Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - -duracell-

Sivuja: [1] 2 3
1
Aasia / Vs: Sukeltaminen Komodolla
« : 17.02.2015, 17:20:07 »
Denpasarista lentää useampikin lentoyhtiö Labuan Bajoon.

2
Aasia / Vs: Sukeltaminen Komodolla
« : 05.09.2014, 12:43:54 »
Elä ny pelottele. Komodollakin voi kokematon sukeltaa, kunhan valitsee hyvän diveceterin ja kertoo mennessä, että on kokematon virtojen kanssa. (Silloin center/oppaat osaavat varautua ja valita paikat tasosi mukaan. ) Väitän että Komodon alue on yksi parhaista Indonesian sukelluskohteista. ( Raja Ampatia, Aloria ja Lembehiä unohtamatta)

3
Aasia / Vs: Sukeltaminen Komodolla
« : 08.06.2013, 18:05:33 »
Ollaan 3kertaa käyty Labuan Bajossa ja aina sukellettu siellä maista käsin. Toimii loistavasti. Sen tarkemmin tässä kertomaan, löydät paljon juttua Komodon sukelluksista ja muualtakin meidän blogista. Käypä katsomassa, jos vaikka ois jotain hyödyllistä infoa.

http://mikajariikka.blogspot.fi/

4
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 21.01.2012, 02:32:35 »
Jep..lähdempä avautumaan ny....luotan dive mastereihin...hmm...dm:si vaaditaan max 60 sukellusta!?!(Padilla), joten kannattaa luottaa varauksella, ellei oo "divemasterina" paikallinenkaveri jolla ei oo luokitusta kuin nimellinen dm ja n.5000 dyykkiä ;)

Virtauksista Komodon alueela sen verran, että niitä on ja paljon....mukavinta on kun mennään virranmukana tuhattajasataa sinne minne halutaan, mutta välillä virta voi muuttua ja yllättää kokeneekin oppaan ja silloin pitäis pärjätä ryhmän mukana. Toissa kesänä haettiin ryhmä sukeltajia riutanpäältä istukselemasta ja odottamassa, koska olivat missanneet negatiivisen entryn ja virta tarttui tähän ryhmään, joka ajaitui virran mukana riutan päälle pääsemättä 3m syvemmälle..positiivisin oli kokenet kaveri joka totesi lokibookkia täyttäessä että, divetime 9min deep 3m what we sew, seagulls ;) !!! (ykx aloittelija tihrusti itkua :( )

tässä sukelluksessa ongelmana oli kaksi kokematonta sukeltajaa samassa ryhmässä, koska opas kertoi minulle että olisi pystynyt raahaamaan yhden pois virrasta, mutta kax oli liikaa...

En halua pelotella virtauksista, koska olen itsekkin siellä sukeltanut just aloittaneena. Pitää muistaa että meri voi olla todella voimakas ajoittain ja kunnioittaa sitä, mutta kyllähän paikalliset d-masterit tekevät parhaansa , etteivät vie kokemattomia liian pahoihin paikkoihin, joten,don't worry!

Tosta Reefseekkerseistä, mitä Jepulis suositteli meen 150% takuuseen, jos Kathy on edelleen firman johdossa. Ja muutenkin lämpimästi suosittelen heitä! Heidän sukellus reissuilla on yleensä tapana kertoa jostain merenelävästä loistava tarina(uutta tietoa esim.mantis shrimpistä!) Ennen kuin pääsette sukelluspaikoille, joka kestää n.1-2tuntia.

Labuan Bajoasta sen verran että olihan se jokunen vuosi sitten eksoottinen paikka, kun "turistibaareja" ei ollut eikä internettiä paitsi kahdessa kioskissa. Nykyään on aika paljon muuttunu. Netti kaikkialla, katujen kuopat korjattu ja turistibaareja joka nurkalla, mutta edelleen käymisen arvoinen! :)

Kelimutut: Käymisen arvoinen, varsinkin jos sää sallii!

Mutta lyhyesti ja ytimekkäästi tiivistettynä: Komodon alue on yx parhaista paikoista sukeltaa maailmassa!!!

PS:Jos haluut/jaksat käy tavaamassa meidän blokia. sieltä löytyy meidän kax aikasempaa matkaa Floresille ja toivottavasti vinkkejä!

PSS:Jos yhtään lohduttaa, niin ollaan menossa kesällä myös komodon virtojen vietäväksi TAAS!!!

PSSS:Jos oot sipadanilla pärjänny, niin eikun vaan nauttimaan komodosta!!!


5
Moi,

Eli tuona ajankohtana matkaamme Borneolle ja tarkoitus olisi mennä Sipadanille seaventuririkselle  http://www.youtube.com/watch?v=cMsRO2AdrD4 , Sandakaniin ja Layang Layang diveresorttiin  http://www.youtube.com/watch?v=075iCnNTXSw , joten jos kiinnostaa matkamme vaiheet tai haluut vinkkejä/arvosteluja noista kohteista niin käy katsomassa: http://mikajariikka.blogspot.com/ , sieltä löytyy myös juttua aikaisemmista matkoista ympäri Indonesiaa.

