Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - wce

Sivuja: [1] 2 3
1
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 20.02.2012, 09:36:43 »
Tällaisen sivuston Guugl hetmiten ekaksi viskasi, kun noita loma-asumuksia aloin katselemaan: http://www.holidayhomes.co.nz. Onkohan kellään sivustosta kautta sen tarjoamista majoituksista kokemusta..??

Itse käytin muistaakseni tuota sivustoa kun buukkasin talon yhdeksi jouluksi, hyvin toimi :)

Itse suosittelisin autoa kulkuvälineeksi jos on lapsia mukana. Tulee ensinnäkin edullisemmaksi ja toiseksi etäisyydet Uudessa-Seelannissa eivät ole ihmeelliset. Jos pelkästään viettää koko ajan pohjoissaarella niin aiemmin mainitut Bay Of Islands ja Coromandel ovat loistavia kohteita. Aucklandissa ei ole mitään nähtävää paitsi upea Waiheken saari, jonne pääsee satamasta 45 minuutissa lautalla.

2
Australia ja Oseania / Vs: arvio matkasuunnitelmasta
« : 07.02.2012, 09:01:45 »
No, itse tekisin reissun toisinpäin eli aloittaisin pohjoisesta Cairnsista ja siirtyisin etelään Brisbanea kohti. Tämä siksi, että Syyskuu on pohjoisessa vielä ilmastollisesti parempaa aikaa kuin Lokakuu...tai ainakin yleensä on. Reissun voi jopa aloittaa visiitillä Daintreessa/Cape Tribulationissa, joka on pari tuntia pohjoiseen Cairnsista. Cairnsista kannattaa poistua mahdollisimman nopeasti, kamala paikka :)

Autonvuokrauksen lisämaksusta en tiedä kun itse matkasin Greyhoundilla. Itärannikolla on kuitenkin tyypillistä matkata vain toiseen suuntaan, joten uskoisin tuon palautuksen onnistuvan eri kaupunkiin ilman lisämaksua.

Snorklausta ei oikein suoraan rannalta pysty itärannikkolla tekemään, pitää mennä joillekin saarille tai veneellä riutalle. Omasta mielestäni upeimmat snorklausvedet itärannikollla oli Whitsundaysilla.

3
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 19.01.2012, 13:44:37 »
Osaako kukaan sanoa minkälaisia ihmisiä Uusi-Seelantilaiset ovat? Ovatko positiivisia vai negatiivisia kuten suomalaiset? Uskovatko Jumalaan tai muihin harhoihin? Ovatko kaksinaismoralisteja kuten jenkit? Onko alkoholin käyttö sivistynyttä? Onko ruokailu tankkaamista vai nauttimista? Pitävätkö itsestään huolta fyysisesti vai ovatko lihavia kuten useimmat länsimaalaiset? Minkälainen huumori kukoistaa?

Yleisellä tasolla ovat positiivisia, puheliaita, iloisia ja auttavat mielellään.

Alkoholin kanssa kiweillä ei ole ongelmaa, mutta maoreilla sen sijaan on (ei kuitenkaan läheskään samassa mittakaavassa kuin esim. aboilla Australiassa). Tuon johdosta käytännössä kaikkien kaupunkien keskusta-alueilla on julkinen alkoholin käyttö kielletty. Sen lisäksi perusbissen alkoholipitoisuus on vain 4%. Esim. hanaoluet baareissa on lähes aina vain tuo 4%. Itse en myöskään tykästynyt oikein yhteenkään Uusi-Seelantilaiseen olueen...Steinlager Pure oli ihan ok.

Ruokailu on enemmän aussi-/jenkki-tyylistä pihvilinjaa kuin mitään gourmet-ruokailua.

Uusi-Seelanti on voittanut olympialaisissa eniten kultamitaleita asukaslukuun suhteutettuna, joten kyllä he liikkuvaa sorttia enemmän ovat.

Huumori...Uusi-Seelantilaisilla on hyvä huumorintaju, mutta itseironia heillä ei ole läheskään samalla tasolla kuin Ausseilla. Australialaiset kykenevät nauramaan itselleen ongelmitta, mutta samaa itseironiaa ei löydy Uusi-Seelantilaisista.

4
Australia ja Oseania / Vs: White shark dive?
« : 18.08.2011, 11:49:37 »
Niin...

Itse sukeltajana en voi olla tähän puuttumatta. Tietänkin häkkisukelluksen suorittaminen on jokaisen oma päätös, mutta toivoisin pientä harkintaa. Etelä-Afrikassa aloitettiin häkkisukellukset 2000-luvun alussa. Heti sen jälkeen haihyökkäyksien määrä kasvoi siellä merkittävästi. Selkeää tieteellistä todistusta linkistä häkkisukellusten ja haihyökkäyksien välillä ei ole, mutta tuskinpa tuo yhteensattumaa on. Häkkisukelluksissahan hait houkutellaan paikalle ruualla. Tämän johdosta hait taas yhdistävät vedessä räpiköivän ihmisen ruokaan.

