Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tuomas78

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Terve,

Postitettuna 40€ mihin tahansa Suomeen. Vain tilisiirto, toki noudettaessa käy setelitkin.

Tuomas

2
Yleinen / Vs: Helvetti maan päällä?
« : 27.10.2011, 13:55:49 »
San Angeles, Filippiinit.

Ankea, likainen huorakaupunki. Tuhansia ilolintuja ja niiden perässä pörrääviä lihavia amerikkalaisia, lyhyitä japanilaisia/korealaisia sekä ahdistavia arabeja. Never ever again.

3
Tervehdys.

Matkan loppu häämöttää hieman etuajassa sairastelun vuoksi, joten asunto Helsingistä on haussa, kohtuu pikaisestikin.
Palaamme (2pax) ensi kuussa Suomeen, etsimme 1-2huoneen kämppää Helsingistä, jonkinlaisten kiskojen äärestä. Eli, juna-, metro- ja spåraraiteiden läheltä, mielellään jopa kalustettu. Kalustamatonkin kelpaa, mutta ehkä sitten pidemmäksi aikaa, tai no, kaikki on keskusteltavissa.

Tuomas

4
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 26.09.2011, 03:00:24 »
1.Alankomaat
2.Andorra
3.Belgia
4.Espanja
5.Intia
6.Iran
7.Irlanti
8.Italia
9.Itävalta
10.Kanada
11.Kreikka
12.Kypros
13.Latvia
14.Liechtenstein
15.Luxemburg
16.Monaco
17.Nepal
18.Norja
19.Puola
20.Ranska
21.Ruotsi
22.Saksa
23.Suomi (Koti)
24.Sveitsi
25.Tanska
26.Thaimaa
27.Tšekki
28.Tunisia
29.Turkki
30.Unkari
31.Vatikaani
32.Venäjä
33.Vietnam
34.Viro
35.Yhdysvallat

Ensi vuonna ei uusia tule :( Mutta sitten pitäisi tullakin 2011 kokonaisuudessaan 11 uutta maata :)))

Uusina lisäys;

36.Kambodia
37.Indonesia
38.Malesia
39.Singapore
40.Kiina

Tuomas

5
Aasia / Vs: Thaimaa, Nepal ja Intia
« : 26.09.2011, 02:23:18 »
Ihan vaan säiden puolesta suosittelisin;

Nepal ensin, tammi/helmikuu on jo aika kylmä, Marraskuussa hyvä - joulukuussa siedettävä.
Intia nyt on sitten lähellä, joten sinne sitten. Säät saattaa pohjoisessa olla kylmiä, mutta muualla täydellistä.
Thaimaahan kannattaa mennäkin hieman sesongin ulkopuolella, sekä säät on on hyvät, toki kuumat. Saarilla on helpompaa kun tuulee enemmän.

Vain hiukan mietittävää.. :)


Tuomas

6
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 07.09.2011, 16:03:48 »
Tänä kesänä ei enää saatu kuin 30pv:n viisumit Suomesta. Sanoivat vaan viisumeita hakiessa, että sitä saa jatkettua sitten Kiinassa.
Huolettavasti myös ollaan tavattu muutamat muut matkailijat jotka tätä samaa toistavat, tapahtuen heidän kotimaassaan. Edelleen kuulemma Chiang Mai, Bangkok on hyviä paikkoja, mistä saattaa saada pidempiä viisumeita, mutta nyt oli esim Honkkarissa yhdeltä kiinassa asuvalta expatilta kielletty enemmän kuin 1kk:n viisumi.