6
Aasia / Vs: Viisumi Indonesiaan
« : 29.04.2011, 14:42:38 »
Kellään kokemusta viisumin hankkimisesta Manadosta sulawesilta? Eli meneekö ihan tuon saman kaavan mukaan, eli viisumi USD-dollareina (ja lentokenttävero rupioina) ja sen saa jossain järkevässä ajassa odottaessa? Mietin vaan, että onko mitään ideaa hankkia viisumi etukäteen.

Menee saman kaavan mukaan ja saat suht.nopeesti on se Manadon kenttä sen verranpieni...

7
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 09.01.2011, 06:20:39 »
hellou,

Ajattelin myös minäkin tulla hiukan sekottelemaan soppaa! ja ärsyttämään? toisia. Itse en pidä balin(kuta, legian ja seminjakin) rantaalueen muodostamasta alueesta, muuten kuin biletys miellessä.

Tosin sieltä löytyvät  loistavat aallot surffaajille(niin olen kuulut...itse vain sukellan) Eiköhän noita turisti mestoja oo aika vaikee vältellä normaalilla matkaamisella tänä päivänä?!

Ois mukavaa kun jätettäi toi toisten arvostelu ja parjaaminen johonkin muualle ja käytettäis nää palstat omien kokemusten(huonojen ja hyvien) jakamiseen. Sekä hyviin kysymyksiin vastaamiseen asiallisesti ::)

Ja vinkkkinä omalta osaltani, jos ny mehtään(aitoon) eli Indoihin haluutte tutustua niin suosittelen lämpimästi Alorin saarta itä-Indoissa!!! Lupaan ettei tuu kovin monta länkkärii vastaan ja rannat ovat upeita sukelluksista puhumattakaan!!!!

8
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 12.11.2010, 14:56:34 »
mikä olisi järkevin reitti malesiasta tai singaporesta komodolle?
ideana olisi aloittaa indonesiaan tutustuminen etelästä ja edetä kohti pohjoista mahdollisia maareittejä pitkin siten että jouluksi oltaisiin sumatralla...
tällä hetkellä ollaan langkawilla josta huomenna bussilla kuala lumpuriin.

kiitos etukäteen

Denpasarista lentää muutama yhtiö( esim.Trans Nusa) Labuan Bajoon (lennot lähtevät n.9-11 aamulla), josta pääset näppärästi Komodolle! Lippuja voit ostaa Denpasarin kotimaan terminaalin edessä olevista lipputoimistoista.

9
Aasia / Vs: Sumatra - Pulau Weh
« : 28.08.2010, 03:25:55 »
moi taas,

ketä sukeltaminen Indonesiassa kiinostaa, voi käydä kurkkii meidän blogii.(Löytyy juttuu, kuvia ja videoita muutamalta vuodelta...( http://mikajariikka.blogspot.com/ )

10
Aasia / Vs: Sumatra - Pulau Weh
« : 27.08.2010, 09:49:04 »
moi,

Oltiin kesällä käväisemässä Pulau Wehillä. Mentiin sinne Jakartasta lentäen Banda Acehiin, josta jatkoimme taksilla satamaan.(n.puolentunnin matka) Sieltä kulkee useampia yhteyksiä Pulau Wehille. Hitailla lautoilla matka kestää 2-3 tuntia.(n.2-4€)
Nopeat lautat taisivat kestää n.1-1,5 tuntia.(n.10-20€)

Pulau Wehillä olimme Gapang beachillä, jonne Sabangin satamasta kesti taksilla vajaan tunnin. Majoitumme Lumba Lumba divingin( http://www.lumbalumba.com/ ) bungalowiin(20€/yö) 

Sukeltamiseen Indonesiasta löytyy parempiakin kohteita,( Komodo, Raja Ampat, Alor, jne...) mutta käymisen arvoinen paikka todellakin on! Sukeltaminen on varsin edullista( 180€/10 sukellusta ) ja sukelluskeskuksen edestä löytyy upea house reef, ( http://www.youtube.com/watch?v=1QMTuHIKq1o ) jonne pääset sukeltamaa 7€/sukellus.

Olimme Pulau wehillä vain muutaman päivän, koska sää oli varsin epäsuosiollinen meille(satoi vaakaasuoraan 24/7) ja Gapang beachillä tais olla 5 "ravintolaa", mutta yhdessäkään ei ollut mahdollisuutta syödä sisätiloissa. Katettu tila löytyi, mutta olihan tuo aika kosteaa ja viileää touhua.

Kaikenkaikkiaan voin lämpimästi suositella ja meilläkin on tarkoitus mennä uudestaan!