Valkohait ovat uhanalainen laji ja jokaisen haihyökkäyksen jälkeen hyökännyt hai useimmiten joudutaan tappamaan, koska ne usein jäävät samalle alueelle ja ovat täten jatkuva uhka. Valkohai on mahtava eläin, mutta häkkisukellus ei ole oikea keino niiden ihailemiselle.

5
Australia ja Oseania / Vs: Australia - minne mennä?
« : 01.06.2011, 11:43:29 »
Mites Sydneyn ja melbournen väli? Tää on vissii semmonen minkä vois mennä lentämällä? Ei taida osua mitään pakollisia kohteita matkan varrelle, esim Canberra kuulostaa aika tylsältä..

No, ei siellä mitään kovin oleellista mielestäni ole, ehkä ainoana Australian korkein "vuori" Mount Kosciuszko, jonka huipulle pystyy tallaamaan hyvin helposti. Muutoin Melbourne toimii hyvänä "tukikohtana", josta voi tehdä pikkumatkoja Victorian alueelle.

6
Australia ja Oseania / Vs: Australia - minne mennä?
« : 01.06.2011, 11:40:12 »
Kiitoksia, juuri tätä hainkin :) . Tosiaan tuo Cape Trib Beach House vaikuttaa hienolta paikalta ja ~15e dormista kuulostaa varsin kohtuulliselta. Syys/lokakuu ei taida olla alueen aktiivisinta aikaa joten voikohan luottaa siihen että tilaa löytyy ilman varaustakin?

Jos useamman päivän olet niin suosittelen varausta etukäteen. Dry season on pohjoisessa nimenomaan aktiivista aikaa. Itse olin muistaakseni 5 yötä enkä saanut Beach Housesta punkkaa vaikka soittelin paikalle paria päivää ennen.

7
Australia ja Oseania / Vs: Australia - minne mennä?
« : 31.05.2011, 10:27:46 »
Tässä myös suunnitteilla kuukauden reissu Itä-Australiaan ja Queenslandiin joskus syksymmällä. Sellasta fundeerasin että miten toimivaa tuo maansisäinen liikkuminen esim. busseilla on kun itse en omista ajokorttia. Alue Cairnsin pohjoispuolella (Daintree/Cape Tribulation) vaikuttaa aika makeelta paikalta mutta onko kukaan tehnyt tarkempaa tutkimusta paikan hintatasosta? Mitä noita LP:hen kirjattuja hintoja lueskelee niin hiukset meinaa pudota päästä. Vaikka australian dollareita ovatkin niin kolminumeroinen hinta yöstä hirvittää. Hostellejakaan ei kuitenkaan joka paikasta löydy joten teltta mukaan?

Cape Trib on aivan huikea paikka! Ranta on hieno ja patikointiretki läheiselle Mt Sorrown kukkulalle oli myös erittäin antoisa kokemus. Lisäksi Cape Trib on oikeastaan yksi ainoista paikoista Mission Beachin ohella, missä voi törmätä luonnossa Cassowaryyn.

Kyllä ainakin vuonna 2008 Daintreessa hostelleja oli ainakin 3, joista silloinen YHA oli aivan liian kaukana. PK's Jungle Village on keskeinen, joskin myös sen johdosta hyvin meluisa(itse majoituin 8 hengen dormiin). Cape Trib Beach House on hieman syrjemmässä ja rauhallisempi.

Bussilla pääsee itärannikolla liikkumaan mainiosti. Greyhound-busseja kulkee 3 päivässä aina Cairnsiin asti. Cairnsista pohjoiseen pääsee myös paikallisilla busseilla tai sitten voi ottaa retken majoituksineen.

8
Jos matkustat Australiaan holiday-viisumilla niin sinulla täytyy olla paluulippu hankittuna ennen maahan tuloa. Tässä voi olla poikkeuksia riippuen lentoyhtiöstä, mutta useimmiten ei ole.

Ainakin Cookin saarille matkustaessa pitää myöskin olla paluulippu hankittuna etukäteen. Fidzistä en tiedä.

Ihan rauhassa voi yksittäisiä lentoja ostella. Samalla tavalla ne matkatoimistotkin sun lippusi ostelee yksittäisinä, tarjoaa sulle "pakettina" ja ottaa sitten muutaman satasen välistä. ;)

9
Onhan se Aitutakin laguuni ihan upea, mutta itse saari on hyvinkin tylsä ja hiljainen.  Tähän on oikeastaan syynä paikallisen lentoyhtiön luoma päiväretki Aitutakille, jossa saarelle lennetään aamulla, käydään laguuniristeilyllä ja lennetään takaisin Rarolle illaksi. Tämän johdosta ei saarella enää kannata pitää yllä oikeastaan minkäänlaisia resortien ulkopuolisia palveluita/kauppoja/ravintoloita.

Samaan hengenvetoon voin sanoa, että päiväretki on mielestäni riittävä. Kaikki vähänkään parempikuntoiset rannat ovat yksityisten resorttien rantoja ja päiväpassi niille voi maksaa jopa 100 dollaria.

