Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - yeren

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1
Viimeinen päivä, viimeinen kirjautuminen. Sigh.
Pari tuntia lueskelin vanhoja Kiina-juttuja. Valtava määrä tietoa siellä on. Ja monelta osin jo täysin vanhentunutta. Kukapa noita enää kaipaa.
Paljon tuli muistoja mieleen. Seurustelu ja avioituminen kiinalaisen naisen kanssa Kiinassa oli sellainen mahtava kokemus. Ja myöhemmät reissut 'paikallisen' kanssa avasivat vähän erilaisen maailman kuin tavan turisti koskaan saa kokea.
Uusimmat käänteet Kiina-aiheesta ovat näköjään jääneet käsittelemättä. Viimeisellä reissulla 2019 tuli eteen tämä 'kännykällä maksaminen', joka on saanut käsittämättömät mittasuhteet. Eli käteisen rahan on suurimmalta osin korvannut 'WeChat-pay' ja 'Alipay'-apppien käyttö. No varmaan jollain toisella foorumilla joskus jatkuu.
Ja tuon viimeisen reissun tärkein opetus oli, että ei enää koskaan pidä varata lentoja alle 4 tunnin vaihtoajoilla. Molempiin suuntiin tuli vuorokausi ylimääräistä matkustusaikaa lentojen myöhästymisen takia.

Kiitoksia kaikille kanssamatkustajille menneistä 13 vuodesta.

2
vähän kuitenkin kaipaan tilastotietoja viimeaikaisista käyttäjämääristä. Ja mitä muita vastaavia foorumeita löyyy? Ja tilastoja myös ajalta ennen koronaa.

3
Jos nyt uutta foorumia kehittyy ajan mittaan, niin esittäisin että siellä olisi erikseen otsake: 'kotimaan matkailu'. Ja siellä olisi kaikki Suomeen liittyvä ja KAIKKI blogit Suomesta. Ja käyttökieli olisi englanti, koska tiedän lukuisia ulkomaalaisia (kiinalaisia) jotka ovat etsineet netistä tekemistä ja näkemistä Suomessa. Kaikki eivät tunnu haluavan Lappiin, mutta on ollut pakko mennä 'kiinalaisen ison rahan käskemänä', koska muuta tietoa ei netistä löydy.
Saa tietysti toteuttaa Pallontallaajissakin, mikäli tämän saisi vielä virkoamaan.

4
Sääli, että saitti loppuu. Löysin sivut 2008, kun etsin tietoa Kiinan omatoimisesta matkailusta. Ja sain paljon kullan arvoisia vinkkejä kokeneilta tonnareilta. Kiitos heille vielä kerran. Ja jotain vinkkejä olen itsekkin jakanut viiden kiinan reissun rautaisella kokemuksella :)
Hiipumista sivustolla on toki ollut viimeiset vuodet. Tuntuu vähän siltä, että nuoremmat sukupolvet ei ole innostuneet asiasta.
Kaipaisin kyllä tämän sorttista foorumia, vähän vilkkaampana. Osaatteko suositella sopivaa?

5
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 22.01.2020, 21:44:01 »
http://www.chinaembassy-fi.org/eng/lsfw/chinesevisa/t1486813.htm
http://www.chinaembassy-fi.org/eng/lsfw/t1596774.htm
Tuossa on ohjetta taas kerran. Eli sormenjälkien takia sinne mennään, jos alemmassa linkissä olevat pois sulkevat tekijät ei täyty.  Ohjeet näkyvät olevan samat sekavat kuin vuosi sitten.
https://visumservice.fi/china-visa
Tässä lisää ohjetta sekoittamaan selvää asiaa.

Me olemme aina menneet kutsun perusteella ja hotelleja ei ole tarvinnut.


6
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 22.01.2020, 16:21:47 »
Joo, tottakai se pitää tulostaa. Mutta se netissä lähetetty elää myös omaa elämäänsä. Varmaan tekevät ennakkotyötä sen perusteella ennen tapaamista. Muistaakseni sen tulostusnapin löytymisessä oli jotain hankaluutta. Olisiko ollut niin ettei tulostaminen onnistu ennen lähettämistä.  Ei oikein muista vuoden takaisia.....Ihan noilla suurlähetystön ohjeilla kyllä homma onnistuu.
Vähän jäi semmoinen maku hommasta, että jonkun sortin palikkatesti on kyseessä. Etteivät halua kaikkein tyhmimpiä henkilöitä Kiinaan.

