Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Güera

Sivuja: [1] 2
1
Tansania / Vs: Kilimanjaro
« : 18.07.2011, 12:56:16 »
Kilimanjaro valloitettu 30.06.2011! Jaan vähän kokemuksia, jos joku suunnittelee samaa.

Matkanjärjestäjäksi valitsin Zara Toursin (http://www.zaratours.com/). Loistava valinta! Kaikki oli hyvin järjestetty, ja jos jotakin probleemaa tuli - ongelma ratkaistiin nopeasti. Hintaa vähän vaikea sanoa, kun otin heiltä myös 5 pvän safarin. Joka tapauksessa safari + Kilin keikka yhteensä noin 2200 euroa (ja tähän kuuluu siis kaikki kuljetukset, oppaat, ruuat jne)

Reitti oli Machame 7 pvä, ja jos uudelleen saisin valita, valitsisin tämän edelleen. Reitti on oppaidenkin mielestä mielenkiintoisin ja 7 pvää oli juuri loistava valinta. Ne, jotka olivat valinneet vain 6 pvää kokivat rankan vuorokauden ennen ja jälkeen huiputusyön.

Mikä on tärkeintä valmistautumisessa? Ota mukaan hyvät varusteet! Tärkeimpänä vaelluskengät, erittäin lämmin makuupussi (mulla oli -25 C:een asti ja se oli sopiva), vaatteet kerrospukeutumiseen (riisut tai lisäät vaatteita jatkuvasti), untuvatakki huiputusyöksi (jalan- ja kädenlämmittimiä suosittelen myös), kirkas otsalamppu, varusteiden sadesuojaus, aurinkorasva, aurinkolasit, camel back ja pesulappuja!

Kaikki eivät todellakaan päässeet huipulle, joten mikään läpihuutojuttu huiputus ei ole. 

2
Tansania / Vs: Kilimanjaro
« : 23.03.2010, 11:59:11 »
Kiitos mistyli kattavasta raportista! :)

Olitko ryhmässä paljon nousijoita - pääsivätkö kaikki perille?

Oliko sinulla mukana ollenkaan lääkkeitä vuoristotautiin?

3
Thaimaa / Vs: Koh Tao
« : 08.03.2010, 14:58:19 »
Bow Thong: Deluxe beach front bungalow 3900 batia + (5000 batia lisävuode) per yö. Eli maksettiin jotain about 1500 batia/lätty/yö, kun meitä oli kolme.

Saatiin alennuksia listahinnoista, kun neuvoteltiin mailin välityksellä eli etukäteen varattiin. Noita parhaita beach bungaloweja on vaikea saada enää paikanpäältä, ainakin jos on vähänkään high seasonia.

Sukelluskurssin ryhmäkoko riippuu ihan ilmottautuneiden määrästä (ei voi etukäteen tietää), mutta meillä se oli 6, mikä tuntui aika maksimilta.

4
Palaan kokemuksiin Malaronesta: eli tuli sitten Amazonin reissulla vedettyä paketillinen ja muutoin mielestäni ei mitään sivuoireita, mutta yhtenä yönä näin niiiiin järjettömiä painajaisia, etten koskaan ennen (siis todella vertaroiskuvaa kamaa...). Reissukaverilla ei tullut mitään.

Mutta sitten keskellä viidakkoa tapasimme tyypin, joka kertoi olleensa edeltävänä päivänä niin heikossa hapessa, että tunsi kuolemaa tekevänsä ja syytti siitä Malaronea. Tiedä sitten mikä oli totuus, vähän epäilytti että mies olisi toipunut siitä yhdessä päivässä...

Kokeilkaa vaikka yksi nappi kotona, siitähän se selviää...

5
Thaimaa / Vs: Koh Tao
« : 03.03.2010, 15:00:04 »
Muutama viikko sitten palattiin Koh Taolta (ja Koh Phanganilta ja Koh Samuilta). Mielettömän hieno reissu oli ja kohteista juuri Koh Tao jätti sydämeen lämpimimmän jäljen.

Koh Taolla majoituttiin Bow Thongissa ja meillä oli (mun mielestä) ehdottomasti koko Saireen hienoin bunga: rantaan about 4 askelta, oma terassi + muut kivuudet. Bow Thong sijaitsee Saireen pohjoispäästä, mutta kertaakaan en valittanut, kun kävelin aamuisin noin 20 minuutin matkan rannan eteläpäähän sukelluskurssille. Oli näet aika kiva tapa aloittaa aamu :) Tämä majoitus ei ollut ihan halvimmasta päästä, mutta plussapuolia oli niin paljon, että vähän ekstraa oli valmis maksamaan (mm ettei jokailtaista mökää juuri kuullut tänne asti).

