Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - varjo66

Sivuja: [1] 2
1
Aasia / Vs: Usva/sumu Singaporessa ja Malesiassa
« : 16.09.2015, 14:39:39 »
Okei, kiitos tiedosta. Missä päin Malesiaa oot ollut? Mietin tossa että olisko Perhentianilla kirkkaampaa/aurinkoisempaa mitä Tiomanilla... Borneota tuskin maltan jättää väliin, varsinkaan kun ostin lennot jo etukäteen, mutta alkumatkan voisin viettää jossain muuallakin kuin Tiomanilla, kunhan vaan löydän aurinkoa!

2
Aasia / Usva/sumu Singaporessa ja Malesiassa
« : 16.09.2015, 09:51:27 »
Voi nyt **ttu. Sumatralla on polteltu taas metsää ja ne savusumut on aiheuttaneet sen, että Singaporessa ja Malesiassa ilmanlaatu on tosi huono. Mähän olen lähdössä sunnuntaina kuukaudeksi Singapore-Tioman-Kuala Lumpur-Borneo/Sabah -akselille, mutta mites on, pitäiskö vaan muuttaa suunnitelmaa ainakin alkumatkan osalta? Näkeekö tuolla edes aurinkoa jos tilanne on tätä (http://weather.asiaone.com.sg/weather-air.php) luokkaa?

3
Aasia / Vs: Borneo / Itäinen Sabah
« : 18.08.2015, 14:00:10 »
Hm, ehkäpä sinne sitten uskaltaa mennä, itärannikolle siis. Ja voihan sitä kysellä vähän etukäteen esim. KK:ssa, jos siellä olis ihmisillä kokemuksia.

Kinabalullehan pitäis kai kiivetä jos sinne alueelle kerran menee, mutta kun olisi "muutama" muukin paikka mitkä olis pakko nähdä, niin kiipeily vuorelle varmaan jää tällä kertaa ihan rahankin takia, kaikkeen ei vaan ole rahaa. Ajattelin käydä sukelluskurssin Tiomanilla ennen Borneoon menemistä, mutta tuskin sukellan kuukauden reissun aikana sen enempää. Pääseekö Sipdanille kuinka helposti siis snorklailemaan, vai olisko siihenkin pitänyt varata paikkaa jo etukäteen? Reissun alkuun kun on enää vähän reilu kuukausi... ja mistä se olisi edes pitänyt varata, jos Sipadanilla olis halunnut päästä käymään? Mä tyydyn kyllä muihinkin niihin lähialueen saariin, jos ei S:lle enää pääse.

4
Aasia / Vs: Borneo / Itäinen Sabah
« : 11.08.2015, 08:24:51 »
Et kuitenkaan kokenut saarta tai aluetta vaarallisena tms.? Oon lähdössä yksin (nainen) matkaan, siksi vähän mietityttää kannattaako ottaa riskiä ja lähteä tuonne.. saaret houkuttelisi kyllä.

5
Aasia / Vs: Borneo / Itäinen Sabah
« : 10.08.2015, 13:59:59 »
Hop, kenelläkään kommenttia tähän asiaan? Tarpeetonta matkustamista Sabahin itärannikolle ja saarille pyydetään edelleen välttämään, toi päiväys on huhtikuun lopulta. Onko kukaan käynyt siellä päin viime aikoina?
http://www.finland.org.my/Public/default.aspx?contentid=66127&nodeid=38516&contentlan=1&culture=fi-FI

6
Nostanpa tätä keskustelua..

N. kuukauden reissu lähestyy: syyskuun lopussa lennot Singaporeen, ja jostain keksin että yhden yön siellä oltuani suuntaan Tiomanille (tarpeeksi lähellä ja sieltä helppo suunnata Kuala Lumpuriin, josta pitää ostaa lennot Kota Kinabaluun). Mutta kun toi Perhentian vaan puskee esille aina kun avaa jonkun Malesiaa koskevan nettisivun...

