Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hmaarit

Sivuja: [1] 2 3
1
Lähes poikkeuksetta venäläiseksi, myös ihan täällä kotimaassa :D

2
Rannalle mä oon nyssäkät jättäny ja koittanu vahtia merestä käsin (tosin mä en siellä käy kuin kastautumassa kun en aalloista tykkää). Ihan koko omaisuus ei oo ollu matkassa, mutta ne loput on ollu sit hostellissa rinkan kätköissä. Joskus joku ei-paikallinen on tarjoutunu vahtii kamoja sen aikaa et käy vedessä. Jotkut tekee niin että ottaavat jonkun summan rahaa mukaan ja tunkee ne uimavermeisiin ja menee uinnin päälle ostaa juomaa rantabaarista  periaatteella "rahaa se on vaikka onkin märkää".

3
Yleinen / Vs: Reissuun lähtemisen henkiset vaikeudet
« : 04.05.2013, 14:40:01 »
On säästötilejä..eläkettä ja asuntoa varten, jonne laitetaan rahaa sillon kun sitä on laittaa. Enemmän noihin tietty sais säästettyä jos vaan pysyis kotona, mutta tiiän että en vaan voi viettää esim. koko kesälomaa kotona...viikossa saa jo tarpeekseen, ja kotimaan matkailun voi jättää varttuneemmalle iälle.

Reissun suunnittelussa on intoa, varaamista jahkailee ja lähtöaamuna saattaa olla että haluis vaan jäädä kotiin nukkumaan. Piristys tulee lentokentällä. Tosin viime reissu oli...noh, outo... Eka yö majapaikassa ja halus kotiin, sitten tuli viihtyminen ja loppuajasta ruokamyrkytystä kärsiessä todellakin halus kotiin.

En sit tiiä johtuuko tuo lähtöhaluttomuus siitä, että sittenkin kaipais reissukaveria (vaikka mahti reissuja tehny yksinkin) tai edes tuttua paikan päällä, odotukset matkasta on liian korkealla (vuosia hinkunu jonnekin ja sitku pääsee se ei vastaakkaan kuvitelmia) vai siitä, että aina pitää päästä uuteen paikkaan kun samaan ei voi mennä kahdesti (suunnitelmissa tosin mennä pariin paikkaan uudestaaan "sitten joskus"). Yks tekijä voi olla myös se, että kokee natiivi englantia puhumattomat maat hieman hankaliksi, kun haluis kuitenki ymmärtää kaiken, kun ei siitä paljoa apua ole jos osaa kysyä, mutta ei ymmärrä vastausta, tai jos yrittää vaihtaa kieltä niin toinen ei osaa sanaakaan englantia. :D Ehkä sitä on vaan tulossa vanhemmiten varovaisemmaks... Nyt kun kattoo joitain tilanteita mitä reissuissa ollu niin ei niissä oo paljoa järki päätä pakottanu. :D

4
Australia ja Oseania / Vs: Palkka?
« : 24.05.2012, 19:07:36 »
Mun titteli piti sisällään talon sisä-ja ulkomaalausta, piha hommia, siivousta ja pomon kanssa kaljottelua.

5
Australia ja Oseania / Vs: Palkka?
« : 13.03.2012, 17:40:25 »
Ite olin neljä vuotta sitten "junior labour assistant" ja sain 15 taalaa tunnilta.

6
Etelä-Amerikka / Vs: englannilla läpi e-amerikan?
« : 15.08.2010, 11:36:43 »
Mahtaakohan kenelläkään olla tietoa, että kumpaa olisi kannattavampaa mennä kansalaisopistoon lukemaan: matkailuespanjaa ("Nopeat, pinnalliset alkeet. Käsittelemme matkailussa tarvittavia sanoja, sanontoja ja rakenteita.") vai espanjan rauhallisia alkeita?

Alkeissa olisi vain se hyvä puoli, että jos innostuu jatkamaan opiskelua toisenkin vuoden niin kirja pysyisi samana. Oppikirjojen nettikuvauksien perusteella sisällöt vaikuttaisi jokseenkin samantyyppisiltä (=suunnattu matkailijoille).

Vuoden päästä olisi tarkoitus suunnata Etelä-Amerikkaan. Tosin portugalin opiskelusta olisi enemmän hyötyä, jos matka suuntautuukin Brasiliaan. *huoh*

8
Iso-Britannia / Vs: Walesia käyneitä?
« : 25.06.2010, 10:13:55 »
Snowdoniassa tosiaan on nättiä. Bangorista pääsee suht kätevästi bussilla Llanberisiin, josta voi sitten kävellä Snowdonin huipulle (ja säästää 25£), mutta jos aikaa on vähän tai ongelmia liikkumisen kanssa, huipulle pääsee tuolla 25 punnan junalla. (Edestakainen junamatka kestää 2,5h, ja mikäli aikaa on vähän niin kannattaa varata liput etukäteen.)