Viisumin jatkaminen oli helppoa, juuri käytiin tänään koukkaamassa uudet 29 päivää (1 päivä hävisi johonkin).
Mukaan tarvittiin;
-Passit
-Passikopiot
-Viisumista kopiot
-Passikuva
-Hotellin maksukuitti (hotelli rekisteröi meidät jo edellisenä päivänä), muutenkin kannattaa pyytää mahdollisimma virallinen kuitti.
-160yuan per nenä

Paikkana Leshan, Sichuan. Hakemukset jätettiin noin puolen päivän aikaan, viisumit sai noutaa seuraavana päivänä klo 16.
Olivat tarkkana että yöt oli buukattu edelliselle sekä tulevalle yölle jostain syystä. Asuttiin Emeishanilla, ilmeisen ok siis tähän viisumin jatkoon, sinne kun kaikki turistit kuitenkin päätyy :)

Lisäinfona sen verran, että viisumia jatkettaessa ylimääräiset päivät lasketaan pois tulevasta viisumista. Jos siis yrität jatkaa viisumia 5 päivää ennen sen umpeutumista, saat 5 päivää vähemmän uuteen viisumiin. En tiedä onko käytäntö sama kaikilla paikoilla, mutta näin ainakin parista lähteestä kuultuna.
Jatkettiin omaamme viimeisenä mahdollisena päivän, mutta silti ne rokotti yhden päivän:)

Tuomas

7
Ei niitä kiinnostane aiemmat leimat ja viisumit. Meillä oli edellinen visiitti indonesiaan alle viikon ikäinen kun mentiin uudestaan maahan. Jos taas menette Sumatralta suoraan Balille, saatte sitä viisumia jatkettua aina 6kk asti.

8
Jeps. Medan-Aceh n 13h, yleensä yöbussina. Highlandsin kautta enemmän. Medanista Toballe ja päinvastoin pääsee kätevimmin (5h)pikkubussilla joita jotkut myös takseiksi sanovat. ~5€. Paikallisbussi (7h, aivan saatanan ahdas) ~2€.
Me otettiin tänä kesänä Medan-Aceh lennot 27dollaria kipale (muistaakseni Sriwirajaya air tjsp), sekä pois Aceh-Singapore 50€ kipale AirAsia.
Acehista Pulau weh:lle menevä lautta kestää 1,5 tuntia , hitaalla pääsee hieman halvemmalla ja luonnollisesti hitaammin.

Indonesian lentoyhtiöistä sen verran että Garuda on huippu, Lion Air & Tiger air keskitasoa, tosin jos jokin menee vikaan, joutuu odottelemaan melko kauan.
Pikku saarilta toisille pääsee sitten joskus sellaisilla potputtimilla että tekee pahaa.

9
Ei ole säillä paljon väliä joulu- tammikuussa, ainoastaan jos haluatte esim Toballe mennä, siellä saattaa jo tulla vilukin yöllä :)
Oma suositukseni olisi mennä Vietnamin eteläosia kaluamaan, tuohon aikaan vuodesta säät on siellä pohjoismaisille parhaimmillaan, eli sopivat 27-29 astetta ;) Myös Kambodzan viidakot, ratanakiri yms, on kiva trekkailla läpi kun ei ole liian kuuma. Sama oikeastaan sopii pohjois-thaimaaseen, laos, myanmar yms :)

10
Kyllä sitä aika lailla kuvia kertyy, 7kk takana ja noin 3000 kuvaa :) Toki kaikkea ei ole tarkoitus lopullisesti pitää, mutta erottelu odottaa vielä sitä kuuluisaa sateista päivää. Varmuuskopiot teen ulkoiselle kovalevylle noin joka kolmas kerta, kuvia lataan nettiin aina kun yhteys sallii.. Toki en ihan kaikkia kuvia sinnekään pistä, ei sellaista upload paikkaa ole vielä löytynyt jossa tarpeeksi nopeasti se kävisi :)

11
Kannattaa myös etsiytyä Chatuchakin  viikonloppu markkinoille, sieltä löytyi 195cm ruholle käyttövaatteita hyvin halvalla. Laatukin oli tällä kertaa kohdallaan. Ainoa mitä en itselleni löytänyt, oli sopiva hattu.. mutta kun on iso pää.

