Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tyyne

Sivuja: [1] 2
1
Italia / Vs: Procidan saari ja Napoli
« : 10.07.2019, 14:28:44 »
Heippa,

Procidasta en osaa sanoa mitään, mutta Napolista voisin suositella esim. Colori e Note b&b-majoitusta. Se on pieni, kohtuuhintainen, aivan Materdein metroaseman tuntumassa sijaitseva siisti majoitus, mukava heppu pitää paikkaa. Toinen Napolista positiivisesti mieleen jäänyt yösija on airbnb La Castellana Sanitàn alueella.

2
Italia / Vs: Bergamo
« : 07.03.2019, 10:32:33 »
Minkä tyyppistä ja tasoista majoitusta haette? Yksi oma suosikkini on pieni Uptown bed & breakfast heti vanhan kaupungin alemman köysiradan yläpuolella. Vuosi sitten aamiaisen sai valita kolmesta eri vaihtoehdosta, ruoka oli maittavaa ja sitä oli riittävästi ;D (vrt. kahvi+käntty) ja jos teistä jompi kumpi syö lihaa, kannattaa ottaa myös venezuelalainen aamiainen kokeiluun. Ajatuksena oli myös, että ruoka tulee läheltä. Paikkaa pitää todella mukava perhe ja he mielellään antavat vinkkejä siihen, mitä kannattaa nähdä ja tehdä. Jaettu wc kahden huoneen kesken. Mies on nikkaroinut huonekalut eurolavoista, mutta sänky oli yksi parhaista tuolla reissulla.

3
Italia / Vs: Venetsia
« : 04.03.2019, 18:26:17 »
Festa di San Marco: uhka vai mahdollisuus? Kannattaako 25.4. lähteä änkemään itseään Venetsiaan varta vasten? Mitenkäs muuten sitä seuraava silta; onko oletettavissa normaaliakin ruuhkaisampi viikonloppu?

4
Hei,
kaipailisin vinkkiä parin päivän leppoisaan viettoon junareitin Rooma -Firenze varrella marraskuussa.
Toiveissa joku kaunis, rento, kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä koluttavissa oleva paikka, jossa olisi myös jotain taideaarteita tutkailtavaksi. Orvieto? Viterbo? ...
Onko muuten joku Viterbon kuumista lähteistä julkisilla saavutettavissa? Kiitos!

5
Italia / Vs: Rooma
« : 06.06.2017, 18:12:22 »

Heh, joo, monenlaista tarinaa löytyy! Olen parhaillani täällä Suur-Rooman maaseudulla ja tuossa lähikylässä Calcatassa mm. kerrotaan, että siellä on vielä 1980-alkupuolella ollut Jeesuksen esinahka pyhäinjäännöksenä. Sittemmin aarre on Vatikaanin helpotukseksi kadonnut. ::)
 
Hauskaa matkaa. Hienointa Lateraanikirkon alueella on mun mielestä kastekappeli. Tuntui vahvasti siltä, että astui menneisyyteen sisään mennessään.

Scala Santa ja muut reliikkitarinat on kiehtovia. Välillä on ollut vaikeaa ymmärtää, että ne otetaan yhä todesta, vaikka mielikuvitus on todella lentänyt, kun niitä on keksitty.  :)

6
Italia / Vs: Rooma
« : 28.05.2017, 14:25:47 »
Scala Santa. Lateraanikirkon vieressä. Ei varsinainen kirkko vaan portaat.

Ah, niinpä tietysti! Kiitos alan_mies!

7
Italia / Vs: Rooma
« : 26.05.2017, 20:51:07 »
Heipat,
muistaako kukaan mikä olikaan Roomassa se kirkko, jonka portaat ihmiset konttaavat ylös?

8
Aasia / Vs: Kambodza
« : 28.04.2016, 20:14:45 »
Pysähdyttiin viime talvena läpikulkumatkalla Kampotissa. Päälimmäisenä mieleen jäi paikan rauhallisuus ja letkeys. Sen erityisemmin en osaa vinkkailla, kun oltiin niin vähän aikaa. Me pyöräiltiin ja käytiin illalla tulikärpäsiä ihmettelemässä (varmaan joka hostelli järjestää noita risteilyjä, kuten myös kaikenlaisia retkiä lähialueille). Jos oltais oltu pidempään maisemissa, oltais varmaan suunnattu joen rannan majoituksiin, nyt kuitenkin päädyttiin heti pääkadun varrelle, melkein vastapäätä linja-autoasemaa. Captain Chim´s Guest House on paikan nimi ja lyhyelle pysähdykselle en voi kuin suositella (mukava henkilökunta, siisti huone, wifi toimi jopa huoneessa, ravintolassa löytyy herkkuja myös kasvissyöjälle).

