Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ide

Sivuja: [1] 2
1
Lentomatkustus / Vs: Icelandair
« : 16.07.2010, 13:47:18 »
Lentelin tällä juuri ongelmitta P-Amerikkaan ja takaisin. Vaihto Reykjavikissa on helppo. Ruokaahan nämä ei tarjoa kuin maksusta ja aika pieniä eväitä, kannattaa ottaa omat mukaan vaikkakaan lentoyhtiö sitä ei kai suosittele. Juomat (mehut ja kahvit) saa kyllä ja loput sitten rahalla.

Ja sitten kauhea pettymys kun toisella paluupätkällä KFL-HEL lennolla ei ollutkaan omia telkkareita vaikka menomatkalla oli lyhyemmälläkin lennolla  ;D Eli kyllä tuo Finskin voittaa tuosta vaan.

Maksullista ruokaa, maksullista juotavaa, ei telkkareita, voittaa Finskin tuosta vaan?

Itsellä vielä testaamatta, mutta toivottavasti kohtapuoliin Islantiin! :)

Noh noh, ne henk.koht. telkkarit oli siis 3/4 lennoista ja 14/17 matka-ajasta ;) Lieköhän Finnairilla nykyään Aasian koneissakaan henk.koht. ruutuja, onhan ne kivoja pidemmillä lennoilla... Ja juotavista Icelandairilla siis vain alkoholi maksullista, limppareista en ole ihan varma. Finski-antipatiat liittynee siihen että käytin sitä viime kerroilla mm. mahtavan Cathay Pacificin jälkeen ja eihän ne ruisleivät sulatejuustolla ja epämääräiset jauhelihapadat mitään mahtavia ole...

2
Lentomatkustus / Vs: Icelandair
« : 15.07.2010, 19:01:38 »
Lentelin tällä juuri ongelmitta P-Amerikkaan ja takaisin. Vaihto Reykjavikissa on helppo. Ruokaahan nämä ei tarjoa kuin maksusta ja aika pieniä eväitä, kannattaa ottaa omat mukaan vaikkakaan lentoyhtiö sitä ei kai suosittele. Juomat (mehut ja kahvit) saa kyllä ja loput sitten rahalla.

Ja sitten kauhea pettymys kun toisella paluupätkällä KFL-HEL lennolla ei ollutkaan omia telkkareita vaikka menomatkalla oli lyhyemmälläkin lennolla  ;D Eli kyllä tuo Finskin voittaa tuosta vaan.

3

Sun tarvii täyttää rajalla visa waver. Maksaa muutaman (9?) dollaria.

Toi maksu on ainostaan silloin, kuin ylittää maarajan. Lentokoneella tullessa se on ilmainen.

Kiitokset! Näin se tosiaan meni kaikesta panikoinnista huolimatta. Hinta oli ainakin tuolla Niagaran rajalla 6 dollaria/lärvi.

Kyselivät muuten kyllä tiukkaan sävyyn majoituspaikan osoitteet sekä myös paluuliput. Tiedä sitten päästäisivätkö maahan ilman, jostain oppaasta muistaakseni luin (eli tämä on ihan mutu/muistaakseni-tietoa, voin olla ihan väärässäkin) että paluulippu ilman peruutusoikeutta pitäisi olla.

4
Hei!

Miten tuo maitse matkustus nykypäivänä, onko kokemusta? Tarkoitus on mennä bussilla Torontosta Nykkiin ja sieltä sitten lento takaisin Suomeen. Voiko tosiaan olla niin että lentäessä on tiukat vaatimukset ja bussilla ei edelleenkään tarvitse mitään muuta kuin passin?  :o Näen jo kauhukuvia siitä että jäädään rajalle bussin jatkaessa matkaa....