Sukelluskurssit (+reissut) meidän porukka otti Koh Tao Diverseilta, joka oli ehdottomasti hyvä valinta - opetuksen sai suomen kielellä ja ilmapiiri oli letkeä ja rento. Välillä kurssin nopeus (about 3-4 päivää) tuntui pienenä epäuskona persuksissa, että näinkö tässä kaikki taidot ehtii oppia, mutta viimeisellä sukelluksella kaikki tuntui hyvältä ja opitulta ja päästiin sukeltamaan jopa valashain kanssa (harvinaista!). Upea kokemus!!!

Jos jotain lisäinfoa kaipailette - kysykää :)

6
Tansania / Kilimanjaro
« : 03.03.2010, 14:48:15 »
Onko kukaan käynyt Kilimanjarolla trekkaamassa/ huipulla? Kokemuksia?

Toiveena lähteä ensi syksynä. Melko hyvin löytyy netistä keskustelua, mutta suomalaisia kokemuksia kaivataan...

7
Italia / Vs: Rooma
« : 12.08.2009, 13:35:09 »
Juuri palasin Roomasta. Mielipiteitä on tietysti niin monta kuin on esittäjiäkin, mutta tässä siis omia kokemuksiani ja vinkkejä.

Majoitus oli Terminin lähellä (Via Palestrolla). Äärimmäisen hyvä paikka yöpyä silloin, kun sinkoilee sinne tänne (myös muualle Italiaan), koska metro/juna/bussiasema lähellä. Alue ei todellakaan ollut mitenkään epämääräinen tai turvaton enää. Taitaa olla yksi siisteimpiä juna-asemia Euroopan kaupungeista, joissa olen käynyt. Trasteverelle pääsee sitten näppärästi esim bussilla illaksi syömään tai muuten hengaamaan. (Terminiltä Trastevereen bussi H, joka muuten EI lähde laiturilta H (!). Tsekkaa bussilaiturikartta bussiaseman infokioskin ikkunasta.)

Varmista, että varaamassasi huoneessa on ilmastointi varsinkin, jos matkaan kesällä (Jep, näin allekirjoittanut EI tehnyt, ja vietti aika helvetillisen hikisiä Rooman öitä...).

Vinkki Vatikaaniin. Mene ensin Vatkinaanin museoon ja siellä päästyäsi Sikstuksen kappeliin poistu OIKEALLA olevasta ovesta (ei vasemmasta). Tämä oikealle johtava ovi on periaatteessa tarkoitettu vain ryhmille, mutta näköjään siitä helposti livahti. Tämä ovi vie suoraan Pietarinkirkkoon eli sinun ei siis tarvitse erikseen jonottaa taas sinne uudelleen. Huom, jos olet vuokrannut audio guiden museossa, älä käytä tätä reittiä, sillä täältä et enää pysty sitä palauttamaan!!!

Kavutessani Pietrainkirkon kupoliin olin ällistynyt kaikista varoituksista, joita täällä oli esitetty. Edes lievästä korkeanpaikankammosta kärsivänä ei ollut mitään vaikeuksia kiivetä niitä!!! Eivät olleet mitään verrattuna esim Barcelonan Sagrada Familian portaisiin, jos joku on siellä käynyt. Ihan lastenkamaa. Eli reippaasti sinne siis.

Nähtävyyksiin kyllästyneet voivat helposti matkata läheiselle rannalle ottamalla ensin metron Piramidelle, jonka asemalta (hyvät opasteet) lähtee lähimetro (siihen käy ihan sama metrokortti kuin normimetroonkin eli jos käytät esim päivä/viikkokorttia, ei mitään ylimääräistä lippua tarvitse enää ostaa. Sama juttu muuten Rooman busseissakin), jonka päämäärä on Lido di Ostia (viimeinen asema). Siellä junasta poistuessasi olet käytännössä jo rannalla. Ranta on jaettu eri palveluntarjoajille, joille maksamalla saat rantatuolin ja mahdollisuuden suihkuun tai uima-altaan käyttöön. Esim mulla maksoi rantatuoli ja access 6 €, altaan ja suihkujen käyttä toisen 6€. Ei siis mitään halpaa lystiä. Joku sanoi, että siellä olisi ranta-alueita, jonne pääsisi myös ilmaiseksi. Ota kuitenkin huomioon, että hiekka täällä on mustaa ja siis toisin sanoen hirvittävän kuumaa, joten rantatuoli on melkein välttämätön. Toinen ja parempi biitsialue (kuulemma) löytyisi vielä jatkamalla täältä Lido de Ostiasta matkaa bussilla (lähtee heti juna-aseman edestä), mutta siellä en käynyt. Vielä vinkki, jos tähän suuntaan lähtee. Samaisen junareitin varrella on myös Ostia Antica, muinaisen Rooman vanhan rantakupungin rauniot. Täällä on heinäkuussakin vain kourallinen ihmisiä ja alueen sai aivan rauhassa kierrellä läpi. Aikaa kannattaa varata. Tänne löytää jättäytymällä pois Ostia Antican juna-asemalla jä ylittämällä kävelysillan. Alueelle kannattaa sisäänpääsymaksun lisäksi ostaa maksullinen kartta (2€), vaikka kyltit alueella ovatkin huimasti paremmat kuin esimerkiksi Pompeijissa.

