Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Li_za

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Hei,

kiinnostaisi tietää mikä on käypä hinta maksaa kentältä hotellille, joka on joen rannan tuntumassa. Onko kenelläkään tietoa? Toki hotellista saisi noudonkin tilattua, mutta 30 taalaa siitä tuntuu melko riistämiseltä. :-\


Lonely planetin (southeast asia on a shoestring) ohjeiden mukaan (vuodelta 2008) kyseinen taksimatka olisi noin 5 taalaa. itse menin taksilla kyseiselta kentalta muutama paiva sitten, ulkona oli odottamassa ehka max 10 taxia joista kaikki aloittivat hinnat joko 15 tai 10 taalasta. paadyin lopulta maksamaan sen 10 taalaa, koska oli suht myohainen ilta ja ei huvittanut muutamasta eurosta tinkia. paivasaikaan ehka eri juttu jos on enemman takseja.

2
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 28.02.2010, 16:06:23 »
Itella ois sama onkhelma etta hki-delhi-lennot ja sitten suoraan lentokentalta kathmanduun ois aikomus ja siita maitse viikon tai kahden paasta intiaan...eli transit ensin ja nepalissa kikkailla intian turisti viisumi? kaunkohan mahtaa kestaa sen hommaaminen koska ei kathmandussa hirveen kauaa olisi aikomus olla..? vai onkohan mahollista jo hommata turisti viisumiki samantien?? suunnitelmat muuttuu jos ei tuommoinen onnistu..


tulin itse transit-visalla intiaan delhin kautta 18.1, sielta lento kathmanduun seuraavana paivana. mentiin heti intian suurlahetystoon hakemaan turistiviisumeita,niissa menee ilmeisesti viikko, faxaavat suomeen jonkun kyselyn nimittain. pidentyi hieman meidankin nepal-osuus reissusta siis, toivotaan etta viisumit saadaan 28.1. ne muuten voi maksaa vain nepalin rupioilla, kysyttiin kayko dollarit ja ei nahtavasti kay.

lisaan tahan omaan postaukseeni nyt viela sen, etta tosiaan viikko menee jos nepalista hakee sen intian turistiviisumin eika se suurlahetysto kathmandussa ole kovin hyva paikka verenpaineelle, jos on tottunut siihen etta jonotusnumerot ovat juurikin sita jonotusta varten.
sitten kun oli kaksi visaa passissa (se transit ja turist) niin niita ihmeteltiin jokaisessa majapaikassa ja viela  rajalla lahtiessa. siella suurlahetystossa muutamat italialaiset ja espanjalaiset ottivat aika rauhallisesti sen, etta niiden piti odottaa 2kk sita turistiviisumia.

3
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 23.01.2010, 07:51:00 »
Itella ois sama onkhelma etta hki-delhi-lennot ja sitten suoraan lentokentalta kathmanduun ois aikomus ja siita maitse viikon tai kahden paasta intiaan...eli transit ensin ja nepalissa kikkailla intian turisti viisumi? kaunkohan mahtaa kestaa sen hommaaminen koska ei kathmandussa hirveen kauaa olisi aikomus olla..? vai onkohan mahollista jo hommata turisti viisumiki samantien?? suunnitelmat muuttuu jos ei tuommoinen onnistu..


tulin itse transit-visalla intiaan delhin kautta 18.1, sielta lento kathmanduun seuraavana paivana. mentiin heti intian suurlahetystoon hakemaan turistiviisumeita,niissa menee ilmeisesti viikko, faxaavat suomeen jonkun kyselyn nimittain. pidentyi hieman meidankin nepal-osuus reissusta siis, toivotaan etta viisumit saadaan 28.1. ne muuten voi maksaa vain nepalin rupioilla, kysyttiin kayko dollarit ja ei nahtavasti kay.

4
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 21.01.2010, 08:46:17 »
Kathmandu, Nepal

vihdoinkin maailmanymp'rimatkalla!

