Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kapu

Sivuja: [1] 2
1
Eurooppa / Vs: Murmansk (Venäjä)
« : 03.11.2014, 13:09:18 »

Noni, nyt on käyty Murmanskissa viikko, voi kirjoitella pari kokemustakin vastaisen varalle.

Murmansk on vähän kuin Jäämeren Tampere noin 300k asukkaan voimin (koko lääni 800k), ja sinänsä hauska paikka että on kaksi selvää syytä miksi kaupunki on olemassa: Golf-virran lämmittämä Jäämeren satama ja alueen kaivostoiminta. Kaupunki perustettiin juuri ennen Venäjän vallankumousta, ja on tämän takia hyvin puhdas neuvostokaupunki, vailla tsaarinaikojen historiaa. Toisen maailmansodan aikaan saksalaiset koettivat uutteraan valloittaa kaupunkia sen strategisen sataman takia, ja alueella käytiin arktisten seutujen kovimmat taistelut - sotaponnistuksistaan kaupunki sai sankarikaupungin kunnianimen sodan päätyttyä, sekä valtavan sotilaspatsaan. Nämä seikat yhdessä tekevät sen, että kaupunki oli todellinen 'työn sankarien kaupunki', ja koska kaupunki on hieman syrjässä turistivirroista niin kaupungissa on edelleen neuvostohistoria melko lähellä.

Murmanskilaiset eivät ole kauheana tottuneet länsimaalaisiin, vaikka jonkin verran finskien ja norjalaisten bisnestrafiikkia alueelle on ja monet käyvätkin Suomen tai Norjan puolella lomailemassa. Suomalaiset varmaan osaavat samaistua siihen ensimmäiseen kysymykseen, eli että "miksi ihmeessä tulette tänne kylmään pohjoiseen?" Suomalaiset saivat edelleen outoja katseita ja baarissakin tultiin kysymään huonolla englannilla että mistäs olette kotoisin? Osa paikallisesta nuoremmasta väestöstä puhui kohtuudella englantia, mutta esim. korkeakouluopiskelijoistakaan osa ei puhunut englantia kuin yksittäisiä sanoja. Samoin pääkadunkin ravintoloissa joutui ehkä puolet ajasta asioimaan venäjää puhuvien kanssa, eikä ruokalistoja löytynyt englanniksi kovinkaan monesta paikasta. Englannilla ei siis täysin pärjää, ja suositeltavaa on pitää sanavarastoa messissä.

Asiallisessa ravintolassa pääruoka oli n. 7-8 euroa ja tuopille tuli hintaa 2-3 euroa, mutta kalliimpia ravintoloitakin oli. Lounasajan tarjoukset näyttivät olevan edullisia. Kuulemma Subway ja McDonalds olivat hinnaltaan n. puolet siitä mitä Suomessa, näitä oli kaupungissa pari kappaletta kumpaakin. Sapuskan taso oli länsimaisen hyvä eikä mitään ongelmia ollut, joskin osa safkasta oli hieman maalaishenkistä sikäli että esim. possutuotteet (makkara, leikkeet) sisälsivät reippaasti läskiä. Mielenkiintoisesti kaupungissa sai melko monesta paikasta sushia, joka ehkä selittyy pohjoisen kalastustoiminnan kautta. Monissa ravintoloissa toimi ilmainen wifiyhteys, eli kännykästä pystyi lähettämään ne tärkeimmät tuoppi/ruokakuvat kavereille netin kautta.   

Kaupunki on rakennettu vuonon rinteille, joka tekee kaupungin rakenteesta mielenkiintoisen, ja tarkoittaa että myös portaita on matkalla jonkin verran. Kaupungin keskustori on korkean Azimut-hotellin kohdalla ja pääkatu Leniny Prospekt. Bussit toimivat hyvin, yhden matkan hinta oli n. 0,40 euroa, joka maksetaan pikkurahalla bussia kiertävälle rahastajatädille, tai sitten voi ostaa kuukausilipun (14 euroa). Sarjalippuja ei ollut saatavissa helposti eikä lipulla ei voi vaihtaa, eli uusi maksu aina bussiin hypätessä. Bussilla pääsee kätevästi esim. tutkimaan pohjoispään kukkulalle rakennettua betonikolossien muodostamaa asuintalojen viidakkoa.

