Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Viinimestari

Sivuja: [1]
1
Lentomatkustus / Vs: Jatkolennolta pois
« : 01.12.2015, 15:05:24 »
On mahdollisuus myös sille, että matkatoimisto on koonnut omalle varauksellensa nämä kaksi eri legiä ns. "yhdelle lipulle", mutta oikeasti ne ovat eri etixeillä, jolloin toisella lentoyhtiöllä ei ole mitään tietoa mistä tulet tai mihin lennät ja sinun tulisi joka tapauksessa kerätä matkatavarasi hihnalta ennen siirtymistä toiselle lennolle. Tämä tulee monelle yllätyksenä siinä vaiheessa, kun chekcaavat itsensä sisään lähtöpaikassa. Kuvailemassasi tapauksessa voit kuitenkin kysyä lähtökentältä, että virkailija checkaa tavarasi Singaporeen ja tarkista vielä että laukkuun kiinnitettävässä hihnassa lukee SIN. Mitkä lentoyhtiöt ovat kyseessä?

Garuda ja Finski
Täytyy varmaan vain mennä kentälle ja katsoa mihin he laukkuni laittavat menemään. Ja toimia sen mukaan. Matkatavaroita en voi jättää.

Liitin edellisen aloituksen samaa aihetta käsittelevään ketjuun. -Mr. V

2
Lentomatkustus / Jatkolennolta pois
« : 01.12.2015, 02:12:56 »
Hei

Minulla on supersaverilta lentoliput. Meno-paluu, joista. Olen menon käyttänyt. Nyt olisi vuorossa paluu, jossa on välilasku Singaporessa ja lentokoneen vaihto. Paluulennon koneet eivät ole samaa yhtiötä eivätkä edes samaa allianssia, mutta ovat samalla lipulla.

Onkohan mahdollista käyttää vain ensimmäinen osuus lipusta singaporeen kerätä kamat ja lähteä menemään. Vai meneekö esim. Matkatavarat suoraan jatkolennolle.?

Vai onko vain ostettava uusi lippu singaporeen ja jätettävä koko paluu käyttämättä.

3
Yleinen / Vs: Dyykkausdivingsukellus
« : 13.10.2015, 20:17:33 »
https://varuste.net/Aluspaidat?_tr=5673

Ruosilankuja 3, Helsinki

4
Aasia / Vs: Sukellus indokiina + (thaimaa) syyskuussa
« : 07.07.2012, 17:59:34 »
OK.. Kiitos vastauksesta. Voisitko sitten suositella, jotain muuta paikkaa thaimaassa ja (tai) muualla kaakkois aasiassa. Olisikohan lokakuun alkupuolisko yhtään parempi?

5
Aasia / Sukellus indokiina + (thaimaa) syyskuussa
« : 06.07.2012, 19:49:08 »
Mikä olisi paras paikka sukellella Thaimaan itäpuolella, Kambozassa tai Vietnamissa syyskuussa? Haluttaisiin mennä saarelle suorittamaan PADI-kurssi, mutta ollaan mietitty sataako siellä liikaa tuohon aikaan? Erityisesti saarilla kuten vaikka Ko mak. Onko kellään kokemuksia aiheesta?

6
Osta, myy, vaihda, vuokraa, lahjoita / Vs: M: LP Portugal
« : 17.06.2010, 17:43:55 »
Vai että olisi LP:myynnissä Huonoja kirjojahan ne on, mutta nyt kyllä kohtuu hintaan..

Mikä painos kyseessä? Onko uusin?
Onko mahdollisuutta hakea paikan päältä, jos on niin mistäköhän?

7
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Nordjobb?
« : 03.02.2010, 01:00:28 »
Terve..

Ihan vain kiinnostaa tietää millaisella kielitaidolla ihmiset lähtevät nordjobbiin? Kuinka hyvin ruotsi hallussa? entäpä muut Skandinaaviset kielet?

