Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Rubin

Sivuja: [1] 2 3
1
Fantastico! Kiitos kiitoksen perään. Nää on ihan helmi juttuja ja näitähän lukis mielellään muistakin kansalaisuuksista - mikä sen mahtavampaa kun ihmisten pinttyneet tavat ja olemisen ominaisuudet. Itselläni kokemus italialaisista ulottuu vain tuonne Alpeille, jossa sitä hissille ja afterskille jonottamista ei voi sanoin kuvailla, kun italialaisista puhutaan ...huoh. :roll:

2
Pohjoismaat / Åre
« : 04.04.2007, 10:22:24 »
Holoiday Club on tosi kiva hotelli, huoneet ovat flättiteeveineen oikein viihtyisät, juuri ja juuri malttaa rinteisiin lähteä =)
sauna on kans kiva, joskin kylpylöitä en voi sietää, joten niistä tiloista olen jäävi puhumaan. siistit paikat kuitenkin, miellyttävä sporttibaari ja riittävän lähellä rinteitä, että jos ei hiihtodösää jaksa odottaa niin ainakin lautailijat jaksaa kävellä hissiasemalle. Monojen ja suksien riittävän suurista säilytystiloista kans pisteet. (Kesällähän et tietty suksimaan mene, mutta talvea varten tiedoksi). Suosittelen!!

3
Lainaus käyttäjältä: "Tirppa"
Koulussa ketään tuskin kiinnostaa mistä tieto on peräisin, AMK:ssa olettaisin, että kiinnostaa ja yliopistossa ihan varmasti.

Jep, hakkeroin oikeat nimenne ja kotiosoitteenne ja laitan ne lähdeluetteloon  :lol:  no ei, lähteet toki merkitsen, enkä tästä tekeleeseeni ota kuin ihan ympäripyöreätä yleistystä ja tuntumaa vain. Lähteenä tallaajat ovat mitä mainion tässä, sillä kuten alussa mainitsin, on nyt kyse erittäin humoristisesta esityksestä ja vain "mun mielestä" -jutut ovat tarpeen. Yhtälailla jos tekisin suomalaisista, kelpaisi parhaiten savusauna, känni ja puukkotappelut juttuuni, vaikka niiden todenperäisyys ei aina olekaan niin vankka. Nyt puhutaan vain käsityksistä ja ennakkoluuloista - leikkimielisesti!

4
Mahtavaa, juuri näitä juttuja haen. Kaikki pienimmätkin omakohtaiset kokemukset ja italialaiset kalakukko-vinkit otetaan mielissään vastaan.  Tarkennan vielä, että haen juuri sellaisia italialaisia tapoja, joista voi sanoa että se on "niiiiiiin italialaista". Nämä kaikki jo mainitut ovat hyviä esimerkkejä. Kiitos paljon!

5
Teen opiskelutyönä esitettä italiailaisesta tapakulttuurista. Otan mielelläni apua vastaan tallaajilta, jotka ovat asuneet Italiassa tai tuntevat paikalliset tavat. Mitä italialaiset tekevät (saa olla stereotypiaa, kun tapani käsitellä tämä aihe on hyvinkin humoristinen) vastaavaa, kun suomalaiset saunovat, uivat avannossa, juovat viinaa, soutelevat, kantavat eukkoa ja suopotkupalloilevat. Mitä samanlaisia tapoja italialaisilla on, joita ehkä muut ei ymmärrä? Mitkä tapahtumat kokoavat kansan yhteen (tyyliin vappu) ja mikä on italiailaisten perheiden harrastus (mökille meno)?

Jos osaatte näihin kysymyksiin vastata, olisin enemmän kuin kiitollinen. Ja mitä tahansa Italia-juttua tulee mieleen, niin kaikesta on hyötyä. Painotan vielä että näkökulma on humoristinen =)
kiitos kaikille, grazie!

-R

6
Afrikka / Uganda ja vuorisogorillat
« : 31.08.2006, 14:11:14 »
:?: Puosu, minkä firman kautta teit Ugandassa gorilla-safarin ja minkä pituisen :?:
Olemme suunnittelemassa ensi vuodelle Uganda-reissua, ja Ruandan puolella olisi tarkoitus poiketa Gorillasafarilla - osa niistä (Ugandan) firmoista tekee retkiä niin, että pääsee käymään Ruandan puolella.