Toinen paikka, jossa sai olla ihanan rauhassa oli Borghesessa oleva nykytaiteenmuseo. Siellä on ihana pikkainen sisäpiha, jossa sai kaikessa yksinäisyydessään oikaista hetkeksi koivet penkille ja kuunnella veden pulputusta samalla, kun muu Rooma kuhisi turisteja kun hyttysiä. Paikassa myös tosi kiva ulkokahvila.

Roomasta helppo tehdä päiväretki esim Napoliin/Pompeijiin/muualle. Junalippua ei tarvitse jonottaa, kun marssii lippukoneille, jotka toimivat helposti kosketusnöytöllä englanniksi ja maksaa voi luottokortilla. Esim Napoliin meno halvimmalla mahdollisella Regional- junalla (ja myös hitaimmalla, n 2+ tuntia) maksaa 10.50€. Lippu täytyy ennen lähtöä leimata laiturien päässä sijaitsevissa "laatikoissa" (Napolissa nämä on vaikeammat löytää, koska sijaitsevat vain muutamassa paikassa keskellä asemaa).

Colosseumiin pääsee lähes jonottamatta sisälle osallistumalla opastetulle kierrokselle. Myyjät parveilevat sisäänkäynnin ulkopuolella. Huom, muista tingata!!! Kierrokset maksat 14.5-24 €, johon siis sisältyy Colosseumin normaali sisäänpääsymaksu (12€) eli ei tarvitse hirvittävästi maksaa ekstraa ja oppaat kertovat ihan hauskoja juttuja matkalla. Ryhmät pääsevät jonojen ohi.

Juttua riittäisi paljonkin, mutta tässä ensimmäiseksi mieleen tulevat...Tykkäsin muuten kovasti täälläkin mainitusta ruokapaikasta (ent. Est!Est!Est!). Ruokapaikkaa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, onko ruuat tehty pakasteista vai tuoreesta tavarasta (tavallisesti listoissa pieni tähti, jossa pakasteista mainitaan).

8
Matkaseuraa / Rooooooma 30jun-09.Aug
« : 16.07.2009, 01:14:47 »
Hei, let´s get together and have some fun with the grouwd!!!!!. ...What could be the best place to gather.................???? Informe me. And I´ll arrange!!!!!

Anybodys IIIINNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????

9
Kun kerroin ensimmäisistä suunnittelemistani, yksintehtävistä matkoistani vanhemmilleni, jännitin enemmän vastareaktiota kuin aiheellista olisi ollut. OK, kyseessä on sukupolvi, joka ei tällaisia matkoja tehnyt, ei varmaan edes sellaisista haaveillut. Mutta kas, kun vanhempien ensimmäisista huokailuista oli yli selvitty, on nyt jo eri ääni tapulissa. Nyt jo kyselevät, että minnes meinaat seuraavaksi, ja sukuluaisille ensimmäiseksi kerrotaan, että meidän tyttö se kävi viime talvena ihan yksin siellä-ja-siellä-kaukana. Ovat jollain tapaa ehkä siis jopa vähän ylpeitä :)

Kyllä se siitä.

10
Mexico Cityssa jalkapallomatsissa muovisesta kertakäyttölasista hammastikulla nautittu sian nahasta tehtyjä snackeja kera limen. Ei hyvää.

Samaisessa kaupungissa tacojen sisällä aivoja, sisäelimiä jms, mutta minkä eläimen - beats me...Meat is a meat is a meat.

Vinkiksi helppo ja näppärä ja myös kotikulttuurin makunystyröihin totutettu naposteluohje:
- Keitä maissi, irrota jyvät, mausta suolalla ja voilla. Jaa annoskuppeihin ja kuorruta majoneesilla ja lisää limenpala. Ja kas, mehiko df:n perus-snägäriannos on valmis! Namia!!!

11
Lentomatkustus / Vs: Loungekokemuksia ja -suosituksia
« : 12.06.2009, 13:29:14 »
Amsterdamissa on ainakin Diner'sin lounge (kortinhaltija ilmaiseksi sisään), jossa kivat tilat nahkasohvineen, paljon juotavaa, mutta syötävää vain sipsiä yms.

12
Olin samassa koneessa, samalla reitillä Air Francella vain muutama kuukausi sitten. Hurjaa...Kovasti oli turbulenssia silloinkin , mutta nyt on kuulema ilmatieteellisesti pahempi aika.

Eipä sitä koskaan voi tietää, milloin omalla kohdalle napsahtaa...