5
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 07.01.2010, 14:23:33 »
Suomen Indian Embassy:n sivulta "usein kysyttyä" kopioin seuraavaa.

Turistiviisumin haltijan tulee odottaa vähintään kaksi kuukautta maasta poistumisen jälkeen ennen kuin voi palata Intiaan. Uutta viisumia ei myöskään voida myöntää jos edellisestä matkasta on kulunut vähemmän kuin kaksi kuukautta.

tänään kävin tuolla suurlähetystössä ja tosiaan tilanne näyttää olevan tuo yllämainittu. muuttui vähän omat suunnitelmat kyllä:

ollaan lähdössä vähän yli viikon päästä Intiaan, lento Delhiin ja sieltä oli tarkoitus mennä Nepaliin käymään. ratkaistiin asia niin, että otetaan Transit Visat Suomesta, varataan etukäteen lento Delhistä Katmanduun, josta sitten tullaan joko lentäen tai maata pitkin takaisin Intiaan hankkimalla (se Tourist Visa )-viisumi joko Katmandun Intian suurlähetystöstä, tai jos lennetään niin sitten Delhin kentältä.

Kysyivät siellä suurlähettiläältäkin, että toimiihan tollanen kikkailu, ja vastaus oli että miksipäs ei. nimittäin jos turistiviisumia ei voi saada toista ennenkuin 2kk jälkeen, niin missään ei ole mainintaa, etteikö ton Transit Visan(tai minkä tahansa muunkaan) jälkeen voisi sitä turistiviisumia saada jo aikaisemminkin.

Olisiko kenelläkään kommentteja, luuletteko että tollainen suunnitelma toimii?

edit: maailmanympärimatkan jatkolento on siis Delhistä, joten sinne olisi siksi tarkoitus päästä takaisinkin, ja tietty reissata Intiassakin jonkun verran

6
Terveys ja turvallisuus / Vs: Japanin aivokuume
« : 11.11.2009, 11:42:18 »

Osaako joku kertoa japanin aivokuumeen rokotusten yhteishinnan, tässä ketjussa on tuolta osin vanhaa tietoa, enkä netistä muualtakaan oikein vastausta löytänyt??

Otin rokotteen syys-lokakuussa, jolloin Suomessa oltiin siirtymässä vanhasta rokotteesta uuteen. Olin onnekas ja sain vielä vanhan rokotteen, pistoksia annettiin kaksi ja ne maksoivat 44 euroa kappale Helsingin Postitalon matkailuklinikalla.

Uusi rokote on kalliimpi, mutta en tiedä tarkalleen, kuinka paljon. Kun tämä hintapolitiikka selvisi, kaverit alkoivat selvittää, että mistä tota halvempaa settiä vielä saa. Ainakin Turussa annettiin vielä viime kuussa tota vanhaa rokotetta. Eli luultavasti on täysin asuinpaikasta kiinni, saatko vanhan ja halvemman vai uuden ja kalliimman rokotteen.


Se uusi rokote on tosi kallis verrattuna vanhaan, yhteishinnaksi tulee noin 250e (YTHS:ltä tuon tiedon sain) ja siinä pistetään kaksi pistosta. pitäisi varmaan alkaa soittelemaan apteekkeihin, jos tuota vanhaa rokotetta olisi vielä jäljellä. en sitten tiedä, onko noissa jotain eroja, että se uusi olisi jotenkin parempi, kun kerran noin kalliskin on...?

7
Onko kenellekään tullut näin voimakkaita oireita rokotteesta?

Itse otin tuon keltakuumeorokotteen muutama kuukausi sitten, ja siitä tuli sellainen suht heikko olo, ehkä hieman kuumetta, päänsärkyä ja pientä huimausta/sekavuutta. kesti sen päivän kun rokotus otettiin ja illalla oli pahimmillaan.
Normaalistikin saan rokotuksista tollaisia oireita, eli pientä kuumetta ja heikkoa oloa, yhdeksi päiväksi. varsinkin havrixista tuli tollaset oireet myös.