9
Iso-Britannia / Vs: Lautta Irlannista Britanniaan
« : 25.06.2010, 10:02:00 »
Itse menin Dublinista Holyheadin kautta Bangoriin StenaLinen sail&rail-lipulla. Hintaa tuolle matkalle tuli 35e. Ihan kätevä tapa päästä lähelle Snowdoniaa. Lipun kävin ostamassa edellisenä päivänä.

10
Lipuissa hyväksytään kolmen kirjaimen virhe.

11
Suosittelisin:

Cairns - Asylum
Sydney - Asylum ja The Palms

Itse ainakin viihdyin noissa loistavasti, ja sain jopa nukuttua ilman korvatulppia, mikä on saavutus tälläiseltä uniongelmaiselta.  ;D

Ei missään nimessä:

Melbourne -All nations (aivan liian iso ja meluisa)


Siinä ja siinä:

Adelaide - Cannon St. Backpackers (iso ja mun reissun huonoimmat sängyt, mutta yhteiset tilat pelastaa jonku verran)

12
1. Minkä ikäinen olet?
- 28
2. Sukupuoli?
- nainen

3. Mitä teet työksesi/opiskelet?
- siivoan

4. Missä asut?
- Keski-Suomessa

5. Mistä olet lähtöisin?
- Itä-Suomesta

6. Uskonto?
- ev.lut.

7. Juotko/poltatko?
- Juon ja en polta.

8. Muuta?
- Asunu myös Kymenlaakossa ja Lapissa. *levoton*

13
1. Englanti (britti tai aussiaksentilla)
2. Ruotsi tai mandariini
3. Saksa
4. Espanja
5. Venäjä

14
Tyhmät kysymykset / Vs: Kielitaito matkalla??
« : 15.01.2009, 14:52:00 »
Eiköhän tuolla pärjää. :) Itselle kävi Italiassa niin, että bussissa tapaamani mies puhui vain italiaa, jota mä en puhu enkä juuri ymmärrä (ellei sana satu muistuttaa jonkun muun kielen vastaavaa...). Mä sit puhuin sille englantia. Mutta niin vaan juttuun tultiin, elekielen avulla. Tosin aika hitaasti, mutta kuitenkin.  ;D

15
Yleinen / Vs: Reissukateus
« : 05.01.2009, 15:56:38 »
Kyllä kai sitä jonkinlaista reissukateutta ilmenee. Lähinnä ihmetellään mistä siihen matkustamiseen saa rahat. Eräskin kaveri haluaisi mukaan ulkomaille, mutta meidän käsitykset lomailusta on hieman eriävät. Hän haluaa löhötä ekalla ulkomaanmatkallaan koko loman rannalla ja vetää joka päivä tukevat humalat. Kiitos ei, en halua lähteä äidiksi ja tulkiksi (tiedän jossain vaiheessa päätyväni noihin tehtäviin). Lisäksi en usko, että jos jollekki pakettimatkalle päädyttäis niin toiselta löytys sitä rahaa matkan maksamiseen, kun ei sitä löytyny festarilippuunkaan, jonka osto oli tiedossa jo kuukausia aiemmin (ja mä en ihan toisen matkaa pysty kustantaa vaikka sit maksaiski sen pikku hiljaa takas)...

Ainahan se menee niin, että jos on IDEA niin siitä ollaan innostuneita, mutta sitten kun pitäs oikeesti tehdä ja maksaa jotai niin innostus katoaa kuin pieru saharaan. Ärsyä toisaalta, mutta toisaalta on vaan helpompi reissata yksin.

Mutta tuo raha... Mä taas ihmettelen kuinka ihmiset EI saa säästettyä jos niin kovasti matkalle haluavat. Tuo esimerkin henkilö (ja monet muut kaverit) saa tunnilta jotai 5e enemmän palkkaa (ja enempi työtunteja) ja sillä on pienemmät asumiskustannukset. Kai se sit oikeesti vetää kaiken kurkusta alas, kun jääkaapissa ei oo ruokaa eikä mitään uutta ja näkyvää koskaan ilmaannu.