5
Aasia / Vs: Pohjois-Koreassa käyneita
« : 11.10.2008, 11:31:56 »
Se erikoistalousaluehan on aivan rajan pinnassa, Kaesongin kaupunki taas siitä kilometrejä eteen päin. Pääsee käymään kaupungista vähän pidemmälläkin vesiputouksen ja temppelin katselureissulla. Siis pikkasen saa katsella maaseutua (epäilen kyllä että ovat sitä turisteja varten siistineet) ja ajelemaan aivan tyhjää moottoritietä siinä himputin bussisaattueessa. Kaupunkialueella käydään parissa kohteessa sekä syömässä perinteinen korealainen lounas, jonka jälkeen sai seisoskella risteyksessä ja katsella pääkadulle päin. Lopuksi ajettiin vielä talousalueen läpi ja sitten aika mittavien rajamuodollisuuksien jälkeen kotosalle.

Kuulemma olivat tuossa puolessa vuodessa, mitä toukokuuhun mennessä matkoja oli järjestetty, löyhänneet sääntöjä siitä, miten pitkälle saa kävellä, tiedä sitten mikä tilanne on tänä päivänä. Riippuu vähän oppaistakin, mutta yksin tuolla ei kyllä mihinkään kannata olettaa pääsevänsä harhailemaan. Kontrollijärjestelmän seuraus sinänsä on kyllä jännää, bussiseurueen ajoa seuraa jatkuvast pelloilla seisovat sotilaspukuiset henkilöt punaisen lipun kanssa. Heidän tehtävänsä on vartioida, ettei kukaan kuvaa liikkuvasta bussista (kiellettyä).

Itse käytin tätä firmaa http://www.adventurekorea.com jota voi ihan suositella. Oli ainakin sillä reissulla ainoa bussi, jossa oli pääosin ulkomaalaisedustus. Oppaat ovat korealaisia mutta puhuvat hyvää englantia ja heistä oli iso ilo p-korealaisten oppaiden kanssa juttelemiseen, heiltä kun ei englanti näyttänyt sujuvan mutta heiltä sai kyllä tulkkina toimineen oppaan välityksellä kysellä kaikenlaista.

Jos jotain sattumoisin kiinnostaa, kuvia toukokuun visiitistä (tosin ihan parhaat eivät ole netissä) on täällä: http://helihon.wippiespace.com/images/album/Korea/Kaesong/

6
Aasia / Vs: Taipei / Taiwan, kannattaako lähteä?!
« : 09.10.2008, 21:02:00 »
Kannattaa toki!

Taipeissahan on esimerkiksi käsittääkseni vielä maailman korkein rakennus Taipei 101 ja on siellä kaikenlaista muutakin kivaa nähtävää. Taiwanissa on myös todella kaunista, suosittelen aivan ehdottomasti junamatkaa rannalle taikka vaeltamaan! Puhuvat Taiwanista vaeltajan mekkana Aasiassa. Kuulemma myös mukavia kylpylöitä Taiwanista löytyy, itse en harmikseni kerennyt niitä kokeilemaan. Myös todella todella makoisia buddhalaishenkisiä kasvisruokabuffetteja sieltä löytyy! Tässähän tulee melkein ikävä sinne suuntaan maailmaa...  :)

Ihmiset ovat todella ystävällisiä, kuulemma poliittisenkin tilanteen takia he arvostavat sitä, että ulkomaalaiset osoittavat kiinnostusta maahan vaikkapa sitten vierailemalla.

7
Aasia / Vs: Pohjois-Koreassa käyneita
« : 09.10.2008, 20:54:39 »
Kyllä Etelä-Koreasta pääsee myös jännään paikkaan, nimittäin P-Korean toiseksi suurimpaan kaupunkiin Kaesongiin. Se on kyllä todellakin ryhmämatkailua isolla R:llä, mutta pääsee myös näkemään paikallisia, katselemaan ympärilleen ja ainahan niitä oppaitakin voi jututtaa.

Päiväretkestä saa maksaa paljon (taitaa olla väh. 250 000 wonia) ja on aika helppo arvata kenelle suurelle johtajalle tuosta menee valtaosa, mutta jos poliittisen puolen jättää pois niin kyllä se ainakin minusta on tuon rahamäärän arvoinen. Tuskin maailmassa on montaa paikkaa, jossa voi olla niin kaukana kaikesta kun Pohjois-Korea.