Tällä hetkellä jännitän Japanin aivokuume -rokotuksen ottamista, siitä kun kai oikeasti voi tulla sivuvaikutuksia ja pitää olla 10 päivää lääkärin tavoitettavissa. huh.

8
No niin, nyt on reitti täsmentynyt.

LON-BKK-DEL-BKK-HKG-DPS-HKG-SYD-AKL-SCL-CCS-GRU-LIM-MEX-LON

Eli 14 lentoa. Erilliset lisälennot tullaan ostamaan MEX-SFO-LAX-HAV-MEX. Lisäksi mahdollisesti käydään AKL-Fidzi-AKL erillisillä lipuilla.


Mulla on hyvin samanlainen reissu tulossa, lähtö ensi tammikuussa ja eilen maksettu Kilroylle deposit. päädyin siihen vaikka toi oneworld suoraan netistä ostettuna olisi vähän halvempi ollutkin.

meille ei löytynyt lentoja AKL-SCL suoraan, vaan ne menivät kaikki sydneyn ja buenos airesin kautta. en tiedä onko mahdollista edes tota pätkää saada suorana lentoja. ja kaikki lisästopit vie aina yhden segmentin pois :(

fidzi olisi mulla kans suunnitelmissa, sinne varmaan tosiaan pääsee tuolta uudestaseelannista kivasti lentämään tai menemään jollekin "pakettireissulle".

9
- olikohan järjestelmässä joku häiriö vai miksiköhän en löytänyt tammi tai helmikuulle yhtään lentoa tahitilta aucklandiin? Lähden kiertämään länteen päin ja tuo oli nyt ainoa väli mikä ei onnistunut. Tietysti vähän niinkun romuttaa koko homman jos ei pääse tahitilta eteenpäin :) Reittikartan mukaan tuossa pitäisi olla suora yhtes. Ei uskoisi että se on noin loppuun buukattu vielä tässä vaiheessa.

On muuten todella kätevä tuo oneworldin suunnittelutyökalu.

joo kätevä se on mutta ne virheviestit ei oo aina kaikista selkeimpiä.

kattelin kanssa ite noita tyynenmerensaarten lentoja ja eipä sieltä aucklandista oikein lentoja saarille löytynyt. en tiiä miten noi menee kun ihmetyttää tosiaan jos nyt on täynnä jo (ite kattelin ens vuoden kevättä).

ja siis kyllähän noita päivämääriä voi vaihdella sitten kun varaus on tehty, riippuen paikkatilanteesta ilmeisesti.

10
Ite olen katellut kans noita lentopasseja. ton 10% saa ilmeisesti lokakuun ajan vielä alennusta.

Esim. Kilroyn kautta noita voi varata, mutta siihen tulee kai sitten vähän kuluja päälle. Ainakin itse kun sieltä kyselin, niin hinta oli vähän enemmän ku mitä toi laskuri antaa (Helsinki lähtöpaikkana siis, eivät mielellään kai muita lähtöpaikkoja myy).
Suoraan tuolta netistä oneworldin nettisivuiltahan varaus onnistuu myös ja se laskee hinnankin tosi kätevästi siihen heti aika aluksi.

Toi Lontoo kiinnostaisi lähtöpaikkana, koska punnan kurssi on tällä hetkellä niin alhainen. Taitaa sieltä alkaa kyllä mun reissu, ja Helsinki siihen sitten tokavikaksi stopiksi.

Tuntuu hassulta katella noita lentoja ja miettiä stoppeja toiselta puolelta maailmaa, tulee sellainen olo, et kaikkialle haluisi, ja sit ärsyttää kun jotain lentoja/yhteyksiä ei olekaan mahdollista saada. vaikka eihän sitä voi edes kotoota tietää, et mitä sitten oikeasti haluaa nähdä ja tehdä, kun siellä maailmalla on.
sen takia noiden lentojen päivämäärien valitseminen on myös hankalaa. mut niin paljon halvempi toi pakettireissu kuitenkin on, että kannattaahan se ehdottomasti ottaa, verrattuna yksittäisiin lentoihin siis.