13
Pallontallaajaklubi / Uusi miitti?
« : 27.05.2009, 11:52:22 »
Löytyiskö Pallontallaajia Ouluun miittiin? Tuo edellinen ei kovin kuumaa keskustelua ollut näyttänyt aiheuttaneen (toteutuiko edes?).

Nyt uusi ehdotus: Perjantai 12.06.09 ja vaikka Kulumassa klo 19:30?

Jos jatkossa innostusta riittää, voidaan suunnitella myöhemmin kesäulkoilmatapaamistakin (tyyliin viltti ja opm)!

14
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tatuoinnit
« : 24.04.2009, 21:54:37 »
Yksi vieno ja kaino kysymys: Mistä johtuu, että niin monet ottavat tekstin englannin kielellä, kanji-tai kiinalaisina- merkkeinä tai sitten kuvaamaan jotain toisen kulttuurin kulttuuriperintöä (vrt tribaalit, sammet, lotuksen kukat...). Tämä kysymys ihan sillä, että usein sanotaan haluttavan jotain itseä kuvaavaa, ja silti se kuva haetaan vieraasta kulttuurista, ei siitä omimmasta? Löytyykö tälle joltain pallontallaaja kotifilosofilta hyvää tulkintaa?

Joku sanoi aiemmin ketjussa ottaneensa ankkurin koulutuksensa takia. Siinä oli musta jotain hienoa ja rehellistä, ihanan back to basics- meininkiä!

15
Minusta koko pelinavaus haiskahtaa halulta dissata muita kuin "omanlaisia" matkaajia.

Muistuu mieleen eräskin reissu, jolla oltiin isolla porukalla isossa kaupungissa. Jälkikäteen kunkin valokuvia selaillessamme tuntui kuin yksikään ei olisi ollut samassa kaupungissa:
- arkkitehtuurista kiinnostunut oli kuvannut rakennuksia
- auringonpalvoja rantanäkymiä, palmuja ja surffareita
- historiasta kiinnostunut museonäkymiä
- bilettäjän kuvat olivat järjestäen alivalottuneita bileotoksia eri klubeilta
- Ihmisrakas oli istunut kahviloissa ja tutustunut ihmisiin ja siis kuvannut henkilöitä
- Kalastuksesta kiinnostunut oli ikuistanut saaliinsa, veneensä ja merimaisemat
ja niin edelleen. Oliko joku heistä piittaamaton? Ai niin, kaikki kyllä kävivät läpi paikalliset "pakollisetkin" kohteet, niistä samalla keskustellen, mutta tosin suuria tunteita herättämättä.

Joskus ahdistaa mielen ahtaus sellaisilla matkaajilla, jotka viettävät yhdessä paikassa max pari päivää ja käyvät läpi nämä must kohteet ja väittävät sitten tietävänsä pleissistä kaiken. Missä on fiilistely? Missä hajut ja maut? Missä omat kiinnostukset? Missä kulttuuriantropologia?

(Tänään pyhistelen ja fiilistelen)

16
Olettekos kuulleet... / Vs: Madventures jatkuu
« : 07.04.2009, 11:11:13 »
Minusta jakso oli hyvä ja teki oikeutta sille, että aina ei matka mene niin kuin suunnittelee. Ja fakta on myös se, ettei kaikkialla (ja kaikkea) vaan voi kuvata. Odotan innolla lisää!

17
Yleinen / Vs: Etelänapa?
« : 27.03.2009, 11:31:34 »
Wilihybrid -> mielettömän upeita kuvia!

18
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Amazonialle
« : 16.03.2009, 11:20:17 »
Et kai aio lähteä ilman hyvää taskulamppua? Ja varaparistoja? Ja saippuaa? Ja vaatteidenpesuainetta?

Amazonilla saattaa mennä kaksikin t-paitaa päivässä ja vaatteiden kuivumisessa menee ikuisuus ilman nuotiota tai ilmastointia, joten harkitsisin vaikka hihattomien paitojen lisäämistä varustukseen.

19
Mun turhakkeena olisi muiden mielestä varmasti se iso pussillinen kosmetiikkaa, joka aina mukana kulkee, mutta koska se omasta mielestäni on tietysti äärettömän tarpeellinen, valitsen turhakkeekseni korkokengät. Ilmankin kai pärjäisi, mutta kiva tanssia kunnon kengillä eikä flipflopeilla...

20
Yleinen / Vs: Kärmesviina??
« : 11.03.2009, 11:43:35 »
Tuli maistettua Mexicossa. Laittoivat tequila-tai mezcal- pulloon joskus jonkun ötökän, kas kun se sellaisessa viinassa säilyvät, ja turistit tykkäävät. Ei mitään sen kummempaa. Olisko meininki Aasiassa toinen?

Sivuja: [1] 2