Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jahkailija

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Baltian maat / Riika
« : 21.07.2007, 00:03:38 »
Asiani poikkeaa näistä edellisistä viesteistä, mutta käsittelee kuitenkin Riikaa.Olin nyt kolmannen kerran siellä ja olin taas unohtanut kuinka huonoa palvelua siellä saa ja kuinka nyrpeitä naiset ovat.Siis ei tuo elämääni kaada,mutta olisikin mukava kuulla joltain joka kulttuuria tuntee,että mistä se mahtaa johtua ja onko ihmiset vain ulkoisesti nyrpeän oloisia.Pakkohan sielläkin olla suurin osa mukavia ihmisiä.Tätä on moni tuttunikin ihmetellyt...
Esim. Expat, Sinä ilmeisesti tunnet aikas hyvin varsinkin Riian menoa niin kerrohan,että eikö oma hymyni vain tartu vai onko siellä kulttuurissa vaan jotain sellaista josta en tiedä.

Mutta menen kyllä silti uudestaan Riikaan/Jurmalaan joten ei hätää  :D

2
Aasia / Borneo / Sumatra
« : 04.06.2007, 11:47:17 »
Kun ei vastausta tullut tuohon esittamaani kysymykseen niin piti lahtea itse etsimaan sita vastausta :D
Ja olet taysin oikeassa ,naissa kaupungeissa ei kylla ole mitaan tekemista...Ihan liikaakin jo nahnyt naita kaupunkeja talla reissulla,loppu ajaksi voisi menna Bakoon rentoutumaan...

3
5 päivää...Ja kaakkoon....

4
Hikiä( ja kaikki lähellä olevat paikat,myös ne pari Hikiää suurempaa)

5
Mielenkiinnosta kyselen,että onko kukaan muu suuntaamassa Borneoon tuolloin.
Itsellä eka reissu kyseiseen paikkaan ja yksin lähdössä.

6
Yleinen / Pahin floppi ja pettymys?
« : 25.04.2007, 05:28:35 »
Vaikka mitään suurempia odotuksia ei ollut ja matkakin oli erittäin halpa, niin Varnan kultahietikko oli kyllä aivan syvältä.
Ei mitään nähtävää, elokuun lopulla viileää, huonoa ruokaa, huonot ostosmahdollisuudet, ei mitään alkuperäistä jne jne...

7
Olen onnellinen,koska aamulla loppuu pitkä työvuoro ja pitkästä aikaa on normaalit vapaat, ilman mitään täyteohjelmaa.Voi siis tehdä juuri sitä mitä huvittaa.Ja vieläpä Viikonlopuksi pois Helsingistä joten tulee taas vähän vaihtelua.

8
Lainaus käyttäjältä: "PetraJii"
Lainaus käyttäjältä: "Tinja"
Suomessakin on onneksi pikku hiljaa alettu julkaista nimiä ja kuvia.


Olen vähän miettinyt tätäkin seikkaa enkä oikein tiedä miten pitäisi suhtautua. Jossain määrin ymmärrän että törkeästä rikoksesta tuomittu ei saa suojautua täydelliseen anonyymiteettiin, mutta kyllä esim. Floridan malli (liekö koko maassa sama systeemi, en jaksa kaikkia osavaltioita selata) että netistä saapi selattua kaikkien vankien (siis mistä tahansa rikoksesta tuomittu) kuvat ja yksityiskohtaiset tuomio- ja henkilötiedot, on vähän liikaa.. Tieto löytyy mm. HIV:n  sairastamisesta, jota Suomessa ei saa kirjata suunnilleen mihinkään kuin kaikkein salaisimpiin terveysasiakirjoihin. Sivu on siis tämä

Tuli muuten tuossa tehtyä muutamia hakuja mm. seksuaalirikoksia tehneistä naisista Floridan vankiloissa, ja luku oli aika hämmästyttävän suuri. Epäilen Suomen vankiloissa olevan jotain alle 5  naista, joka on saanut tuomion seksuaalirikoksesta. Nekin todennäköisesti ennemmin jostain parituksesta kuin esim. raiskauksesta tai lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.


Olet oikeassa,että luku on alle 5.Ja onneksi aika paljonkin alle.
Luulen,että naisten syyllistyminen siveellisyysrikoksiin on yleisempää kuin luullaan,mutta ne ei tule niin helposti esiin kuin miesten tekemät.

Ja sitten vielä noista ulkomaalaisten osuudesta rikoksiin ( tässä tapauksessa siveellisyysrikokset). Olisi hyvä,että ei yleistettäisi, mutta myöskin pitäisi hyväksyä faktat eikä aina leimata rasistiksi jos tuo ilmi prosentuaaliset luvut.Siveellisyysrikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaissyntyisten määrä on aika suuri suhteessa heidän määrään väkiluvussa.Itseasiassa erittäin suuri. Tuon asian taustoja en sen enempää viitsi tässä pähkäillä.

