Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tao

Sivuja: [1] 2 3
1
Aasia / Vs: Yleisiä kysymyksiä Bali ja Gili-saaret
« : 13.06.2018, 06:24:43 »
Täältä  Kiintopiste.com - Gili Air löytänet Gili Airilta tämän päivän kuulumisia. Muutama juttu myös Lombokin Kutalta ja Sekotongin alueelta.


2
Aasia / Vs: Bali+Gilit - kysymyksiä!
« : 27.06.2017, 09:40:29 »
Ohessa suhteellisen tuoreita tunnelmia saarelta. Gili Meno 06/2017 . Automaattejakin löytyy 2 kpl joka on varsin erikoista suhteessa saaren kokoon.

3
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 07.06.2017, 19:00:49 »
Vedenkestävä pikku perus kamerapussi ja narulla vaikka jalkaan uidessa kiinni👍 Tulee passi ja muu tarpeellinen omaisuus kastumatta mukaan ja ei jää rannalle lojumaan

Edit. On omakohtainen tapa jos esim. vaimon kanssa kummatkin vedessä niin kamat ei jää yksin. Vaarana voi olla että ihmisten sijaan luonto vie kamat mukanansa...apinat

4
Intia / Vs: rahahässäkkä
« : 14.12.2016, 13:28:26 »
Onko viime aikojen kokemuksia rahanvaihdosta kentällä? Saapuminen Delhiin ensi vkolla finskillä ja jatko Goalle 1D:lle.

5
Aasia / Vs: Aasian paratiisisaaret
« : 10.06.2016, 09:41:14 »
Hiljasta ollut tässä ketjussa suhteessa paratiisisaarien määrään. Joka tapauksessa tänään lähtö vuosittaiselle paratiisin bongaus reissulle Indonesiaan. Muutamia vanhoja hyväksi havaittuja paikkoja aluksi ja sen jälkeen hieman jotain uutta. Selvitellään oman listan yksi käymätön paikka. Reitti suurin piirtein - Gilit - Ubud - Wakatobi - BKK. Finnairista riippuu kuinka lentäen tällä kertaa lähtee alkuun. Toivottavasti ei lentokentän Cumuluksen kautta..

6
Aasia / Vs: Aasian paratiisisaaret
« : 27.11.2015, 11:28:51 »
Tässä tiedot vuodelta 2014 suoraan. Ehkäpä hinnat nousseet? Lähellä oleva idyllinen ja halpa Seraya Island koki viime vuonna muuntumisen "luxus" tyyppiseksi. Hinnatkin nousivat valitettavasti ihan omille luvuille.

Thank you for your interest in Kanawa Beach Bungalows
Yes, we have available bungalow on 4th to 8th of June, the price is 430.000./night for standard double + 10% tax, included breakfast and boat transfer.
We provide a free boat service every day to/from Kanawa, the schedule is:
from Labuan Bajo    to Kanawa                12:00 PM
from  Kanawa         to Labuan Bajo           08:00 AM


7
Aasia / Vs: Aasian paratiisisaaret
« : 26.11.2015, 21:02:33 »
Noista ketjussani mainituista paikoista budjetiltaan paras lienee Komodo - Kanawa island. Lento Balilta Labuan Bajoon. Yksi yö ja aamulla Kanawalle. Jokaisella on oma budjettinsa ja kenenkään ei ole toistaan parempi / pahempi mutta jotenkin uskon että hinta laatusuhde on silti täällä eniten kohdillaan. Komodomainen paljas kukkulasaari ja helppo pääsy kirkkaaseen ja terveen näköiseen vedenalaiseen maisemaan. Kaikki kaunista ja leppoisaa.

