Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - sarr

Sivuja: [1] 2 3
1
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 24.03.2011, 23:33:11 »
Moi :) Ostin lentoliput Kuubaan kesäkuulle ja maksoin niistä vain 649 € (Hki-Moskova-Havanna-Moskova - Hki). Tarkoituksena on heittää kahden viikon reissu ja yksin olen reissuun lähdössä (seura kyllä kelpaa :) ).

Onko suosituksia hyvistä casa particuleista Havannaan ja muihin mestoihin? Ketju on aloitettu jo niin kauan sitten, että jos jolla kulla on viimeisimpiä kokemuksia niin otetaan lämpimästi vastaan.

Haluaisin myös kysyä kaupunki suosituksia, jotka olisivat ns. must see, kun aikaa on vain 14 pv??


Kannattaa käydä ainakin Trinidadissa. Itse tykkäsin tosi paljon myös Cienfuegosista, ja nämä ovatkin kaksi aika erilaista kaupunkia. Molemmat sopivan matkan päässä Havannasta, ehtii helposti 2 viikossa.

Casamajoituksia:

Havannassa Casa Tamara (http://www.hostelbookers.com/hostels/cuba/havana/52932/), itse varasin majoituksen etukäteen netistä ja olikin helppoa kun otettiin lentokentältä taksi suoraan casalle (25 CUC). Saimme paikan omistajilta paljon tärkeää infoa esim. bussilippujen ostoon. Lisäksi kun lähdet Havannasta, he voivat varata sinulle majoituksen seuraavasta kohteestasi! Pääset helpolla, kun sinua tullaan hakemaan uuteen casaan jo bussiasemalta. 

Trinidadissa Casa Nairobi. Ihana perhe, hyvää ruokaa. Paikan tiedot:
Nairobi Sanchez Maadoza
Casa Colonial
Colon #368 e/Jesus Menendez
y Julio A. Mella, Trinidad
Puh: (0141) 992026

Cienfuegosissa La Casa Cubana (ihanat omistajat, lähellä keskustaa, parhaat syömämme ruuat Kuuban reissulla):

Omar Terre Alejo
Ave 52 No. 4309, e/43 y 45
Cienfuegos
Puh: (53)(43)550408
e-mail: [email protected]

Suosittelen näitä, viihdyttiin erinomaisesti  :)

2
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 23.02.2011, 17:27:32 »
Itse katselin tvstä ranskalaista tuotantoa olevan matkaohjelman Kuubasta ja sen ohjelman perusteella jäi kyllä sellainen kuva, että ei ikinä Kuubaan!

Ranskalaisryhmä matkusti maan päästä päähän ja saivat tuta kuubalaisista kummallisuuksista. Yksi outous on se, että kuubalaiset eivät saa jutella ulkomaalaisten kanssa! Mitä sellaisessa maassa tekee, missä ei voi tutustua ihmisiin?Ei ollut reissua myöskään hinnalla pilattu, koko paketti lennot+majoitus+ruoka+ostokset 1200e. Lennot veivät tuosta summasta puolet. Missä tahansa muualla olisin varmasti saanut kulutettua tilini tyhjäksi, mutta mitäs Kuubasta ostelet, sikareiden lisäksi...

Et sitten kertonut, kauanko matkassa olitte?

Em. ohjelma toi esille sen, että ulkomaalaiset maksavat kaikesta 10-15 kertaa enemmän kuin paikalliset. Jos (ja kun) siis pitää maksaa sillä ulkkisvaluutalla.


Et sitten lukenut kirjoitustani? Kolme viikkoa kestäneellä reppureissulla...

No Kuuba ei ainakaan ole sellainen maa, jossa ei pysty tutustumaan paikallisiin. Me saimme lukuisia uusia tuttavia, joiden takia lähtö maasta oli vieläkin haikeampi. Monilla kun ei ole mahdollisuuksia käyttää internettiä, joten yhteydenpito on aika mahdotonta. On totta, että poliisilla on mahdollista puuttua asiaan, mutta eipä tullut meitä kertaakaan estelemään, vaikka hengailimme yleisilläkin alueilla paikallisten seurassa. Ja jos majoitut casoissa, niin sinulla on loistavat mahdollisuudet tutustua perheeseen ja päästä näkemään heidän arkeansa.

