Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mafgan

Sivuja: [1] 2
1
Tyhmät kysymykset / Vs: Miten rahoitat matkustelusi?
« : 09.05.2014, 15:18:28 »
Perus työnteolla on tullu reissut rahotettua. Ausseissa tuli myös poimittua hedelmiä, ja tehtyä kalafarmilla duunia, kun suomirahat alko tililtä loppumaan.
Suomessa on töitä !
2
Moro !

Olin Lontoossa käymässä ihan vaan turistina viimesyksynä ja ainakin siinä hostellissa missä olin oli tosipaljon italialaisia ja espanjalaisia ja kaikki tuntu olevan duunissa Lontoossa tai etsivänsä duunia sieltä.
Mitä parin tyypin kanssa juttelin niin erilaisten agencyjen kautta löytää ainakin tiskarin hommia alle viikossa (en tavannut koneistajia tuolla) ja tollasella hommalla nyt turvaa ainakin toimeentulonsa jos ei muuta, samalla kun jos haluaa ja jaksaa ettiä uutta duunia. onhan tossakin mahdollisuus varmasti edetä kokiksi yms. jos oot hyvä jätkä, ja hommat sua kiinnostaa.

Jos mä olisin sä niin muuttasin eka tyyliin johkin hostelliin vaikka kuukaudeks. (hostellit ei välttämättä kaikki mutta ainakin osa) hostellit parhaita uusien hyvien tyyppien tapaamiseen ja  mikä jeesaa jos muutat yksin uuteen isoon kaupunkiin, ja tuttavuuksilta kuulee juttuja ja saa ehkä vinkkejä mistä duunia löytää parhaiten.


3
Onko pakko olla korkeakouluopiskelija  ;)   8) ?

4
Matkaseuraa / Vs: Venäjälle?
« : 28.04.2014, 09:30:22 »
oon nyt tulossa junalla idästä päin moskovaan. olisin moskovassa varmaan ens viikon/viikonlopun aikana.

onko ketään moskovassa tohon aikaan ?

5
oon nyt edennyt peking - ulanbator välin .37€ junaa käyttäen. raja piti ylittään jeepillä.

tänään ostin junalipun ulanbatorista ulan-udeen ja se makso 21€.

saa nähdä kuinka halvalla pääsee suomeen asti. plastkartnyt/3lk. on ainakin mongolian puolella melko tunnelmallisia puulämmitteisine vesikeittimineen ja lähes titanikkia vastaavine puisine ikkunaraameineen.6
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 04.03.2014, 19:01:47 »
28 maata, loppua ei näy !

7
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 04.03.2014, 18:57:30 »
phnom penh

8
Yleinen / Vs: Roistovaltioihin matkustamisen moraali
« : 04.03.2014, 18:56:21 »
jos vaan on mahdollista ns. "roistovaltiossa" matkustaessa käyttää rahat paikallisissa pikkuputiikeissa, tai tukea länsimaalaisia, jotka oikeasti tekee hyvää alueen kehitykselle niin koitan toimia näin. tottakai välillä saatta lipsua, mutta hei se on elämää, ja yleensä rahat menee suoraa pikkuyrittäjille. matkustamatta jättäminen ei tule / tai ei ainakaan vielä oo tullu minkään maan kohdalla kyseeseen. pohjoiskoreakin saattas kiinnostaa, mutta toistaseksi se on jääny listalta hintansa takia, mutta mitä olen kuullut niin sielläkin on mahdollista poiketa ns. reitiltä jos on esimerkiksi valokuvausreissulla 3-5 hengen porukalla yhden oppaan kanssa.. viisammat korjatkaa ja kertokaa ihmeessä omia kokemuksia.
9
Onko kellään kokemusta miten onnistuu katkaisemaan työnhaun juuri ennen tota ensimmäistä työnhaun uusimista ?

Tai onko kokemusta siitä mitä käy jos siellä vain ei näytä naamaansa tai mene työhaastatteluihin yms. 3kk ansiosidonnainen peritään takaisin ? tulee sakkoja ?
 
Ajatuksena siis matkustaa 3kk ansiosidonnaisella ja ja säästää loput päivät sitten kotisuomeen.

komppaa aikasempia henkilöitä siitä että parempaan tarkotukseen rahat menee jos ihmiset reissaa työttömänä ja ehkä vähän oppii uutta, kun että istuu lähibaarissa juomassa.

10
Moro minna !

Kannattaa koittaa etsiä kirjastosta tai muualta "Camp europe" tms opusta, muistan nähneeni tommosen viime euroopan reissulla italiassa päin jossain kaupassa, ja siinä on ainakin jotain tietoa esim mahdollisista vapaista suihkuista jos teillä ei asuntoautossa ole omaa ja karttoja jnejne..

Itellä ei oo kokemusta tosta työ tankkitäteen hommasta, mutta uskoisin että jos vain yhteinen kieli löytyy vaikka huoltoaseman pitäjän kanssa niin luulis että kyllä sitä aina jonkunlaiseen sopimukseen pääsee jos osaa jaksaa viitsii neuvotella.