Käsittääkseni yhteydet ovat edelleen säännölliset kesän pienen välikohtauksenkin jälkeen, muistan ainakin lukeneeni että olisi. Itse kävin Pohjoisessa toukokuussa.

8
Aasia / Vs: Etel-Korea SOUL
« : 27.04.2008, 17:24:42 »
Olen täällä Koreassa ollut 1,5 kk ja ilmeisesti niin ruokaan tottunut etten edes muista mainita..  ;D Siis, ruoka on sitten pääsääntöisesti joko tulista tai todella tulista! Bibimbabin kastike sekoitetaan yleensä ruokaan itse, jolloin pääsee vähän kontrolloimaan, mutta muuten saa vain pärjäillä joka pöydästä löytyvien nenäliinojen tuella  8) Yksi ei-tulinen ruoka on kotlet-tyylinen pihvi, jos chili käy tökkimään.

Ma olen korealaisten kanssa syonyt, jos en satoja, niin ainakin 100 kertaa ja toi on kylla ihme myytti, etta korealainen ruoka olisi muka tulista. Monta kertaa itsekkin kuullut taman paikallisilta ja aina saanut nauraa, etta mista te puhutte. Toki kimchi tai toi bibimbabin kastike tai joku muu saattaa valilla olla hieman tulista, mutta jos vertaa esimerkiksi thaikeittioon, jonka antimilla oikeasti palaa suu joskus vaikka tilasi ei tulista, niin ei voi korealaista tuliseksi sanoa millaan. Jos vertaa suomalaiseen safkaan, niin sitten ehka. Mutta todella hyvaa safka on silti, ehkapa parasta.

Kylla ma olisin eri mielta oma kokemuksen perusteella, ja itsellakin alkaa olla sellaiset sata ateriaa taalla plakkarissa.  8) Tulista (tyyliin nena vuotaa) ainakin minulle on ollut esim. lahes jokainen poydalla kokattava ns. mosso mita taalla on tilannut. Peruskimchi on jopa kevytta kamaa niiden rinnalla ainakin joissain tassa yliopistoni lahirafloissa...  ;D Totta on, etta tama chili/valkosipulitulisuus on omanlaistaan, tuli itsekin huomattua kun kokeilin nepalilaista tuossa yksi paiva: siita curry-tulisuudesta saa ihan eri vibat. Ja on taalla tosiaan niita ei-tulisiakin vaihtoehtoja muutamia muitakin kun kotletit: kimbab, shabu shabu (no, kumpikaan ei alunperin korealainen) ainakin. Ns. turistiravintoloita keskustasta en ole kokeillut, voi olla etta siella on vahan kevyempaa tavaraa.

Helkkarin hyvaa ruokaa Koreassa kylla on miustakin, en ymmarra miten silla joidenkin mielesta on huono maine.

9
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 27.04.2008, 16:45:47 »
Taipei, Taiwan
ja huomenna Souliin... UB olisi kylla haaveissa, jospa sita kesalla onnistaisi  :)

10
Aasia / Vs: Etel-Korea SOUL
« : 14.04.2008, 16:47:57 »
Jos vähänkään pidempään on, kannattaa lähteä Soulista ulos katsomaan muutakin Koreaa. Liikenneyhteydet on tosi hyvät. Jimjilbang ja korealainen patikointi on kokeilemisen arvoisia, samoin ruokakulttuuri on mielenkiintoinen. Ei kannata tyytyä ns. ällötyksiin (koira, silkkimadot yms. yms.) vaan oikeasti kokeilla hyviä korealaisia ruokia. Itse tykkään bibimbabista, hyviä myös shabu shabu, bulgogi, ttoppokki...

Ja englannilla täällä ei yleensä mitään tee, mutta korealaiset on todella ystävällistä porukkaa, ja parilla sanalla, hymyllä ja elekielellä pääsee kyllä pitkälle. Paitsi, ei kannata hämmentyä jos esim. metrossa tönivät, se on täällä vähäsen tapana eikä sitä katsota epäkohteliaaksi.