10
Eka yö riittää ihan hyvin.

11
Haluaisin kuulla kokemuksia, että Te hallitsette jännityksen ja jopa epäröinin ennen tulevaa matkaa?

Miten rauhotatte itseänne ennen matkaa?

Omakohtaisesti mietin kaikkia niitä backpackereitä joihin olen maailmalla törmännyt ja jotka eivät ole osanneet paikallista kieltä tai edes englantia...ja hyvin ovat pärjänneet. Rauhoittava ajatus on myös se, että takuuvarmasti en ole ensimmäinen matkaaja vastaavassa tilanteessa ja hyvin aiemmatkin ovat matkoista selvinneet.

12
Yleinen / Vs: Hyviä matkakertomuskirjoja?
« : 12.01.2011, 09:12:32 »
Kaikki Bill Brysonin kirjat. Kaverin hillittömän hauska kuivan itseironinen kirjoitustyyli osuu itselleni kuin nyrkki silmään.

14
Yleinen / Vs: Pidemmät reissut yli kolmekymppisenä
« : 19.12.2010, 11:23:26 »
Itse tein 1 vuoden reissun, jossa lähtiessäni olin 31v. Kyllä siinä kieltämättä oli aika paljon järjesteltävää eikä lähteminen vain onnistu kovin lyhyellä varoitusajalla. Itselläni meni reissun suunnitteluun ja käytännön järjestelyihin verkkaisella tahdilla sellainen 8 kuukautta.

Asuntoon sain hommattua luotettavana alivuokralaisen kunhan heitin pois/myin/laitoin kierrätykseen 80% tavaroistani ja huonekaluistani. Pitkään samassa työpaikassa palvelleena sain neuvoteltua vuoden virkavapaan. Kaikki on järjestelykysymyksiä jos vain tahtoa on.

Kieltämättä paluu ja elämän uudelleenrakentaminen vuoden jälkeen oli välillä raskasta kun ainoa maallinen omaisuus takaisintullessa oli sohva ja TV...

15
Australia ja Oseania / Vs: Australia - minne mennä?
« : 07.12.2010, 09:39:29 »
Jos pitäisi valita niin Alice Springs ja kahden yön kestävä retki ( pidempikin kävisi) outbackeillä sisältäen Ulurun vaiko Tasmania? Junamatka Sydneystä Alice Springsiin on ollut haaveena mutta onko se hintansa arvoinen?

Mielestäni Australian "Great Train Journeys" eivät todellakaan ole rahansa arvoisia. Liput todella kalliita, penkit todella epämukavia ja tarjoilu junassa kallista...eikä maisemmissakaan ole hurraamista kun suurin osa matkasta tehdään yöllä pimeän aikaan.

Kaikesta kritiikistä huolimatta Uluru on mielestäni ehdottomasti näkemisen arvoinen. Joo, se on "vain" kivi keskellä aavikkoa, mutta kuten Bill Bryson sanoi "there is something magical about it, you can't take your eyes off it".

16
Pohjois-saaren itärannikolla on oikeastaan ainoat surffauspaikat. Gisborne nimittää itseään Uuden-Seelannin surffausmekaksi, joskin ei tuo nyt mikään hirveän "aktiivinen" surffauspaikka ollut.

Parhaat uimarannat ainakin omaan makuuni löytyi pohjois-saarelta Coromandelista ja Taurangasta sekä etelä-saarelta Abel Tasmanin luonnonpuistosta.

17
Australia ja Oseania / Vs: Tasmania
« : 30.11.2010, 11:47:52 »
Adventure Toursilla on hyvä 6 päivän retki Tasmanian ympäri, erinomaiset majoitukset. Suosittelen jos aikaa ei ole kuin viikko. Bussipassi löytyy kyllä, mutta julkinen verkosto ei kata välttämättä ihan kaikkea ja kulkee harvakseltaan.

Devilsejä näkee parhaiten eläintarhassa, mokomat kun ei suostu luonnossa näyttämään itseään turisteille :)

18
Yleinen / Vs: Maailman kaunein kaupunki?
« : 30.11.2010, 11:42:34 »
Sydneyn CBD on tehnyt suurimman vaikutuksen kauneudellaan. Häkellyttävän upea ja harmoninen skyline.

19
Australia ja Oseania / Vs: Australia-NZ-Cook-saaret
« : 13.10.2010, 09:32:15 »
Ainakin 2008 marraskuussa Cookin saarille pääsi vain Aucklandista ja Los Angelesista. Näin tuolloin mainoksen, jonka mukaan Air Tahiti olisi myös aloittamassa lennot sinne.

20
Lyhyesti, näin itse valkkaisin:

2 viikkoa: Cookin saaret
3 viikkoa: Tonga
4 viikkoa: Vanuatu

Jos budjetti on tiukka niin sitten tiputtaisin Vanuatun suosiolla. Kts. aiempi postaukseni.

Sivuja: [1] 2 3