Mikähän mahtaa olla Perhentian-saarten tänhetkinen tilanne? Kannattaako niitä ja Tiomania verrata turistimäärien suhteen? Molemmissahan niitä varmasti kyllä on. Valkoiset rannat ja kivat maisemat houkuttelee pohjoiseen, mutta sijainniltaan Tioman olisi parempi, lisäksi suunnittelen tässä jos kävisin sukelluskurssin Malesiassa. Haluisin olla Borneossa loppumatkasta oikeastaan mahd. kauan, mutta sukelluskurssiin pitää esim. Tiomanilla varata kuitenkin se neljä päivää. Onko mitään järkeä tunkea sekä Tiomania että Perhentiania samaan reissuun, jos molemmissa ehtisi olemaan yhteensä, hm, varmaan n. viikon, ehkä vähän reilun? Jos kävisi Tiomanilla sukelluskurssin, siellä menisi yhteensä varmaan 5-6 päivää, sieltä liikkuminen Perhentianille, siellä 2-3 yötä..? Ja sitten tosiaan KL:iin pariksi yöksi, josta Borneoon. Vai unohdanko toisen saaren kokonaan ja keskityn vain toiseen? Jos päätän mennä vain Tiomanille, harmittaako että Perhentian jää väliin tai toisinpäin? Tai jos menen molempiin, harmittaako että se menee vähän kiireiseksi ja aikaa Borneoon jää vähemmän? Kamalan vaikeita kysymyksiä vaaka-ihmiselle, joka ei muutenkaan osaa päättää asioita  ::)

7
Matkaseuraa / Vs: Reppureissu Aasiaan syksy 2015
« : 02.03.2015, 13:34:34 »
Kolmekymppisiään Malesiaan pakoon lentävä naishenkilö täällä, seura kelpaa jos yhtään kohteet osuu samoille suunnille, mä oon Malesiassa ja Borneossa syys-lokakuussa, tosin vain kuukauden verran :)

8
Aasia / Vs: malesia
« : 25.02.2015, 14:07:36 »
Kuukausi Malesiassa syys-lokakuussa; ehtiikö n. kahdessa viikossa nähdä sekä Sarawakia että Sabahia Borneossa, vai meneekö hosumiseksi? Alkumatkan ajattelin olla Tiomanilla  ja Kuala Lumpurissa, muutama päivä vaan molemmissa, mutta siinä se melkein on pari viikkoa mennytkin, kun paluumatkalle pitää jättää pari päivää Singaporeen.

Lisäksi, kuulisin mielelläni Borneon "paratiisisaarista" jotain; niitä varmasti on siellä, mutta esim. minkä hintaisia ne mahtaa olla, kannattaako budjettimatkalaisen sellaisille suunnata?

9
Aasia / Vs: Majoitus Singapore ja Malesia
« : 19.02.2015, 08:37:29 »
Loistavaa, noi kommentit antoi jo isoimpaan kysymykseen vastauksen, eli toi Tiomanin majoitus. En mä sitten stressaa siitä enempää, jos tilanne tosiaan on niin että suurinta osaa ei edes netistä saa varattua.

Laitoin yhteen sukelluskeskukseen (B&J diving centre) vähän kyselyä majoituksesta ja sukelluskurssista, tietty ehdottivat omiansa, mutta rahatilanne ratkaisee vasta myöhemmin, pääsenkö koko kurssia edes käymään. Saarelle menen varmaan joka tapauksessa, siksi toi majoitusasia kiinnostaa. Juaran majoituksenhan voin vielä vaikka peruakin, jos saarelta muutakin löytyy etsimällä. Salang ja ABC olis muuten varmaan ne kiinnostavimmat rannat ainakin tällä tietoa mitä oon nyt lukenut.

