Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kapteeni Tunkki

Sivuja: [1] 2 3 ... 14
1
Itse otan vain LDW / CDW, 3rd partyn jos tulee hintaan mukaaan. Kaikki muut menevät sitten muiden, kotimaisten, vakuutusten piikkiin.

2
Tyhmät kysymykset / Vs: Turvallisuus
« : 23.08.2019, 20:34:12 »
Kiinnostaa tietää, mikä on tämä varkaista tunnettu alue?

No, missä vain missä on sekä paljon höynäytettäviä että riittävästi ihmismassoja eli juuri niitä paikkoja, joista turisteja varoitetaan taskuvarkaista ja muista huijareista, esim. Pietarin Metro (lähinnä Nevski prospektin alla olevat välit), La Rambla Barcelonassa ja Budapestin 5. piiri.

Nähdäkseni varkauksia tapahtuu kaikkialla, Suomessakin.

Kyllä, mutta toisissa paikoissa se vaan on paljon yleisempää kuin toisissa.

3
Tyhmät kysymykset / Vs: Turvallisuus
« : 22.08.2019, 20:10:31 »
Olen itse pitänyt puhelimen joko syvällä housujen etutaskussa tai takin suljetussa povitaskussa.

Kummastakaan ei ole edes yritetty puhelinta varastaa, vaikka olen kulkenut semiaktiivisilla taskuvarakaiden metsästysmailla.

4
Tyhmät kysymykset / Vs: Palstan siivous
« : 11.08.2019, 11:58:27 »
Foorumin myrkky on minustakin blogimainostus. Matkaseuranhakijoita vielä jaksan sietää, niiden määrä suhteessa asiaviesteihin on vaan kohtuuton.

Skippaan itse valtaosan sekä blogi-mainoksista että kaikki deittilmoitukset matkaseuran haut. Jälkimmäiset korpeavat paljon enemmän, ihan silkan lukumääränsä vuoksi.

5
Oli miten oli, en lähtisi suosittelemaan tällaista diiliä sitten kenellekään.

Sen sanottua, kyllä jenkeistä saa lailliset tavarat Suomeen bulvaanin kautta, vaikka alkupeärinen kauppa ei lähettäisikään - esim. https://www.shipito.com/en/

6
Myös yleensä sähköpostini lisää reissu päivät kalenteriin automaattisesti, mutta ei tässä tapauksessa sitä tehnyt.

Oletan, että käytät Gmailia.

Joka tapauksessa jonkun on täynyt ensin koodata säännöt tai opettaa neuroverkon, joka noita kaivelee tarkoittaa käytännössä sitä, että em. tominnot kattaa vain tyypillisimmät palveluntarjoajat.

7
Lentomatkustus / Vs: Upgreidaus Finnairilla
« : 10.05.2019, 12:42:59 »
Tällaista on ilmassa. Ilmeisesti suunta on siihenpäin, että korkeat tasokorttilaiset saavat sitten nopeasti upgraden läpi, vaikka tilaa ei näyttäisi olevankaan. Platinum-korttia siis kehiin vaan! :)

Menee vähän OT, mutta hyvä pointti tässä:

Ylipäätänsä tuntuu siltä, että OW:lla on aktiivisesti käyty (paljon) pelkkää economyä lentäviä vastaan, mitä tulee.

Viitisen vuotta sitten oli kohtalaisen helppo saada sapphire/emerald noin pelkkää economyä lentäen. Nykyisin on samalla lentoprofiililla hikistä, että pääseekö edes sille safiirille. Sen lisäksi on ollut myös muita heikennyksiä, kuten se, että ennen sai Finskillä economystäkin premiumpaikan ilman erillistä maksua.

8
Tyhmät kysymykset / Vs: Ekaa kertaa busineksessa
« : 04.04.2019, 15:35:43 »
re: "smart casual" , yritin tässä juuri sanoa ettei tartte kauluspaitaa pukea matkustusluokan tai loungeenmenon takia, jos nyt ei ole menossa ranta- tai kuntosalivaatteissa.

Yesh. Ollaan samaa mieltä, lähestytään varmaan vähän eri suunnista  :)

9
Tyhmät kysymykset / Vs: Ekaa kertaa busineksessa
« : 02.04.2019, 13:56:56 »
en usko että siihen mitenkään erityisesti tarttee valmistautua pukeutumalla, varsinkaan jos tapoihin ei kuulu kulkea ranta- tai kuntosalivaatteissa julkisilla paikoilla. ite oon aina menny farkuissa ja teepaidassa, ehkä lippis päässä, ehkä käsimatkatavarat kangaskassissa. ei oo tullu mitään sanomista tai nyrpistelyäkään, edes finnairilla. matkustamohenkilökunta opastaa tarvittaessa istuimen säädöissä, ruokatarjoiluissa, jne, kannattaa rohkeasti kysyä.

Konservatiivisimmissa maissa on kyllä lukenut ihan suoraan loungen säännöissä, mitä vaaditaan pukeutumiselta. Yleensä olen nähnyt juuri pitkiä lahkeita / hihoja, olkapäiden peittämistä tai epämääräisyyksiä, kuten "siisti ulkoasu". Käytännössä kuitenkin smart casual on aina riittänyt.

Hauska juttu sinänsä, kun on ollut päällä ns. konsulttiuniformu, on heitetty Helsinki-Vantaalla Finnairin loungessa paremalle puolelle vaikkei lippu tai status sitä olisi taannutkaan.

