Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nemo_zzz

Sivuja: [1] 2
1
Saksan rautateiltä tulossa uusi lipputyyppi 1.8.2009 alkaen. Ilmeisesti vastaa happy-weekend-lippua, mutta on arkipäivisin voimassa. Hintaa 34 € yhdeltä, lisämatkustajat +5 €.

http://www.bahn.de/regional/view/regionen/freizeit/quer-durchs-land.shtml

Onko kenelläkään tietoa, onko lipputyyppi ostettavissa 1.8. alkaen vasta, vai saako niitä tilata jo aikaisemmin. 11.8. olisi tarkoitus suunnata saksaan, ja junamatka Bremenistä Berliiniin tulisi tuolla lipulla kivasti halvemmaksi kuin Dauer-spezialillakaan. Kannattaako siis odottaa ja ostaa tuollainen sitten perillä automaatista, vai varata nyt jo dauer-spezial-alennushintaan?

Tuolla lipulla siis ilmeisesti saa matkustaa vain hitaammilla junilla, eli ei ole siis kiireisten valinta. Mutta ihan kiva uusi lisä kuitenkin lipputarjontaan!

2
Yleinen / Vs: Mitä tuotte matkamuistoksi?
« : 10.06.2009, 18:10:59 »
Ostan vain sellaista, mikä tulee käyttöön. Yleensä vaatteita, etenkin lapsille, soittimia kerään, eli niitä ostan jos vain löytyy sopivalla hinnalla. Mieheni keräilee mukeja, jokaisesta käydystä maasta kahvimuki, ja nämä ovat siis hänellä käytössä, eivätkä missään hyllyssä koristeena.

Niin ja paikallista karkkia, kilokaupalla. :D

3
Lentomatkustus / Vs: Lihavat lentomatkustajat
« : 19.04.2009, 23:32:15 »
Minusta olisi kaikkein paras ratkaisu, että turvavyön jatkopalat laitettaisiin maksullisiksi, tai ne saisi kaupan päälle kun ostaa itselleen myös toisen paikan.

Jos on oikeasti senkokoinen, että mahtuu yhdelle paikalle, mahtuu myös yhden turvavyön sisään (myös 120+kiloinen mieheni). Jos taas tarvitsee sen jatkopalan, ei melkoisella varmuudella mahdu kunnolla istuimelleenkaan.

Eikö olisi yksinkertaista? Ei punnituksia, ei mittanauhoja, vain jatkopalojen vuokraus ainoastaan lippua varatessa? Jos turvavyö ei mahdu kiinni, jäät koneesta.

4
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 18.04.2009, 23:03:07 »

Katsoitkos muuten, tuliko tuo 5 euron maksu lisänä matkatavaraan (hold-on baggage) jonka maksu on peruksena 10 euroa. Summa näkyi ainakin itsellä kokonaisuutena "15 eur" sisältäen Online-check inin, jonka käsitin koskevan laukkua eikä itse matkalippua. ?

Raikkarilla on nyt uusinta uutta tuo, että online-chekkiinkin saa ruumaan laukun. Silloin tosin onlinetsekkauskin maksaa, joten tuo 5e tulee siitä. Jos matkustat kuten ennenkin ilman ruumaan meneviä laukkuja, ei tsekkaus maksa edelleenkään mitään!

Ja tuohon toiseen asiaan, eli lentojen varalta varaamiseen, niin mielestäni se on ok, kunhan varaa vain omaan tarpeeseen. Eikä niinkuin yksikin blogissaan kehui, että oli varaillut noin 20 kappaletta matkoja eri ajankohtiin varmuuden varalta... Siinäpä meni iso osa niistä halvimmista matkoista tuhkana tuuleen.

5
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 25.03.2009, 00:31:00 »
Jotenkin hankala uskoa, että työssäkäyvä ihminen (tai ylipäätään suomalainen) ei pääsisi ulkomaille jos lennot maksavat enemmän kuin 26€ menopaluu.
Tietysti jos prioriteetit ovat niin, että jos tuoppi maksaa enemmän kuin ulkomaanmatka, ostetaan mieluummin tuoppi, niin Ryanairilla voi olla tämmöinen vaikutus.