Jesjes, kiitos vastauksista!! :)

10
Aasia / Vs: Majoitus Singapore ja Malesia
« : 10.02.2015, 22:48:52 »
Nosto tälle ketjulle, josta periaatteessa sain vinkkejä, mutta nyt kaipaan päivitystä asioille:

Yksin naispuolisena liiikenteessä syys-lokakuussa, lennot ensin Singaporeen ja siellä yksi yö, joten kysymys kuuluukin; onko dormit ainoa vaihtoehto yöpymiselle budjetin ollessa about max. 20e/yö? Asiallisen oloisia hostelleja on booking.comista jo bongattu ja muutama varattu, mutta jos joku tietää varmuudella että omankin huoneen voisi tuohon hintaan saada, niin saa vinkata. Ja tietty saa niistä hyvistä hostelleistakin vinkata joka tapauksessa. Paluumatkalla oon vielä 2-3 yötä kaupungissa ennen Suomeen palaamista, mutta sitä majoitusta ehdin miettiä varmaan matkallakin? Vai pitäiskö sekin varmuuden vuoksi buukata jo Suomessa (ei ehkä just nyt helmikuussa kun matkaan on vielä aikaa, mutta vähän myöhemmin)?

Sitten se toinen kohde.... Pulau Tioman. Mulle on nyt jäänyt hieman epäselväksi keskusteluja luettuanikin, että onko toi saari ihan kuollut syyskuun lopussa (22.9. alkaen, varmaan max. viikko siellä)? Kun oon yrittänyt katsella vapaita majoituksia tuolle ajalle saarelta, mutta hintaluokat tuntuu menevän jossain ihan övereissä, joka on saanut mut epäilemään saaren menoa tuohon vuodenaikaan. Missä halvat majoitukset? Juara mutiara resortin nyt toistaiseksi varasin about viikoksi, jolloin hinnaksi tulee juurikin n. 20e/yö. Mutta eikö sieltä todellakaan löydy edullisempaa? Onko ne kaikki paikat kiinni tuohon aikaan, vai pitääkö vaan mennä paikanpäälle selvittämään tilanne? Tietty voi laittaa kyselyä suoraan vaikka johonkin sukellusmestaan, kun ajatus oli käydä sukelluskurssi siellä, samalla selviäisi varmaan että millaiset näkyvyydet veden alla tuohon aikaan vuodesta siellä on. Käsittääkseni ei kuitenkaan ihan vielä mitään monsuunikautta pitäisi olla, vaikka sekin toki alkamassa. Vai pitääkö vaihtaa Tioman kokonaan johonkin ihan muuhun edullisen majoituksen puutteessa tai jostain muusta syystä (joidenkin mielestä paikka on just bueno, toiset taas sanoo että aivan kamala)?

Ja itse asiassa kun otsikko kattoi koko Malesian majoituksen, niin kysyn samaan syssyyn Borneostakin, onko jollain erityisiä vinkkejä majoitukseen siellä, oikeastaan missä päin tahansa? Löytyykö syyskuun lopulla/lokakuun alussa ihan helposti ilman varauksia edullisia majapaikkoja, ja jos, niin mistä kannattaa lähteä etsimään?

11
Aasia / Vs: sukellus malesia/thaimaa
« : 02.02.2015, 10:06:12 »
Haha, joo, enpä sitten asiaa noinkaan pitkälle ajatellut :D noh, joka tapauksessa, sekään ei oo kiveen kirjoitettu että kurssi pitäis just alkumatkasta käydä, joten suosituksia sukelluskeskuksista esim. Borneollakin otetaan vastaan! (kannattaako muuta kuin Sipadania edes harkita?)

12
^Ah, ISO kiitos vastauksista!
Vähän oli ehkä olevinaan ajatukset selkiytynytkin tässä kuukauden aikana, ja Sipadan oli kartassa tyyliin eka minkä merkkasin, että jos Borneoon lähdetään niin Sipadan pitää nähdä. Tuo juurikin oli reitin kannalta se olennainen, en missään nimessä halua tunkea yhteen vaivaiseen kuukauteen liikaa paikkoja, koska chillatakin pitää!