11
Eurooppa / Vs: Liechtenstein
« : 18.08.2009, 15:58:30 »
Itse yövyin Vaduzin ainoassa hostellissa

Ei Vaduzissa ole hostellia, tarkoittanet Schaanissa sijaitsevaa. Toivottavasti eivät ole muuttaneet koska täsmälleen kolmen viikon päästä olisin majoittumassa sinne.

Maassa on tullut käytyä ja ei voi kuin kehua. Kovin pitkään siellä ei tosin viihdy, mutta upea paikka itsessään.
joo just sitä tarkoitin, tai oikeastaan hostelli on ihan siinä kaupunkien rajalla.
siellä oli ainakin viime kesänä muuten check in vasta klo 17, siihen kannattaa varautua. on muuten yksi järjestelmällisimmistä hostelleista mitä oon nähnyt.

itse poikkesin Liechtensteinissa kun on tullut vähän keräiltyä noita Euroopan minivaltioita, Monaco vielä ja sitten on kaikki nähty:)

12
Eurooppa / Vs: Liechtenstein
« : 18.08.2009, 10:48:37 »
Liechtenstein on kiva paikka! Itse olin siellä interreilaamassa viime kesänä, Junalla Feldkirchiin ja sieltä bussilla Vaduziin. Kysyin kuskilta, että pääseekö reililipulla bussissakin ilmaiseksi kun en ollut varma, niin pääsin kyllä.
Hyvät yhteydet tuntui olevan ja busseja kulkevan runsaasti. Pyöräilyyn varmasti oikein hyvä paikka!
Itse yövyin Vaduzin ainoassa hostellissa, joka oli tosi siisti ja nätillä paikalla.
Muutenkin siellä on ihan supernättiä, vuoret on ihan vieressä. Korkeuseroja on kyllä paljon muutta laaksoja myös: riippuu ihan reitin suunnittelusta. paljon pyöräilijöitä siellä näkyi!

13
Olin itse reilaamassa viime vuoden elokuussa koko kuukauden. Ainoa juna joka oli täynnä oli Brysselistä Baseliin Ranskan läpi pyhäpäivänä (mikälie katolinen pyhä,ei ollut tiedossa matkaa suunniteltaessa). Kaikki muut junat Sveitsi -> liechtenstein -> Saksa -> Slovenia -> Kroatia -> Unkari -> Slovakia -> Itävalta olivat käytännössä katsoen puolillaan. Osa junista niin tyhjiä, että vaunussa vain muutama ihminen/ei ketään muita. Olin hyvin ihmeissäni, koska kaikkialla aina sanotaan, että elokuussa koko Eurooppa on lomalla.
Mentiin aina sellaisilla junilla joihin ei tarvinut ostaa paikkalippuja, joten niiden varaamisesta ei ole kokemusta. Mulla oli reililippu siis, sellainen 10/22.

Alkukuusta oli kyllä turisteja liikenteessä, mutta loppukuusta hiljeni selvästi. Varattiin hostellit aina edellisestä kohteesta, ainoa paikka jonne ei varattu oli Ljublijana, jossa sitten olikin eka hostelli täysi. Edellisestä kohteesta varaaminen oli mun mielestä tarpeeksi spontaania, suunnitteli aina yhden välin kerrallaan.
Lämmin oli silloin koko kuukauden ajan kaikkialla paitsi Belgiassa. Esim. Wienissä oli sellanen helle että huhhuh, muistaakseni ei satanut reilin aikana kertaakaan:)

14
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 06.07.2009, 22:28:43 »
Hei,

mullakin on Barcelonan reissu edessä. Ekaa kertaa ko.kaupunkiin. Vaikka netistä saa tietoa suht hyvin, kysäisen nyt täältäkin, kun joku teistä varmasti osaa auttaa. Lento takaisin Suomeen lähtee lauantaiaamulla klo 06:40 Barcelonasta- miten julkiset kulkee varhain aamulla vklpna?

