Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Larnos

Sivuja: [1]
1
Itse tykitin muutama päivä sitten lippuset välille Helsinki - Mumbai ja lähtö olis marraskuussa. Turkish Airlinesilta irtosi liput kohtuulliseen 511€ hintaan yhdellä välilaskulla. Toki nyt kun muutama päivä myöhemmin katsoin niin marraskuulle näkyi saavaan Finnairin suoria lentoja Delhiin 495€.. Mutta eipä tuo haittaa, mukava lentää vaihteeksi Mumbaihin ja sama piipahtaa Istanbulissa istuskelemassa kun ei ole kiire eikä parempaakaan tekemistä :)


2
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 29.11.2011, 21:02:16 »
toimitin tänään perus turistivisa-6kk-multientry hakemuksen mutta paniikin aihe on seuraava:tarkoitus olisi olla intiassa n.2kk mutta en saanut if:ltä jatkettua matkavakuutusta joten mulla oli todistus vain 45pv:stä mitkä normaaliin jatkuvaan koti+matkavakuutukseen kuuluvat.voivatko torpata matkani tähän?pitäisi ottaa matkavakuutus sen 45pv jälkeen jostain muusta vakuutusyhtiöstä mutta mulla ei vielä ihan tarkat meno ja tulo päivämäärät ole tiedossa joten en uskaltanut vakuutusta vielä ottaa.onko kukaan törmännyt samankaltaiseen tilanteeseen?

Hola!

Pähkäilin tuossa kuukausi sitten vähän samantyyppisiä juttuja. Tai kun minulla on myös tuo jatkuva matkavakuutus joka on voimassa sen 45 päivää mutta se vuoden vakuutuskausi oli merkitty siihen todistukseen niin, että se loppuu tavallaan kesken mun matkan. Sinällänsä se 45 päivää riittää. Siinä myös luki että vakuutus on jatkuva ja vuosittain uudistettava, mutta tuli pähkäiltyä, notta mistä ne siellä konsulaatissa tietää oonko mä maksanut sen uuden vakuutuskauden vai aijonko olla osan matkasta ilman vakuutuksia. Aikomus olisi kuitenkin maksaa se lasku kunhan se suvaitsee saapua.

Eniveis, pari päivää sitten postiluukusta napsahti ilmoitus että kirjattu kirje olisi noudettavissa postista ja siellähän se viisumi komeili passissa. Aikalailla kuukausi meni. Rupesin myöhemmin asiaa pohdiskelemaan ja totesin että eipä siinä viisumihakemuksessa taidettu edes kysyä poislähtöpäivää, ainoastaan saapumispäivää tiedusteltiin. Siispä jos anoo normaalia 6kk turistiviisumia ja on lähtöpäivänä voimassa oleva vakuutus, niin eivätpähän he voi tietää milloin olet tulossa takaisin ja kuinka pitkä vakuutus sinulla tulisi olla. Tämä on siis ihan mun omaa mutuilua ja osittain siis omaa kokemustakin.

Uskoisin että sinulla ei ole mitään hätää ja viisumi saapuu ajallaan ja kaikilla on hyvä mieli :)

3
Lentomatkustus / Vs: Turkish Airlines
« : 15.12.2010, 15:43:46 »
Osoitteesta [email protected] olen saanut erikoisruoat ja paikat varattua ilman mitään ongelmia. Tietysti kannattaa kirjoittaa englanniksi ja sanoa selvästi mitä haluaa.

Joo siis juuri tuon osoitteen kaivoin tästä ketjusta esille ja lähetin englanninkielisen sähköpostiviestin aiheesta, mutta mitään vastausta ei vieläkään ole kuulunut, joten taidan nyt ottaa puhelimen kauniiseen kätöseen ja soittaa tonne yllämainittuun numeroon. Kiitos muuten siitä.
Ei muuten mutta haluisin varmistua että se ruoka on ensinnäkin sitä kasvissafkaa ja toisekseen että siinä ei tosiaankaan ole maitoa joka pahimmillaan aiheuttaa minulle erittäin ikäviä oloja.

eiköhän tää tästä selviä.