Tietty on jokaisen oma asia, jättääkö jonkun maan käymättä ihan vaan vaikka tv-ohjelman perusteella. Itselläni on ainakin sellainen asenne että kaikki pitää nähdä omin silmin ennen kuin vetää mitään johtopäätöksiä  ;)

3
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 22.02.2011, 17:06:53 »
Mites teillä ton espanjan laita? Itseä kiinnostaisi kovasti Kuuba mutta olen siinä oletuksessa, että pitäisi saada espanjantaitoinen reissukaveri mukaan...
Hienoa kuulla, että oli hieno reissu! Sinne pitäisi kiireesti päästä ennen kuin Castrot kupsahtavat. Voi paikka muuttua melkoisesti ja sisällissota on myös mahdollinen, kun valtataistelut alkavat...

Kovin moni ei englantia puhunut, turistipaikoissa toki enemmän. Itse olen sen verran Espanjassa hengaillut että osaan perussanaston  + ymmärrän suurin piirtein mitä toinen selittää...mutta ei kannata jättää reissua sen takia tekemättä, ettei ole kieli hallussa. Sanakirja mukaan! Siitä oli meillekin paljon hyötyä. Onpahan vähän haastetta matkassa, ja reissun jälkeen voit jo osata espanjan alkeet  ;)

4
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 22.02.2011, 13:20:47 »
Pakko tulla tänne vähän hehkuttamaan Kuuban reissua, jolta palasin pari päivää sitten. Mahtava paikka, minuun ainakin teki vaikutuksen. Ei oikein ollut mitään odotuksia, kun sinne mentiin, ja yllätyttiin kyllä positiivisesti monta kertaa!

Kolme viikkoa kestäneellä reppureissulla ehdimme nähdä Havannan, Trinidadin ja Cienfuegosin. Yhden päivän vietimme Varaderossa, josta lähdimme kyllä kiireesti pois. Ranta oli kyllä kaunis mutta ne turistilaumat...

Ennen reissua kuultiin varoittelua siitä, miten paikka vilisee huijareita ja kerjäläisiä, kärsivällisyyttä tarvitaan ja ruoka on kauheaa. Meitä yritettiin huijata ainoastaan yhden kerran ja sekin Havannassa ensimmäisenä päivänä. Pari kertaa joku tuli kysymään, ostaisimmeko hänen lapselleen esim. ruokaöljyä, mutta kun sanoimme ei niin uskoivat heti. Samaten kaikki kaupustelijatkin tyytyivät siihen vastaukseen eivätkä jääneet roikkumaan perään.
Bussiliput saatiin heti kun käveltiin asemalle, kulkuneuvot olivat ajoissa, no problemas...taksillakin liikuttiin aika paljon, yleensä varasimme sen casan kautta niin että tiesimme kuskin olevan luotettava tyyppi.

Ja sitten se ruoka. No totta, katuruoka on aika epämiellyttävää, jos ei halua syödä raa'an näköistä pizzaa juustolla ja kinkulla tai vaihtoehtoisesti sämpylää parin sentin kinkkumöhkäleellä. Mutta me söimme lähes poikkeuksetta casoissa ja illalliset olivat kyllä maukkaita.

Majoituskin oli helppo järjestää, kun varasimme etukäteen casan Havannasta ja sieltä lähtiessämme ystävällinen omistaja soitti meille seuraavan casan Trinidadista jne...kertaakaan ei tarvinnut itsellä varailla mitään.

Ei ollut reissua myöskään hinnalla pilattu, koko paketti lennot+majoitus+ruoka+ostokset 1200e. Lennot veivät tuosta summasta puolet. Missä tahansa muualla olisin varmasti saanut kulutettua tilini tyhjäksi, mutta mitäs Kuubasta ostelet, sikareiden lisäksi...

Sellaista. Toivottavasti joku, joka harkitsee vähänkään tätä maata seuraavaksi reissukohteeksi, päättää matkustaa sinne. Itse ainakin olen jo suunnittelemassa seuraavaa Kuuban matkaani, paljon jäi vielä nähtävää  :)

6
National Geographicin kameralaukun tilasin ja kohta pääsee sitä reissussa testaamaan  :)

7
Yleinen / Vs: Paikka johon on vielä joskus päästävä
« : 15.01.2011, 00:06:24 »
Niin paljon paikkoja...mutta jos en nyt lähtis luettelemaan niitä kaikkia.
Tällä hetkellä New York taitaa olla ykkösenä mun listalla, Islanti heti perässä. Nehän voiskin yhdistää samalle reissulle tässä joskus.