12
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 15.08.2011, 03:49:25 »
Dali, Yunnan, Kiina. Kohta Shaxi, Yunnan, Kiina :)

13
Aasia / Vs: Viisumi Indonesiaan
« : 11.08.2011, 02:55:46 »
Ainakin Indonesian Sumatralla (sekä osa Balin) työskentelevät länkkärit vaikuttavat suosivan Singaporea. Saattaa olla että johtuu kyllä ruoan paremmuudesta sekä infrastruktuurin ylivertaisuudesta, tarkempaa tutkimusta en ole tehnyt.

14
Matkaseuraa / Vs: Peking-Lhasa-Katmandu-?-?
« : 10.08.2011, 13:30:35 »
Tervehdys,

Nyt on hieman lisätietoa ja kun emme ole vielä aktiivisesti muualtakaan matkaseuraa hakeneet, päivitellään ekana pallontallaajat ja sitten muut :)

Eli, lähdemme 20.9 Pekingistä kohti Lhasaa, jonne saavumme 22.9. Alla olevan matka-aikataulun mukaisesti astumme Nepalin maaperälle 2.10, päivää ennen kuin Dashain alkaa.

    Day 1: Arrive in Lhasa, free pickup service, with tour guide
    Day 2: Lhasa for acclimatization, relax... (suggested sights: Barkhor Circuit, Jokhang Monastery, Tsamkul Nunnery and teahouse), with tour guide
    Day 3: Lhasa (suggested sights: Potala Palace, Drepung Monastery), with tour guide
    Day 4: Lhasa (suggested sights: Sera Monastery, Pabongkha Monastery), with tour guide
    Day 5: Lhasa, local family visit, but more relax today, with tour guide
    Day 6: Landcruiser trip: Lhasa - Tsedang (Samye Monastery and Yumbulhakhang), with tour guide
    Day 7: Landcruiser trip: Tsedang - Yamdrok Lake - Karula Glacier - Gyantse (Choeden Khumbu Monastery), with tour guide
    Day 8: Landcruiser trip: Gyantse (Tsong Borg Fort) - Shigatse (Tashilunpo Monastery, only 1hr) - Sakya (Sakya Monastery), with tour guide
    Day 9: Landcruiser trip: Sakya - Tingri - Everest Base Camp
    Day 10: Landcruiser trip: Everest Base Camp - Zhangmu Nepali border
    You will cross the border on Day 11, make sure you have enough time on your Chinese visa.

Total cost of this tour for a two-person group is RMB 14184.

This quotation is designed for a two-person group, please check the price for groups with different number of people.

You can get it cheaper if you can find some partners to share the cost (especially the cost of the jeep and tour guide). We can help other travelers to hook up with each other, but to be frankly, successful rate is usually not very high because of the different timetable and itinerary of different people. I suggest you to find some partners on some internet forums.

Here's a referenced price of this tour package for more people:

1 person: RMB 12601 (RMB 12601 per person)
2 people: RMB 14184 (RMB 7092 per person)
3 people: RMB 16398(RMB 5466 per person)
4 people: RMB 17952 (RMB 4488 per person)


Jos kiinnostaa, ota yhteyttä :)

Tuomas

15
Jos mahdollista, hakekaa Singaporesta 60pv perusturistiviisumi, säästätte selvää rahaa. Lienee saatavissa aika nopeassakin aikataulussa?
Balilla saa jatkettua Visa-on-arrival viisumia toisella 30pv:llä suhteellisen iisisti, mutta se vie 5 päivää ja toimistossa tarvii juosta 3 eri kertaa. Maksaa 250 000
Jos otatte sakot, maksaa 200 000 per päivä/henkilö. Helposti maksettavissa imigrationissa normaalin passintarkistuksen yhteydessä lentokentällä. Kokemus eiliseltä :)