7
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 22.01.2020, 11:41:04 »
Muistaakseni hakemusta ei voi lähettää ilman kuvaa. Niitä kuvia on myös vietävä mukanaan, kun menee sormenjälkiä viemään.
Siihen nettihakemukseen pitää syventyä ajan kanssa.

8
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Matkalaukku
« : 06.09.2019, 08:54:45 »
Vuonna 2000 ostettu Samsonite American Tourister on kestänyt viisi reissua Kiinaan ja muutaman Euroopan pyörähdyksen. Ja vuosittain mökkeilyä useamman kerran, kun on pitänyt pakata se roinaa  täynnä peräkärryyn.
Ei ole minkäänlaista vetskaria, lukko on tukeva ja isot pyörät 2 kpl. On kokonaan kova ja paksua muovia. Noilla kriteereillä olen ostanut pari Samsoniteä kirppareilta lisää, mutta lapset ovat omineet ne itselleen. Muutamalla eurolla noita kirpparilla on.
Vaimolla on ollut noita kova+pehmeä+vetskari-malleja, ja kesto-ikä on pari reissua. Varsinkin 'laajennettavat' kypsyvät nopeasti.

9
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 29.08.2019, 21:43:02 »
Viime aikaisiin kokemuksiini vedoten pitäisin tuota 3h vaihtoaikaa Shanghaissa aika haaveilulta.  Onko tulo-ja lähtökenttä sama? Vaikka olisikin, niin nämä uudet määräykset viisumeissa tekevät aika sotkun maahantulomuodollisuuksiin.  Koskee kaikkia Kiinan kenttiä.
Ei tuossa minunkaan mielestä ole tarvetta viisumille, mutta jos lähetystö noin neuvoo, niin joku ajatus siinä on.  Kandee soittaa toisen kerran, tai mielumin lähettää e-mailia.
Tässä on asiasta jotain tietoa: https://www.travelchinaguide.com/tour/visa/free-transit-144-hours.htm

10
Keväällä käytin F-securen freedomea. Viikon pätkä oli, että ei saanut yhteyttä Hong Kongiin, mutta osaltaan oli varmaan syynä noissa pilvenpiirtävissä oleva kelvoton verkko.  Maan pinnalla tuli 4G:tä mukavasti, mutta 70 metriä korkealla sitten ei. Ja kämpän  wi-fi oli toivottoman hidas ja pätkivä, jos telkkari oli päällä.
Vaan oli onni ja autuus, kun Google maps alkoi pelaamaan.  Neuvoi bussilla liikkumisen ihan suomeksi. Tökkäsit kartalla paikkaa minne haluat, ja neuvoi reitin oikealle pysäkille, ja soveliaat bussien numerot. Ja neuvoi nousemaan bussista oikealla pysäkillä. Samoin metron kanssa.

11
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 27.07.2019, 08:27:53 »
Periaatteessa voisi onnistua, muutamaan Kiinan kaupunkiin 72h sääntöjen mukaan. https://www.traveller.fi/tuote/kiinan-viisumi/][url]https://www.traveller.fi/tuote/kiinan-viisumi/[/url]
Käytännössä vähän riskaapeli juttu mielestäni.  Eli Tokio-lento pitää olla viimeistään kolmantena päivänä saavuttuasi Penkingiin, ja sama tulomatkassa Suomen lennon suhteen.
Kannattaa varmistaa Kiinan suurlähetystöstä. Saattavat kiukutella asiasta. Jos joku lento on myöhässä, niin mielestäni lykkää ongelmaa enemmän kuin satasen arvosta, minkä kiinan viisumi maksaa. Ja matkatavaroitten kohtalo kannattaa myös selvittää.
Hong Kongin kautta ei olisi mitään ongelmaa.