Soulin palatseista suosikkini on Changdeokgung, tosin kaikissa en ole vielä käynyt. N Seoul Tower kannattaa tsekata, yöllä kuulemma vielä hienompi kun päivällä. Insadong on ihan kiva, siellä tuppaa turistit käymään.

Edit: Olen täällä Koreassa ollut 1,5 kk ja ilmeisesti niin ruokaan tottunut etten edes muista mainita..  ;D Siis, ruoka on sitten pääsääntöisesti joko tulista tai todella tulista! Bibimbabin kastike sekoitetaan yleensä ruokaan itse, jolloin pääsee vähän kontrolloimaan, mutta muuten saa vain pärjäillä joka pöydästä löytyvien nenäliinojen tuella  8) Yksi ei-tulinen ruoka on kotlet-tyylinen pihvi, jos chili käy tökkimään.

11
Mitä yksinkertaisempi, sen parempi, jos budjettiperiaatteella meinaa. Vähemmän hajoavia osia. :)

Itse muuten amatöörinä tunnustaudun hifistelyn ystäväksi, viime kesän oli ekaa kertaa päälle tonnin pyörä alla ja sen huomaa kyllä ajomukavuudessa heti. Polvet ja selkä kiittää eikä ole paikat niin jumissa. Mutta riippuu kovasti minkälaista tahtia meinaa pitää ja tietysti jos kalliin pyörän osto jo sinänsä aiheuttaa tuskaa, halvemmalla ajaminen on varmasti mukavampaa.

Biltsun siniset vedenpitävät laukut meillä on ollut käytössä ja hyvin päteviksi ovat osoittautuneet. Renkaisiin kannattaa panostaa, rullaavuudesta ja kestävyydestä on paljon iloa.

12
En lähde luettelemaan kun mukana on ollut aika lailla samaa kuin edellä, mutta peruskamat otan ja sitten kaikki ylimääräinen pois. Pesuaineitakin pienissä pulloissa vaan tarvittava määrä. Alkkareita ja sukkia pidän viidetkin mukana, ne ei niin paljon vie tilaa. Pyrin siihen että kaikkia vaatteita voi käyttää missä tilanteessa vaan, eli ei tarvitse ottaa hienoja vaatteita, kaupunkivaatteita, retkeilyvaatteita, matkustus- jne. Ens kesän suhteen onkin miettimistä, miten siistit illallistamisvaatteet pakataan mukaan.  8)

Yksi ainakin mun mielestä näppärä asia on kokoonmenevä reppu, joita myydään muistaakseni partioliikkeissä. Oiskohan Halti ollut noissa merkki. Menee sellaseen 10cm x 5cm tilaan ja tarpeen mukaan sen voi ottaa sitten päiväkäyttöön tai jos tavaraa kerääntyy matkalla, eturepuksi. Jos pelkää varkaita paljon, niin siihen tuo reppu ei ehkä ole paras kun on aika nopeasti avattavissa.

13
Yleinen / Pahimmat mokat matkalla?
« : 01.01.2006, 18:56:56 »
Typeriä mokia on varmasti vaipunut unhoon, mutta yhden näppärän muistan vuosien varrelta:

Matkustettiin yöbussilla Hampurista Amsterdamiin ystäväni ja yhden matkalla tavatun mieshenkilön kanssa. Bussi oli aivan täynnä ja pitkän sähläyksen jälkeen kolme paikkaa löytyi, kaksi etuosassa ja yksi taaempana. Kaksi matkatoveriani olivat kiinnostuneet juttelemaan keskenään, joten minä otin takarivin paikan. Se ei ollutkaan sitten kovin mukavaa, sillä vieressä oli pari tummaihoista miestä, jotka sitten kävivät kovasti meikäläiselle juttelemaan vielä ranskaksi, joka ei ole vahvin kieleni. Kun kysymykset alkoivat käydä tukalaksi, kerroin matkustavani ystävieni kanssa ja nämä istuivat edempänä. Minun ranskallani sanoma oli kuitenkin se, että poikaystäväni on matkassa mukana ja uudet kumppanini hiljenivätkin kivasti kun pian näkivät tämän moneen kertaan lävistetyn ja muutenkin vähän pelottavan näköisen matkatoverini ja "poikaystäväni". Mitäpä sitä virheitä korjailemaan  :D

14
Paitsi sitten on leirivälitysmaksu, joka oli muistaakseni parin sadan euron luokkaa kaukokohteissa.  Lisätietoja ainaki www.kvtfinland.org.