Kysymyksiä tulee takuulla vielä lisää, mutta yritän etsiä vastaukset jo olemassa olevista keskusteluista ennen kuin alan tänne niitä lisää pommittamaan.

13
Aasia / Vs: sukellus malesia/thaimaa
« : 01.02.2015, 22:56:41 »
Nostan tätä ketjua sen verran että kysyn, onko Malesian puolella minkä verran/yhtään suomenkielistä paikkaa missä vois käydä sukelluskurssin?

Lennän varmaan Singaporeen tai Kuala lumpuriin syyskuun lopulla, ja päätin uhrata kuukauden reissustani ekan viikon sukelluskurssin käymiseen. Englanti kyllä taipuu tarpeeksi, mutta ajattelin että ton kurssin vois mahdollisuuksien mukaan käydä kuitenkin suomalaisessa firmassa. Ihan Koh Taolle asti en välttämättä viitsi tyyliin Singaporesta lähteä vain kurssin takia, kun suuntana muuten on varmaan Borneo. Krabikin on lähempänä kuin Tao, siellä olis Raya divers. Ehdotuksia/kommentteja/suosituksia?

14
Kamoon, anyone? Auttakaa nyt ensikertalaista, ettei mene överiksi?

15
Hep, ensi syksylle about kuukauden reissua suunnitteleva kaipaa apua!

Varmaan joku kymmenen vuotta päässä muhinut unelma on jo korkea aika toteuttaa, ja nyt siihen on rahallisesti ja ajallisestikin mahdollisuus. Elikkäs se reppureissu Aasiaan. Aikaa n. kuukausi, eli kesälomani verran. Omatoimimatkoja on tullut harrastettua (lähinnä Euroopassa), Thaimaassa käynyt pari kertaa, joista eka oli 2008 Bangkok-Koh Tao-Koh Samui-Bangkok, mutta senkin reissun pituus vain 16pv (ja se toinen oli puhdas pakettimatka kun halvalla sai, joten ei siitä sen enempää). Eli ihan täysin noviisi en matkustamisessa ole, mutta apua ja vinkkejä kyllä tarviin tolle seuraavalle matkalle.

Alkuun mulla ei ollut mitään ajatusta minne päin Aasiassa edes haluan (kaikkialle tietty, mutta se ei ihan kuukaudessa onnistu..), mutta nyt oon saanut päähänpinttymän Borneosta. Sinne on päästävä, ainakin. Mutta minne muualle? En halua koko kuukautta olla siellä, jotain muutakin pitää nähdä. Jostain syystä himottaisi käydä nyt vihdoin myös se PADI open water diver -kurssi, jäi sieltä muutaman vuoden takaa häiritsemään kovastikin, kun en sitä Taolla aikanaan käynyt (noh, silloin ei ollut aikaa eikä rahaa siihen). Olenko ihan väärässä, että Thaimaassa olisi halvinta käydä toi sukelluskurssi (vrt. esim. Indonesia?)? Muuten mua ei välttämätä Thaimaa kiinnnosta, mutta jos kävis sukelluskurssin siellä (Taolla?) ja jatkaisi sieltä matkaa sitten jonnekin muualle ja Borneoon? Tarvitsen apua siis siinä, etten tunge kuukauteen liikaa ohjelmaa ja paikkoja. Yleisesti ottaen kiinnostaa luonto ja eläimet (siksi Borneo ja sukellus), temppelit ja rauniot ja sen sellaiset, mutta en karsasta biletystäkään sopivissa määrin.