4
Lentomatkustus / Vs: Turkish Airlines
« : 14.12.2010, 21:15:34 »
Itellä poksahtaa turkish neitsyys ens viikolla kun lennän Istanbulin kautta Delhiin. Tässä koittanut selailla tätä ketjua mutta silti jäi nyt askarruttamaan ensinnäkin semmoinen seikka kun erikoisruokavaliot. Tai ei sen erikoisempi kuin kasvissafkaa, mielellään ilman maitoa. Eli miten mä ton käytännössä saan hoidettua? Luin Turkish Airlinesin sivuilta jostain että ainoa mahdollisuus olis soittaa sinne ja hoitaa homma sitä kautta. Eikö tosiaan onnistu sähköpostilla? Bongailin täältä ketjusta jostain osotteen [email protected] jonne laitoin asiasta ( ja parista muustakin jutusta ) mailia, mutta eivät ole vastanneet. Olis kiva saada varmistus asialle ja lennolle asianmukaiset safkat.

Sitten sellanen askarruttaa, että kun toi vaihtoaika Istanbulissa on vaan reilu tunti niin pystyykö jo nykyään tekeen check inin koko menomatkalle helsingissä vai tarviiko Istanbulissa vielä jonotella jatkolippua transit tiskillä?

kiitos tuhannesti

Panu

5
Eurooppa / Vs: Kävellen Eurooppaan.
« : 23.03.2010, 16:08:54 »
Yksi kävelijä lisää. Suomen halki on kävelemässä joku ranskalaismies. Mies on kävellyt muuallakin. Eläkkeellä kun ei ole mitään muuta kuin aikaa. Televisiosta on myös tullut dokumentti toisista ranskalaiskävelijöistä: he kävelivät Kapkaupungista Israeliin.  ;D

Alain Bezard taitaa olla tuo kyseinen heppu. Tuli törmättyä mieheen jokunen aika sitten Kemissä. http://helsinkinordkapp.blogspot.com/ Tuolta löytyy miehen varsin mielenkiintoinen blogi.

6
Junamatkustus / Vs: sopiva ikä reilaamiselle
« : 11.02.2010, 18:03:13 »
Eli, onko teidan mielesta lahestulkoon kolmikymppisena mitaan jarkea lahtea reilaamaan vai onko se ihan hadintuskin-taysi-ikaisten juttu?  ;D

En kyllä suosittele reilaamaan lähtemistä kun noin ikäloppu olet kuitenkin.. Hyvä kuitenkin ottaa huomioon myös terveysnäkökohdat joita vanhemmalla iällä pukka olemaan :) no ei vais.

Ihmettelen kyllä miksi junalla matkustaminen voisi jotenkin olla iästä kiinni, varsinkaan kun et oikeasti ole vanhaa nähnytkään? Tai että miksi olisi olemassa joku tietty ikä minkä jälkeen reilaaminen ei enään ole suotavaa tai " järkevää "? Tai yleensäkin miksi tämmöisiin asioihin tarvitsee muiden mielipidettä kun ensitilassa se on kuitenkin sun oma ratkaisu, mitä sä haluat ja tuntuuko se sinusta itsestä luonnolliselta ja hyvältä. Näin minä asian ajattelen ja kannustan toki matkustamaan aina kun mahdollista. ugh.

7
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 29.11.2009, 20:26:25 »
Kämpillä Oulussa. Huomenna kohti Intiaa :)

8
Moro!

Tässä tulee jotain pointteja ja omia kokemuksia, josko niistä olis vaikka jotain hyötyä. Ensinnäkin jos minä olisin sinä, niin lentäisin todellakin sillä Ryan airilla johki suuntaan Eurooppaa. Minusta tuo Ruotsi - Tanska jne. väli on äärettömän tylsä, puuduttava ja vie vaan turhaan aikaa. Kuukausi kuitenki on loppupeleissä melko lyhyt aika.

Toisekseen minun mielestä länsi ja keski- euroopan kaupungit ( varsinkin noi isommat ) ovat vähän tylsiä ja muistuttavat minun makuun liikaa toisiaan, eivätkä nyt mitenkään älyttömästi meiningiltään eroa esimerkiksi Helsingistä. Ei nyt ihan näin suoraan kannattais yleistää, mutta näin minä asian koen. Myös majoitushinnat saattavat olla varsinkin kesäaikaan yllättävnkin suolaisia.