8
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 12.01.2011, 12:23:07 »
Joku olikin jo tuossa aiemmin kysellyt ratsastusmahdollisuuksia, mutta mun silmääni ei sattunut yhtään paikkavinkkiä. Jos joku tietää missä pääse hepan selkään ja minkä hintaista touhua on, niin kiitos jo etukäteen!

Olis mielenkiintoista kuulla myös kokemuksia järjestelmäkameran kanssa kulkemisesta. Jostain sivustolta luin, että kameravarkauksia esiintyy Kuubassa paljon ja järkevintä ois ottaa mukaan pieni digikamera. Oon kuitenkin kuljettanut tuota järkkäriä mukanani joka paikassa (edelleen on tallessa) enkä kyllä aio sitä jättää nytkään, mutta siis mitä luulette - onko tuo varoittelu aiheellista?
 

 Mä ratsastin Kuubassa, Trinidadissa. Kyselemällä löytyy järjestäjiä. Casasta kun kysyy varmasti tietävät jonkun jolla on hevosia. käytiin vesiputouksilla ratsastamassa :) Me maksettiin 15 cuc siitä reissusta ja kolmisen tuntia meni :) Voin kysyä tältä joka meidät vei yhteystietoja :) vieläkö vie jne..:)

 Ja tosiaan, kyllä meillä oli järkkäri mukana jokapaikassa, tietty jos tanssimaan mentiin eikä suoranaisesti kuvaamaan oli pikkupokkari mukana..:) Jopa uudenvuoden vietossa oli järkkäri mukana :) eli noh,kuten helsingissäkin,jos pidät huolta kamerastasi etkä jätä silmistäs niin eiköhän se mukana pysy :) ja matkavakuutus on toki kova sana jos on kallis kamera :)

Joo niin vähän ajattelinkin että eiköhän tuon kameran kanssa pärjää kuten tähänkin asti - vakuutushan sen korvaa, enemmänkin mua harmittais mahdolliset kuvamenetykset/ kameranpuute loppureissulla  :) mutta iso kiitos vastauksista (myös teille teemumm ja Lepantti), kuulostaapa hyvältä tuo ratsastusreissu. Eikä ole hinnalla pilattu!

9
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 11.01.2011, 14:51:28 »
Joku olikin jo tuossa aiemmin kysellyt ratsastusmahdollisuuksia, mutta mun silmääni ei sattunut yhtään paikkavinkkiä. Jos joku tietää missä pääse hepan selkään ja minkä hintaista touhua on, niin kiitos jo etukäteen!

Olis mielenkiintoista kuulla myös kokemuksia järjestelmäkameran kanssa kulkemisesta. Jostain sivustolta luin, että kameravarkauksia esiintyy Kuubassa paljon ja järkevintä ois ottaa mukaan pieni digikamera. Oon kuitenkin kuljettanut tuota järkkäriä mukanani joka paikassa (edelleen on tallessa) enkä kyllä aio sitä jättää nytkään, mutta siis mitä luulette - onko tuo varoittelu aiheellista?
 

11
Reilu kuukausi - helmikuun alussa Kuuba kutsuu.

13
Lentomatkustus / Vs: Aeroflotilla lentämisestä tms.?
« : 01.12.2010, 20:55:19 »
Ihan totta, huolimattomana otin tuon SU204 lennonnron tuosta Hki-Moskova-lennolta. Eli Moskovasta sitten jatketaan Havannaan ja tämän lennon numero on SU333, takaisin tullessa SU334. Lennän siis helmikuussa. Helpottais jos kone tosiaan olis se Airbus...kiitti vinkeistä teille!