11
Matkapäiväkirjat / Indonesiassa Sukeltaminen
« : 07.08.2010, 02:52:05 »
Ollaan sukelleltu ympäri Indonesiaa ja kirjoteltu blogii, jos jotaki kiinnostaa.
http://mikajariikka.blogspot.com/ Similanillakin käytiin...

12
Lentomatkustus / Vs: Turkish Airlines
« : 03.06.2010, 20:38:01 »
moro,

nopeesti jatko lentoa odotellessa, että ekaa kertaa turkishin kyydissä Helsinki-Istanbul. Ei voida muuta kuin kehua...ruoka oli hyvää ja riittävästi. Olutta, viinejä ja viinaa sai minkä kerkes/kehtas pyytämään(jos ny ketään kiinnostaa)

Ainut hakemalla haettu miinus hiukan hitalle ruokatarjoilulle, tosin ainakin yhtä nopeata kuin finnairilla.

Odotellaan vaihtoa ja kenntän ravintolat ovat sikakalliita, mutta 3kerroksesta löytyy loungeja n.27€ per nenä. Ruoka on aika rajallista, mutta kaljaa, viinejä ja viinaa saa vedellä minkä kerkee... ::)

13
Aasia / Vs: Jakarta
« : 02.06.2010, 17:54:49 »
Kiitoksia hyvistä ideoista! Päätimme yöpyä tossa FM7:ssa, vaikka sikakallis onkin.
Saavumme Jakartaan joskun 6-7 aikaan illalla, joten jos joku tietäis Kotimaan terminaalin lipunmyyntipisteiden aukioloajat(Lion Air, Batavia ja Garuda erityisesti) Se auttais meitä todella paljon!?!

14
Aasia / Vs: Jakarta
« : 01.06.2010, 05:49:03 »
Tietäiskö kukaan miten myöhään Jakartassa kotimaan terminaalin lipunmyyntitiskit ovat auki?

15
Aasia / Vs: Jakarta
« : 28.05.2010, 23:00:35 »
huoh..ja..kiitokset avusta ja rakentavasta palautteesta tässä ketjussa. Asetin kysymykseni väärin kysymällä edullista majoitusta kertomatta taustoja.

Eli kun ny lähdemme reissuun ja joudumme olemaan yhden pakollisen yön Jakartassa(saavumme illalla), josta jatkamme ehkä aamuvarhaisella Banda Acehin suuntaan, jos vaan saadaan lennot järjesteltyä ja tärkeintä on päästä nopeasti tutimaan ja takas kentälle.

unohdin kertoa, että olemme jo katsellet FM7 Resorttia(46€), Joka ilmeisesti halvin ja todellakin lähellä kenttää! (mutta jos muita vaihtoehtoja löytyy niin kiinnostais kovasti!?!)

Vielä voisin tiedustella lähtevätkö kotimaan lennot samasta terminaalista? (vai onko kaukanakin?) ja tietäiskö joku löytyykö Batavian, Lion airin jne... lipunmyyntipisteet mistäpäin kenttää? ???

Ps.Meillä nostaa reissujen hintaa nostaa toi meidän sukellus harrastus(keskimäärin 100€ päivä kahdelta kun sukelletaan) joten noissa majoituksissa ois mukava säästää...

16
Aasia / Vs: Jakarta
« : 23.05.2010, 00:03:18 »
Update! Kukaan lähiaikoina löytänyt edullista majoitusta Lentokentän läheltä?!  ::)

17
Aasia / Jakarta
« : 10.05.2010, 12:07:49 »
Moi,

Osaisiko kukaan suositella edullista majoitusta yhdeksi yöksi mahdollisimman läheltä Jakartan lentokenttää?

18
Aasia / Vs: Bunaken hintataso/halvat majoitukset.
« : 14.04.2010, 06:11:52 »
Ne ovat menolipun hintoja. Meno-paluu x2  ;D esim tulevax perjantaiksi löytyy Jakarta-Manado(one way) 640 000 IDR (n.57€) ja Denpasar-Manado(one way) 759 900 IDR (n.68€) Katsottu Lion Airin sivuilta.

Indonesiassa ei ainakaan mun tietääkseni säästä mitään ostamalla meno-paluu lippuja ja tuntuu että halvimmat liput löytyy mitä lähempänä lento on.

19
Aasia / Vs: Bunaken hintataso/halvat majoitukset.
« : 08.04.2010, 05:26:30 »
Jakarta-Manado n.60€ ja Denpasar-Manado n.75€ (Lion Airilla Meno lipun hintoja) Garuda tod. näköisesti pikkasen kalliimpi.

20
Aasia / Vs: Bunaken hintataso/halvat majoitukset.
« : 05.04.2010, 09:41:48 »
Me lennetään sinne joko Jakartasta tai Balilta( Lion Air tai Garuda). Singaporesta pääsee kätevästi Silk Airilla.Sivuja: [1] 2 3