Suomesta mestoille matkustetaan yleensä pohjoisen raja-asemien kautta. Sekä Ivalossa että Sallassa molemmilla puolilla on modernit raja-asemat ja toimivuus oli aika hyvä, toki pientä odottelua Venäjän puolella paperitöiden kanssa tapahtui. Venäjän puolella pienemmät tiet tuppaavat olla hieman huonokuntoisia, näin myös Suomen rajalle menevät. Ivalon Raja-Joosepin kautta tie on siedettävä, kun taas Sallan asemalta Kandalaksaan tie on huonokuntoinen ja hidas, mutta Kandalaksa-Murmansk -osuus Pietarin tiellä taas fiksu. Kandalaksa-Murmansk-välille sijoittuu mielenkiintoisesti yksi Venäjän saastuneimmista pitäjistä eli Monchegorskin malminjalostuskaupunki - täällä voi aistia todellista postapokalyptista tunnelmaa, kun tehtaat puskevat savua ja 10 kilsan säteellä kaikki kasvillisuus on pystyynkuollutta. 

Rahapuolesta, useimmissa isoissa kaupoissa ja rafloissa toimii nykyaikainen sirukortti Suomen tapaan, mutta yhteyshäiriöitä on välillä isommissakin paikoissa. Onneksi kaupungissa on vähän joka paikkaan siroteltu pieniä pankkiautomaatteja, mistä saa käteistä tarvittaessa. Jotkin pienemmät mestat ovat vähän nihkeitä ottamaan isompia seteleitä pikkuostosten yhteydessä, joten pikkuseteliä kannattaa olla taskussa.

Kaikkiaan kaupungista jäi ihan positiivinen fiilis. Asiat toimivat pääosin hyvin, porukka oli ystävällistä, eikä keskusta-alue tuntunut mitenkään turvattomalta. Jos viihtyy Tampereella ja on valmis kommunikoimaan muutaman sanan verran venäjäksi, niin viihtynee myös Murmanskissa! 

2
Eurooppa / Vs: Mistä päin Prahaa hotelli?
« : 29.09.2014, 16:23:00 »
Tuli pari viikkoa sitten käytyä Prahassa, ja pistin merkille että ratikat kulkevat hyvin ja taksit ovat edullisia - ainakin sellaiset taksit missä kilometrihinnat ovat selvästi ilmoitettuja ovessa.

Pimeiden/vähemmän virallisten taksien kanssa asioinnista ei tullut kokemuksia, isompien taksifirmojen kanssa virallinen Prahan maksimihinta oli vissiin 28 CZK eli n. 1 euro per kilometri. AAA-taksia tuli käytettyä ja hinnat olivat muistaakseni pikkuisen tuon alle ytimessä. Vieläpä sellainen kätevyys että ainakin kun AAA:lta soitti taksin, ni tilauksesta tuli tekstari kännykkään että "teille on lähetetty taksi numero 1232, punainen skoda superb". En tiedä onko moista vieläkään keksitty suomenmaassa :P

3
Eurooppa / Vs: Murmansk (Venäjä)
« : 29.09.2014, 16:15:32 »
Tämä mahtanee olla tuorein Murmansk-ketju?  :P

Olisi tarkoitus nyt lokakuun lopussa käydä viikon opintomatka Murmanskin suunnalla, vinkkejä otetaan vastaan! Hieman hämmentyneenä katselen Googlen streetviewiä, käsitin että kaupungissa pitäisi olla 300k asukasta mutta miljöö näyttää ihan suomalaiselta tehdaspitäjältä. Missä kaikki ostoskeskukset ja baarikadut?  ???

4
Saksa / berliiniberliiniberliini
« : 27.10.2007, 19:37:59 »
Lainaus käyttäjältä: "jhu"

ylihuomen ois itsellä lähtö,tosin suomalaisia on helpompi tapailla täällä suomessa ;)


No eihän siinä ole mitään hauskaa jos näkee suomalaisia Suomessa, pöh :D

Huomenna lähtö.. hapankaalia, makkaraa ja natseja!

5
Saksa / berliiniberliiniberliini
« : 27.10.2007, 12:27:23 »
Ollaan kanssa lähdössä Berliiniin huomenna muutamaksi päiväksi.

Jos porukkaa on kaupungissa 28.-30.10. niin pistäkää viestiä :)

6
Eurooppa / Nuorten baarikulttuuri Keski-Euroopassa?
« : 02.07.2007, 04:16:09 »
Lainaus käyttäjältä: "Daria"Tama perustuu siihen, mita olen kokenut. En ole nimittain Suomessa tormannyt yhteenkaan "eurooppalaistyyliseen" kahvilaan, jossa tarjoiltaisiin olutta ja viinia ja joissa porukka olisi "siistia", miellyttavasti kayttaytyvaa ja niin paikka kuin ilmapiirikin kaukana savuisesta pubista. Suomessa kahviloille ei juurikaan taideta anniskeluoikeutta jakaa, siksipa tallaisia paikkoja ei loydy, mihin viittasin.