Minkä tasoisia nuo lodget siellä on, jossa olit - jos yövyit?
Ja kaikki muutkin matkavinkit Uganda-Ruanda -akselilla olisi erittäin tervetulleita, kiitos

7
Saksa / berliiniberliiniberliini
« : 24.06.2006, 13:53:31 »
Lainaus käyttäjältä: "sailorboys"
milloin on pridet?
suunnittelen berliinin matkaa heinäkuun puolessa välissä, globetrotter-hosteliin pistin kyselyä vapaista huoneista...


Berliinissä on Pridejen huipuntuma 22.7 kuten jo joku mainitsi, mutta siellä vietetään myös ennen varsinaista Pride-viikkoa Berlin´s 14th Lesbian and Gay City Festival
 http://www.regenbogenfonds.de/index_d.php jonne itse olemme menossa.

cheers!

8
Thaimaa / Vinkkejä Bangkokin reissulle?
« : 25.05.2006, 11:37:08 »
Otteluparit jaetaan vasta, kun ottelijat ovat saapuneet paikalle, kaikki on punnittu ja ottelupariarvonnat järjestetty. Kisat alkavat vasta 30.päivä, ja ensimmäiset ottelut ovat keskiviikkona 1.6. kuten tuolta aikataulusta voi lukea.  

http://www.ifmamuaythai.org/images/w/DrSakchye_Itinerary_2006.doc

Joten ennen kesäkuuta ei kukaan tiedä kuka ottelee minäkin päivänä, edes ottelijat itse. Kärsivällisyyttä siis vaaditaan paitsi ottelijoilta, myös yleisöltä, tuntien thaimaalaisten organisaatiokyvyt... 8)

9
Thaimaa / Vinkkejä Bangkokin reissulle?
« : 23.05.2006, 15:19:38 »
Ilmainen sisäänpääsy. Kyseessä on isot kisat ja joka päivä on tosi paljon otteluita alkaen klo 13 jatkuen klo 18-20 asti.
Ainakin Helsingin ottelijoiden otteluaikatauluja luvattiin kuulemma päivittä Helsinki thaiboxing clubin sivuilla www.htbc.fi joten osaa suunnata vierailun sille päivälle kun siellä on siniristiverta kehässä.

10
Etelä-Amerikka / Santiagosta Buenos Airesiin
« : 23.05.2006, 15:17:23 »
Mendoza on must, ja siellä kandee olla vaikka muutaman päivän. Itse vietin siellä kolme päivää ja ne tuntui olevan liian vähän. Suosittelen LÄMPIMÄSTI menemään kokeilemaan raftingia http://www.argentinarafting.com olin itse tuon järjestäjän kautta, ja kokemus oli aivan mieletön. Opeteltiin ensin perusteet ja sitten laskettiin  pari tuntia. Yksi aussi putosi matkalla paatista, joten jännitystäkin riitti =)
Tämän jälkeen me jatkettiin vielä horse back ridingiä, joka oli myös tosi hienoa jylhillä vuorilla. Ostettiin tämä paketti yhdessä, joten kaikki matkat ym. hoituivat hyvin. En muista hintoja, mutta niitä ei tämän päivän jälkeen ainakaan jäänyt harmittelemaan, sen verran mukavaa oli!!

Ja jos Chilen puolella haluat muutakin nähdä kun pääkaupungin, suosittelen käymään Valparaisossa. Sehän on toki toiseen suuntaan matkallasi BA:siin, mutta käymisen arvoinen paikka sekin. Itse lomailin siellä viikon, ja tykästyin kovin tähän merenrantakaupunkiin.

Argentinan puolella vielä Cordobaa ainakin suosittelen. Se onkin siinä matkan varrella hyvä pysähdysetappi ja melkein pakollinen jollei kaahaa bussilla paria vuorokautta putkeen. Miten olet suunnitellut matkaasi?? Ja mikä on aikataulusi?