9
Aasia / Vs: Kambodza
« : 16.07.2015, 13:36:29 »
Hei taas,

vastaan nyt itselleni ja muille, joita ehkä askarruttaa samainen asia ;D. Eli ei taida olla järkeä pyrkiä Koh Rongilta saman päivän aikana Koh Changille asti: Rongin ensimmäinen vene kun ilmeisesti lähtee vasta klo 9.30 (45min). Bussi Sihanoukvillestä Koh Kongiin ottaa jotain 4-5 h. Rajan toiselta puolelta minivankyyti Tratiin kestää jonkun arvion mukaan 1,5 h. Tratista satamalaitureille vajaa tunti. Jostain luin, että lauttoja Changille kulkisi ehkä klo 19 asti. Mutta kaiken matkustamisen päälle kun lisää rajamuodollisuudet, yleisen häsmän jne. niin tekee varmaan aika tiukkaa. Taidetaan siis jättää joku kohde matkasuunnitelmasta pois ja olla kiirehtimättä turhia. Mut jos jollain on jotain parempaa tietoa reitistä tai kulkupeleistä tuolla välillä, niin kiitän jo etukäteen!

10
Aasia / Vs: Kambodza
« : 15.07.2015, 20:57:31 »
Heipat! Onko järkeä yrittää Koh Rongilta saman päivän aikana Koh Changille, vai olisiko parempi ottaa yksi välipäivä mantereella? Ei ole mitään käsitystä kauanko noihin matkoihin ja rajamuodollisuuksiin menee... Oisin myös halunnut varmistusta Kambodzan viisumihinnalle; maksaako se siis rajalta hankittuna nykyään 30 dollaria?

11
Intia / Vs: Rajasthan
« : 11.03.2015, 11:13:07 »
Vaikka paikalliset kirjaimet ehkä näyttävätkin oudolta kärpäsenkakalta, niin yleensä kysyvä ei tieltä eksy (pieniä mutkia matkassa toki joskus saattaa ilmetä). Yöbussi on tuolle reitille ainakin ollut ihan hyvä tiukan budjetin vaihtoehto, omat kokemumukset noilta kulmilta toki ajoittuivat jo vuoteen 2008, mutta silloin kaikki sujui hyvin myös yksin matkaavalla naisella.

12
Intia / Vs: Intian sisäiset junaliput
« : 17.11.2014, 12:33:18 »
Kiitos itsellesi ;D ! Laiskimus kun olen, luovuin cleartripin opiskelusta, kun katsoin, että se pitää kuitenkin synkata irctc-tiliin ja ajattelin sen silloin tarkoittavan myös samaa maksuvaihtoehtoa   ::) Taidanpa perehtyä asiaan uudemman kerran!

Uhkaavista tilanteista; joskus on joku tyyppi lähtenyt jossain seurailemaan ja taksien kanssa ollut säätöä, mutta en nyt lähtisi Intiassa matkustamista sen kummemmin kauhistelemaan; yksin matkustaessa on vaan pidettävä hoksottimet valppaana. Itse ajattelen, että sellaisella perusjärkevyydellä pärjäilee ihan hyvin, joten nauti matkastasi!

13
Intia / Vs: Intian sisäiset junaliput
« : 16.11.2014, 16:38:55 »
Hei angry finnish lady,

Kyllä sleeper-luokassa matkustus on ihan turvallista. Omien kokemusteni mukaan siellä tutustuu paremmin ihmisiin (jos sellaista halajaa) ja jos ei ilmastointia ja lakanoita pidä tarpeellisena, niin mielestäni se on mitä oivallisin tapa matkustaa. Olen junaillut myös Rajastanissa ilman mitään ongelmia; outolintuja yksin matkaavina naisina varmasti olemme, mutta junassa en ole ikinä kokenut oloani uhatuksi.