Itse pidän paljon enemmän itä- euroopasta. Perusteluina vaikkapa halvemmat hinnat ja yleisesti mielestäni leppoisampi meininki kuin lännessä. Väittäisin myös, että kaupungit ja kylät jopa näyttävät siltä, että nyt ei olla enään Suomessa :)

Hollannista tosiaan löytyy aika makeita mestoja. Myös Amsterdam on mielestäni kaunis ja mielenkiintoinen ja erilainen kaupunki kanaaleineen jne. Mutta mielestäni pelkästään sinne ei kannata todellakaan jumahtaa. Damin ulkopuolella hinnat laskevat kummasti, samoin kuin ördäävien brittituristien määrä :)

Ja kuten joku mainitsi niin Espanja on myös todella mainiota seutua. Esimerkiksi juuri Barcelona taitaa olla yksi suosikeistani Euroopasta. Kesällä kannattaa ottaa huomioon että siellä saattaa olla muutama muukin ihminen ja hostellit saattavat olla hyvinkin täynnä ( toki aina sitä joku majapaikka löytyy ).

Luonnonlääkitykseen tutustuminen onnistuu kyllä hyvin lähes missä tahansa Euroopassa, jos näkee vähän vaivaa. Ja välillä vaikkei näkiskään :) Kaikkialla kun ei olla niin ymmärtämättömiä ja tiukkoja tuon asian suhteen, kun rakkaassa kotomaassamme. Toki jos sen suhteen helpolla haluaa päästä, niin juurikin Hollanti, Espanja ja Portugali varmasti eivät tuota pettymystä :)

toivottavasti saat näistä nyt edes pientä inspistä..ja hyvät matkat sitten kun se on ajankohtaista!

9
Intia / Vs: Talvea pakoon Intiaan?
« : 31.10.2009, 00:41:56 »
Moi!

Mie suosittelisin rantalomailuun sellasta mestaa ku Gokarna. Pieni ja pyhä mesta hieman Goalta etelään. Goalta pääsee kätevästi esim. paikallisbusseilla ja hinta on muutaman euron yhteensä.

Mie matkustin vuosi sitten Arambolista Gokarnaan ja matka vei kaikkinensa n. 7h ja reittii oli ulkomuistista about seuraava: Arambol - Mapusa- Panjim - Karwar - Ankola - Gokarna. Tuon Karwar ja Ankola saatto olla toisinkin päin, sori en juuri nyt pysty tarkistamaan sitä, mutta löytynee helposti.

Miksi matkustaisin Gokarnaan esim. Goan sijasta? Noh, ensinnäkään paikka ei ole niin täyteen ammuttu turisteja ja kaikki hinnat _vähintään_ puolet halvemmat kun Goalla. ( okei, ei Goan kaikki rannat ole turistien pilaamia, esim pohjoisessa on useita lähes autioita rantoja ) Esim. rantahutit oli vuosi sitten n.150 rupiaa. Myös ruoka on reilusti halvempaa. Itse asuin Gokarnan kylässä ja vuokrasin oman pienen yksiön paikallisen kauppiaan kaupan yläkerrasta 200 rupialla. Ihan perus kämppä vessalla, sähköllä ja suihkulla.

Gokarnassahan on muistaakseni 4 rantaa. Pääranta ei oikeen minuun tehnyt vaikutusta, mutta siitä seuraavat rannat eli Kudle beach, Om- beach ja Paradise beach olivat tunnelmiltaan varsin leppoisia ja aurinkovarjot ja tuolit yms. loistivat poissaolollaan.

Ja jos halvalla haluaa elää, niin esim. Paradise beachilta riippumattopaikka 10 rupiaa ja kyliltä kasvisdalia niin paljon kun jaksat syödä 25 rupiaa. Eli siis halvalla pääsee, mikäli on valmis tinkimään. Ei sillä että hinnat nyt muutenkaan mitenkään älyttömät olisivat.

Iltameiningeistä sen verran, että kyllä siellä bileitä järkkäillään, kunhan pitää korvat ja silmät auki. Rantakuppiloiden henkilökunnalta voi myös kysellä vinkkejä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka bileet pitäisi olla päivänä A, niin voi käydä niin, että ne peruuntuvat 5 minuuttia ennen alkamista syyn B takia :) Olin menossa n. 20 nuoren kanssa eräisiinkin viidakkoreiveihin ja bileiden järjestäjä kertoi maksaneensa kytille lahjuksia, jotta bileet yleensäkin voidaan järkätä. Siitä huolimatta poliisit estivät bileiden järjestämisen ja koko tapahtuma peruttiin. Kaikkeen kannattaa varautua.