Hyi hyi mitä yleistystä!  :shock: Kyllä jokaisesta isommasta kaupungista Suomessa löytyy vähintäänkin rennompi "opiskelijahenkinen" kahvila, ainakin kun tietää minne mennä. Ja ihan samalla tavalla niitä alkoholilla läträäviä duunareita löytyy joka maasta, esimerkiksi britit onnistuessaan saavat paatuneimmankin suomalaisen votkaturistin näyttämään sivistyneeltä skandinaaviselta herrasmieheltä.

Tietenkään en tiedä miten paljon olet reissannut kotomaassa ja pikkukylillä voi olla hiljaisempaa, mutta ei siellä Keski-Euroopan maalaiskylissäkään mitään niin suuria kulttuurielämyksiä ole tarjolla - yleensähän se menee niin että mitä enemmän väkeä sitä enemmän vaihtoehtoja, ja etelämpänä isompia kaupunkeja kyllä riittää. Toisaalta kannattaa lähteä kotimaassakin pikkukaupunkiin ja tehdä baarikierros, voi löytyä yllättävän kivojakin paikkoja ja mukavia ihmisiä kun ei mene niihin pahimpiin diskoihin.

Muutenkin minun mielestäni Suomi on se parhaiten pidetty reissaajapuolen salaisuus, valitettavasti vaan monesti ihmisillä on niin kiire "johonkin etelään" että kotimaan leveysasteet jäävät käymättä kokonaan. Mutta ainakin saksalaiset osaavat arvostaa   :P

7
Baltian maat / Riika
« : 01.07.2007, 22:07:08 »
Nonni,

Tänään lyötiin kaverin kanssa Ryanairilta liput vetämään ja 15.-17. ajattelimme sijaita Riiassa, eli sunnuntai-tiistai.

Osaisitteko viime aikoina kaupungissa reissanneet sanoa mitä sunnuntai-maanantai -akselilla kannattaisi yöelämässä viettää - tai ehkä niin päin että mitä mestaa on turha lähteä katsastamaan su-ma -iltoina?

..vai onko tosiaankin niin että paikat "ovat auki, emmehän ole Suomessa." :D

8
Kanada ja Yhdysvallat / NyyRokkiin tammikuussa?
« : 26.12.2006, 19:50:03 »
Finskin viikkotarjouksena HKI-NY-HKI 299e tammikuussa. Ketään tarttumassa syöttiin? Saattaa visa vingahtaa..

9
Pohjoismaat / Islanti
« : 22.06.2006, 13:40:08 »
Terveisiä Reykjavikista ihmisille! Pääsin eilen perille ja pääsin kaverin luokse majoittumaan. Ensimmäiset hipsuttelut yöelämässäkin tuli otettua - keskiviikko ei todellakaan ole pikkulauantai täällä vaikka jonkin verran porukkaa liikenteessä olikin. Kuulemma tosin torstaina saa viikonloppu "jumpstartin" paikallisen kaverini mukaan.

Pubit ovat täällä tosiaankin hieman hintavia, joten kannattaa tuoda se viinapullo kotimaasta tuliaisiksi vaikka sitten itselleen jos ei muille. 1l väkeviä on tuontiraja EU:sta. Pubit ovat kyllä mukavia mutta pullo-oluestakin sai keskikaupungilla maksaa 550kr (Carlsbergistä). Onneksi sitten löysimme kaupungin ainoan hinnoilla mainostavan ("Cheapest beer in Reykjavik!") kuppilan nimeltään Bolly's Laekjartorin tienoilta josta iso tuoppi irtosi 350kr hintaan ja muutenkin oli sisustukseltaan ihan viihtyisä tapaus. Samalla nurkalla sijaitsee pari yöruokalaa, Red Onionista kannattaa maistaa shwarmaa joka on jonkinlainen voileipämäinen kebabannos. Taksiakin tuli kokeiltua, karvan verran kalliimpi kilometriltä mutta loppuhinta suunnilleen samaa tasoa kuin Suomessa kun ottaa huomioon että Reykjavik ei älyttömän laajalle levinnyt kylä ole.  