12
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 01.06.2019, 23:16:35 »
Kulosaareen menevät diplomaatit ja muu erikoishenkilöstö sisältäen notarisoinnit. Tavan turisteille on viisumitoimisto ihan keskustassa, viiden minuutin kävely Kampin bussiasemalta. Näin oli ainakin huhtikuun puolessa välissä.
Sen sähköisen kuvan tarvitset  kun teet hakemusta, tosin itse skannasin paperikuvasta.
Jos et tiedä matkan tarkkaa päivämäärää, niin ota muutoskelpoinen lippu lentsikkaan. Vähän kalliimpi, mutta saat lennot näytettyä.
Hotel.comista esimerkiksi saat huonevarauksen tehtyä helposti.
Muista se ajanvaraus viisumitoimistoon.

13
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 20.05.2019, 22:44:44 »
Kannattaa tehdä hakemus viimeistään kuukautta ennen, mielumin aikaisemmin. Ja lentokin kannattaa varata ajoissa, koska saattavat vaatia sen nähtäväksi.
Ekaksi, tee seuraavan ohjeen mukaan: http://www.chinaembassy-fi.org/eng/lsfw/chinesevisa/t1486813.htm . Siis hakemus netissä, muistaen liittää kuva siihen. Sitten tulosta se, ja allekirjoita kahteen kohtaan.
Toiseksi: varaa aika viisumitoimistoon ( Helsinki, lähellä Kamppia) ja ole ajoissa paikalla kaikkine papereinesi. Etenkin muista passi, ja pitiköhän vielä passikuva olla. Maksu vain kortilla ja saattaa joutua jonottamaan.
Kolmanneksi: perusmaksulla saat passisi takaisin neljän päivän päästä, luultavasti viisumin kanssa. Kun menet noutamaan, niin muista se kuittilirpake.
Siellä Hesassa on pakko käydä antamassa sormenjäljet, jotka kyllä sitten jatkossa ovat  viisi vuotta voimassa.
Kyllä se kiukutti alkuunsa istua yhteensä 10 tuntia Onnibussissa yhden viisumin takia, mutta ihan hauska päivä siitä kehkeytyi. Passin nouto onneksi järjestyi toisella tavalla kaverin avulla. Tässä pitää muistaa, että Kiinalaisille viisumin saanti Suomeen on ehkä vieläkin hankalampaa. Sormenjälki-show on niilläkin ja saattaa edellyttää tuhansien kilometrien lentämistä.

14
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 17.04.2019, 22:05:38 »
Kyllä nyt neuvon ottamaan vähintään 4h vaihtoajan Kiinan kentille. Näkyvät lyövän herkästi ilmatilan kiinni milloin mistäkin syystä ja koneet lähtevät pari-kolme tuntia myöhässä. Just tultiin pikkukentältä Pekingiin 2h myöhässä olevalla koneella ja jatkolennolta kotiin myöhästyttiin n. 15 minuuttia( oli 3h vaihtoaika). Saatiin sitten paikat 9 h päästä lähtevään koneeseen, että sikäli onnellisesti päättyi tämä stoori.
 Mutta ei ole Peking mikään kiva paikka odotella. Ensiksi piti juoksennella pitkin kenttää, jotta löytyi paikka missä saatiin jatkolento ja sitten piti etsiä 2 floorista  paikka mistä sai korvauksen kenttämajoituksesta (200rmb per nokka). Vaihtoehtona olisi ollut hotellihuone, mutta neuvona oli olla klo 8.00 bookkaamassa itsensä sisään Finnairin koneeseen, joten muutaman tunnin takia ei kannattanut hotelliin lähteä. Sitten vielä piti etsiä paikka minne meidän matkalaukut oli viety ja ottaa mukaan. Siinä hortoiltiin noin 11 000 askelta aamuyön aikana näitä asioita hoitamassa, askelmittarin mukaan.Ja sillä pkleen junalla piti ajaa monta kertaa. Eikä oltu yksin liikkeellä. Kiukkuisia ihmisiä useampi koneellinen. Ja kenttä on valtavan iso ja opasteet onnettomat. Virkailijoiden englanti oli kehnoa ja paineen alla solkattuna vaikeaa ymmärtää.  Onneksi kiinalainen vaimo  sai asiat hoidettua äidinkielellään, meikä hortoilisi siellä vieläkin.
Ja ison veededuksen aihe on sitten tupakkihuoneiden häviäminen Kiinan kentiltä. Turvatarkastuksen jälkeen pitää olla nikotiinivalmisteiden varassa koko ajan, koska ulos ei pääse tupakille ja tupakkihuoneita ei ole. Jokaisessa vessassakin on koko ajan puolenkymmentä siivoojaa hommiaan hoitamassa, vanhempia miehiä......myös naisten puolella kuulemma.
Ei ollut mitenkään kiva kotimatka. Pikkukentälle mentiin klo 16.30, Pekingissä oltiin 01.30, finski ilmaan siinä klo1 1 , 8h hesaan ja juoksemalla bussiin jossa vielä 6h matkustamista. Semmoisia 10 min unia sai silloin tällöin otettua, mikä lähinnä tekee kiukkuiseksi.
Seuraavaa reissua ei sitten tehdä mahdollisimman lyhyillä vaihtoajoilla. Mielummin varataan vaihtoon pari päivää ja katsellaan nähtävyydet rauhassa.