14
Lentomatkustus / Vs: Aeroflotilla lentämisestä tms.?
« : 01.12.2010, 19:55:56 »
Hmm. Onko kellään tietoa, mikä konetyyppi Aeroflotilla lentää Kuuban Havannaan? Sinne olis tarkoitus reissata, mutta lipunvaraajalta ei saa muuta tietoa koneesta kuin että lennonnro on SU204. Hieman epäileväinen ko.lentoyhtiötä kohtaan olen kun netistä näitä kauhujuttuja lukee ja muutenkin lentopelkoa poden, ja jossakin vielä luki, että Aeroflot on lopettanut ulkomaanlentonsa Tupolev-koneilla - lukuun ottamatta joitakin lentoja Havannaan. Että onko se sitten just se Tupolev millä pitäis lentää, en halua  ;D

15
Lentomatkustus / Vs: Millä yhtiöillä olet lentänyt?
« : 20.09.2010, 22:59:08 »
- Finnair
- Blue1
- Ryanair
- British Airways
- Brussels Airlines
- Cathay Pacific
- AirAsia
- Jetstar

16
"Määräykset rajoittavat muun muassa matkustajan oikeutta liikkua koneessa.
Finnair joutuu tiukentamaan turvatoimiaan lennoillaan Yhdysvaltoihin.

Yhdysvallat esitti pyynnön turvatoimien kiristämisestä joulupäivänä sattuneen epäillyn terrori-iskun yrityksen vuoksi.

Uusien turvaohjeiden mukaan matkustajille tehdään turvatarkastus nyt myös lähtöportilla.

Lennon aikaiset määräykset muuttuvat niin, että matkustajan tulee istua paikallaan viimeinen tunti ennen laskeutumista. Silloin ei myöskään saa käsitellä käsimatkatavaroita tai pitää sylissään peittoja ja tyynyjä.

Uudet turvatoimet ovat voimassa toistaiseksi."
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009122610839060_uu.shtml
Ja tässä juttu "terrori-iskun yrityksestä":
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2009122610838509_ul.shtml

17
Tyhmät kysymykset / Vs: Käteinen raha vs korttiraha
« : 21.12.2009, 19:01:05 »
Olen lähdössä reissuun ja mietiskelen tässä, onko järkevää vaihtaa valuuttaa jo etukäteen Suomessa vai pärjäänköhän pelkillä korteilla. Minulla on sekä Electron että luottokortti. Olen siis lähdössä Australiaan, pysähdyn matkalla Lontoossa sekä Hongkongissa, ja todennäköisesti tulen tekemään joitain ostoksia lentokoneessa/kentillä. Mitäs mieltä olette, sujuuko matka ilman käteistä? 

18
Pitäisi pakata n. 3 kuukauden reissua varten. Rinkka 40l. Todennäköisesti tulen viettämään aikaani vain suht lämpimissä olosuhteissa, Australiassa, Balilla ja Uudessa-Seelannissa. Pää on täynnä kysymyksiä...kannattaakohan mukaan ottaa ollenkaan pitkiä housuja ja pitkähihaisia jne? Toisaalta, pakko jotain lämmintä pukea lähtiessä että pärjää Suomen sisäisen matkan lentokentälle...

Tämä on niin vaikeaa! Inhoan pakkaamista. Hyviä vinkkejä kuitenkin löydetty täältä, tack så mycket vaan  :)

Jos meinaat reissussa matkata junalla tai bussilla, niin jotain pitkähihaista ja -lahkeista kannattaa pakata mukaan. Monissa matkavälineissä on vain yksi asento ilmastoinnille ja se on täysillä. Pahimmillaan tuntuu kun pakastimessa istuisi.

Hyvä huomautus. Myös kevyen takin ajattelin ottaa mukaan, esim.sateen varalle!

19
Pitäisi pakata n. 3 kuukauden reissua varten. Rinkka 40l. Todennäköisesti tulen viettämään aikaani vain suht lämpimissä olosuhteissa, Australiassa, Balilla ja Uudessa-Seelannissa. Pää on täynnä kysymyksiä...kannattaakohan mukaan ottaa ollenkaan pitkiä housuja ja pitkähihaisia jne? Toisaalta, pakko jotain lämmintä pukea lähtiessä että pärjää Suomen sisäisen matkan lentokentälle...

Tämä on niin vaikeaa! Inhoan pakkaamista. Hyviä vinkkejä kuitenkin löydetty täältä, tack så mycket vaan  :)

20
Kirjat tilattu, siis sekä 1000 places to see before you die-kirja että tuo matkapäiväkirja. Postissa odottavat noutamista. Kiitti vaan vinkistä reppureissulle  :)

Sivuja: [1] 2 3