Itseäkin nordjobb kiinnostaa, mutta valitettavasti puhun vain Suomea ja Englantia. tietysti kovalla preppaamisella voisin ehkä oppia ruotsin auttavasti. Onko mielestänne mitään järkeä hakea norddjobbariksi?

Voisiko joku kertoa, missä töissä tarvitsee kieltä vähiten? Kuinka olette pärjännyt työnteossa Skandinaavisella kielellä??

Eniten kiinnostaisi Islanti, Grönlanti, Fäärsaaret, mutta kaikki paikat olisivat ok...

8
todella naamoissaan ja sammua vaikka lattialle, kunhan ei hairitse muita ja pitaa turpansa kiinni ;D

9
Mielestäni Australiassa magnetic Island olisi aika hyvä paikka tähän "aktiviteettiin". Saarella on myös villejä koaloita, mutta niitä en suosittele ottamaan syliin.
http://www.bungalowbay.com.au/ katsele tuosta hostellista/majoitus paikasta he näyttäisi tarjoavan koalan syleilyä.

Itse en koaloihin koskenut, joten ei kokemusta, miten niitä käsitellään ja kuinka innokkaita kesyt koalat ovat kiipeämään syliin.

10
Merenkulku. Esimerkiksi kansi/kone-päällystössä. Töissä harvemmin näkee muuta kuin meren ja satamat, mutta 1:1 vuorottelun takia esim tankkereissa tai isoissa konttilaivoissa voi törnit venähtää parin kuukauden mittaisiksi, joten silloin olisi pari kuukautta aikaa myös toteuttaa omatoimimatkailua.
Ja vaikka itse työssä ei nykyisin paljoa ehdi mitään näkemään niin voi kuitenkin helposti hakea töitä ulkomaalaisista varustamoista, jolloin ainakin tutustuu eri maalaisiin ihmisiin ja heidän kulttuureihinsa. :-X

11
Junamatkustus / Vs: Ostaakko reilikortti vai nou?
« : 04.11.2009, 00:06:52 »
Tarkoitukseni olisi lähteä reilaamaan itäiseen eurooppaan. Mietin vain, että kannattaako minun ostaa reililippua vai ei. Reitti ei tietenkän ole tiedossa vaan mennään miltä tuntuu, mutta tarkoituksena olisi ehkä pyöriä alueella Unkari(lähtö Budapest), Serbia, Bosnia Herzegovina(ainakin Sarajevo olisi mahtava) ja kroatia.

Minulla on käytettävänä 23päivää. Olen opiskelija(onkohan mahdollista saada alennusta jollakin opiskelijakortilla kyseisissä maissa). Interail-kortti 22pv kustantaisi huikeat 309euroa.

Mielipiteitä? Onkohan edes teoriassa mahdollista kuluttaa 309euroa liikkumiseen, jos ei aijo mitenkään kiirettä pitää? ???

12
Kiina / Vs: taipei
« : 13.10.2009, 20:44:00 »
Kiitos vastauksista.
Hintataso kiinnostaa sentakia että tietäisi miten kauan paikalla voi olla lentolippujen takia.
Hostelleita olemme löytäneet 2 hengen omalla huoneella n. 9€/hkl...Meneeköhän budjetti turhan tiukaksi jos käyttörahaksi varaisi 20€/vrk siis majoituksen päälle?
Alkoholia ei tosiaan tuolla reissulla kuluteta ja perusruoka kelpaa. Mutta haluaisimme liikkua eri kyliin/kaupunkeihin.

Tuo oli kyllä todella uutinen itselle että Honkg Kong olisi halvempi :O
Luullut että Hong Kong juuri olisi yksi aivan kalleimmista siis kalliimpi kuin Taiwan.

Muistattehan, että Taiwanissa läheskään kaikissa paikoissa ei ole Hostelleja. Ei edes kaikissa suurissa kaupungeissa, mutta yleensä jokin kohtuu edullinen majoitusmuoto löytyy esim homestay tai halpishotelli. Ja voittehan koittaa sohvasurffausta. Siellä oli kuulemma paljon porukkaa, jotka innolla ottaa muukalaisia majailemaan kämpilleen.
kyllä 20egeä päivää kohti majoituksen jälkeen pitäisi riittää, mutta jos saisitte nipistettyä vaikka 25 niin voisitte ainakin hengailla huolettomammin. Rahan kulutushan riippuu aivan siittä mitä tekee.