15
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 04.04.2019, 15:13:46 »
NNG China
Yksityiskämpässä nettiä ja telkkaria katsomassa. Eilen tuli kurkku kipeäksi sateisessa säässä ja tänään nenä vuotaa plus kolottaa joka kohdasta pienen lämmön kera. Pitänee huominenkin olla ilman ulkoilua. Luojan kiitos, että F-Secure sai parin viikon odottelun jälkeen freedome vpn:n pelaamaan ja on nyt ollut youtube kaverina sairastamassa.

16
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 26.03.2019, 07:21:34 »
Nyt sitten varoituksen sana Pekingin kentästä. Älkää vaan ottako kahden tunnin vaihtoaikaa, kun menette ekaa kertaa näillä sormenjälkiviisumeilla maahan. Se immigration otti meiltä toista tuntia, ja jatkolennolle päästiin viimeisinä. Vaikka sama terminaali, eikä tarvinnut laukuista huolehtia.......SAS sai merkittyä laukut perille asti kiinaan.
Immigrationissa pitää ensin täyttää maahantulokortti, antaa sormenjäljet automaattiin ja antaa vielä kerran sormenjäljet passintarkastuksessa. Kun kerralla on reilu 500 ihmistä paikalla epätietoisina hortoilemassa, niin on vähän tyytymätön olo.
Etenkin jos menette Finnairin lennolla ja jos jatkolento on netistä ostettu, niin laukut on käytävä hakemassa ja niin kaksi tuntia ei riitä.

17
Lentomatkustus / Vs: USB-ladattava sähkösytkäri
« : 26.03.2019, 07:05:34 »
En kuitenkaan ottanut usbisytkää mukaan. Käytäntö oli, että euroopan puolella lentäessä ei ollut sytkäreistä mitään kyselyjä, mutta Pekingissä ottivat pois.

18
Lentomatkustus / USB-ladattava sähkösytkäri
« : 18.03.2019, 18:29:11 »
Kysymys kuuluu, että onko USB-ladattava sähkösytytin sallittua ottaa koneeseen mukaan? Näissä ei ole kaasua ollenkaan, vaan pieni kierukka joka hehkuu sen verran, että tupakin saa sytytettyä.

19
Missä porukat luuraa nykyään? Yli 10v olen lukenut tätä foorumia ja löytänyt vastauksia lukuisiin kysymyksiin. Mutta nyt näyttää siltä, että täällä ei enää tapahdu mitään.
Onko joku toinen sivusto ajanut tämän ohi? Miksi?

20
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Air Chinasta
« : 15.03.2019, 19:30:00 »
Oletteko onnistuneet kirjautumaan Air Chinan android-appiin? Päivällä monta kertaa yritettiin, mutta varmistus e-mailia ei vaan tule ja kirjautuminen tyssää siihen.
Chatti sieltä tulee pikaisesti avuksi, mutta vain kiinan koukeroilla.
Tulin siihen ymmärrykseen, että tuolta kautta voisi ostaa yhden ylimääräisen laukun kotimatkalle Suomeen.

Muuten Air Chinan sivut on vähän hankalat, ja toimiikohan Helsingin toimisto enää ollenkaan, kun puhelimella ei pääse perille?

Sivuja: [1] 2 3 ... 11