitä kopio, vai pitääkö olla koko reissun majoitukset?


Meillä ainakin viisumi irtosi parin ensimmäisen yön majoitusvarausella, joka oli käytännössä vain sähköposti hostellista. Ei siis tarvitse olla majoitusvarausta koko reissulle. Se olisikin jo aika haasteellista tietää milloin on missäkin, ainakin jos pidemmän reissun aikoo tehdä.

18
Suomi
Viro
Latvia
Liettua
Puola
Slovakia
Tsekki
Saksa
Belgia
Italia
Espanja
Portugali
Ruotsi
Venäjä
Ranska

Itävallan läpi bussilla (lasketaanko..?:))
Alankomaissa ja Tanskassa on tullut muutamaankin otteeseen piipahdettua lentokentällä.

Eli virallisesti kai vaan 15 maata..

19
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 12.06.2008, 07:53:47 »
mikä tämä kirjattu/vakuutettu kirje homma on sitten?

Kirjatun kirjeen lähetät postista ja siihen laitetaan viivakoodi, jonka avulla tiedetään missä kirje milloinkin on. Saat itsellesi kuitin, jossa koodi on, joten voit seurata itsekin missä kirjeesi menee. Vastaanottajalta vaaditaan kuittaus kirjeen vastaanottamisesta.
Lisää tietoa http://www.posti.fi/kortitjakirjeet/lisapalvelut/kirjaaminen.html


20
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 26.05.2008, 09:37:16 »
..kuvasäännöt on ainakin mun käsittääkseni samat kuin passikuvassa.


Tietääkseni ei ole samat säännöt. Uudessa (bio)passikuvassa ei saa hymyillä ja täytyy katsoa suoraan eteen pää suorassa. Viisumikuvassa saa kai vielä toistaiseksi olla suu korvissa..  :)

Sivuja: [1] 2