Me teimme tämän Argentina-chile reissun toiseen suuntaan kuin sinä, eli lähdimme BA:sta kohti Chileä. Me viivyimme reissulla n 5 viikkoa. Kuljimme toki pohjoisen kautta, nähden myös Argentiinan pohjoisosaa (Jujuy ym) Paraguayn, Brassit.
BA:sta käytiin lautalla Urugyayn Coloniassa (lauttamatka on verrattavissa hki-tallinna matkaan) http://www.rau.edu.uy/uruguay/colonia/ suosittelen tätä kuvankaunista kaupunkia myös, jos vaan aikataulu suo. Päiväreissu sinne riitti ainakin meille!

Voin kertoa lisää jos tarvetta....

11
Saksa / berliiniberliiniberliini
« : 26.04.2006, 15:58:07 »
Lainaus käyttäjältä: "lip-pe"
Hoi Berliininkulkijat! Onko kaupungissa niin värikäs yöelämä kuin sanotaan? Paljon seksuaalivähemmistöjä ainakin kuuluu olevan.. :) :roll:

Hallo lippe tai muut asiasta tietävät!
Lähdössä Berliiniin Pridejen (ja Love Paraden) ajaksi (ehkä huono ajankohta, jollei rakasta ihmistungosta ?!), kyselisin kokemuksia mukavista ja kivoista sateenkaarimestoista. Eli onko jotain must-paikkaa jota suosittelet tai mitä muuten osaatte sanoa kaupungista kuuluisana homokaupunkina? cheers!

12
Italia / Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
« : 11.03.2006, 17:21:06 »
Suunnittelen  :oops: romanttista pitkää viikonloppua Venetsia-Verona -akselille, niin että lennot Suomesta olisivat Venetsiaan, josta sitten bussilla tai junalla käytäisi yhdeksi päiväksi Veronaan. Onko mitään mahdollisuutta saada riittävää näkemystä Veronasta yhdessä päivässä vai pitäsikö suosiolla pitkä viikonloppu keskittyä vain Venetsiaan? Kulttuurista ja ruoka sekä tietysti viinit kiinnostaa erityisesti jatämä loma on suunniteltu toteuttaman vain hedonistisia nautintoja kuunnellen =).

Onko joku tehnyt vastaavat kaupunkilomat näin lyhyellä aikataululla, ja miten muuten neuvoisitte matkasuunnitelmissa?

Ooppera-asiantuntijoita erityisen mielelläni kuuntelen, mutta kaikki vinkin kohteista otetaan ilolla vastaan. Reissu olisi tarkotus toteuttaa heinäkuussa (pahimpaan turistirysäaikaan??!!)

13
Vietin viime tammi-maaliskuun E-Amerikassa, ja voin fishbonen tapaan suositella erittäin lämpimästi kosteaa, valtavan suurta, mahtavan kaunista, eksoottista ja superlatiivisen hämmästyttäviä Iguazun putouksia.   :!: Näkymää kannattaa tarkastella erityisesti Argentiinan puolelta, jolloin saa helposti kulumaan yhden päivän. Kannattaa myös olla sen verran turisti, että kustantaa itsensä niihin kumipaatteihin, jotka menevät putousten alle. Olo on kuin maailman parhaimmassa vuoristoradassa + näkymät miljardi kertaa paremmat!!!

Kun tarkastelin noita vaihtoehtojasi, niin halaun
muistuttaa (pahoittelen jos kuulostan nenäkkäältä) silti valtavista välimatkoista, joita tuolla mantereella kohtaa. eli kun sinulla on valittavana Iguazua tai jopa Ushuayaa niin tekee mieli kysyä, mistä olet lähdössä , tai siis mitkä kohteet kuluvat jo valmiiksi reitillesi? Kartalta kun katsoo, niin lentäen jo BA:sta Iguazuun menee 2.5 tuntia. Ushuayaan pari kertaa tuo sama, jos lähtöpaikkana on siis vaikka BA... eli siis ihan kaikkea ei valitettavasti voi samalla reissulla nähdä. Itse en kerennyt kahdessa kuussa kuin tutustua Agentiinan pohjoisosiin, sekä pikaisesti vierailla Brasiliassa, Uruguayssa, Paraguayssa ja viikon verran Chilessä.