Itse olisin halunnut kysyä sinulta tuosta onnistuneesta cleartrip-bookauksesta; sujuiko maksu ongelmitta ulkomaisella luottokortilla? En ole sitä kautta bookausta kokeillu, mutta nyt minulle oli mahdottomuus saada maksetuksi irctc:n kautta junalippuja (joka on aiemmin, vuosia sitten tosin, ollut ihan helppo juttu). Asiakastuesta sanoivat, että ulkolaiset eivät voi maksaa matkoja kuin AMEX-luotolla, jota ei ymmärtääkseni myönnetä Suomessa. Tiedä sitten onko asia todellakin näin, mutta olisi kyllä kiva pystyä matkoja etukäteenkin varaamaan, aina ei pysty kaikkea järkkäilyä jättämään paikan päällä hoidettavaksi.

14
Intia / Vs: Intia / vinkkejä kaivataan
« : 18.05.2009, 22:21:10 »
Delhissä kannattaa ekaks tarkastaa mistä asemalta se juna lähtee, että onko se (old) Delhi station vai New Delhi (tai joku muu). Lipusta näkee junan numeron ja asemalla taulusta näkee raiteen. Nekin saattavat kyllä vaihtua, joten kannattaa vaikka varmistaa joltain kanssamatkustajalta. Saattaa olla myös englanninkieliset kuulutukset, mutta en ainakaan itse muista monessakaan paikassa niitä melun yli kuulleeni. Ja sit paikkajärjestys on liimattu junavaunun ulkoseinään...

Ei mulla ainakaan ihmeemmin ollut mitään häsmää ja kun ne junat kuiteski aika usein lähtee myöhässä, niin turha sinne asemalle on montaa tuntia aiemmin lähtee haahuilemaan. Delhissä kuulin joidenkin matkalaisten joutuneen huijatuksi e-lipun kanssa; sitä tulostetta ei tarvii käydä vaihtamassa, vaan se kelpaa ihan sellaisenaan lippuna.

15
Intia / Vs: Intia / vinkkejä kaivataan
« : 10.11.2008, 08:04:12 »
Osaisiko kukaan kertoa millainen prepaid-liittymä kannattaisi Intiassa puhelimeen hankkia? Kaikki eivät kai toimi ympäri maata? Olen kiertämässä Delhistä Rajastanin kautta Tamil Naduun asti mutta olisi kiva pärjätä koko reissu samalla kortilla. Onko hankinnassa mitään kummallista (kai jäljennös passista ja passikuvat riittänevät)?

16
Tiukka naukku espressoa iltapäivän piristykseksi

17
Intia / Vs: Intia / vinkkejä kaivataan
« : 12.10.2008, 12:38:15 »
Moi reissukatti

Olin itse Delhi-Varanasi-suunnalla viime vuonna samaan aikaan. Silloin ainakin öisin oli aika kylmä (lisähuopaa kannattaa ehkä majapaikassa pyytää), mut päivän mittaan lämpeni jonnekin parinkymmenen yläpuolelle. Jos sinulla on tiukka aikataulu reissullesi, niin miksi et varaisi junalippuja etukäteen?

18
Hei Birdie

Mä oon menossa Roomaan jo 8.10, ja meinaan olla siellä reilut 3 viikkoa eli lentoseuraksi en sulle sovi, mut jos haluut joku päivä kaffeekaverin tai lähtee iltaelämää ihmettelemään, niin ilmoittele!

19
Matkaseuraa / Vs: intiaan lokakuussa..
« : 29.09.2008, 17:14:17 »
Hei Jennni

Huomasin juuri sun kirjoituksen. Itse olen saapumassa Mumbaihin alkupuolella joulukuuta Rajastanin reissun jälkeen (luultavimmin 4-6.12). Siitä olen ajatellut jatkaa matkaa Nasikiin ja käväistä myös katsastamassa Elloran ja Ajantan luolat.  Jos sua huvittaa lähteä messiin, niin ilmoittele, olisihan se mukavaa reissata jonkun kanssa. :)  Itse olen 29-vuotias nainen, toista kertaa Intiaan lähdössä.

20
Matkaseuraa / Vs: Italia lokakuussa
« : 29.09.2008, 16:57:12 »
Tervehdys kaikille!

Oon 29-vuotias nainen, ensikertalainen Roomassa. Olen lähdössä sinne 8.10 eli Sinaidan seuran missaan... Paluulento Suomeen on 2.11. Tulen viettämään viikot Roomassa, kun olen osittain siellä hommissa. Olisi kiva saada välillä mukavaa seuraa museoihin, iltaelämään tai viikonloppureissuille!

Sivuja: [1] 2