Kuulostaa hyvältä idealta toi teiän asuntoauton osto ootteko jo sen automallin päättäny ?


11
Yleinen / Vs: UNESCO:n maailmanperintökohteet
« : 02.03.2013, 09:58:58 »
Joo elikäs tuli ainakin 24 varmaa, ja kyllä kotimaan kohdalla on suuria aukkoja !


12
Yleinen / Vs: Travellerin unelmatyöpaikka?
« : 27.02.2013, 23:42:37 »
Travellerin unelma ammatti on varmasti mikä tahansa homma mistä kukin itse tykkää. Todella iso asia on se porukka työpaikalla, tarkoitan että siellä on mukava olla ja on matkustus myönteistä väkeä.

Nykyisellä työpaikalla jossa olen teknisenä piirtäjänä / satunnaisena 3d mallintaja palkka 2000e verojen jälkeen kerryttää vuokran 211e ja yleisen elämisen 400e kk jälkeen reissukassaa noin + tonnilla (tai ainakin teoriassa pitäisi )

Olen myös miettiny että jos menisi tekemään samaa hommaa ruotsiin kevät/kesä sesongiksi ja reissaisi lopun vuodesta eli noin 4kk talvella sillon kertyisi rahaa enemmän säästöön ruotsin päivärahojen 66e ansiosta.

Nykysen homman plussia ja miinuksia:

- työkaverit jotka on pääasiassa todella helvetin iäkkäitä teknokraatteja, eivät ymmärrä reissaamista ja palkattomia vapaita.
-istumatyötä, oon aika levoton jätkä

+ kahviautomaatti, siisti sisähomma, välillä ihan mielenkiintoista

Rehellisesti sanottuna välillä muistelee kaiholla sinänsä ehkä äkkiseltään huonommalta kuulostavaa appelsiinien poimintaa australiassa jossa oli mukava ja lepponen kansainvälinen ilmapiiri ja kokoajan suunniteltiin työkaverien kanssa minne seuraavaksi matkustettais :D ja jos niitä appelsiineja oikeen rupes poimimaan kunnolla niin niillä pääs ihan samoille liksoille kun toimistollakin. tottakai pitkän päälle kroppa rupes tai lähinnä polvet tulemaan kipeäksi kun joutuu viikottain kantamaan useamman tonnin appelsiineja ja kiipeileen ja sekoileen puissa päivästä toiseen.

näissäkin hommissa jotkut pystyy tekeen sen 1500aud viikossa, mutta keskitason poimija ehkä jotain luokkaa 400-700aud/viikko

Tän aussien sesonkityön jälkeen mieleni on vallannut välillä ajatus tälläisestä poimintahommasta myös suomessa, kun toimistolla istuminen on alkanu jurppiin.
periaatteessa jos ei muuta hommaa olis, koittas joku syksy poimia varmaan mustikoita ! :D
kaikki tulot niistä on verovapaita sesonki kestää sen noin 2kk ja jos myy kaikki tuotoksensa itse noilla rahoilla vois kyllä matkustaa jo maailman ympäri :DD


13
alumiini foliota vaan siihen dollarin grillin päälle siihen loraus oliiviöljyä ja avot, ja odota rauhassa aamiasmunas paistumista noi grillit on laiskoja lämpiään.

tällä alumiinifolion käytöllä saa myös tavallaan aina puhtaan pöydän jos noilla dollarigrilleillä rupeet kokkaan, siis jos  edelliset kokit on unohtanu puhistaa grillin.
14
Jos oot menossa maan keskiosiin / outbackiin näin talviaikaan voin kertoa kokemuksesta että tuollasella 10+ pussilla tulee aika kylmä siellä. Päivällä / aamusta kun aurinko nousee lämpötila on ihan ok teepaita keli, mutta illalla kun aurinko laskee joskus 6-7 aikaa tulee äkkiä kylmä ja lämpötila menee joinain oinä alle nollaan.

Ite heräsin monena yönä tollasella 10+ woolworths makuupussilla ihan vaan sen takia kun jalat oli niin jäässä että pahaa teki ja piti koittaa hieroo ne lämpimäksi ja yrittää sitten nukkua uudestaan.

Se mitenkä pystyt virittämään telttasi riippuu myös paljon osavaltiosta. South australiassa kun lähdet esimerkiksi adelaidesta ajamaan alice springsiä kohti ns. rest areoita on teiden varsilla jokusia (vastina isolle suomen rekkaparkille)
noihin on ihan hyvä pystyttää teltta ennen auringon laskua, ennenkun kegurut tulee tielle hyppii ja saboitoimaan sun ajoas.

Nothern territoryllä on myös hyvin rest areoita, mutta ainakaan me ei tahdottu löytää ensimmäistäkään ilmaista Queenslandin puolelta, ehkä ei vaan osuttu oikeille paikoille.