Paratiisisaaria etsittäessä me ollaan valitettavasti todettu seuraavanlainen totuus. Mitä enemmän porukkaa käy alueella sitä halvempaa. Markkinatalous toimii. Indonesia on mitä mahtavimpia saaria täynnä mutta läheskään kaikilla niistä ei ole olemassa majoituspaikkaa. Ei edes lähistöllä, ellei teltalla halua mennä. Tällöinkin matkat tulevat syömään "ilmaisen" majoituksen kustannukset ja onko edes mahdollista? Kiva yksittäinen kaunis saari tai alue, ei muita pahemmin lähellä, lentomatkat pitkät ja matka vikalta kentältä paikan päälle vaivalloinen = kallis paikka. Ei pahemmin kilpailijoita lähistöllä = kallis paikka. Silti riittää kävijöitä jotka haluavat kerran elämässään kokea jotakin erilaista. Miksi tinkiä hinnoista ja saada valtavaa määrää porukkaa. Näinhän tämä valitettavasti toimii. Jos Gileilläkin olisi vain muutama paikka niin hinnatkin olisivat erilaiset. Toki tänne on myös helpompi matkustaa koska Bali lähellä ja yhteydet toimivat. Miten lienee ennen vanhaan?

Ohessa muutama paikka koska ketjussahan oli kyse paratiisisaarista, hinnoista ei ollut puhetta. Itsekin toivoisin saavuttavani seuraavat paikat halvalla mutta edelleen toisaalta uskon että "lehmät lentää". Listassa paikkoja mitä itselleni selvitellyt. Haaveet on kalliita mutta aina on hyvä olla tietoinen siitä mitä on tarjolla. Paratiisisaarista tai paikoistahan tässä oli kyse.

1. Raja Ampat. Kallis ellei HomeStay. Lennot oma ristinsä Sorongiin. Misool Island, Sorido Bay Resort, Kri Eco Resort jne.
2. Wakatobi. Se Super kallis paikka sijaitsee täällä ja pääsee Balilta kalliilla resortin lennolla suoraan. Alueella kylläkin muitakin paikkoja ihan ok hinnoilla mutta tällöin ei suoria lentoja vaan Makassarin kautta kiertäen . Hoga Island Resort, Patuno Resort kannattaa tsekkailla. Veden alta mainostetaan todella hienoksi.
3. Selayar island. Selayar Island Resort. Monen mutkan kautta jälleen Makassarin kautta mutta pitäisi olla hienoa ainakin veden alta ja suhteellisen helposti päästävissä. Joskus tullut selviteltyä ylläpitäjältä ja kannattaa varmistaa kumman saaren puolen majoitus käytössä kumpana sade/kesäkautena.
4. Ambon Island. Ora Beach. Ottaa tovin kentältä taksilla-lautalla-taksilla-veneellä. Kuvien perusteella käymisen arvoinen ja kaikenlaisia viidakkojoki- puunlatvaseikkailija tarjolla. Katso Saparua Island
5. Kai/Kei Island. Ei veden alla ihmeellistä käsittääkseni mutta hiekkarantoja kivoja. Kaukana mutta ehkä vaivan arvoinen jos sattuu sopivasti matkaohjelmaan Bandan kanssa.
6. Maustesaaret = Banda Island. Ei pahemmin hiekkarantoja (Run Island?)  mutta sitä parempaa kuulemma veden alla ja päälle hieman maailmanhistoriaa, Tarinahan löytyy kun aluetta alkaa tutkimaan. Vinkki. Moni näköjään tehnyt reissun Ambon - lentäen Banda - lautalla Kei Island ja sieltä takaisin. Itse en uskaltaisi ihan lyhyttä reissua näin tehdä vaikka se olisikin juuri se ideaalisin. 3vk kesässä ei anna tarpeeksi pelivaraa. Tälle linjalle tarvitsee pitkää pinnaa ja varautumista stressittömään odotteluun.
7. Timor. Kupangin kautta Aloreille. Täällä pitäisi olla Alor Divers Eco Resort. (Eco = tarkoittaa aina kallis JOKA paikassa). Pitäisi kumminkin olla kiva jyrkänne sukellettavaksi / snorkkeloitavaksi melkein suoraan rannalta
8. Halmahera. Koittanut tutkia. Suhteellisen helppo päästä. II maailmasodan aikaista historiaa. Kivoja paikkoja löytyy mutta vielä en uskaltaisi sanoa että nähdä vaivaa. Uskon että väärä tulkinta mitä kuvia nähnyt.
9. Papua Uusi-Guinea. Raja-Ampat kuuluu tähän mutta Lissenung Island Resort, Biak Islands, Rani Island. Kiva olisi kuulla täältä kokemuksia
10. Tottakai se  Sipadan Island sekä Mabul island siinä lähimpänä. Läheltä löytyy vanhaa porauslauttaa, Pom Pom Island Resort, Mataking Island Resort jne.