Missä on tän hetken parhaat paikat ja minne kannattaa mennä, ehdottakaa mulle jotain reittejä/paikkoja? Ja edullisesti, totta kai :)

(Sen verran vielä minusta, että tällä hetkellä näyttää siltä että lähden reisssuun yksin, ja olen silloin syksyllä 30 vuotta täyttävä naishenkilö. Aiheuttaako turkoosi/sininen/vihreä tukka muuten noissa maissa jotain ongelmia? :D )

16
Egypti / Vs: Paikallisten retkelle Hurghadasta Kairoon?
« : 18.07.2010, 21:04:34 »
Hinta bussiretkelle on jossain tuossa 50-100 euron valissa molempiin kohteisiin riippuen tuosta matkan jarjestajasta, bussin kunnosta ja oppaan kielesta. Eli paremmasta joutuu maksamaan enemman. Matka-ajatkin on suht koht samat eli aamulla on lahto joskus 2-3 aikaan aamuyosta ja takasin on paluu sitten joskus puolenyon maissa. Bussissa istumista on joku 5-7 tuntia per suunta. Eli jos viikon reissulle lahdet, niin ala osallistu molemmille retkille ellet ole erityisen kiinnostunut Egyptin historiasta ja rannalla makoilu ja snorklailu ei niin paljon kiinnosta.

Ok, kiitos tästä tiedosta! Se ratkaisi aika paljon, molempiin retkiin tuskin ilmeisesti on rahaa. Sen lisäksi pääpointtina tuolla reissulla on lähinnä rannalla makoilu ja juurikin snorklailu ja Punaisen meren näkeminen.. ja snorklailuretkille pitää myös säästää vähän. Pitää vähän miettiä ja yrittää tehdä päätös, mutta pyramidit taitaa sittenkin viedä voiton =)

17
Egypti / Vs: Hotelli Triton Empire Inn
« : 09.07.2010, 21:06:27 »
Juu, tsekkasin tuon melkein ensimmäisenä, mutta toki on mukava kuulla jos jotain negatiivistakin täällä käyvillä paikasta jotain on :) mutta eikun menoks!

18
Egypti / Vs: Hotelli Triton Empire Inn
« : 09.07.2010, 00:59:38 »
Kiitos tuosta :) poikaystäväni kanssa olen reissuun lähdössä, joten iskuyrityksiä tuskin tarvitsee aivan järjettömän paljon pelätä ainakaan tosimielessä :) ajatuksena on lähinnä vaan nauttia auringosta ja Punaisen meren vedenalaisesta maailmasta, siksi hotellin tasolla ei niin väliä ainakaan itselleni ole. Ensin suunnitelmissa oli Triton empire, mutta totesin että se on samaa "ketjua", joten ihan hyvin voi asustella sen yhden viikon edullisemminkin, varsinkin kun edellisen palvelut muuten on käytössä myös inn-asukeille.. mutta joo, ehkä sen empire inn:n sitten uskaltaa varata, ei siitä ainakaan kauheita haukkumisia ole vielä vastaan tullut :D

19
Egypti / Vs: Paikallisten retkelle Hurghadasta Kairoon?
« : 08.07.2010, 22:14:43 »
Retkien hinnat varmasti selviää paikanpäälläkin, mutta osaako joku sanoa noin-summaa, paljon enitään kannattaa Kairon/Luxorin matkasta maksaa? Tai onko niillä kahdella retkikohteella paljonkin hintaeroa? Olin jo päättänyt että syyskuun matkalla tehtäis retki Hurghadasta Luxoriin, mutta kun olen vaikea enkä osaa päättää ja Kairokin kiehtoo, niin mietin jopa että pitäisikö käydä molemmissa. Hinnat tosin vaikuttaa varmaan lopulliseen päätökseen.. mutta siis, missä summissa suunnilleen liikutaan?

20
Egypti / Vs: Hotelli Triton Empire Inn
« : 08.07.2010, 22:03:13 »
Onko kenelläkään mitään uusia kokemuksia otsikon hotellista, palveluista ym..?

Sivuja: [1] 2