Mutta kaiken kaikkiaan rangaistusten pituuksia yms on "tavallisen" ihmisen vaikea ymmärtää, koska tuomion pituuksiin vaikuttavat niin monet tekijät ja media kertoo usein ne ääritapaukset eikä niistäkään tiedetä yksityiskohtia.

Suomessa vankilajärjestelmän nimi on vankeinhoitolaitos, jonka nimestä voi päätellä Suomessa harjoitetun rangaistuskäytönnön idean.Tavoitteena on estää rikosten uusintaa ja kasvattaa rikoksentekijöistä yhteiskuntaan sopivia henkilöitä.Ja vaikka olisi kuinka hienoja kuntoutuksia ja ohjelmia niin kaikkihan lähtee aina ihmisen omasta halusta joten joskus mikään ai auta.

Omasta mielestäni nimien tai kuvien julkaiseminen ei johda mihinkään hyvään, päinvastoin.

9
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
Lainaus käyttäjältä: "rommitommi"
Varmasti moni on yksinäisempi nykyään kuin oli 10 vuotta sitten, tai tuntee olonsa huonommaksi. Tämän jälkeen pitäisi tutkia johtuuko se siitä, että vaatimustaso on kasvanut enemmän kuin hyvinvointia on pystytty kasvattamaan, sillä en suostu uskomaan, että millään reaalimittarilla hyvinvointi olisi ottanut takapakkia, vaikka eihän tietenkään kaikkea pystytä mittaamaan :wink:

Jotenkin tuntuu, että kehitys on viime aikoina mennyt siihen suuntaan, että yhteydenpito puhelimella kavereihin on vähentynyt. Ihmiset, joiden kanssa tuli ennen soiteltua useita kertoja viikossa, soittavat nykyään ehkä kerran kuussa. :( Kun joltain toiselta kysyy, että missähän tämä tyyppi x on, saa vastauksen, että kyllähän x ainakin irkissä on. Prkl, pitääkö tässä nyt sitten alkaa irkkaamaan, kun kavereihin ei kohta enää muuten saa kontaktia. :evil:


Toi yhteydenpitojuttu on kyllä täysin totta  :(
Usein huomaa,että juttelee jonkun kanssa jostain yhteisestä tutustua tyyliin: " Ootkos muuten nähnyt häntä tai ollut nyt yhteydessä?   - "  Juu, just viime viikolla näin hänet messengerissä..."  Onhan nuo nykyajan yhteydenpitotavat käteviä jos on välimatkaa,mutta usein ne "vievät" myös aikaa semmoselta perinteiseltä sosiaaliselta kanssakäymiseltä, koska ne tärkeimmät asiat on keskusteltu jo netin kautta.

Olen kaivannut sitä,kun pienenä ei pahemmin edes lankapuhelimia käytetty vaan aina poljettiin pyörällä katsomaan onko joku kotona.Jos ei ollut , poljettiin takaisin ja sitten uudestaan taas jonkun ajan päästä.No,toisaalta silloin oli niin paljon enemmän aikaa,kun oli vain koulunkäynti.

Mutta tuohon alkuperäiseen tarinaan vielä...On tietenkin hienoa,että meillä täällä Suomessa on mahdollista tavoitella sitä onnea ainakin taloudellisista lähtökohdista katsottuna.Maailma on kuitenkin mennyt eteenpäin ja nykyään yhteiskunnan näkökulmasta "pitäisi" kehittyä yhä pidemmälle ja tuottaa-kuluttaa yhä enemmän.Mielestäni tuo tarina kalastajasta palauttaa hyvin siihen elämän perus ajatukseen ja saa ainakin minut pohtimaan taas uudelleen näitä elämän arvoja.

10
Varmaan moni on jo lukenut kyseisen tarinan,mutta pistetäänpä se nyt tännekkin.Itse ainakin pidän paljon tarinan opetuksesta.Kalastajavene rantautui pienen meksikolaiskylän laituriin.
Amerikkalainen turisti kysyi kalastajalta, miten kauan häneltä oli
mennyt saaliin hankkimiseen.
Ei kovinkaan kauan", meksikolainen vastasi.
Miksi sitten et kalastanut kauemmin ja enemmän?" kysyi turisti.

Meksikolainen selitti, että hänen pieni saaliinsa riitti hyvin
täyttämään hänen ja perheensä tarpeet.
Vieras ihmetteli: "Mihin sitten käytät jäljelle jäävän ajan?"
"Nukun myöhään, leikin lasteni kanssa ja otan nokoset vaimo
kainalossa. Illalla menen kylälle ja tapaan ystäviäni.
Näppäilen vähän kitaraa ja nautin elämästä."