Meille Ryanair on oikeasti melkein ainoa vaihtoehto. Opiskelevat 2 lapsen vanhemmat eivät juuri perinteisillä lentoyhtiöillä matkustelisi, ainakaan lasten kanssa. Raikkarin vuoksi lapsetkin ovat päässeet näkemään maailmaa, ja kun nollabudjetilla mennään, silloin jätetään pois ne kaikki ruumaan menevät laukut ja muut ylellisyydet. Jos koko reissun budjetti lentoineen, nukkumisineen ja matkoineen jää yhteensä alle 150 euroon koko perheeltä, siinä jo muutaman kymmenen euron heitto per lento todella tuntuu! Lisäksi meidän matkamme eivät ole shoppailumatkoja, joten perilläkin rahaa kuluu lähinnä vain syömiseen.

On varmasti vaikea uskoa, että joku voi näinkin tiukalla budjetilla matkustaa, jos itsellä on varaa tuhlata, tai mahdollisuus säästää. Johonkin on kuitenkin päästävä, vaikkei varaa olisikaan. :)

6
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 03.12.2008, 22:16:36 »
^Todellakin!

Pystyykö Ryanairilla maksamaan Op Visa Electronilla?

Tähänkin on tässä ketjussakin jo vastattu, muistaakseni... Ja haulla lisää. Mutta voi.

7
Terveys ja turvallisuus / Vs: Kuukautiset
« : 02.12.2008, 20:56:31 »
En löytänyt vastausta vaikka joku muukin oli kysynyt, eli miten hankalaksi te kuukuppilaiset olette kokeneet sen puhtaanapidon reissuilla/leiriolosuhteissa? Entä kupin keitto? Vai desinfioitteko jotenkin muuten?

Mulla on kotona kuppi, mutta varsinkin telttaelämässä olen edelleen vanutellut tamponeilla. Jotenkin se kupin loppuputsaus tuntuu jo ajatuksena vähän hankalalta ::)

Ei sillä desinfioimisella niin kiire ole! Mä en edes joka menkkojen jälkeen desinfioi, se on lähinnä varotoimi. Jos oikeen likaisen veden maassa on, se pullovesi ehkä on hyvä juttu, taikka sitten apteekin käsihuuhde/desinfiointiaine/desinfiointipyyhkeet aina vaihdon yhteydessä. Keitellä ehtii kyllä kotonakin.

8
Vähän alle 2 kk. Pari viikkoa sitten tultiin edellisestä reissusta, ja heti samana iltana alettiin suunnitella seuraavaa...  :D

9
Terveys ja turvallisuus / Vs: Kuukautiset
« : 01.12.2008, 02:19:17 »
Mä mainostan myös kuukuppia! On se vaan niin ihana keksintö varsinkin reissussa! Leirintäalue-elämä ja ulkovessatkin onnistuvat menkkojen aikaan, kun on kuppi käytössä. Suosittelen kaikille (nais)pallislaisille, joilla ei tätä ihanaa keksintöä vielä ole!  :)

10
Yleinen / Vs: Hotellivarauskoneet
« : 01.12.2008, 01:59:54 »
Mä olen löytänyt lähes järjestään halvimmat hinnat http://www.booking.com/.

Halpahotelliketjujen omat varaussivustot ovat asia erikseen, (formule1, etaphotels, travelodge), mutta muiden hotellien omien sivujen hinnat ovat tähtitieteelliset verrattuna booking.comista löytyviin.

http://www.hotelformule1.com/formule1/index.html
http://www.etaphotel.com/gb/home/index.shtml
http://www.travelodge.co.uk/

11
Siinä maksamiskohdassa on sellainen ruksi, jossa on että "haluatko käyttää member-dollareita varauksesi maksamiseen?" Oisko sulta jäänyt tuo kohta ruksimatta?

Mä en muuten saanut tuota 30 dollarin joulutarjousta toimimaan, sanoi vaan jotain, ettei voi yhdistää muiden tarjousten kanssa. Mä olen siis aiemmin saanut jo 45 dollaria liittymisestä. Ilmeisesti tuo on vain niille, jotka ovat liittyneet ennen näitä tarjouksia.

12
Kyllähän ne siellä säilyy, minunkin dollarit makasivat tilillä monta kuukautta ennen käyttöä. Kaiken lisäksi palautuivat tilille, vaikka jouduin peruuttamaan ensimmäisen hotellivaraukseni!