16
Tällä reissulla vielä kantelen läppäriä mukana (11,7 tuuma, 1,6kg), mutta ensi reissulle aion ostaa jonkinnäköisen ja kokoisen tablet-koneen. Ehdottomana varusteena kyseisessä vermeessä täytyy olla SD-kortinlukija, vähintään yli 200gt kovalevy ja sen verran potkua että Lightroom 3 pyörii nikottelematta. Toki päälle vielä kevyt paino että voi kirjat lukaista siitä myös, saattaa karsia osan pois. Voi olla että joutuu hetken vielä odotella ;)

En ole katunut kyllä koneen kantamista mukana nytkään (7kk so far reissussa), kaikki siirtymiset, hotellit, ravintolat & yleiset selvitykset on niin paljon helpompaa verrattuna entisaikoihin.. Toki ei tule yhtä paljon kommunikoitua huonosti paikallisväestön kanssa, mutta tämä on halpa hinta jo kohta keski-ikäiselle miehelle. Tulihan myös reissun päällä ihasteltua mm-finaalitkin live striimistä, joten joka hikipisaran arvoinen raahaus kyllä :)

Tuomas

17
Tuli juuri pari päivää sitten ostettua Kiinan uusin painos, enlanniksi Balilta. Ihan tyytyväinen olen uuteen ilmeeseen, ainakin paljon selkeämpi varsinaisen infon osalta. Paljon luettavaa, hyvä olla varmasti jotain infoa mukana kun lähdetään painelemaan Sichuan/Yunnan akselille.
Ravintola sekä hotellitietoja nyt en koskaan muutenkaan käytä, joten niihin en ota kantaa. Joku kerta niitä on tullut katseltua, lähinnä miltä alueelta sitä muuta halpaa majoitusta voisi etsiä.


18
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 22.07.2011, 12:18:09 »
Extreme laji on myös vaellus, yli 2500m:n korkeudessa tulevia haavereita ei tavallinen eurooppalainen-vakuutus korvaa. (muistaakseni) 9 päivän vakuutus pari vuotta sitten oli reilu 100e, tämä siis pelkästään ABC trekille. Elämä on.

Tyttöystävän kanssa otettiin suosiolla Goudan super-vakuutus, joka sitten kattaakin lähes kaiken ja vähän päälle. Hintaa tulee reilusti myös, mutta ainakin saa lähteä koska tahansa mihin tahansa hullutukseen mukaan :) Hinta vuodelta~1000€

Tuomas

19
Matkaseuraa / Bangkok 6.8-7.8 Suckling Pig
« : 15.07.2011, 10:02:11 »
Tervehdys!

Olemme kaksi seurustelevaa mukavaa ihmistä (33&29v) 6.8.-8.8 välipysähdyksellä Bangkokissa pari päivää ennen kuin jatkamme matkaa Kiinaan. Kävimme viimeksi ystävämme kanssa syömässä paikassa nimeltä Tang Jai Yoo, joka on maailmankuulu kalaravintola Chinatown:ssa Bangkokissa. Koska ruoka oli parasta mitä olemme tänä vuonna Aasiassa syöneet, aiomme kyseiseen paikkaan taas takaisin joko 6.8. tai 7.8. illalla.

Kyseinen ravintola sai maailman ensi-iltansa Anthony Bourdain:n No Reservations-sarjan vierailun myötä, jossa hän myös söi kyseistä eläintä. Suckling Pig, joka on siis äidin maidolla elänyt pikkuporsas, tapetaan ja tyhjennetään, laitetaan levyksi ja sen jälkeen avotulella grillataan kokonaisena. Pintaan hierotaan vähän väliä makeaa soijaa, jotta ihosta tulee mahdollisimman rapea sekä maukas.

Porsas tuodaan kokonaisena pöytään, jolloin siitä syödään rapeaksi paistettu iho, sekä mitä sattumia siinä sattuu olemaan kiinni. Tämän jälkeen porsas poistuu keittiöön, jolloin siitä poistetaan lihat, jotka kevyesti fritataan valkosipulin, suolan, pippurin & lievän chilin kera pääruokana.