15
Moro !

Ehdottasin uutta miittiä tälle syksylle, paikkana vanha monttu ja ajankohta syyskuun loppu. Ilmotelkaa vaan jos on kiinnostuneita niin mietitään lisää porukalla !

16
Italia / Vs: Coppie italo-finlandesi
« : 07.11.2011, 03:43:40 »
Ollaan oltu nyt yhdessa reilu puolisen vuotta, mutta tata ennen ollaan enemman tai vahemman jutustelu internetin kautta. kipinan homma sai kun tavattiin kolmisen vuotta sitten saksassa.

Valilla tuntuu joo etta jotain kulttuurillisia eroja on, vaikka itse suomessa ollessani olen melko kova puhumaan ja pitaan elamaa, tuntuu etta ei meinaa ihan aina pysya kelkassa oman missuksen kanssa.
myoskin se mita syodaan ja milloin syodaan tuntuu olevan vahan eri homma kun kotosuomessa. myoskin se etta suomalaisena on tottunut toimimaan aika itsenaisesti on joskus vahan ristiriidassa italialaisen tavan kanssa, kun tuntuu etta italialainen tarvitsee aina seuraa tai puhumista jos jotain pitaa tehda.
listahan naista jatkuu vaikka kuinka..

talla hetkella ollaan reissussa oltu kaksistaan ja tarkotuksena olis nyt hankkia kamppa suomesta ja toita / opiskelupaikka molemmille, ja missuksen olis tarkotus opetella puhumaan suomea.

asutteko te nyt suomessa, ja miten mahto onnistua kaikki kaytannon jarjestelyt ja kaikki teidan osalla jos suomessa asutte ? kaikki kiinnostaa, pitaa itsekkin kirjotella viela lisaa tassa kohta.

17
Lentomatkustus / Vs: Lentomuutosmaksu
« : 04.11.2011, 07:20:02 »
pitanee koittaa maksella sitten pikaseen. ottaa vaan aivoon jonottaa johonkin intialaiseen puhelinpalveluun sita maksun maksamista, joka puhelu kestaa sen 15 minuuttia ja krediittia palaa helposti 10 taalaa yhteen puheluun. vois koittaa ettia jotain tilisiirto vaihtoehtoa tilalle.

18
Lentomatkustus / Lentomuutosmaksu
« : 03.11.2011, 05:48:21 »
Moi vaan kaikille !

Elikkas tuli varattua ennen australiaan lahtoa tanne menopaluu lento, ja sattuneista syista nyt sitten paluupaivamaaraa on siirrettya 6kk.
Paivamaaraa vaihdettaessa tuli noin 100 dollarin lisamaksu tahan lentoon, ja sen koitin heti maksaa mutta Etihad airwaysin paikoitellen onnettoman puhelinpalvelun takia en sita viela saanut maksettua.

Nyt kysyisinkin etta onko kellaan kokemuksia vastaavanlaisista tilanteista ja voiko lentoyhtio lentokentalla vaatia kuittia maksetusta laskusta ennenkun paastavat koneeseen, vaikka lippu olisikin jo uusilla paivamaarilla olemassa ?

Kiitos vaan kaikille jo etukateen.

19
Italia / Vs: Coppie italo-finlandesi
« : 12.10.2011, 11:00:08 »
taala ilmottautuu suomalainen mies jolla on italialainen vaimoke. meita ei tosissaan tunnu olevaan liikaa.

20
Balkanin maat / Vs: Makedonia - kokemuksia/vinkkejä
« : 11.07.2011, 04:25:42 »
Ite voin kanssa allekirjottaa tuon etta skopje on kylla aika pommin jaljilta ainakin se ns. neuvostopuoli, joen toisella puolella onkin sitten paljon kauppakojuja ja ruokapaikkoja ja hinnat ei paata huimaa. se on sellasta muslimihenkista aluetta, mutta itselle kun ennen itaeurooppaa en ollu oikeen moskeijoja nahnyt niin oli paljon uuttaa ja tuolla viihtyi ihan hyvin.
myos varoteltiin etta siina sillalla saattaa sellaset mukulaporukat tulla kyseleen almuja ja kayda aika agressiivisestikkin taskuilla, ja neuvottiin lyomaan pain nakoa. itse en kyseisiin porukoihin tormannytkaan vasta sittenkun olin syomassa mutta ei niista se isompaa harmia ollut kun naytti vaan eleillaan etta ala hairitse minua.

Ohridia suosittelen kanssa tutkiskelemaan, ite olin tuolla myohaan syksylla joten turisteista ei ollut tietoakaan ja ittekseni sain jarven ymparistoa katsella ja ravintoloissakaan ei ollut turhaa tungosta. se luostari on mukava paikka missa taala on ollu jo puhetta ja sinne paasee helposti kavellen siita ohridin kylasta.
skopjesta ohridiin menee busseja helposti ja halvasti, seka ohridista albanian rajalle, josta rajan voin katevasti ylittaa tyylikkaasti kavellen ja kavella vaikka seuraavaan albaani kaupunkiin josta busseja menee sitten tiranaan.

Sivuja: [1] 2