Pitää tässä vielä naputella tarkempia kokemuksia sitä mukaa kun vierailua kestääpi. Hyvää juhannusta kaikille!

edit: 27.06. - Noni, nyt on juhannus Islannissa koettu sekä hieman hiippailtu Reykjavikin tienoilla ja vähän kauempanakin, ja voi kirjoitella tarinoita sekä turinoita. Taidan kirjoittaa ennemmin tänne kuin päiväkirjoihin, lyhyt reissu kun on kyseessä.

Itse juhannus ei Islannissa ole mikään juhlapäivä, kesän parhaat bileet kun ajoittuvat n. viikkoa aiemmin sijoittuvan kansallispäivän yhteyteen. Juhannus oli siis varsin tavanomainen juopotteluntäytteinen viikonloppu paikallisille, joskaan tahtia se ei näyttänyt hidastavan. Reykjavikin yöelämästä täytyy kyllä sanoa että ulkomaisessa mediassa siitä saa ehkä turhankin riehakkaan kuvan - meininki ei sanottavammin eroa suomalaisesta kaupunkiviikonlopusta, paitsi väki on ehkä hivenen sievemmin pukeutunut ja huolellisesti pieniin kapakoihin pakkautunut. Kauhean suuria yökerhoja Reykjavikista ei löydy. Miehille huomioksi, kauluspaita ja pikkutakki on täällä ilta-asustus de facto, myös opiskelijapojilla, joten kannattaa pakata moiset mukaan jos vain mahdollista. Alkoholi on tosiaankin "turistihinnoissa" kautta maan, joten suosittua on kotona aloittelu. Huomattavaa on myöskin että mitään alkoholijuomia ei saa marketista vaan oluetkin on haettava paikallisesta Alkosta nimeltään Vinbud. Ainoa mainitsemisen arvoinen kapakka liene Cirkus, joka siis on hieman kotikutoinen "hippipubi" sirkusteemalla.

Muutamana päivänä kävimme pyörimässä autolla ympäristössä, yhdyn sinänsä muihin kommentoijiin että Islannin nähtävyyksistä vähiten mielenkiintoinen on Reykjavik. Kannattaa siis mahdollisuuksien mukaan vuokrata/lainata auto ja lähteä reissailemaan, Reykjavikin lähistöltä koillissuunnasta löytyy mm. Islannin suurin järvi ja sen eteläpuolelta hienoja laavakenttiä ja vuoristoa. Vulkaanista toimintaa näkee ympäristöstä kohoavien höyrypilvien muodossa.    

Reykjavik on siitä hassu pikkukaupunki, että paikallisilla on kaksi intohimoa: kansainvälisyys ja puutarhanhoito. Islannissa vehreys ja puusto onkin ennen kaikkea kaupungin merkki, joka on helppo huomata kun alkaa Reykjavikiä ensimmäistä kertaa lähestyä. Saari on tosiaankin ilmasta katsottuna alleviivatun karu; vetää pystymetsästä revityn suomipojan hiljaiseksi kun tyypillinen islantilaismaisema muistuttaa lähinnä pohjoisinta Lappia puuttomuudessaan ja kivikkosuudessaan. Pääsääntöinen kasvusto on sammalta, joskin pieniä puskia näkyy siellä täällä. Metsänpalaset ovat yleisesti n. 15 vuoden sisään istutettuja. Ei siis liene ihme jos kaupunkilaiset pyrkivät hinnalla millä hyvällä vaalimaan vehreyttä kaupunkialueella.

Jos muuten ostamista etsii, Islannista kannattaa kotisuomeen tuoda tuomisina lähinnä kevyttä talviasustetta. Islannin talvet eivät ole erityisen kylmiä mutta eivät kesätkään järin lämpimiä, joten fleecetuotteet ja erilaiset tuulen- ja vedenpitävät ohuet "tekniset ulkoilutakit" ovat kansallispuvun asemassa, paikallisia brändejä löytyy mm. hintava 66 North sekä paremman hinta/laatusuhteen tarjoava Icewear. Omasta Icewearin päälystakistani köyhdyin tax free -kupongin jälkeen n. 70e joka on kenties hieman edullisempi kuin jos vastaavan takin etsisi Suomesta.