Haaveita voi aina olla, kukaan ei niitä voi kieltää :)

http://bang-ganteng.tumblr.com/
8
Aasia / Vs: Aasian paratiisisaaret
« : 08.11.2015, 13:48:08 »
1. Indonesiassa Maratua island ja Maratua Guesthouse  (kuvia 1, 2, 3). Pirun hankala päästä mutta ehdottomasti vaivan arvoinen. Varmaan muuttunee tulevaisuudessa radikaalista koska ovat rakentamassa lentokenttää. Samalla atollilla kalliimpi mutta hieno paikka Nunukan island (1,2, 3 kannattaa käydä jos mahdollista sekä Sangalaki Island (1).

2. Toinen maininnan arvoinen hieno paikka Bangka Island (Murex) (1)Pohjois-Sulawedellä hieman Manadosta pohjoiseen. Veden alla hienoa suoraan rannasta ja alueena suhteellisen helppopääsyinen. Paikat ei valitettavasti ihan halpoja mutta ei myöskään liian kalliita. Hinta-laatusuhde ok tässä paikassa.

3. Perinteiset Togean saaret. Hankalahan näille on päästä mutta ehdottomasti vaivan arvoisia (1)

4. Bunaken (1) ehdottomasti jos se veden alainen kiinnostaa

5. Sumatralla Padangin alue. Sikuai (1) ainakin ennen. Kuulemma poltettu nykyään. Mutta alueelta löytyy muita paikkoja. Sikuailla vedenalainen oli pettymys vaikka veden päällä olikin hienoa.

6. Perinteiset Gilit tottakai + Gili Nanggu (1)  hieman etelämpänä. Näppärä pikku saari mutta veden alla ei ihmeellistä

7. Malesiassa Perhentian ja Tioman

8. Balilla Lembongan

9. Komodolla Kanawa Island( 1,  ja kalliimpi Komodo Resort (1). Veden alla kaikkialla mahtavaa

Meidän reissuilla on aina ollut tarkoitus  löytää kiva uusi paikka jossa hyvää snorklailua. Näissä kaikissa mainituissa tämä toive on toteutunut (KARTTA paikoista)

9
Marokko / Marrakesh - helmikuu 2014 -blogi
« : 05.03.2014, 09:26:24 »
Viimeisimpiä kuulumisia kaupungista pienen kertomuksen muodossa.

2014 Marrakech - Marokko 15-20.2 http://www.kiintopiste.com/mmsblog/?blogid=55

10
Aasia / Vs: Indonesiaan, mutta minne?
« : 10.10.2013, 14:30:46 »
Tässä hyvä ketju itsensä kiusaamiseen kyseisestä maasta. http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1020841

Hauskaa hupia selvitellä kartalla jokin huippukohde sijaitsee missä ....valitettavasti vaan monasti huomaa että kaukana.

Mielestäni olisi toinenkin vastaava mutta parempi ketju olemassa mutta ei löydy tähän hätään.

edit. Löytyi. Voiko enää parempaa koottua sivua löytyä Indonesian unelmabeacheistä http://bang-ganteng.tumblr.com/

11
Aasia / Vs: Indonesiaan, mutta minne?
« : 10.10.2013, 12:31:59 »
Hyvä kysymys myös itselleni. Tarkoitus jatkossa löytää uusia paikkoja kyseisestä maasta ja samoilla kriteereillä. Moni on vaan niin pirun hankalan matkan päässä. http://kiintopiste.com/mmsblog/ löydät niitä mitä tullut kierreltyä tähän mennessä. Laita hakusanoiksi esim. seuraavanlaisia Sikuai, Bangka, Togean, Fadhila, Karina Beach, Nanggu, Gili, Lempongan, Bunaken niin saat kivoja rantoja sekä muuta sälää valitettavasti seassa. Osa on paikan nimiä ja osa ei paikan nimiä. Tuossa vain muutamia matkan varrelle tulleita

Mahtavia paikkoja ovat olleet. Jatkossa Indonesiassa kiinnostaisi Komodo, Seraya Island, Raja Ampat, ja hankalemmat paikat Banda saaret ja Kei / kai Island mutta näihin tarvittaisiin paljon aikaa.

