Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nansikka

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Myydään Mondon Brysselin opas hintaan 3 euroa. Nouto joko Helsingistä tai Tampereelta. Jos lähetetään postitse, hintaan lisäksi postikulut.
Kirja on hyväkuntoinen.

Toinen myynissä oleva kirja on Mondon "Vastuullisen matkailijan käsikirja" hintaan 6 euroa.  Nouto joko Helsingistä tai Tampereelta. Jos lähetetään postitse, hintaan lisäksi postikulut.
Kirja on hyväkuntoinen.

Alla linkit teoksista:
http://www.mondo.fi/opas/bryssel
http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9525678121

2
Hei!

Vuokraan huonettani Tampereen ydinkeskustasta joulu-tammikuuksi reissun ajaksi (myös pelkkä joulukuu on mahdollinen).
Huoneen vuokra on 310 euroa ja se sisältää veden, sähkön ja langattoman netin. Huone on kalustettu.
Asunnossa on astianpesukone + sauna, taloyhtiössä ilmainen pyykkitupa. Muut kämppikset opiskelijatyttöjä.
Yhteydenotot yksitysviestillä tänne!

3
Eurooppa / Vs: Ukraina
« : 13.11.2012, 22:53:55 »
Kiovan hostellitarjonta on kyllä ilahduttavasti kasvanut ihan muutaman viime vuoden aikana. City Center Hostel on kanssa ihan jees ja sijainniltaan loistava, sijaitsee ihan Kiovan pääaukion Maidanin reunalla.

4
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 13.11.2012, 22:50:28 »
Terve!
Kysyisin vinkkejä Balkanin matkailijoilta koskien yllätys yllätys, rajanylityksiä!
Eli suunitelmissa olisi reitti Kroatia-Montenegro-Albania-Makedonia-Kreikka ja mahd. Istanbul. Tämä kaikki polkupyörällä.
Kysymys siis kuuluu, voinko ylittää rajan miltä tahansa raja-asemalta? Tarvitsenko jotain muuta dokumentteja kun pelkän passin mukaan? Mitenkäs tuolla suunnalla suhtaudutaan telttailuun luonnossa? Tarkoitus olisi polkea reitti rauhassa ja yöpyä joitakin öitä teltassa ja paikat joihin jään "hengailemaan" niin muissa majoituksissa. Reissu ajoittuisi kevääseen. Kaikki neuvot ja mielipiteet tulevat tarpeen.

Ainakin Albanian ja Makedonian rajan ylitse voit, nimimerkki käveltiin rajan ylitse ja napattiin autokyyti Albanian puolelta kaupunkiin. Puhun siis rajanylityspaikasta lähellä Ohrid-järveä, Pogradec tais olla lähin kaupunki Albanian puolella.

5
Koko Balkanin alue. Ennen asumista siellä ei ollut juuri mitään mielikuvaa koko paikasta, mutta puoli vuotta Sloveniassa ja reissaaminen kaikissa alueen maissa yllättivät täysin - en ole missään nähnyt niin upeita luonnonmaisemia, tavannut mukavia ihmisiä ja nauttinut pienellä maantieteellisellä alueella niin monesta, erilaisesta valtiosta.

Etenkin mainitsemani Slovenia, Albania, Bosnia-Hertsegovina ja Makedonia jäivät mieleen. Paljon parjattu Skopjekin vetosi muhun - jotenkin se Soviet meets Islamic world meininki vaan vetosi.

6
Brasilia / Vs: Rio de Janeiro
« : 19.07.2012, 07:29:34 »
Ookoo, kiitos vastauksista. Eli kuulostaa siltä, että varovaisuudella ja maalaisjärjellä pärjää.

7
http://ylioppilaslehti.fi/2012/05/tunnista-hostellikantikset/

Ylioppilaslehdeltä humoristinen ja myös mielestäni aika nappiin osuva juttu hostellien kantiksista..  ;D

8
Oikeastaan kaikki Balkanin maat. Minulla ei ollut ennen Sloveniaan muuttoa juuri mitään mielikuvaa niistä, ja kaikki maat (Albania, Makedonia, Serbia jne) yllättivät minut täysin ja nyt sielu halajaa sinne vaan reissamaan lisää ja lisää. Etenkin maiden upea luonto mykisti minut täysin. :o

9
Balkanin maat / Vs: Kannattaako Kreikkaan nyt matkustaa?
« : 19.06.2012, 11:55:08 »
Itse olin Kreikassa viime viikolla (ja myös joulukuussa) ja en havainnut mitään erikoista.  Kriisin näki ehkä siinä, että monia liikkeitä oltiin suljettu.