Taitaa olla Austrian airlinesin lento? tolla samalla itse lensin toukokuussa. kentälle menee yöbussi, joka lähtee placa catalunyan läheltä. sillä voi matkustaa ihan samalla lipulla ku barcelonan metrossa yms. menin siis itse yöbussilla, ja matka kesti melkein tunnin (!), bussi oli täynnä mutta onneksi ei kännisiä ihmisiä vaan oikeasti kentälle menijöitä. mutta jos haluaa nukkua vähän pidempään ja majoituspaikasta ei ole kävelymatka bussin jollekin pysäkille niin taxi on kyllä hyvä vaihtoehto!

15
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 02.07.2009, 20:51:47 »
Onko kukaan käynyt Barcassa La Merce-juhlan aikaan? Näyttäisi olevan tämä maaginen päivä 24.9. ja nettilähteissä arvellaan sijoittuneeko tapahtumat tänävuonna joko tätä edeltävälle vkonlopulle vaiko seuraavalle. 24.9. on tänä vuonna torstaina.


Itse olen menossa siippani kanssa Barcaan 25.-28.9. eli pidennetty vkonloppu kyseessä. Toivon kovasti, että La Merce osuu kohdalle! Mitä olen aiheesta lukenut, kiehtoo kovasti.

Kokemuksia?

Joooo! Merce on Barcelonassa ihan mieletöntä aikaa! Siellä on menoa päivät ympäri sis oikeesti tyyliin koko ton viikon ajan. tapahtumia kaikkialla kaupungilla, rannalla ilotulituksia, kaikenlaisia esityksiä, musiikkia, konsertteja, viininmaistajaisia.... siis kauheasti tapahtumia.
Olin itse vaihdossa Barcelonassa ja syksyllä Mercen aikaan kierreltiin vaihtariporukalla kaupunkia: siellä on kojuja joissa jaetaan esitteitä Mercen tapahtumista ja se koko tapahtuma on hyvin organisoitu: netistäkin löytyy varmaan jo nyt paljon ohjelmasta.
eikä siellä tartte eritysesti mitään mennä katsomaan, kunhan sukeltaa vaan ihmispaljouteen ja nauttii bileistä! metro kulkee kai läpi yön ton tapahtuman aikana. suosittelen, ja menisin ite milloin vaan uudestaan juhlimaan Merceä! (Merce eli Mercedes on siis Barcelonan suojeluspyhimys).

16
ainiin pakko vielä kysästä... oletteko kokeneet työnsaannin vaikeaksi suomalaisen pärstän vuoksi, eli siis rasismia tms.?

ainakin silloin kun itse olin PortAventurassa töissä pari kesää sitten,niin suomalaiset olivat oikein toivottuja työntekijöitä, koska ovat niin rehellisiä ja muutenkin vastuuntuntoisia. kun espanajalaiset pitivät "10min" tauot niihin meni noin 20min niin suomalaiset katsoivat tarkasti kellosta että millon aika on kulunut ja nopeesti takaisin töihin. joten rehellinen ja kovan työntekijän maine suomalaisilla ainakin mun mielestä on. pitkään kun on töissä espanjassa niin varmaan oppii enemmän ton espanjalaismeiningin, että ei ne tauot ole niin minuutin päälle...

17
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 26.05.2009, 22:39:31 »
Hintaa yhteensä tulisi kai lähemmäs 100€ koska olisimme päivän huvipuistossa ja päivän vesipuistossa. Ja majoitus olisi barcelonassa, eli molempina päivinä saisimme maksaa mös junamatkat.
Tiedättekös siis, onko mahdollista ostaa joitakin yhdistelmälippuja ?
esim. juna ja huvipuistolippu samassa, tai kahden päivän lippua tuonne portaventuraan ?
InterRail-budjettiimme ei meinaan välttämättä tekisi hyvää 100€ lisää :)