Kaikenkaikkiaan mukava maa ja paljon mukavia (ja pääsääntöisen englanninkielentaitoisia) ihmisiä - ei ehkä tarjoa mitään mullistavaa asumismielessä mutta käyminen on aina jees :)

PS. Kaikki paha mitä paikallisten herkusta eli kuivatusta turskasta on sanottu pitää ehdottomasti paikkansa. Paikalliset syövät kyseistä moskaa suunnilleen kuin karkkia. Varoituksen sanana, avattua kuivakalapakettia ei KOSKAAN pidä pistää samaan jääkaappiin kuin muuta ruokaa, löyhkä nimittäin tarttuu mihin tahansa suljetussa tilassa olevaan materiaaliin. Jopa samassa jääkaapissa olleet oluttölkit haisevat turskalle, kuin myös kädet tölkkiin koskemisen jälkeen  :shock:

PPS. Samalla kun käytte islantilaisessa kaupassa, muistakaan tarkistaa josko pakasteosastolla olisi jenkkilästä kotoisin olevaa Ben&Jerry's -jäätelöä. Kyseessä on sama tavara mitä ahdistuneet amerikkalaisnaiset vetävät litratolkulla telkun ääressä itkiessään - ehdottomasti parasta jäätelöä ikinä! Montakohan purkkia mahtuisi matkalaukkuun..

10
Pohjoismaat / Islanti
« : 12.05.2006, 19:00:03 »
Jep, juuri varasin Kilroyltä tiketit Reykjavikiin juhannukseksi. Kaippa se keskiyön aurinko sielläkin paistaa! 8)  

21-27.6. olen siis paikanpiääl, reissuraportteja saanee sittemmin. Muita kohtalotovereita? :)

11
Pohjoismaat / Re: Köpis hostelli
« : 25.09.2005, 13:04:34 »
Lainaus käyttäjältä: "tonppa"
Täytyykin heti tuoreeltaan suositella Dan Hostel Copenhagen:ia.

Mesta oli todella(!!!!) hieno, siisti, moderni ja suht edullinenkin. Mainostavat itseään euroopan isoimpana ja hienoimpana design-hostellina, eikä tuo väite nyt ihan täysin oo tuulesta temmattu !!


Edellisyön siellä majoittuneena..

Desinghostelli, ääh. Ihan siististi sisustettu paikka mutta eipä siellä mitään designiä pahemmin ollut :)

Sijainti on kyllä sopiva, ja huoneet siistejä (uusia). Ensimmäistä kertaa majoituin neljän hengen dormihuoneessa, ja vieläpä sekahuoneessa kaupan päälle.

Hinnat vähän korkeat, ilman hostellikorttia (majoituin vähän ex tempore) tuli vieläpä 35kr lisämaksu joka puski hinnan petivehkeineen tuonne 215kr tienoille eli 30e tuntumaan.  

Pikkuvikoja tuntui olevan, esim. vessoissa ei ollut käsi- saati suihkusaippuaa, joku oli unohtanut asentaa kaapit huoneeseen jne. - itseasiassa tästä syystä piti sitten respasta kysyä josko säilyttäisivät arvolaukkuani yön yli, onnistui, mutta aamulla oli mukava huomata että olkalaukku jossa oli parin tuhannen euron edestä tietotekniikkaa ja järjestelmäkameratarpeita oli viettänyt yön tiskin takana lattialla samalla kun yövahti istui aulassa katsomassa töllöä :shock:

Jatkossa kokeilisin ehkä jotain vähän edullisempaa mestaa, bussit (ja pyörät) tuntuvat Köpiksessä toimivan niin välimatka tuskin on suuri ongelma. En muuten koskaan ole nähnyt yhtä paljon polkupyöriä kuin täällä, erityisesti aseman pääoven seutu tuntuu viikonloppuiltaisin olevan varsinainen pyörämeri  :P

12
Pohjoismaat / kööpenhamina
« : 23.09.2005, 21:48:24 »
Olen huomenna eli lauantaina Köpiksessä käymässä, muuten, ja majoittunen Danhostellissa. Olettaakseni olen kaupungissa joskus 17 jälkeen. Sunnuntaina sitten lento Ouluun.

13
Aasian tarjonnasta en tiedä, mutta jos Euroopassa haluat kohtuuhinnoin niin AC-foto.de tuntuu olevanalan piireissä suhteellisen käytetty kumppani Saksammaal, ja postittavat Suomeen ihan suosiolla, mahdollisesti jopa postiennakolla (C.O.D. eli saksalaisittain nachname).