12
Aasia / Vs: Lombok
« : 19.07.2013, 10:10:36 »
Gili Nanggu. 2010 tuli tuolla käytyä. Ihan kiva pieni todella idyllinen ja hiljainen saari. Toki kun ryhmä paikallisia ilmaantuu päiväretkelle niin elämänmeno muuttuu kummasti. Meidän aikaan vedet eivät olleet kirkkaita. Se mitä tuli nähtyä veden alta niin en ihan ensimmäisenä ala tätä paikkaa suosittelemaan sukellus/snorklailuihmisille. Hieman hankalan matkan päässä mutta silti vaivan arvoinen. Meille riitti silti perinteisen 4 yön jälkeen. Reissublogia kaivamalla saattaa löytyä muutama kuvakin http://www.kiintopiste.com/mmsblog/?blogid=29

13
ja jos saavutte saarilta pois ja haluatte taksin eteenpäin mittarilla niin kannattaa kävellä pikkuinen pätkä tänne sen sijaan että menee kaikkien häsläreiden lankaan "joiden mukaan taksia ei ole saatavilla lähimaastossakaan
"http://www.kiintopiste.com/gp.php?action=seek&seekmode=location&location_id=2294

5 minutin kävely ja taksit ovat yllättyneitä kun joku saapuu suoraan heidän luo ilman välikäsiä

14
Aasia / Raja Ampat - Indonesia
« : 26.11.2012, 13:13:06 »
Onko kenelläkään kokemuksia tästä alueesta? Netistä ei pahemmin löydy tavallisen tallaajan juttuja. Kirkkaat snorkkailuvedet kiinnostaisi ja tuolta niitä vaikuttaisi löytyvän yllin kyllin.

15
Aasia / Vs: Singapore
« : 31.07.2012, 11:41:42 »
Takaisin välillä perinteisimpiin vinkkeihin mitä tehdä kaupungissa jos tekemisenpula iskee. Sentosan Megazip ei ollut pöllömpi kokemus. Ei muuta kuin kaapeliradalla saarelle. Kandee vaan ottaa yksisuuntainen matka koska takaisin on helpointa tulla taksilla. Tuputtavat väkisin meno-paluu matkaa mutta hukkaan menee


http://www.kiintopiste.com/mmsblog/index.php?itemid=547


16
Toki noista blogeista löytyy niitä perinteisiäkin kohteita mutta aina uudella reissulla yritetty löytää myös hieman uutta erilaista. Ja sitähän löytyy joten lienee tuonne tulee vielä jatkossakin mentyä kuvailemaan.

Pariisi VI 18-24.2012
Pariisi V 3-6.11.2011
Pariisi IV 15-19.9.2010
Pariisi III 20-27.2.2010
Pariisi II 16-20.10.2009
Pariisi I 26-31.3.2009

17
Matkapäiväkirjat / Vs: Pallontallaajien reissublogit
« : 05.03.2012, 09:26:11 »
Kiintopiste.com - Reissuja Aasiasta ja Euroopasta (Pariisi x 6)

18
Intia / Vs: Chennai
« : 04.01.2012, 11:07:29 »
Nostetaanpa vanhaa ylös. Koska Chennaista ei paljoa tunnu olevan kokemuksia tarjolla niin tässä yksi pariviikkoinen reissu blogin muodossa kyseiseen kylään 2011 Intia - Chennai 3-17.12
Jospa olisi jollekin hyödyllinen!

edit. kannattaisiko tämä ketju siirtää tuonne Intian alle.

19
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 11.03.2010, 19:42:55 »
Me ainakin lennettiin Singaporesta suoraan Padangiin ilman että oli mitään tietoa mistä ja milloin lähdetään maasta pois. Kukaan ei kysellyt mitään ja viisumi lätkähti passiin maksamalla normaalisti. Manadosta sitten myöhemmin maasta pois. Ei ongelmia. Olisiko pitänyt?

20
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 08.03.2010, 11:38:57 »
Googlaa mesta nimeltä Pulau Belitung. En osaa muuta kertoa paikasta mutta " tarkoitus" kesäkuussa käydä itse vaimon kanssa katsomassa paikan päällä. Kuvissa näyttää ainakin lupaavalle. Todellisuudesta ei tietoa.

Onko kenellekään tuttu paikka?

Sivuja: [1] 2 3