Muuten en kyllä kamalasti pidä hotelclubista, booking.comissa on mielestäni paljon paremmin valinnanvaraa, ja yleisesti parhaimmat hinnatkin olen löytänyt sieltä.

13
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 25.11.2008, 01:52:25 »
Eikö RyanAir keskustelun voisi antaa jakaantua useampaan ketjuun? Nyt täällä on kaikki uusien reittien uutiset sekä viikottain toistuvat online check-in-kysymykset sekaisin. Omat ketjut Ryanairin & varaaminen ja perumiset, Ryanair & uutiset ja reittispekulaatiot jne...

Kannatetaan. Ärsyttää nuo "En jaksanut lukea ketjua läpi kun...", ehkä nekin vähenisivät, jos eri aiheille olisi eri ketjut. Muutenkaan en tykkää kun täällä niputetaan kaikki vähänkään lähelle osuvat jutut samoihin megapitkiin ketjuihin.

14
Mä käytin sitä edellistä tarjousta, silloin oli muistaakseni 45 $ tms. Varasin Lontoosta hotellihuoneen kahdelle, itselle jäi maksettavaa vain 15 euroa. Ryanairin jälkeinen yö, niin ei enempää olisi viitsinytkään maksaa.

Hyvä tarjous joka tapauksessa!

15
Tottakai mulla on kännykkä myös reissuilla mukana, mutta se on

gps-navigaattori
kamera
kello/herätyskello
wlan-eli netti ja sähköposti
lapsille huviväline (muumivideot rocks..)


ja voihan sillä soittaakin, jos hätätilanne tulee.

Toi wlan on kyl yksi hyödyllisimmistä ominaisuuksista, kun sen verran monessa paikassa jo ilmainen wifi löytyy. Auto on vuokrattu myös joitakin kertoja, siinä navigaattori auttaa.

16
Kuinkas monta tökkelipäätä sitä oikeasti tarvitsee nykyisen Euroopan (rajaus EU-maat tai IR-kortti) alueella? Siis Briteissä on se kolmepiikkinen klöntti, mutta eikös tuo normaali kahden piikin maadottamaton palikka käy seinään hyvin monessa paikassa muualla? Jossain näin sovitinta espanja/italia tarpeisiin, mutta minusta siinä piikkien koossa tai paikassa ei ole mitään näkyvää eroa?

Ja britanniassakin kylppäreistä monesti löytyy se kaksipiikkinen malli. Hassua, että partakoneet tms. ovat erilaisella töpselillä kuin muut sähkölaitteet.

Bremenin lentokentällä löytyy pistorasioita sen ison odotusaulan penkkien takaa.

17
Iso-Britannia / Vs: kaupunkeja Lontoon läheisyydessä?
« : 21.11.2008, 22:15:34 »

Aivan Lontoon lähellä on myös Hatfield, joka on sellainen pieni kaupungintapainen, jonne pääsee paikallisjunalla - mutta sinnekin olen mennyt vain historian perässä, Hatfield House on visiitin arvoinen ja julkisilla pääsee, jos vähän viitsii kävellä: http://www.hatfield-house.co.uk/

(nimim. älkää kysykö minulta vaatekaupoista ja muusta 'tylsästä' shoppailusta - mutta jos jalkapallo ja/tai kirjakaupat ja/tai historia kiinnostavat, niin...)

Hatfieldista löytyy Galleria, outlet-keskus. https://www.thegalleria.co.uk/home.aspx
Ihan kivasti monen kauppaketjun outlet-kauppoja, kannattaa käydä!

Myös siinä Lontoon reunamailla on Watford, josta taas löytyy Harlequin, tooodella iso kauppakeskus, http://www.theharlequin.uk.com/ josta löytyy kyllä melkein jokainen kauppa, mitä voi vaan toivoa... Jos vuokraa auton, noissa molemmissa kyllä ehtii päivän aikana käydä.

18
Baltian maat / Vs: Riian hotellit
« : 20.11.2008, 15:38:35 »
No nyt on hostelli testattu (Central hostel). Tosi ystävälliset ja mukavat hostellityypit oli, huone pienehkö mutta lapsille mahtui patja sängyn viereen. Kodikasta, aivan kuin olisi kotiin tullut, kun aula oli sellainen kotimainen (siis kodin kaltainen, ei suomalainen). Ainoa huono puoli oli äänieristyksen lähes täydellinen puute, huonosti nukkuvien/meluisten nuhaisten lasten kanssa oli ikävä koko ajan olla sanomassa että "HILJAAA!!!"...  ;)

Hintataso oli ihan ok, Tallinnassa ehkä tosiaan vähän halvempaa. Kyllä me ostoskeskuskin löydettiin (Sky&More), tosin ostokset jäivät vähille kun ei lastenvaatteiden tyyli oikein miellyttänyt silmää.