14
Eurooppa / Madrid-(Ranska)-Barcelona viikossa autolla..
« : 17.07.2005, 13:41:03 »
Olemme kaverin kanssa lähdössä reissuun Epsanjan suuntaan ja sattumoisin Kilroy juuri tarjoaa Fly&Driveä sopivasti, eli sitä tulee liene testattua tässä - kellään muuten tietoa paljonko tuo "nuorten henkilöiden" lisämaksu on autoa heiltä vuokratessa? Pari vuotta alle tuon 25v kun olemme molemmat :?

Mutta, matkavinkkejä kaivattaisiin! Viikko aikaa kierrellä, tarkoitus olisi ehkä päivä-pari käyttää molemmissa kaupungeissa ja sitten muutama päivä siinä välissä hiljalleen Barcelonan suuntaan kulkiessa. Ainoa päätös on ollut että matkan tarkoitus on olla leppoisa ja että turistirysiä vältellään, luonnollisesti.

Esillä on myös ollut suunnitelma notta ajamme ripeästi halki Pohjois-Espanjan ja koukkaamme Ranskan ja Andorran kautta Barcelonaan.

Saa suositella niin viihtyisiä paikkakuntia kuin nähtävyyksiäkin, ja mielellään myös majoituspaikkoja, ja jakaa omia kokemuksiaan Espanjasta muutenkin 8)

15
Eurooppa / Bratislava
« : 13.12.2004, 16:51:23 »
Juurikin palasin Bratislavasta :)

Olut on hyvää ja edullista, yleisin merkki tuntuu olevan Zlaty Bazalt mutta mielestäni maan tunnetuin vientituote eli Krusovice on parempaa. Samoin uusi tuttavuus Saris oli erinomaista - ja toki myös kannattaa tutkia Krusovicen ja Sariksen tummat versiot jotka kulkevat liitteellä 'tmave'.

16
Olettekos kuulleet... / Finskillä Jenkkeihin
« : 18.11.2004, 12:42:55 »
Pahus kun olisi tilaisuus taas.. Olettekos muuten katselleet halpoja hostelleja valmiiksi? Itsekin voisin ehkä helmi-maaliskuussa lähteä itärannikolla.

Haluaako kukaan matkaseuraa?? :P

17
Onkos kukaan muu opiskelija huomannut Diners Clubin luottokorttimainoksia tupahdelleen postiluukuista? Itselleni tuli vihkonen campus.fi-lehden välissä.

Markkinoivat näemmä DC Vision -nimistä korttia jonka saa jo 0ov 1000e luottorajalla ja olikohan 80ov jälkeen normaalina. Mikä tästä reissaajauutisen tekee on se että tuolla rajoitetullakin Visionilla pitäisi saada täysmääräiset oikeudet DC Loungeille pääsyyn lentokentillä, joita näytti olevan kohtuullinen määrä eurolandiassakin - Helsinki-Vantaalla tosin ei valitettavasti.

Ensimmäinen kokeiluvuosi on näemmä vielä ilmainen, muuten 40e vuosimaksu. Ajattelin ottaa vuodeksi ihan noiden loungejen takia - kyllä lounge aina tavalliset penkit voittaa nukkumisessa ;)

Ei, en liity mitenkään DC:n organisaatioon vaikka mainostukselta saattaisi näyttääkin :)

18
Olettekos kuulleet... / Finskillä Jenkkeihin
« : 11.11.2004, 15:17:33 »
Halapaa halapaa. Pitäisiköhän itsekin.. :?

Iltasanomissa on ainakin ollut noita mainoksia muuten, siellä hinnat alk. 355e sisältäen 15e internet-toimitusmaksun.

19
Iso-Britannia / Dublin vai Lontoo?
« : 28.10.2004, 22:24:08 »
Lainaus käyttäjältä: "Tinja"
Oulussa ei ole muita kuin narkkareita!


Mitä pirun narkkareita? :evil:

Parikymmentä vuotta olen sielläkin aikaa viettänyt enkä yhtään sen enempää narkkaria nähnyt, jos ei paria hassua pilvenpolttelijahippiä lasketa. On siinä minulla reissaaja!

20
Iso-Britannia / Re: A6
« : 18.10.2004, 23:53:55 »
Lainaus käyttäjältä: "Ciampino"
mutta takseja saa kyllä mukavasti londonissa, lennostakin...


Saa kyllä, viimeksi käydessäni käveleskelin Marble Archin tuubiasemalta hotellille illalla niin kyydittömät kuskit huutelivat ohiajaessaan josko olisi kyydin tarvetta :D

Sivuja: [1] 2