ainakin silloin kun itse olin tuolla PortAventurassa töissä sinne oli mahdollista ostaa monen päivän lippuja, myös netistä suoraan niin että tulostaa vaan ne ja tulee tulosteiden kanssa portille (useat britit teki niin).
tosin jos reilillä olette, niin miten olisi pieni pysähdys Saloussa samalla kun käytte PortAventurassa? se on mukava lomakaupunki, voisi olla ihan jees lomailupäivä! ja on saloussakin hostelleja, tulee ehkä jopa halvemmaksi kuin junaliput eestaas, vaikka ei nekään kauheasti maksa. (ei sillä ettei barcelonassa olisi nähtävää, ja onhan sielläkin uimaranta).
portaventuran nettisivulta varmaan näkee lisätietoja noista eri monen päivän lipuista.

18
Yleinen / Vs: Mitä tuotte matkamuistoksi?
« : 26.04.2009, 21:03:26 »
Kaikenlaista tavaraakin on tullut ostettua itselle matkamuistoiksi, kuten magneetteja, lasialusia tai julisteita. usein tulee ostettua kans paikallisia elintarvikkeita ja varsinkin Espanjasta viiniä, joita sitten pakkaillaan rinkkaan kietomalla pullon ympärille kaikki vaatteet ja monta muovipussia yms. (ja stressataan joko lennon ajan, et hajooko se pullo). aikaisemmin ostin muille tuliaisiksi jotain tavaroita, mut nykyisin melkein aina tuon jotain syötävää, useimmiten suklaata tai karkkia.

Tärkein muisto reissuilta mulla on kuitenkin postikortit, joita olen lähettänyt itelleni jo vuodesta 1996 lähtien; aina reissulla kirjotan itselleni kortin, jossa kerron jotain yleistä reissusta ja valitsen kortin tietenkin niin, että sen kuva on matkan kannalta tärkeä paikka/maisema kaupungissa jossa olen ollut. Pidemmillä reissuilla jokaisesta maasta ja usein lähes kaikista reissun kaupungeista täytyy tietenkin lähettää omat kortit. noita kortteja on tosiaan jo aikamoinen määrä, tein niistä just vähän aikaa sitten taulun, sitä katsellessa tulee mukavat muistot reissuilta mieleen!

19
Kyllä ainakin mulle soitti ja kuulemani mukaan soitti muillekkin suomalaisille jo tuossa helmikuun paikkeilla, ketkä siis ovat aikasemmin ollu PA:lla töissä.

Mä oon kans kuullut, että ne on aikaisempina vuosina soitelleet edellisen kesän työntekijöille, mulle eivät soittaneet mut varmaan siksi koska irtisanoin itseni silloin kun lähdin sieltä ja enpä menisi ehkä uudestaan muutenkaan...

jos sinne haluaa hakea, niin voihan sen tehdä suoraan:

http://portaventura.infoempleo.com/candidato/general/login/login.asp


20
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 18.04.2009, 12:13:55 »
Onko täällä muuten ketään joka olis ollut tai on Ryanairilla duunissa? Millasta hommaa?

Mä tiedän yhden tytön joka oli Ryanairilla lentoemäntänä pari vuotta sitten. Jotain puoli vuotta se kai jaksoi sitä hommaa. asui Dublinissa jossain lentokentän lähellä ja sieltä aina taksilla töihin kentälle. joku kimppakämppä niillä lentoemännillä siis oli. muutenkin tää mun kaveri puhui hyvästä yhteishengestä, koska kaikki työntekijät on tosi nuoria siellä.
lensi kai melkein pelkästään Brittein saarten sisäisiä lentoja ja hauskinta työssä oli ne muutamat kerrat kun tyhjä kone piti siirtää eli lentää paikasta x paikkaan y.
Siellä oli kai töissä joitakin suomalaisia, mutta suurin osa työntekijöistä tulee itä-euroopasta. Niin ja se palkka oli kai aika pieni, mitään tarkkoja lukuja en muista. Niin ja ne vaatimukset päästä lentoemännäksi ryanairille eivät ole niin tarkat kuin esim. Finnairille.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5