Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - blanco

Sivuja: [1]
1
Arvon kanssatallaajat:

Pähkäilen tässä kevätloman varausten kanssa ja suuri ongelma: minne mennä? Ajankohta on toukokuun puoliväli ja aikaa 10-12 vrk. Matkustajina allekirjoittanut, vaimo ja esikoinen (tuolloin 5 kk). Budjetti 4000-5000 e. Vaimon kanssa tutuiksi on tullut Uusi-Seelanti, Aussit, Kiina+HK, Etelä-afrikka, Kaakkois-Aasia, Jenkit (kalifornia+florida) ja jonku verran eurooppaa ja pohjois-afrikkaa. Käymättä mm. Japani, Etelä-Korea, Jenkkien itä-rannikko, koko Etelä-amerikka ja Karibia ja suurin osa välimeren Euroopasta.

Kriteereinä lomalle ovat: Joku kohde yllä mainitun-, jo käytyjen kohteiden listan ulkopuolelta. Maksimissaan 12-15 tunnin lento hki:stä, maksimissaan yhdellä välilaskulla. Kohteessa tulisi selitä yhdellä hotellivarauksella, mikään kiertely ei nyt innosta. Hotellin tulisi olla laadukas (uima-allas, kuntosali, aamiainen etc). Kohde ei saisi olla mikään turistirysä/charter-h*****ti. Kohteen tulisi olla puhdas ja elintasoltaan "1st world country tjsp" (onpas rumasti sanottu, en olisi uskonut ikinä tuollaista kriteeriä asettavan, mutta lapsenteko muuttaa ihmistä :)). Kohteessa tulisi olla kesä, nähtävyyksiä ja kulttuuria. Varsinaista biitsi-lomaa emme ole vailla, uimisen voi toteuttaa hotellin uima-altaassa. Rikkaasta ruokakulttuurista ja hyvistä maisemista (urbaanialueet+luonto) pidämme kovasti.

Olen tähän mennessä punninnut Soul:n ja Dubrovnikin väliltä. Onko kenelläkään mitään muuta ehdotuksia helpottamaan ahdistuneen matkamiehen mieltä?

2
Australia ja Oseania / Vs: Australia - minne mennä?
« : 08.05.2010, 17:14:25 »
No niin,

vähän elämää tähänkin ketjuun: eli heinäkuussa suunta noin viideksi viikoksi ausseihin, jossa heti alkuun viikon sukellussafari Cairnsista (Korallimeri, Cod hole ja valliriutta) ja sen jälkeen olis varattuna asuntoauto kolmeksi viikoksi ja suunnitelmissa edetä reitti Cairns-Brisbane, josta sitten paluulennot.

Haluaisinkin kuulla vähän muiden ihmisten vinkkejä, että miten kannattaisi Cairns-Brisbane reitti muotoilla ja missä kannattaisi käydä. Sukellus, meri ja koralliaktiviteettia on ihan tarpeeksi tuossa viikon liveaboardilla, eli lähinnä kiinnostais mukavat ja lyhyet bushwalkit, "luonnon" nähtävyydet kuten sademetsät, putoukset, kanjonit, hienot maisemat etc. Heittäkää ideoita. Loman teema on ajella campervanilla, lenkkeillä, patikoida, lukea, juoda kaljaa ja ottaa iisisti.

Kannattaako aluksi suunnata jonkin matkaa Cairnsista pohjoiseen Cairns Northern Beaches aluueelle tai onko joku piipahtanut Atherton Tablelandsissa esim Lake Eachamin, Millaa Millaan tai Waterfall Circuitin alueella. Ainakin LP:n mukaan em. alueilta pitäisi löytyä luonnon rauhaa ja hyviä makeavesilaguuneita ja komeita maisemia.

Entäs kannataako ajaa ihan Lakefieldin ja Cape Melvillen kansallispuistoihin asti vai skipata ne ja lähteä valumaan kohti etelää ja Townsivilleä, Bowenia ja Airlie Beachia?

Entäs paljon puhuttu, monien kehuma ja osan parjaama Whitsundays Islands?

Myöskin Brisbanen päästä saa heittää ideoita. Niin iso maa ja niin vähän aikaa, että meinaa hermot mennä kun yrittää tuon LP:n pienen kartan kanssa suunnitella tuota reittiä.

Arpa on heitetty. antakaa ideoita ja säästäkää minulta suuren suuri vaiva. thänks.

