Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - cenote

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Aasia / Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« : 23.12.2017, 23:56:43 »
Vietnamissa jos ostaa prepaidkortin niin pitäisi ostaa sellainen jossa ei ole käsinkirjoitettua teipinpalasta johon hinta on merkitty. Teipin alla kortissa on oikea kortin saldo.

2
Afrikka / Vs: Afrikassa hyvä rantalomakohde?
« : 11.07.2017, 21:04:28 »
Egypti on tällähetkellä halpa ja sieltä löytyy jotain ostettavaakin, sekä tietysti Giza ja Luxor. Marokko on myös vaihtoehto joka kannattaa katsastaa. Gambia on hyvä rantalomakohde, mutta ostettavaa siellä ei ole. Gambiassa on kalliit hotellien hinnat mutta jos majoittuu niissä pyöreissä savimajoissa joissa kuitenkin on vesivessa ja sähkö niin siellä pystyy asumaan todella edullisesti.
Dubai on mielestäni paras kohde yhdistää rantaloma, ostosmahdollisuudet, nähtävyydet ja edullinen syöminen (kun syö siellä missä siirtotyöläiset). Dubain ongelma on halpojen majoitusten puuttuminen ja sitäkautta matkan hinnan nouseminen.
Turkki on myös hyvä vaihtoehto budjettimatkaajalle, koska lennot ja hotellit ovat halpoja.

3
Aasia / Vs: Kambodza
« : 03.07.2017, 05:09:05 »
Moi,
Joulukuussa Olemme menossa perheen kanssa Phnom Penhiin ja sieltä Sihanoukvilleen. Olisiko kokemusta rauhallisista hotelleista, kummassakin paikassa?
Sihanoukvillessä hotelli saisi olla ihan rannassa.
Aamupala ja ilmastointi olisi hyvä.
kiitos
Toiveissa rauhallinen hotelli rannalla Sihaunoukvillessa niin on vastaukset jääneet vähiin. Kaupungin rannalla on niin valtava meteli öisin ettei sitä voi
suositella kenellekään. Jos hotellin pitää olla rannalla niin sitten Otresille. Rauhallinen hotelli kaupungissa kävelyetäisyydellä keskustasta ja rannasta on Papagayo Guesthouse jossa on Suomalainen isäntä.

4
Thaimaa / Vs: Maahantulokaavakkeen hotelli
« : 04.02.2017, 09:18:46 »
Toki täytyy olla "vähän" lähdekritiikkiä kun tietolähteenä on Pattayan Poikien Tietotoimisto  :)
Sinä voisit harkita itsekritiikkiä jollet pysty osoittamaan ko tiedon valheellisuutta.

Se on sitten eriasia miten suuri riski on jäädä kiinni väärän hotellin ilmoittamisesta, mutta mielestäni asia joka jokaisella on hyvä olla tiedossa jo tuonne mentäessä.

Tilanne on tältäosin kiristynyt vrt aikaisempaan käytäntöön, tästä on omakohtaista kokemusta.

5
Thaimaa / Maahantulokaavakkeen hotelli
« : 03.02.2017, 17:38:14 »
Hotelli pitäisi olla tiedossa jo tuota kaavaketta täytettäessä. Jos osoite muuttuu pitäisi tästä tehdä ilmoitus immigrationiin 24h sisällä. Eli viranomaiset haluavat tietää majapaikkasi 24h tarkkuudella, muuten voi tulla 5000baht sakko.
www.thaimaansuomalainen.com/immigration-ilmoitusvelvollisuus-24-tuntia

6
Afrikka / Vs: Gambiaan matkaavat
« : 26.12.2016, 23:12:32 »
Ketjusta löytyy hyvääkin juttua, mutta selvennän omaltaosaltani asioita joiden uskon foorumilaisia kiinnostavan.