15
Pohjoismaat / Norjaan
« : 19.12.2005, 16:43:32 »
Lainaus käyttäjältä: "Expat"

Itse kavin kesalla 2003 ja silloin se ainakin oli, oli nimittain motoristilla suht viilea olo reilut 200m merenpinnan alapuolella. :P  Kaveri mopoili tuolla vuotta aiemmin ja meren alta hankin kertoi sinne ajaneensa.


Kaverini ajoi samana kesänä tuon tunnelin polkupyörällä! Oli kuulemma vähän hirvittänyt, mutta tunnelin suulla oli siitä puhelimesta kysynyt että voiko sinne ajaa ja olivat sanoneet että siitä vaan. Itse pelotti bussissakin.

Mulla oli myös mahtava tuuri nordkapissa käydessä, kun sumun vuoksi näkyvyyttä oli noin 5 metriä. Tuli mm. seisoskeltua melkein jyrkänteen reunalla  kun kuvittelin että siitä on ehkä pari metriä alas..  :roll: Korkenpaikankammoni on aika pahaa luokkaa ja kyllä sisälmykset muljahti kun myöhemmin näin ilmakuvan siitä paikasta  :shock:

Paikassa oli ainaki kesällä 2003 ihan hemmetin paljon saksalaisia turisteja, että idylliä hakevien kannattaa varautua myös järkytykseen..

16
Pohjoismaat / tukholmaan halvalla
« : 19.12.2005, 16:30:37 »
Sitäkin voi miettiä saako risteilyn lunastettua rinkka selässä  :roll:

17
Paikalliselta vaikuttaminen on kyllä yksi plussa repun kanssa reissatessa.  Itselleni 35 l on optimikoko kun ilmanalat ei hirveästi vaihtele, siihen mahtuu vaikka viikon vaihtovaatteet, housut, reissuhame jne. jos huppari ei mahdu sisään, sen saa aina lanteille. Lisäksi mulla on pikkulaukku lompakolle, vesipullolle yms. Sitten vielä repussa pienempi kokoonmenevä reppu, jonka voi ottaa käyttöön tarvittaessa etupuolelle tai esim. päivän vaellukselle kun tarvii vähän evästäkin mukaan mutta ei kuitenkaan koko reppua.

Näitä viimeksi mainittuja saa ainaki retkeilykaupoista, omani on Halti-merkkinen. kokoontaitettuna se vie ehkä 3x5x10cm tilaa repussa, mutta selässä on ihan passeli kun ei oo liian painavaa mukana.

18
Sori "pieni" viivästys, olen kuulolla erittäin satunnaisesti..   8)  Tuossa ensin kattelin että perhana, joku on ollut just samoissa maissa kun minä :oops: Työleirikokemuksiin voipi nyt lisätä Serbian, mukavaa oli.

Mie olen myös se Suvih:n sisko joka suositteli :D

Lainaus käyttäjältä: "meedja"
Kiitos vinkeistä!
Tuo ktv vaikuttaa selkeämmältä kuin allianssi, hieno kuulla että on noin hyviä kokemuksia!
Miten muuten ktv:llä on, otetaanko niidenkin leireille se max. 2 samaa kansallisuutta?


Itse olen ollut aina kvt:n kautta ja se on toiminut aivan hyvin. Tänä keväänä muistaakseni oli sellainen sääntö että viikossa tulee infoa leirille pääsystä. Erohan noiden välillä taitaa olla se, että kvt on paljon pienempi organisaatio, kaksi työntekijää pikku toimistossa rauhanasemalla ja tietysti aika paljon vapaaehtoisia. Allianssillahan toimintaa riittää, ainakin mun mielikuvan mukaan. Suvi varmaan osais enemmän sanoa.