Kauankohan aijotte Taiwanissa viipyä?

13
Kiina / Vs: taipei
« : 12.10.2009, 23:50:58 »
Itsekkin kaipailisin tietoa hintatasosta.
"normi" ruoka kojulla/ravintolassa jne.
Taxin hinta myös kiinnostaa vaikkakin junalla tuola varmaan paljon tulee matkustletua ja sen olen kuullut olevan todella edullista.
Entä skootterin vuokrauksen hinta?

Vierailin itse Taiwanissa noin 6kk sitten ja kiersin lähes koko saaren, mutta hinnat eivät jääneet älyttömän hyvin muistiin.
Taiwan taitaa olla yksi Aasian kalleimmista valtioista, mutta suomalaiselle kuitenkin kohtuu edullinen. Ruoka kuitenkin oli edullista, hyvää ja sitä myytiin kaikkialla. hinnat taisi olla peruskatukeittiossä/pikku raflassa noin 45NT- 250NT mutta itse pidättäydyin aina noin 80NT safkaan, joka oli yleisesti ottaen hyvää. Aina vain ei oikein tiennyt, mitä tuli tilattua.
Yhden pitkän taksimatkan taitoin kolmen muun tyypin kanssa ja matka tuli halvemmaksi kuin normi bussi. Tosin enpä sitten tiedä kuinka pimeä kyseinen taksi oli. Ihan oikean näköinen. Va varmaan kaupungeissa kalliimpaa.
Skootterin vuokrasin Hualienstä ja se taisi kustantaa noin 450NT/24h Taipein hinoista en tiedä. Skootterin vuokraamiseen tarvitsee lähes aina kansainvälisen ajokortin, mutta Hualienistä löytyi Yachienin (rento hostellin omistaja) avustuksella liike, joka suostui vuokraamaan skootterin ilman ajokorttia.
Junamatkustus on edullista ja välimatkat lyhyitä, junia on kahta eri hintaluokkaa + länsirannikolla kiitävä supernopea juna joka on jo huomattavasti kalliimpi.

Taipein lähettyvillä oli monia hienoja paikkoja jonne pystyi kätevästi tekemään lyhkäsiä reissuja.
Lisäksi Hualien ja Kenting oli ihan rentoja mestoja. Tosin Kenting saattaa olla välillä liian turistinen paikka, mutta turistit ovat pääasiassa Taiwanilaisia.

Niin ja vielä ETHÄN osta Taiwanin Lonelyplanettia se oli surkein LP mitä on tullut koskaan selailtua.

14
Yleinen / Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« : 08.10.2009, 22:37:38 »
Itse olen tykännyt lähes kaikista paikoista, missä olen elämäni aikana ehtinyt vierailla. Paitsi Australassa Byron Bay:stä en jotenkin pitänyt. Eikä sekään varmaan niin paha olisi ollut, jollei sitä olisi hypetetty niin paljon ja tästä syystä nostanut odotuksian turhan korkealle :(. Tai ehkä siellä silloin vain oli turhan paljon turisteja, vaikka sain kuvan että paikka olisi aina tupatentäynnä.

Niin ja Rukalla karhunkierros ei vastannut odotuksiini, mutta hyvässä seurassa ja urheiluhengessä mukavaa oli. (varmaan vertasin kuusamoa Lapin kohteisiin ;D)

15
Sain kuningasajatuksen, että vien tyttären (7 v.) synttärilahjaksi jonnekin päin reissuun. Aikaa n. 4-5 päivää. Ideoita olen kehitellyt mielessäni useitakin, mutta en oikein osaa päättää. Vaihtoehtoinen tällä hetkellä Tanska ja Legoland, Pariisi ja Disneyland, Rooma, Visby Ruotsissa... Auttakaa, olisko ideoita?