3
Tyhmät kysymykset / Vs: Hongkongiin ilman paluulippua?
« : 10.02.2010, 16:24:54 »
Itseltänikään eivät Hong Kongin maahantuloviranomaiset ikinä kyselleet paluulippua. En nyt kuollakseni muista, että mahtaako edes HK:n maahantulokortissa olla poistumispäivämäärälle omaa kohtaa. Ainakaan poistumislennon numeroa ei kysytä.

En ole myöskään kuullut, että keneltäkään olisi paluulippuja kyselty. Tokihan se on mahdollista, mutta näillä näkymin epätodennäköistä.

4
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 22.09.2009, 19:19:58 »
Kun me vuokrattiin auto Uudessa-Seelannissa Invergargilin Aviksen täti tuijotti jonkin aikaa epäuskoisena meidän kv-ajokortteja ja kysyi, että onko meillä mitään virallisemman näköistä lippulappua mukana. Oli siis erittäin hyvin käytetyt 60 euroa.

Itsekin vuokrasin automaattivaihteisen auton kolmeksi viikoksi Invercargillin Pegasukselta (uusi-seelantilainen vuokraamoketju, auto maksoi NZ$ 35 / paiva), jonka virkailija ilmoitti, etta Uudessa-Seelannissa voi hyvin ajaa finski/EU-ajokortilla. Itsellani ei siis ole minkaanlaista KV-korttia.

Automaattivaihteita kokeilin taalla ensimmaista kertaa, helppoahan se oli. Vasemmanpuoleiseen liikenteeseen totuin myos hyvin nopeasti. Tarkeata on muistaa aluksi keskittya risteyksissa ajoratoihin, minka myota tuo vasemmanpuoleinen silma alkaa kehittya ns. itsestaan.

PS. Uudessa-Seelannissa oleskeleville Intercity Coachlinesin flexi-passin haltijoille tiedoksi tallainen viiden ilmaisen ekstra-matkustustunnin tarjous! Pitaisiko taman myota nyt viimein liittya tuonne pirun Facebookiin... http://www.intercity.co.nz/ tai http://www.facebook.com/group.php?gid=76707592942

Tuota noin, itsekkin pähkäillyt tämän asian kanssa, että tarvitsenko kansainvälistä ajokorttia vai pärjäänkö omalla suomalaisella. Onko kaikilla täällä pörränneillä ollut tuo kv kortti vai onko joku vedellyt suomailaisella kortilla koko reissun?

5
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 24.03.2009, 22:59:48 »
Nuo trekkaajille tarkoitetut lokerot kuulostaa just hyvältä. Sitä, että tarkalleen ottaen mitä trekkejä olen suunnitellut  en sen kummemmin osaa vielä sanoa. Pitää lukea vähän matkaoppaita ja kartoittaa vähän seutua jne. Sen jälkeen pitää kysellä tässä threadissa lisää.

Alle 9 kk reissuun. Mahtavaa.

6
Kiitos kaikille nopeista vstauksista. Häiden ja matkan välillä on sen verran pitkä aika, että passin ehtii hoitaa.

7
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 23.03.2009, 21:38:34 »
Ciaou,

seuraava reissu näillä näkymin tarkoitus suunnata Uuteen-Seelantiin loppuvuoden puolella (hyvinkin todennäköistä koska lennotkin jo maksettu) ja ajattelin näin ihan alkuun kysellä muutamaa käytännön juttua:

-Mites tuollapäin esim vaellusreittien lähtöpisteissä tai majoituspisteissä on tavaransäilytykseen mahdollisuuksia? Esim jos haluaa lähteä 5 vrk:n vaellukselle, niin ei välttämättä halua kantaa kaikkea tavaraa mukana rinkassa 100 kilometriä.

-Ja tätä on varmaan kysyttykkin aiemmin, mutta jos joku ystävällinen ihminen voi vastata nopeasti: Miten wlan mahdollisuudet Kiweissä? löytyykö muualtakin kuin suurista kaupungeista?

Kiitos jo etukäteen.

8
Howdie,

ostin itselleni ja (tulevalle) vaimolleni lennot Kiweihin ens joulu-tammikuuksi. Ilmoitin lentoyhtiölle vaimoni tulevan sukunimen (eli nykyisen omani, meneepäs hankalaksi :p). Tarkoitus hänellä luonnollisesti hommata uusi passi ennen matkaa. Aloin tuossa kuitenkin pyörittelemään kaiken maailman harhakuvitelmia ym salaliittoteorioita päässäni, että ajattelin varmistaa arvon reissaajakollegoilta, että: Onhan varaus hoidettu asiallisesti vaikka ko. nimistä henkilöä ei vielä nykyisyydessä ole edes olemassa. Matkaan lähtiessä ja check in:ssä nimet sekä pasissa että lipussa luonnollisesti stemmaavat. Ja erillistä etukäteen haettavaa viisumiahan Uuteen-Seelantiin ei tarvitse joten senkään hommaamisessa ei luonnollisesti ole ongelmaa.