Itse en niin kova  " bilehirmu " ole, vaan enemmänkin toimii ranto chillailu vaikkapa pimenevällä rannalla nuotion ääressä, muutaman kitaran, djenbem ja mukavien ihmisten seurassa. Tällaiseen toimintaan varmasti pääset osalliseksi, mikäli tämä täyttää vaatimuksesi iltameiningeistä ;)

Oman asunnon vuokrauksesta en valitettavasti tarkemmin osaa sanoa mitään, mutta suhteellisen monta " vuokrattavana  ilmoitusta tuli bongattua. Hinnat tuskin päätä huimaa ja jos meinaat oleilla pidempään samoilla hoodeilla, niin hinta saattaa laskea paljonkin. Muista tinkiä vaan reilusti :)

Budjetista on tosi vaikea sanoa mitään, kun ihmisten kulutustottumukset ovat niin erilaisia. Sen verran kuitenkin, että budjettia ei mielestäni kuitenkaan kannata laskea liian tiukaksi. Aina voi sattua jotain yllättävää ja kuitenkiin uusi maa ja uudet kuviot niin aina siinä hetki menee, että hoksii halvimmat vaihtoehdot ja muutenkin kuinka homma toimii. Parempi olla vaikka vähän reilummin sitä rahaa tilillä, eihän sitä kaikkea ole pakko käyttää.

20€ / päivä on minusta täysin riittävä ja isokin budjetti Intiaan ja jos ei tarkoitus ole törsäillä ja shoppailla hulluna, niin tuo on jo niin luksusbudjetti ettei käsitä. Puolellakin tuosta pärjää helposti jos tietää mihin rahansa laittaa.

Junat ja paikallisbussit on halpoja ja katukeittiöiden ja paikallisten ravitsemusliikkeiden safka on hyvää ja täyttävää. Oikeastaan juuri mikään ei maksa mitään, jos et anna kusettaa itseäsi kovin paljoa :)

Sekavia ajatuksia väsyneenä, mutta toivottavasti tuosta on edes jotain apua. Ja hyvää matkaa Intiaan sitten kun sinne päätät lähteä. Itsellä lähtö 4 viikon päästä :)

10
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 13.10.2009, 22:33:01 »
Bujakaza!

Täytyy ihan mielenkiinnosta listata, niin näkee itsekkin kaikki mestat kätevästi samalla kertaa :) Useammassakin paikassa reissattu useampaan kertaan ja joulukuussa olis taas lähtö muutamaksi kuukaudeksi Intian lämpöön <3

1. Ruotsi
2. Norja
3. Tanska
4. Saksa
5. Belgia
6. Hollanti
7. Tsekki
8. Unkari
9. Itävalta
10. Sveitsi
11. Ranska
12. Espanja
13. USA
14. Intia
15. Nepal

11
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Must have mukana top 5
« : 11.10.2009, 21:06:13 »
Heij!

Liekö mikään näistä täysin välttämätön, mutta huomaamattani ja salakavalasti kyseiset asiat tahi esineet aina löytyvät repustani

1. Nivea dry impact rollon for men
Mukava kun on oma tuttu tuoksu kaiken uuden ja ihmeellisen keskellä. Ja ihan yleisesti on kivempaa kun ei ainakaan teoriassa pitäis haista niin pahalle. Käytäntöhän on tietty eri juttu :)

2. Teepuuöljy
Hyönteisten yms. öttiäisten puremiin tahi pistoksiin, laimennettuna desinfiointiin,  yleisesti iho-ongelmiin ja toimi hienosti myös varpaiden väliin pesinyttä sientä vastaan..Tuoksuu suhteellisen karskille joten karkoittaa hyttysten lisäksi myös perässä roikkuvat kaupustelijat ;)

3.Pieni ja näpsäkkä taskulamppu
Ei vie paljoa tilaa, mutta tekee pimeänajan aktiviteeteista huomattavasti mukavampia. Kaukomailla pimeä voi yllättää äkkiä ja kämpille vievällä säkkipimeällä polulla harhaillallessa lamppu on "ihan kiva" olla olemassa.

4.Aurinkolasit
Ei häikäise ja vaikka aurinko ei paistaiskaan niin laseja voi pitää naamallaan jos haluaa näyttää coolilta :) Välillä on ihan hyvä antisosialisoitua ja tarkkailla maailmaa lasien takaa, ulkopuolelta tavallansa.

5.Puhelin
Ihan kätevähän se on olla mukana hätätapauksia varten. Tosin ilmankin pärjäis ja täytyy sanoa, että monesti tuntuu että on mukana vain kotijoukkojen mielenrauhan vuoksi. Eipä tule juurikaan roudattua pois majapaikasta ja yritän matkoillani välttää turhaa puhelimessa höpöttämistä ja netissä istumista. Mutta eipä tuo tilaa paljoa vie ja varmasti tulee tuhat kiitosta lausuttua siinä vaiheessa kun sitä oikeasti tarvitsee.