Kaverini on asunut Kreikassa yli vuoden ja sanonut, että vaikka kriisi painaa, aina rahaa löytyy kuitenkin ouzoon, aka yöelämä toimii samalla tavalla kuin aiemmin ;) Hän sanoi kuitenkin, että vihamielinen suhtautuminen saksalaisiin on lisääntynyt ja Kreikan lehdistö levittää osittain saksalaisvihamielistä propagandaa. En silti sanoisi, että saksalaisenakaan maassa olisi mitenkään turvatonta olla.

10
Hmm, ihan mielenkiintonen aihe, vaikka onkin näköjään mennyt osittain riitelyksi...

Mua kiinnostais sellanen, että onko kukaan tarkkaillu, onko Suomeen palaaminen tullu useiden palaamisten jälkeen helpommaksi vai vaikeammaksi?

Mua kiinnostaisi myös. Olen kirjoittanut tähän ketjuun viimeksi vuonna 2009, jolloin palasin Ukrainasta. Silloin sopeuduin aika pian takaisin Suomeen, mutta siihen vaikutti ehdottomasti se, että sain uusia (myöskin ns. "kansainvälisiä suomalaisia) ystäviä, myös ulkomaalaisia sellaisia, aloitin opiskelut, muutin uuteen kaupunkiin jne. Pari vuotta Suomessa sujui hyvin, sitten alkoi taas kaikokaipuu ja päätin lähteä Sloveniaan vaihtoon.

Nyt on taas sekava olo. Kotiin oli ihana tulla ja nähdä perhe, ystävät jne, mutta toisaalta on hirveä ikävä kavereita ja slovenialaista kulttuuria, rentoutta, ihmisten avoimuutta jne. Plus tää Suomen kesä ei ainakaan tällä hetkellä ole todellakaan parhaimmillaan.. Mä rakastan ja arvostan Suomeakin erittäin paljon, meillä on paljon asioita, joita muissa maissa ei ole, mutta mulla on nyt erittäin kahtiajakautunut olo. Oon joskus miettinyt, olisko helpompaa, jos ei olis niin liikkuvaista sorttia - elämä on jotenkin jakaunut "sinne ja tänne" ja hyviä, ulkomaalaisiakin ystäviä asuu ympäri maailmaa. Suomessa viihtyy, mutta toisaalta kaikokaipuu on jatkuva ja ulkomaillakin asuvia ystäviä kaipaa.

11
Eurooppa / Vs: Kiova liikkuminen ja nähtävyydet
« : 05.06.2012, 03:27:16 »
^^ Ylhäällä tullut jo aika hyviä vinkkejä. Sen lisäksi voin suositella St.Sofian ja Mikaelin kirkkoa ja Andrei Uskivtzin kävelykatua, vaikka se aika turisti onkin. Jos haluaa nähdä erittäin lokaalia markkinameininkiä, kannattaa suunnata punaisen metrolinjan päätepysäkille Lisovaan, jossa on iso basaari. Ainakin näkemisen arvoinen, vaikka ei mitään ostaisikaan.

12
Kroatian rannikko ja siellä olevat pikkukaupungit (Rovin jne) ja Krkn saari. Sloveniassa olet näimmä jo käynytkin, mutta sieltä voin suositella tunnelmallisina pikkukaupunkeina Skofja Lokaa ja Kamnikia. Molemmat ovat noin 20 minuutin matkan päässä Ljubljanasta. Myös Pohjois-Sloveniassa sijaitsevaa Ptujta voin suositella.