Piis.

9
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 16.07.2008, 13:17:15 »
Jos on varannut matkatoimistosta lennon Helsinki-Hong Kong-Helsinki ja välilasku ja koneenviahto on Delhissä, niin tarvitaanko Intian viisumi? Käsittääkseni Delhin lentokentällä on vähän nihkeää porukkaa, että miten on. Kokemuksia?

10
Tyhmät kysymykset / Vs: Kiinan kielletyt kirjat
« : 25.03.2008, 15:12:51 »
Tää kelvannee tyhmäksi kysymykseksi. Voiko Kiinaan viedä ns. kiellettyjä kirjoja? Yritin selvittää netistä aihetta, mutta mistään ei löydy ns. virallista tietoa. Kuitenkin k.o. kirjoista (Jung Changin Villijoutsenet ja Mao) tietoa etsiessäni löysin maininnan että olisivat kiellettyjä.
Onko kellään tietoa/käsitystä sensuurin käytännöistä?

Ainakin tuota Mao:a olen nähnyt myytävän manner-Kiinan puolella ainakin mandariininkiinaksi. En tiedä onko sensuroitu versio, mutta ajattelin vain mainita näin ohimennen. Luulen, ettei tullissa aleta mitenkään fronttaamaan tuollasesta asiasta. Ja laitat ne kirjat vaan käsimatkatavaroihin, niin eihän niitä kukaan muu todennäköisesti tule edes näkemään. Ei se läpivalaisukone niitä tekstejä erota :D

11
-Cafe del Mar - cllctn
-Buddha Bar - IV

12
Aasia / Thaimaa-Malesia-Singapore, 6vko??
« : 09.03.2008, 11:06:25 »
Ajattelin ite tehdä just samanlaisen reissun suunnilleen ens joulun aikoihin. Aikaa mulla on vaan sen 4 vk:a ja tarkoituksena olla edellisten päälle vielä pari päivää honkkarissa (josta sitte lennot takas Suomeen). Tuo 6 vk:a olis kyllä niin optimi. Nyt itellä tuntuu, että Malesian läpi joutuu meneen suht sutjakkaan. Olis ollu mahtavaa hengailla jonku aikaa siellä koillis-Malesiassa (en nyt muista sen saariston nimeä), mutta ku ne on sulkenu monsuunikauden takia.

Oma heureka oli yhdistää kaupunkilomailu (BKK, KL, SP, HK) ja biitsichillaillu thaikuissa ja malesiassa. Ei taida aika riittää sukelluiskurssinkäymiseen, mutta ens kertaan.

13
Moi vaan,

olen 22-vuotias pohjoisen poika Oulusta. Arjen täyttää tällä hetkellä opiskelu neljättä vuotta lääkiksessä, mikä tarkoittaa että rahaa reissaamiseen ei ole vähään aikaan liikaa ollut. Olen silti yrittänyt parhaani mukaan palloa kiertää. Viimeksi kävin kesällä siskoni kanssa reilun parin viikon kierroksen Itä-euroopassa akselilla Unkari-Slovaki-Tsekki-Itavalta. Vuosi sitten olin kaverini kanssa pari viikkoa kaakkois Kiinassa ja Hong Kongissa. Lisäksi olen suht vasta käynyt Keski-Eurropassa, Sierra Nevadassa/kaakkois-Espanjassa ja Jenkeissä piipahdin Floridassa ja LA:ssa. Kaikken em. päälle vielä ne pakolliset aurinkolomat.

Ensi kesänä olis tarkoitus tehdä vähän enemmän töitä ja laittaa rahaa säästöön (+ maksaa edellisten reissujen velkoja :)) ja lähteä Joulun tienoilla käymään kaakkois-Aasiassa neljän viikon reissu. Tarkoitus olis piipahtaa Kambodzhassa josta hankkiutua pohjois-Thaimaaseen josta sitten lasketella alas päin Malesian kautta Singaporeen.

Muuten olen tällainen tavallinen eläväinen poika. Harrastelen Suomessa hiihtoa ja kirjallisuutta. Tykkään myös patikoinnista ja retkeilystä. Asun opiskelijabudjetilleni liian kalliissa kämpässä ja se sylettää.

Sivuja: [1]