12
Olettekos kuulleet... / Vs: Mumbaissa terroristi-iskuja
« : 27.11.2008, 10:38:00 »
No johan.. Itellä lähtö reilun viikon päästä ja kieltämättä vähän jännät fiilarit, osittain ehkä siks, kun tiedän, että esim. vanhemmat on täälä huolesta soikeena.. Täytyy seurailla tilannetta..

13
Intia / Vs: Intia / vinkkejä kaivataan
« : 19.11.2008, 20:26:47 »
Moi.

Tässä kun Intiaan lähtö lähenee, niin tekis mieli hieman yrittää sisäistää hindiä, mutta en löytänyt kirjastosta mitään fraasi tms. kirjoja. En myöskään löytänyt täältä foorumilta mitään sen kummempaa asiaa aiheesta, niin ajattelin, että voisiko tänne listata jotain ihan perussanastoa ja lauseita hindiksi ja mielellään jonkinlaiset lausumisohjeet mukaan? Hakusessa olis siis semmosta sanastoa jota Intian matkalla saattaisi tarvita. Kyllähän te tiiätte :)

14
Intia / Vs: Intia / vinkkejä kaivataan
« : 04.11.2008, 11:45:20 »
^Mäkään en löytänyt Mumbaista Goalle ku ~100€ lippuja muistaakseni. Saatto ne olla vähä kalliimpiakin.
Tietäiskö kukaan mitään halvempia??

Mä tilasin joulukuun alkuun Mumbai-Goa lennon Spice Jetiltä. Joku reilu kuukausi taaksepäin tilasin ja hinta oli muistaakseni jotain 49€? maksoin visalla ilman ongelmia.

Junahan tietysti olis halpa vaihtoehto, mut itelläkin pari päivää matkustusta takana ennen tota Mumbaihin siirtymistä, niin kelasin sen verran " hemmotella " itseäni, että testaan ton yhen välin lentämällä ja pääsen suht virkeänä vielä etsimään majapaikkaa :)

15
Intia / Vs: Goa majoitus
« : 29.10.2008, 00:08:01 »
Itseä myös kiinnostais halvat majapaikat ( luokkaa 100-300Rs ) Arambolissa. Oisko porukalla suosituksia ja jonkinlaisia pieniä vihjeitä mistä löytää kyseiset paikat. Vaatimuksena ei nyt oikeestaan kummempia, ku ehkä vois olla oma vessa. Inkkari tai länkkäri, ihan sama. Ja ehkä katossa vois olla tuuletin. Jos oven sais lukkoon tavarat olis mahdollista johonkin seiffiin jättää niin bueno. Oma veranta vois olla kiva myös. Niin ja leppoinen meininki toki iso plussa. Ei tarvi olla rannan lähellä, mutta ei siitä haittakaan ole jos hinta on kohdallaan.

Yksin olen siis liikenteessä joulukuun alusta alkaen.

16
Intia / Vs: Intia / vinkkejä kaivataan
« : 28.10.2008, 22:19:19 »
Moikka vaan. Sellainen hommeli tuli mieleeni, notta muistelen joskus lukeneeni jostain, ettei Intian sisäisille lennoille saisi viedä lainkaan nesteitä. Joulukuun alussa lento Spice Jetillä ja mukana pelkkä reppu ja repussa mm. käsidesiä. Reppua ei sinällänsä kiinnostaisi laittaa ruumaan. Ainakaan pikaisella tarkastuksella en huomannut Spice Jetin sivuilta, että nesteiden kohdalla olisi mikään nollaraja. Mikäs se käytäntö siis on?

Toisen kyssärin voisin heittää, notta kun saavun Goalle Dabolimin kentälle, niin lähteekö  siitä kentän lähettyviltä busseja Arambolin suuntaan vai täytyykö bussikyytiä metsästää jostain kauempaa kenties?

Joulukuun alusta 2kk Intiaa luvassa ensimmäistä kertaa. Lennot Mumbaihin. Kelailin aluksi mennä hetkeksi Goalle lepäileen ja alottaa kevyesti. Ehkä sitten fiiliksen mukaan hitaasti valuen Gokarnan kautta Keralan syövereihin. Tai mitä nyt ikinä mieleen tulee, aika näyttäköön. Liikaa ei huvita ahnehtia :)

Sivuja: [1]