Bledin lisäksi seuraavat luontokohteet ovat must-see, jos et ole vielä niissä ollut: Logar Valley, Vintgar Gorge, Velika Planina ja Triglavin kansallipuisto ylipäätään. Bledin lisäksi Bohinj-järvi on katsastamisen arvoinen ja vähemmän turisti kuin Bled. :)

13
Balkanin maat / Vs: Albaniaan
« : 05.06.2012, 03:21:56 »
Juhuu, kauan haaveiltu Albanian reissu toteutuu ensi viikolla! :) Osaako joku sanoa, miten Albaniasta pääsisi jatkamaan kohti Kreikan Thessalonikia? Mistä kaupungeista kannattaa yrittää ja kuinka usein busseja suunnilleen menee ja paljon ne maksavat?

14
Pariisi - Sanokoon mitä sanotkoon, I love it.
Sarajevo - Tunnelmallinen, eksoottinen, mukavat ihmiset kuten kaikkialla Balkanilla.
Kiova - Olen asunut siellä ja pidän kaupungin jännästä Neuvostoliitto meets West meiningistä. Halpa hintataso ja vihreys plussaa.
Ljubljana - Asun tällä hetkellä ja rakastan kaupungin kahviloita, ihmisiä, fiiliksiä ja kaunista arkkitehtuuria.
Tukholma - Kaunis,mukavat ja tyylikkäät ihmiset ja hyvä fiilis.

Huonoin? En osaa sanoa. Jokaisessa kaupungissa on oma fiiliksensä.

15
Yleinen / Vs: Mihin et uskaltaisi matkustaa?
« : 02.05.2012, 02:12:15 »
Saudi-Arabia kiehtoo, mutta en tiedä, koska a) olisiko siellä yksin naisena mitään tekemistä, kun puolet paikoista on blokattu naisilta ja b) olisin varmaan vainoharhainen, että rikon jotain islamin sääntöä ja joudun vankilaan tms  ;D

Iran kiehtoo myös, myös pelottaa, mutta toisaalta haluan sinne matkustaa enkä koe sitä samalla tavalla ahdistavana kuin Saudi-Arabiaa.

16
Nyt on lennot varattu. Syyskuussa mennään. Menemme ensin Budapestiin. Suunnitelma olisi että mentäisiin viikon ajan Unkarissa; Bud-Szeged-Pécs. Sitten mentäisiin Sloveniaan Ljubljanaan, josta kierreltäisiin eri paikoissa Sloveniassa ja seuraavaksi pitäisi siirtyä jotakin kautta (ehkä vaikkapa Triestenkin kautta) Venetsiaan. Venetsiasta lennetään takaisin kotiin.

Mietin tuota Pécsin ja Ljubljanan väliä miten se kannattaisi siirtyä. Ehkä junalla, busseista ei ole tietoa ja kaipa auton vuokrauskin olisi jonkinlainen vaihtoehto.

http://www.slo-zeleznice.si/en/passengers/abroad/destinations/hungary mukaan junat ei ainakaan Pécsissä pysähdy, busseja ei taida Unkarista kulkea Sloveniaan. En ole tosin jälkimmäisestä 100 % varma.

Kannattaa varmaan harkita auton vuokrausta tai sitten tulla Budapestistä, koska sieltä kulkee junayhteys Ljubljanaan.

17
Matkapäiväkirjat / Vs: Pallontallaajien reissublogit
« : 19.03.2012, 15:16:16 »
http://sanna-inslovenia.blogspot.com/ Vaihtobloggailua Sloveniasta ja muualta täältä päin Eurooppaa.

19
Ja täss vielä toinen uutinen liittyen Ryanairiin ja turvallisuuteen:

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2012/02/1489800/raju-purkaus-ryanairin-lentajilta-suuronnettomuus-on-hyvin-lahella

Irlantilaisen lentoyhtiön Ryanairin lentäjät ovat antaneet julkisuuteen harvinaisen lausunnon - lentäjät ovat varoittaneet, että heidän työolonsa alkavat olla riski lentoturvallisuudelle.

Ruotsalaisen Aftonbladetin mukaan lentäjät ovat kertoneet SVT:lle, että pahin eli suuronnettomuus voi vielä tapahtua, jos työoloihin ei saada muutosta.