Parasta oli kyllä suomalaisten puute, jos ei lentokenttäbussia ja hostellia otettu huomioon, niin vain kerran törmättiin suomalaisiin koko reissulla, tämä aika ei ehkä ole se känniörveltäjien kultakausi, kesällä varmaan enemmänkin voisi suomalaisia olla. Ei me tosin pyörittykään juuri vanhassa kaupungissa tms.

Vielä tohon suomen ymmärtämiseen. Minusta Tallinnassa on ärsyttävää, kun ei tiedä puhuisiko englantia vai suomea, kun tuntuvat välillä ymmärtävän suomea paremmin kuin enkkua...  :D Tuolla sai rauhassa keskittyä siihen englannin muisteluun.

Vanhassa kaupungissa muuten yritti joku äijä meitä huijatakin. Tuli kolikkopinon kanssa, puhui Latviaa muka, ja sanoi sitten englanniksi että haluaisi vaihtaa nämä "latit" kakskymppisen seteliksi. No, onneksi olimme tarkkana ja huomasimme että kyseessä olivatkin litit, eli Liettuan rahayksikkö, aika samannäköisiähän ne 2-litiset ovat kuin 2-latiset. Varmaan joku ekaa päivää Riiassa ollut rookieturisti meni halpaan ja menetti rahaa... (1 lati on n. 5 litia)

19
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 13.11.2008, 22:55:31 »
Ei tarvitse tehdä mitään, edes sitä nettilähtöselvitystä. Hän, jolle rattaat merkitään menee vain normaalisti lähtöselvitykseen ja joutuu maksamaan yhdestä laukusta ja lentokenttäselvityksestä. Muut voi tehdä nettiselvityksen normaalisti.

Ryanairin nettisivulla kyl sanotaan, että jos yksikin varauksessa oleva henkilö on estynyt käyttämästä online-checkkiä, joutuu kaikki tsekkaamaan kentällä. Online-chekkauksessakin pitää valita kaikki henkilöt. Ehkä tämä olisi voinut kentällä jotenkin kiertää tän säännön, muttei jaksa alkaa vekslaamaan kun on lasten kans liikenteessä.

No, maksoin nuo maksut että päästään varmasti sujuvasti reissuun, lähtö on jo ylihuomenna. Lisää mutkia vain tuli matkaan, kun raikun nettisivut pätkivät, ja osaa muutoksista ei hyväksytty eikä uusia muutoksia voinut tehdä. No, soitto asiakaspalveluun ja asia onneksi hoitui. Ärsyttävää vaan, kun ikinä ei ole Ryanairin kanssa ollut ongelmia, ja tällä reissulla oikein roppakaupalla (mm. yksi lento siirrettiin pari päivää myöhemmäksi jne.)  ::)

20
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 12.11.2008, 16:08:53 »
Tietääkö joku, voiko nykyään vaihtaa netissä On-line checkingin kentällä tsekkaukseksi?

Meillä siis tilanne, että rattaat pitäisi saada lapselle mukaan, ja nehän raikkari kuljettaa ilmaiseksi. Mutta silloin ei on-line tsekkaus onnistu, joten pitäisi vaihtaa. Netissä voi muuttaa niin, että varaa ruumaan meneväksi yhden matkalaukun lisää, jolloin automaattisesti muutetaan koko jengin on-line checkit kenttä-checkkaukseksi.

Mutta ei me tarvittaisi matkalaukkuja ruumaan! 3 lentoa, 4 henkeä, ylimääräistä maksua 5x4x3 + 3x10 euroa, ja lennot maksoivat vain 0,12 euroa yhteensä... Tässä tulee jo mieleen, pitäisiköhän ostaa rattaat periltä ja jättää sinne...

(ja joo, tiedän että varattaessa jos olisi tiennyt, olis voinut laittaa osan jengistä eri varaukseen -> osa olisi voinut online-chekata. Enää ei vaan onnistu  >:()

Sivuja: [1] 2