Tuohon jokin muu mikä - kohtaan laittaisin vielä tärpikisi Uruguayn Colonia, johon pääsee kätrevästi kuin tallinnan lautalla BA:sta tunnissa. Siellä vierähtää kivasti yksi päivä kauniita katuja dallaten, kallioilta meressä uiden, syöden ja naattien. se on kuin suomenlinnan saari olisi sijoitettu E-Amerikan historiaan , muy bueno!!!!

14
EuroPridessa Oslossa http://www.europride.no  jossa esiintyjinä mm. The Ark

15
Yleinen / Liikuntamatkat
« : 11.05.2005, 11:36:31 »
Lainaus käyttäjältä: "da b0ss"
Mä olisin kanssa kiinnostunut kuulemaan lisää Nakken kokemuksista "mui thain" parissa, esim. miten pääsit alkuun ja oliko miten vankka pohja jostain lajista valmiina. Ja onko tarjolla erilaisia kursseja eri tasoisille, hintaa ja kurssien kestoja jne.
Itse thaiboxarina ja Thaimaasssa treenanneena voin antaa myös paljon vinkkejä thaimaassa treenaamisesta. Alkuun pääsee myös käväisemällä Suomen thainyrkkeilyliiton sivujen forumilla http://www.muaythai.fi/forum/viewforum.php?f=19&sid=7b89dc1df5f77e54eb39675d2530f18f, jossa lajin harrastajat aktiivisesti vaihtavat kokemuksiaan thaimaassa treenaamisesta. Näiden lukemiseen ei tarvitse rekisteröityä.
Matkatoimstoista http://www.gojetset.org/thaiboxing/index.html järjestää myös räätälöityjä treenimatkoja thaimaaseen. Ko. matkatoimisto toimii aktiivisesti Suomen menestyksekkäimmän muay thai seuran Helsinki Thai Boxing Clubin kanssa yhteistyössä.
Itse suosittelen Koh Samuita treenikohteeksi.

16
Lainaus käyttäjältä: "Maija Poppanen"
eräs ystäväni pitää AINA uhallaankiin puhelinta auki koneessa, viimeksi ylittäessään atlanttia, vaikkei merellä tietenkään ole tukiasemia, ei puhelin löytänyt kenttää edes euroopan yllä. joka tapauksessa, lentoemokoulutuksesta jotain tietävänä voin kertoa myös sen ettei kännykästä ole häiriötä ainakaan ohjaamon härveleihin.

Voisiko ystäväsi aina etukäteen kirjoittaa vaikka tänne millä koneella hän aikoo lentää, minä kun en samaan koneeseen tämän *d*ootin kanssa lapsiani halua. Olen ymmärtänyt, että suurimmat riskit kännyköiden auki pitämisessä on juuri siinä vaiheessa, kun kone odottaa nousulupaa ja nousuvaiheessa. Koska tässä vaiheessa radioliikenne on ehdoton, ja koneen kapteeni hoitaa nousun (sekä laskun) manuaalisesti, muu lento kun on pääosin autopilotilla. Kaikki varmaan ymmärtää mimmoiset riskit ovat mahdollisia, jos nousulupa tai rullauslupa häiriintyy ja pahimmassa tapauksessa kaksi konetta pääsee vähän hipaisemaan toisiaan kiitoradalla...  :roll:
(tana mitä hupeja ihmisillä on  :evil: )

17
Lentomatkustus / rinkka&lentokone
« : 09.05.2005, 11:23:34 »
Lainaus käyttäjältä: "Ainuska"
Mulla on hämärä mielikuva, että jossain olisi bussiin menevät tavarat tutkittu, mutta koska tämä mielikuva on jotenkin tosi hämärä, niin voin vain sanoa, että ainakin Kiinassa junaan meneviä matkatavaroita läpivalaistaan ainakin joillain asemilla.
Ainakin Etelä-Amerikassa tutkitaan bussitkin. Jos Paraguaysta menee dösällä Argentiinaan, bussi ratsataan parhaimmillaan viiden tunnin aikana kymmenen kertaa. Ja Argentiina-Chile -rajalla kaikki kamat läpivalaistaan, ja matkustajat täyttää sellaset paperit, että "kuljetatko mitään elintarvikkeita / elävää tai tullattavaa mukanasi" ja jos on omenankin meinannut kuljettaa kassissa, ilman että siitä informoi, on kyyti kylmää. Nim. ollut näkemässä tämän shown... :P