Amerikkalainen keskeytti: "Minulla on akateeminen loppututkinto
Harvardista ja voin auttaa sinua.
Sinun pitäisi kalastaa pidempään joka päivä.
Sitten voit myydä ylimääräiset kalat ja voit ostaa isomman veneen. Se
tuo enemmän rahaa, ja voit ostaa monta troolaria. Sen sijaan, että
möisit kalat välittäjälle, voit neuvotella suoraan jalostamon kanssa
ja ehkä perustaa oman. Sitten voit jättää tämän kylän ja muuttaa
Mexico Cityyn, Los Angelesiin tai jopa New Yorkiin.
Sieltä käsin voit sitten johtaa yritystäsi."
Miten kauan siihen menisi?" kysyi meksikolainen.
"Ehkä noin 20-25 vuotta", vastasi turisti.
"Ja sitten?"
"Siitä vasta varsinainen hauskuus alkaa", vastasi turisti.
"Kun kauppa käy, voit myydä osakkeet ja kääriä miljoonia."
"Miljoonia? Entä sen jälkeen?"
"Sen jälkeen voit jäädä eläkkeelle, asettua pieneen rannikkokylään,
nukkua myöhään, leikkiä lasten kanssa, käydä vähän kalassa, ottaa
nokoset vaimo kainalossa, viettää illat ystävien kanssa ja näppäillä
vaikka vähän kitaraa."

11
Vihdoinkin alkaa olla asiat pulkassa niin,että on  täysin vapaa,eikä mikään sido mihinkään.Ensin kevät ja kesä nautiskellen ja  sitten onkin koko elämä edessä.Niin paljon vaihtoehtoja, niin sitoutumattomana.
Kerrassaan loistavaa!!!

12
En ole saanut sinulta yksityisviestiä, mutta jokatapauksessa kengät on jo myyty.

13
Johan on koomiset vaihtoehdot ja niin on varmaan tarkoituskin  :D
No en todellakaan luopuisi mistään,sillä en itsekkään odottaisi sitä vieraassa maassa.

14
Matkaseuraa / Kesällä matkalle (yli 1kk)
« : 10.04.2007, 03:00:13 »
Onkos muuten kukaan lähdössä Borneoon tuossa touko-kesäkuussa?Mielenkiinnosta kyselen,kun itse olen sinne yksikseni lähdössä seikkailemaan...

15
Elikkäs myytävänä kyseiset kengät erittäin edullisesti.
Olen ostanut kengät viime vuoden lopulla ja käyttänyt niitä  vain muutaman kertaa ulkoillessa joten ovat aivan uudenveroiset.
Itselläni on jalkapohja niin ihmeen mallinen,että jouduin ostamaan vähän eri malliset kengät tilalle.Muuten nuo Salomonit vaikuttavat kyllä erittäin hyviltä ja pikanauhoitus on kätevä.
Sopivat siis juoksuun vaihteleviin maastoihin ja myös erittäin kätevät reissuilla kaikenlaisissa seikkailuissa ominaisuuksiensa vuoksi.

Tässä yksi linkki kenkiin: http://www.suomenpolkupyoratukku.fi/product_info.php?cPath=67&products_id=1174

Koko: UK 10,  EUR  44  2/3   ja   USA 10,5

Voin lähettää vielä itse ottamani kuvan kengistä sähköpostissa jos löytyy kiinnostusta.
Kengät sijaitsevat Helsingissä,mutta myös postitus on mahdollinen ostajan maksaessa postikulut.

Hintapyyntö  30e.

Tiedustelut YV:llä

16
Borneoon vai Borneolle?

17
Matkaseuraa / Thaimaahan helmikuussa 2007
« : 11.03.2007, 07:21:59 »
Oikeastaan ainut surffipaikka Thaimaassa on Phuket ja sekin enimmäkseen sadekaudella,yleensä  kesäkuusta- lokakuuhun.Siellä voi surffata monella rannalla ja siellä järjestetään myös quiksilverin kisakiertueen osakilpailuja.

www.phuketsurf.com

18
Mä ainakin olen ehdottomasti  tosireissaaja ja loukkaantuisin jos joku mua erehtyisi kutsumaan turistiksi.Turisti on mielestäni lähinnä haukkumasana,kun kyseessä on oikea reissaaja.Esim. viikon äkkilähdöllä Alanyassa mua ärsytti suunnattomasti,kun ne kauppiaat väitti mun olevan turisti.Ok, olin vaan iltakävelyllä turistien seassa joten mut saatettiin helposti sekottaa turisteihin.Hotellihuoneessa mulla oli kuitenkin rinkka...

19
Harmillista,että reittiä ei voi muuttaa  :cry:
Jos siis haluaa suunnata sinne toiseen kohteeseen niin ilmeisesti pakko yrittää myydä noi lennot ja tehdä nimenvaihdos, joka ei paljoo maksa.

Ei kukaan muuten ois kiinnostunut ostamaan edullisesti menopaluulentoja Bangkokista Kota Kinabaluun  :D

20
Peruuttaahan noita Air Asian lentoja ei voi mitenkään,että saisi rahaa takaisin...Mutta onkohan mitenkään mahdollista siirtää niitä jonkun toisen nimiin eli toisin sanoen myydä lennot.

Ehdin jo ostamaan lennot,mutta mun tuurilla nyt oiskin tiedossa toinen kohde jonne kaverit ois menossa.

Tai jos pystyisi vaihtamaan niitä lentoja toiseen kohteeseen?

Sivuja: [1] 2 3 ... 6