Periaatteessa mieluiten vaan yksi yhtä kansallisuutta otetaan, mutta jos tilaa jää niin kyllä niitä on useampiakin ollut. Tämän kesän leiri ehkä oli huippu kun oli kaksi espanjasta ja italiasta ja kolme ukrainasta. Ei haitannut menoa sekään.


Lainaus käyttäjältä: "meedja"

ja kysymys Idelle: mitä teemoja noilla leireillä oli, joilla oot ollu?


Ympäristöpuolta on ollut aika monessa, varsinkin nyt tänä kesänä Serbiassa tuli paikallisten roskienkäsittelytavat (=kaadetaan jokiin, kyllä kalat syö&vesi kuljettaa) tuli tutuiksi. Ihmisoikeuskoulutusta on ollut myös Ruotsissa, SCI:llahan on vuosittain teemoja ja niiden pohjalta käy ihmisiä leirillä juttelemassa ei aiheista. Välillä on kyllä käynyt niinkin että sitä luvattua study themeä ei sitten ollutkaan, ainaki Belgiassa taisi olla niin, mutta en kyllä kuollaksenikaan enää muista mikä sen olisi pitänyt olla. Sitten työn puolesta on tietysti joku teema, Belgiassa se oli vähäosaiset (joskin aika löyhästi kun remppahommaa tehtiin), Ruotsissa oltiin ekoyhteisössä ja siihen liittyvistä asioista kuultiin ja opittiin. Valko-Venäjällä taas oltiin Minskin kasvitieteellisessä puutarhassa, siitä en keksi suoraan mitään ylevää teemaa muuta kun että hienoa ja opettavaista oli jo sen takia että se tapahtui tuollaisessa maassa.

SCI:han on siis kattojärjestö, johon kvt:kin kuuluu. http://www.sciint.org

19
Varusteet ja pakkaaminen / Muutama vinkki
« : 06.09.2005, 11:05:06 »
Mun reilimatkan pelasti lentosukat! Siis sellaiset jotka estää veren pakkautumisen jalkoihin kun joutuu pitkään istumaan. Jotenkin sitä näin parikymppisenä vielä ei ajattele olevansa täti mutta kyllä vaan ennakkoluulottomuus sukkaostoksilla oli hyväksi  :D

20
Junamatkustus / Varkaat junissa
« : 06.09.2005, 10:39:07 »
Tulin just reililtä, yöjunia käytin idässä ja lännessä yksikseni ilman ongelmia. Ainoa erikoisempi tapaus oli Wien-Pariisi-yöjunassa, johon en ottanut couchettea. Käytävän toisella puolella oli ilmeisesti eteläamerikkalaissyntyinen nuori mies. Keskellä yötä sitten heräsin siihen, että joku itseään rajavartijaksi väittävä tivasi tältä passia, väitti sitä väärennökseksi, puhui suureen ääneen puhelimeensa löytäneensä "taas yhden tällaisen" ja vei miehen sitten pois. Minä kun siinä vieressä puolihorroksessa katselin, näytti tämä mies minullekin korttiaan ja sanoi että on passintarkastus. En muista ihan tarkkaan mitä tuli vastattua, mutta suunnilleen että ei sellaista tässä pidä olla ja annoin ymmärtää en mitään passia rupea näyttämään. Mies jättikin sitten minut kokonaan rauhaan.

Jäin miettimään, onko mahdollista että Shengen-rajoillakin junista etsitään ei-eurooppalaisia? Tämän "tarkastajan" käytös oli kyllä sellaista että ei varmana ollut valtion leivissä. Jälkeenpäin mietin mitä sille kiltin näköiselle nuorelle miehelle tapahtui..   :?

Sinänsä en epäile etteikö reilaajistakin kiinnostuneita varkaita voisi olla, löytyyhän aika monelta esimerkiksi digikameroita.

Sivuja: [1] 2