En toki tunne tytärtäsi, mutta esimerkiksi Visby ja Rooma, voisi upota tyttärellesi muutaman vuoden kuluttua paremmin,joten vaihtoehdoistasi mielestäni kannattaa miettiä Legolandia ja Disneylandia.
Itse 7v halusin kyllä maailman eniten Legolandiin, joten uskoisin etä matkalahja kyseisiin kohteisiin on ideana hieno ja mieleenpainuva.

16
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 13.05.2009, 13:39:23 »
Kyllä suosittelen manuaalivaihteita ellei ole jo suomessa tottunut automaattivaihteiseen.
Jos jotain sattuu esim akusta lopuu virta yms. saa auton yleensä omin neuvoin työnnettyä takaisin käyntiin, joka ei ole mahdollista automaattivaihteilla.

Siäpaitsi manuaalivaihteinen auto syö noin 10prosenttia vähemmän polttoainetta ja se vaihteiden vaihto lienee pienimpiä murheita vasemmanpuoleisessa liikenteessä.

17
Jos suomesta ostaa niin eratukku on aika kova

18
^ lisäys vielä, että yksin olen matkustamassa, yksi kaveri vain tällä hetkellä Ausseissa ja oli sitä ennen 2vko Thaimaassa

Kukas kaverisi on? itse olin 2vk thaimaassa silloin joskus ennen Ausseja ja nyt Istun Sydneyn Kings crosilla pikku rapuloissaan selailemassa tietoa Taiwanista jonne suuntaa piakkoin kuukaudeksi.

Nyt on ihan hyva aika tulla tannepain kun dollari niin heikko ja varsinkin Uudessa Seelannissa. Uudessa-seelannissa muuntelin joitain hintoja huvikseen euroiksi ja kylla alko hymyilyttaan kun jotkut tuottee 3kertaa edullisemmat kuin Suomessa. ;D tietenkin se tarkoittaa vahan huonompia palkkoja mita suomeen tottunut.

Paljon on hyvia kokemuksia ja onnea kaikille lahtijoille. Ette varmasti tule katumaan paatosta

19
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 23.03.2009, 23:28:59 »

-Mites tuollapäin esim vaellusreittien lähtöpisteissä tai majoituspisteissä on tavaransäilytykseen mahdollisuuksia? Esim jos haluaa lähteä 5 vrk:n vaellukselle, niin ei välttämättä halua kantaa kaikkea tavaraa mukana rinkassa 100 kilometriä.


Hostelleissa on sailytystiloja ja joissain jopa lokerot , jotka ovat tarkoitettu trekaajille. Autoon ei suositella jattamaan mitaan ainakaan arvokasta taitaa. Taitaa olla suuri mahdollisuus tulla ryostetyksi (siella on paljon varoityskyltteja autoroistoista)

Mitas trekeja aijot tehda? itse tulin 5paivaa sitten. tein keplerin ja able tasmanin seka jotain lyhyempia paivan kavelyja...

20
Aasia / Taiwan WWOOFaus
« : 18.03.2009, 03:49:52 »
Sain halvalla lennot Taiwaniin, joten siis paatin lahtea noin 3.5viikkoa pitaisi siella viettaa aikaa.. Paikasta ei tietenkaan ole mitaan tietoa eli, jos joku on siella kaynyt (muallakin kuin Taipeissa) niin kirjoitelkaa kokemuklsia seka paikkoja mihin kannattaa menna ja nettipalstoja joita kannattaa selata.

Erityisesti kiinnostaisi kuulla kokemuksia WWOOFaamisesta Taiwanissa onko helppo loytaa hosteja, millaisia tyyppeja ne ovat, onko hostejen luokse vaikea paasta ja kuinka raskasta tyota pitaa tehda. Taiwanin WWoofaus sivustot eivat ole kovin hyva info lahde..
Voisitte kertoa myos muita kokemuksia WWOOFaamisesta Aasiassa..

Sivuja: [1]