Itse en oo koskaan kokenu, että oisin joutunu jostain TODELLA haluamastani luopumaan sen takia, että säästän reissuun. Ehkä mulla sitten istuu toi "opiskelijabudjetti" vielä pitkään opintojen jälkeenkin, tai osaan vaan käyttää rahaa TAI sit mulla vaan on köyhä elämä.  :o

16
28  :D

17
Ei oo vielä tietoa, riippuu ihan siitä laitetaanko mun kahden viikon kesäloma alkuun, keskelle vai loppuun. Kohdekkin on vielä epäselvä. :D Jonneen on kuitenkin päästävä.

18
Vaikea sanoa... Oon suvun "mustalainen", ainoa joka riekkuu maailmalla vapaaehtoisesti (jotkut on joutunu työkomennuksille jonnekkii). Vanhempien kaa ei koskaan oo käyty missään Itä-Suomen ulkopuolla... Sukulaiset kyllä ihmettelee, että mistä mä oon tän levottomuuden periny. Kai sitä sit on vaan jotenki utelias näkemään muutakin kuin oman kotikylän.

Kovasti kyllä innostuin, kun aloin englannista saamaan koulussa hyviä numeroja (ja ope oli tosi hyvä ja kannustava...että alko ihan viittaamaankin) ja sitten tuli mahdollisuus saada kirjekavereita ulkomailta. Vaihtoonkin oisin halunnu lähtä, mutta uskallus puuttui...nyt sitä sit korvaillaan ja täytyy sanoo, että tuskin musta ois ollu johonki perheeseen asumaan vuodeksi...että parempi mennä nyt minne sitten meneekin. Eikä matkailualan koulun (tai lukion 2 vk:n reissu) reissut yhtään pakko pullaa olleet. :D

19
Terveys ja turvallisuus / Vs: Uhkaavin tilanne matkalla
« : 30.12.2008, 16:39:40 »
Roomassa sain illanvietto seurakseni norjalaismiehen, joka sitten myöhemmin yöstä kävi hieman liian kuumana. Onneks usean EIn kova toistaminen ja kova rimpuilu (ja pakoon lähtö) meni toisen huuruiseen tajuntaan. No, jos se ois ollu "ihan oikee raiskari" niin tuskin oisin mahtanu mitää.

20
Aiotteko palata reissun jälkeen samoihin työpaikkoihin? Ajattelin vaan, että vois olla helpompi ottaa jotai palkatonta vapaata, mikäli työnantaja sallii... Ite nimittäin päädyin reissun jälkeen kuitenkin takas samalle työnantajalle, mutta eri paikkakunnalle. Oisin voinu palattuani siirtyä sisäisesti ja ei ois lomat menny, kun on suhteellisen joustavaa. *hakkaa päätä seinään*

Irtisanoutumisesta tulee se 3kk karenssi. En tiiä kuinka työkkäri suhtautuu sit siihen, että palattuanne ilmottautuisitte työttömäks mikäli ei heti töihin pääse/joudu. Parempi ottaa karenssi siksi aikaa kun on reisussa niin se aika kuluu siinä eikä sit matkan jälkeen. Kannattaa muistaa myös, että työkkäri saattaa tulkita teidän ulkomailla töissä olon niin, että kun lopetatte siellä ja tuutte takas Suomeen niin ootte itse irtisanoutuneet (=3kk karenssi). Mulla onneks työvoimatoimiston johtaja tulkitsi australialaisen työtodistuksen niin, että se on ollu määräaikainen sopimus ja mun ei tarvinnu alkaa laatia selvityksiä aussityönantajalta, että miks lähdin niiltä (työsuhteen päättymisen syyn kun pitäs näkyä) yms. Sai kyllä selitellä tuohonki riittävästi ja olla peukut ristissä.

Maistraatille jos ilmoittaa tilapäisestä ulkomaille muutosta niin Kela huutelee matkan selvityksien perään.

Liittoon voi ilmoittaa lähtevänsä matkalle ja laittavansa jäsenmaksun maksamisen tauolle. En maininnu työnteosta, koska sit ei ihan pääse takas päivärahoille (menikö jopa niin et palattuani oisin joutunu alottaa sen 10kk keräämisen alusta?) ja katoin et ne mun ulkomaantulot oli niin pienet ettei kannata vaivautua paperisotaan, kun ei ollu ees liiton alan töitä. (Ja koska teidän matka on EU/ETA maiden ulkopuolle niin ei mitää saiskaan mistään matkan aikana.)

Ite ilmotin kaikkii paikkoihin ja matkan jälkeen työttömyysrahat juoksi omavastuuajan jälkeen. Työkkäri vaan anto sen lausunnon liittoon että oon oikeutettu rahan saamiseen.

Sivuja: [1] 2 3