18
Lentomatkustus / rinkka&lentokone
« : 08.05.2005, 13:56:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Emmi_"
Hmmm... En nyt ymmärrä. Sanot, että kaikki nyssykät ja pussukat läpivalaistaan ja SC-tarra on merkki läpivalaisusta. Miksi sitä tarraa ei sitten kuitenkaan ole kaikissa laukuissa ja joka kerta? Myös Hampurista tullessa sai itse laukkunsa työntää läpivalaisukoneeseen ja jokainen sai tarran. Okei,  ymmärrettävää. Mutta entä sitten ku se läpivalaisu tapahtuu siellä seinän takana? Summa mutikassa päätetään mikä läpivalaistaan ja siihen laitetaan tarra, niinkö?

Jopas nyt on...
Kaikki matkatavarat läpivalaistaan, MYÖS Suomessa. Kenelläkään ei ole siihen varaa, että kone räjähtää ilmassa vain koska läpivalaisuun ei muka olisi resursseja.
Kymmenen laukun läpivalaisu ei maksa yhtään sen enempää kuin kolmen (periaatteessa). Ne menee niihin automaattisesti anyway.

Niissä tapauksissa joissa matkustaja tai virkailija tönäsee laukun läpivalaisuun ja ottaa sen itse pois,  läntätään laukkuun Security Checked -tarra. Näin myös niillä tärisevillä ja piipittävillä veskoilla,
jotka on siitä automaattihinalta otettu erikoissyyniin ja joku on niihin koskenut. Nämä tarrat siis laitetaan sen takia, että niissä on sitten merkki että niitä on joku kopeloinut (ei tarkoita että avannut..) vielä tavallisen läpivalaisun lisäksi.

Kun laukut putkastaanmenemään check inissä virkailijan taakse ja yhä hihnalle,
niihin ei tule tarraa (vaikka ne läpivalaistaankin) , kun vaan siinä tapauksessa että ne
on joko pomminmuotoisuutensa tai satunnaisoton vuoksi joutuneet erikoissyyniin.
Tässä oisi taas siis yksi teoria tarkasteltavaksi.

19
Lentomatkustus / rinkka&lentokone
« : 07.05.2005, 16:34:13 »
Lainaus käyttäjältä: "Emmi_"

 Joko selvitit aiheuttaako epämääräisen näköinen pussukkani ylimääräisiä läpivalaisukertoja vai olenko vain huono-onninen? :)


Ei se pussukan ulkonäkö lisää mitään erikoistarkkailua, kaikki ruumaan menevä läpivalaistaan aina, näytti se antiikkikaapilta tai suomalaisen reppumatkaajan omisuudelta.
Security checked tarra kertoo sen että pussukka on läpivalaistu. Esim Frankfurtin kentällä  (ja usealla muullakin suurkentällä) matkustaja vie itse ruumatavaransa läpivalaisusta, jonka jälkeen siihen isketään tarra. Ja jos sen jälkeen avaat kassin, vaikka tiskillä etsiäksesi passia tms. sieltä, sinun pitää viedä se uudestaan läpivalaisusta. Itse siitä ei tarvitse huolehtia, vaan äijät kyllä seuraa tiukasti sua ja huomaa jos availet taskuja. Silloinhan voit sinne pujauttaa jonkin sinne kuulumattoman esineen, joka pääsisi ruumaan...

Täytyy muistaa et noi läpivalaisut ym. on kaikki vaan meidän yhteiseks hyväks, eiks jeh

20
Aasia / Troppiset sairaudet painaa päälle!!
« : 07.05.2005, 16:19:24 »
Ootkohan popsinut malarialääkkeitä  :roll:

Sivuja: [1] 2 3