Nimettömänä pysyttelevä lentäjä sanoo, että yhtiön johto tekee lentäjille kohtuuttomia vaatimuksia, jotka eivät aseta turvallisuutta etusijalle. Lentäjän mukaan tällainen toiminta voi johtaa vaaratilanteisiin ja jopa onnettomuuksiin.

Lentäjien paineet työstään ovat kommentoijien mukaan kasvaneet. Lentäjän on oltava joustava, jotta hän ei rikkoisi lentoyhtiön sopimuksia.

– Jos menen leikkaukseen, tiedän, että kirurgi on levännyt, terve eikä pelkää ilmoittaa työpaikalleen, jos on sairastunut. Haluamme, että Ryanairilla lentävät tietävät, että puikoissa istuvat eivät aina täytä vaatimuksia. Pahin voi vielä tapahtua, eräs perämies kertoo SVT:lle.

Lentoyhtiö kiistää nimettömien lentäjien väitteet. Yhtiöstä myönnetään, että sairaustodistusten kanssa on joskus ollut ongelmia, mutta lentäjien syytöksiä pidetään väärinä.

20
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/02/1490018/suomen-lentajaliitto-ryanairilla-lentaminen-ei-ole-turvallista

"Suomen Lentäjäliiton puheenjohtaja Sami Simonen ei pidä halpalentoyhtiö Ryanairin lentokoneilla lentämistä turvallisena. Simonen kommentoi MTV3:n uutisille ruotsalaismedialle nimettömänä pysyneen lentäjän väitteitä.

– Ryanairin lähtökohta on se, että kaikki vedetään niin tiukille kuin mahdollista. On ihan selvää, että kun miehistö mitoitetaan alemmas kuin laki sallii, niin ei se turvallista ole, Simonen painottaa.

Suomessakin lentävä irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair on tunnettu edullisista lentolipuistaan. Simosen mielestä Ryanairin pääjohtajan Michael O'Leyryn toiminnassa näkyy linjaus "jokainen työntekijä on liian kallis".

– Lentäjien sopimukset Ryanairin kanssa ovat järkyttäviä. Itse olen nähnyt sopimuksen, jossa Ryanairilla on oikeus irtisanoa työntekijä, jos hän on yli 5 päivää sairaslomalla. Sehän tarkoittaa sitä, että lentäjät joutuvat lentämään sairaina, Simonen kertoo.

Simosen omiin korviin on kiirinyt tarinoita Ryanairin lentäjistä, jotka ovat joutuneet lentämään esimerkiksi korvatulehduksessa.

– Korvatulehduksessa lentävä pilotti ei ole kovin fiksu veto, Simonen painottaa.


"20-30 tuntia hereilläoloa"

Suomen Lentäjäliiton näkemyksen mukaan suurin ongelma lentoyhtiön turvallisuuden kannalta on se, että työntekijät kulutetaan loppuun.

– Ryanairin sopimukset ovat porsaanreikiä täynnä. Iso osa lentäjistä on ulkoistettuja sopimuspilotteja. Työehtosopimuksien kaltaisia työetuja ei ole olemassakaan. Päivystysajat ja lepoajat eivät erotu kunnolla ja hereilläoloa voi olla 20-30 tuntia, Simonen kertoo.

Simonen on huolissaan laajemminkin halpalentoyhtiön mallista.

– Ryanair on pioneeri ja muut tulevat perässä. Esimerkiksi norjalainen lentoyhtiö Norwegian on toinen Suomessa toimiva halpalentoyhtiö, jonka toimintaa tarkkailemme, Simonen kertoo.

Simosen mukaan Suomen Lentäjäliitto on kerännyt yhdessä muiden eurooppalaisten lentäjäliittojen kanssa näyttöä Ryanairin toiminnan laittomuuksista vuoden ajan. Laittomuuksien todistaminen on Simosen mukaan ongelmallista koska työntekjät eivät uskalla puhua.

– Kukaan ei keskustele Ryanairin kanssa eikä Ryanair keskustele kenenkään kanssa, Simonen sanoo.

MTV3:n uutiset yritti tavoittaa Ryanairia kommentoimaan yhtiötä koskevia väitteitä. Ryanair ei vastannut yhteydenottoon."

Sivuja: [1] 2 3 ... 10