Haemmekin nyt seurueeseemme jakamaan tätä nautintoa ihan niin montaa ihmistä kuin haluaa, sillä porsaat myydään aina kokonaisina 40 dollaria per. Viimeisellä käynnillämme söimme myös mereneläviä, kun kerta kalaravintolassa oltiin ja nekin oli niin maan perhanan hyviä :) Ravintolassa myös olut oli kylmää sekä sitä oli riittävästi.

Mielellään annamme lisätietoja tarvittaessa sekä ohjeita kuinka perille löytää vaikket näinä päivinä pääsisikään.

Muutamia Kuvia;
http://matkailijat.kuvat.fi/kuvat/Thaimaa+2011/DSC_2888.JPG
http://matkailijat.kuvat.fi/kuvat/Thaimaa+2011/DSC_2931.JPG
http://matkailijat.kuvat.fi/kuvat/Thaimaa+2011/DSC_2936.JPG
http://matkailijat.kuvat.fi/kuvat/Thaimaa+2011/DSC_2941.JPG

Tuomas

20
Matkaseuraa / Peking-Lhasa-Katmandu-?-?
« : 15.07.2011, 09:43:27 »
Tervehdys arvon tallaajat!

Tyttöystäväni kanssa (33v & 29v) olemme Aasian kierroksellamme tulossa kohta Kiinan vaiheeseen ja tässä vaiheessa haluaisimmekin tiedustella josko joku/jotkut haluaisi tulla jakamaan kokemuksia sekä luonnollisesti myös kustannuksia kanssamme etapille Peking-Lhasa-Katmandu.

Suunnitelma on seuraava;

Saavumme Pekingiin n. 15.9, jossa vietämme 5 vuorokautta meitä moikkaamaan tulevien vanhempien kanssa.
20.9 suunnittelimme lähtevämme junalla kohti Lhasaa
Juna Lhasaan vie 2 yötä, saapuen paikalle kolmentena päivänä n. klo 16.
Lhasasta eteenpäin suunnitelma on hiukan vielä auki, mutta perus suunnitelma on sama.
Nepalin puolella haluamme olla viimeistään 1.10, sillä Dashain (Nepalilainen kansanjuhla linkki http://en.wikipedia.org/wiki/Dasain) alkaa 3.10 ja haluamme sitä ennen olla paikalla.
Todennäköisesti viettäisimme pari päivää Lhasassa vuoristotautia vältellen, tutustuen paikallisiin nähtävyyksiin Norbulingkaan & Potala palatsiin yms yms. Siitä sitten eteenpäin, hiljalleen maasturilla kohti Nepalin rajaa.
Lähes kaikki matkatoimistojen reitit vievät myös ainakin hetkeksi myös Everest Base Camp:lle, mutta meille se ei kiinnostusta lisää, mielellämme vaihtaisimme tuon osuuden matkasta johonkin muuhun, mutta olemme valmiit myös menemään sinne jos joku sinne välttämättä haluaa :)
Eli, Tiibetin osuus reissusta olisi suunnilleen 7 päivää, joista 2 Lhasassa.

Kustannukset lienevät matkalle noin ~600€ per nokka, sisältäen junaliput, Tiibetin luvat, auton Lhasa-Katmandu, oppaan kaikille Tiibetin päiville ja kuskin. Tarkemmat kustannukset selviää myöhemmin, tällä hetkellä emme ole vielä yhteyksissä matkatoimistoon, sillä Tiibetin luvat ovat toistaiseksi jäissä, ilmeisesti n. 26 heinäkuuta asti.

Jos kiinnostaa, ota yhteyttä :)


Tuomas

p.s. Lisäkysymyksiäkin otetaan vastaan, mutta kaikkeen ei ole vielä vastausta.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8