10
Tyhmät kysymykset / Vs: Ekaa kertaa busineksessa
« : 31.03.2019, 21:27:49 »
Öö... Joissain loungeissa on pukukoodi, mutta siisti chinot / farkut + kauluspaita ja kengät, joissa varpaat on piilossa, on kyllä aina riittänyt.

Oman ekan kerran kokemuksen pohjalta sanoisin, että kannattaa kysyä ja pyytää. Siihen luokkaan kuuluu paljon palveluita, jotka eivät välttämättä tule ihan automaattisesti. Esim. mun moka oli, kun en ymmärtänyt että sivun mittaisesta ruokalistasta sai valita vain mitä halusi - minulle toimitettiin sitten kaikki annokset, tai että en tajunnut että sampanjalista oli avoin koko lennon ajan ja drinkkejäkin olisi saanut.

Seuraavilla kerroilla olen sitten ollut paljon viisaampi.

11
Tämä on taas, pitkästä aikaa, oikea matkablogi(tm), jota mielellään seuraa.

PS. RSS feedi ois kiva.

12
Yleinen / Vs: Reissut/Matkat, jonne ette mene?
« : 20.03.2019, 15:36:55 »
Onkohan toi keski-ikäistyminen tässä, kun edelliset kertojien jutut tuntuvat kovin omilta. Yhdellä pienellä poikkeuskella:

Itsellä työmatkat ovat olleet muita kirjoittajia mukavampia - käytännössä aina viikko tai pari kerrallaan "jossain mualla" ja työaikakin on sen 7,5h. Haittana toki se, että on yleensä keskellä suburbiaa tai muuta teknologiakylää, mutta muuten on vapaa menemään miten haluaa.

Erityisesti tykkään matkoista jenkkeihin, jolloin saa firman puolesta auton, bensat, kohtuulliset hotelliyöt ja tottakai päivärahan. Esim. viime vuonna tuli siirrettyä itsensä Chicagon keskustaan viikonloppulomalle.

Itse asiassa käy niin, että, jos on ollut välillä hiljaisempaa, sitä oikeastaan kaipaa tuollaista longhaul-keikkaa punasilmälentoineen, yms.

13
Missä porukat luuraa nykyään? Yli 10v olen lukenut tätä foorumia ja löytänyt vastauksia lukuisiin kysymyksiin. Mutta nyt näyttää siltä, että täällä ei enää tapahdu mitään.
Onko joku toinen sivusto ajanut tämän ohi? Miksi?

Olen miettinyt ihan samaa vai onko matkailu ilmiönä arkipäiväistynyt niin paljon, ettei tällaiselle foorumille ole tarvetta?

PS. Jesta, siitä todellakin on yli 10 vuotta!!! Kiitos kaikille aktiiveille. Täältä saatu tuki on ollut ensiarvoisen tärkeää omatoimimatkailun aloittamisessa ja kaikenlaisessa fiilistelyssä.

14
Linkkkaatko opinnäytetyön sitten tänne, kun saat sen valmiiksi?

15
Japani / Vs: Japaniin ensimmäistä kertaa!
« : 29.01.2019, 00:22:29 »
Kävin Japanissa viime lokakuussa, olin matkalla pari viikkoa. Itse suosittelisin Japan Rail Passin ostamista, jos matkustat useita kertoja (junalla) matkasi aikana.

Break-even on jo kahdessa matkassa.

16
Yleinen / Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
« : 18.01.2019, 13:17:30 »
Toiveena olisi hypätä Fiat 500:een ja lähteä ajamaan pariksi viikoksi Eurooppaan kesällä tyttöystävän ja koiran kanssa.

Sen lisäksi tulee varmasti yllätyksenä kourallinen työmatkoja, jotka kääntyvät kaupunkiviikonlopuiksi :)

17
Auto on vuokrattu (täyssuoja) valmiiksi  OK Rent a car Flexin  kautta ja odottaa 2.2.2019 Aeroport de Barcelona-El Pratin kentällä.

Jos ei ole tarkoitus poistua Barcelonan kaupunkialueelta, uskon, että autosta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Julkinen liikenne on hyvää ja metrolla pääsee kaikkiin tärkeisiin paikkoihin.

Ainut mihin tuota autoa voisi tarvita on (päivä)retket kaupungin ulkopuolelle, vaikka osaan muitankin, kuten Montserratin luostariin, pääsee kätevästi myös junalla.

18
Ps. Ajokortti ei ole henkkari

Olen kyllä jossain tapauksissa nähnyt, että päästetään lentämään kohteeseen omalla vastuulla. Viimeisin oli tapaus, jossa oli passi jäänyt lentokentän kahvilaan ja tämä huomattiin siinä vaiheessa, kun oltiin jo rullaamassa.

19
Yleinen / Vs: Hotellivarauskoneet
« : 24.10.2018, 15:09:38 »
Itse liitin tilini ohjelmaan heti luonnin jälkeen. Onnistui suoraan webbisivuilta, kun kirjautui ensin sisään.

20
Lentomatkustus / Vs: Lufthansa?
« : 09.10.2018, 13:19:45 »
Nyt kun mietin, niin kietämättä LH oli viimeisiä yhtiöitä, jotka jättivät (lämpimät) tarjottimet pois Euroopan sisäisillä lennoilla. En millään vaan muista, koska näin tapahtui.

Sivuja: [1] 2 3 ... 14