Gambian hyviin puoliin kuuluu aurinkovarmuus ja Venäläisten puuttuminen. Olut on hyvää ja halpaa. Voi syödä paikallista ruokaa edullisesti, tosin näitä paikkoja ei ole turistialueilla helppo löytää. Länsimainen ravintolaruoka  on erittäin hyvää, hintakin on sitten n.7-10€. Partureita löytyy Serekundan alueelta, tosin leikkaaminen tapahtuu koneella, saksia eivät osaa käyttää. Pyykki kannattaa pesettää jossain rantapaikassa, pesuloita en nähnyt.
Paikka tuntui turvalliselta, myös ranta yölläkin. Taskulamppu on vättämätön jos kulkee rannalla pimeän aikaan.
Reggae kulttuuri kaikkine siihen kuuluvine harrastuksineen on voimakkaasti esillä.
Kaikki ihmiset painoon, sukupuoleen, ikään ja väriin katsomatta löytävät sieltä seuraa, naiset halvemmalla, miehet maksamalla. Tämä puoli on selkeästi näkyvillä.
Halvan majoituksen hankkimiseen paikanpäältä tarvitsee oppaan, en nähnyt mainoksia vuokrattavista asunnoista.
Senegambia Rd on turismin pääkatu, siellä on eniten ravintoloita ja siellä on myös iltaohjelmaa. Halvin olut 33cl happy hour 8am-8pm 30 dalasia (1€=50d).
Iltaohjelma on hyvä aloittaa Poco Loco nimisestä rantapaikasta jossa on laadukkaita livebändejä, sieltä jengi siirtyy Senegambia Rd:lle n. klo 23.00-0.00. Kadulla on pari live ravintolaa jossa toisessa paikallista musiikkia ja toinen suositumpi paikka turistiystävällisempää musiikkia. Näissä meno laantuu n. klo 02.00. Joinainpäivinä tien toisella puolella olevassa  toisen kerroksen paikassa jatkuu reggae bileet läpiyön, itse olin sellaisessa torstaina.
Vihreät taksit ovat turistitakseja ja kalliita. Hiace takseja kulkee jonkun verran, hinnat alkaen 8d. Esim Sanegambia Rd:n kohdalta Serekundaan 8d, Serekundassa toinen bussi jolla pääsi Banjuliin maksoi 12d, tullessa  vaihto  oli eri paikassa jolloin bussi maksoi 14d.
Eli käytännössä nk Banjulin kaupunkiretki Senegambiasta maksaa 8d+12d+14d+8d=42d (alle 1€), national museum maksoi 100d, Albert market ilmainen. Matkatoimiston hinta oli n.40€. Serekundassa on bussin vaihto jolloin tulee käveltyä siellä olevan market alueen läpi.

Kun keltaisen mersutaksin kyydissä on joku paikallinen niin silloin ne kuljettavat samalla hinnalla kuin hiacet. Jos keltaisen taksin ottaa privaattikäyttöön niin hinnat ovat kaupunkialueella 50-200d riippuen matkan pituudesta.

Huonoin puoli Gambiassa on tuo bumsterikulttuuri, se ei kuitenkaan ole todella ärsyttävää kuin pari ensimmäistä päivää. Pahimpia ovat vihreiden taksien kuljettajat joista pääsee eroon kun sanoo olevansa vanha Gambian kävijä ja käyttävänsä 8d takseja. Bumsterit tuntevat toisensa ja sana liikkuu nopeasti.

Paikallisia nähtävyyksiä on heikosti, minusta paras oli krokopuisto, siellä pääsee kävelemään krokotiilien seassa. Alue sijaitsee paikallisasutuksen keskellä joten sinne kannattaa ottaa opas. Senegambiasta löytyy myös apinapuisto jos ne sattuvat kiinnostamaan. 
Järkevää ostettavaa on vaikea löytää.
Paikallisia matkatoimistoja löytyy Senegambiasta. Kotun turistialueella on Gambialainen kaveri joka puhuu suomea, kaveria kutsutaan nimellä Ahtisaari. Hän järjestää suomenkielisiä retkiä jos sellaiselle haluaa.

Matkaajista 95% on vanhempaa väkeä mikä on ihme, sillä paikka täyttää kaikki bilenuorison vaatimukset.

Minulla oli hotelli Senegambian alueella, joten näkemykseni painottuvat sille seudulle.

7
Aasia / Vs: Kambodza
« : 26.12.2016, 21:34:01 »
Suomalainen pidätetty huumekaupasta Sihanoukvillessa
www.iltalehti.fi/ulkomaat/201612272200045562_ul.shtml

8
Lähi-itä / Vs: Dubai
« : 13.10.2016, 09:07:51 »
Jos bling bling kyllästyttää niin suosittelen Al Karaman aluetta, siellä olen tehnyt huippu ostoksia. Al Karaman ostos"keskus"alue sijaitsee 20 B Streetillä alueen oikeassa alakulmassa. Sieltä löytyy mm aasian Henkka Maukka tyylinen liike Hang Ten joka myy laatua asialliseen hintaan. Tällä   alueella myydään myös nk piraattitavarat.
Siitä on sopiva kävelymatka Lamcy Placa nimiseen ostoskeskukseen, joka on Dubain halvin, ja joka ei ole nk turistipaikka, vaan ennemminkin paikka jossa Dubaissa asuvat länkkärit käyvät.
Suosittelen käymään myös creek pysäkkien eteläpuolisella alueella mistä löytyy krääsäkauppoja ja mm Al Ghubaiban bussiasema josta pääsee esim Sharjahiin.

9
Lähi-itä / Vs: Dubai
« : 13.10.2016, 08:27:36 »
Mikäli Deirassa majoittuu ja biitsille haluu niin Marinan sijaan kannattaa katsoo huomattavasti lähempänä sijaitseva Al Mamzar beach park
Al Mamzariin maksoi muutaman dirhamin sisään, mutta biitsiltä löytyi vessat, suihkut ja pukkarit.
Al Mamzar beach park on todella iso paikka ja jota voi kyllä suositella. Jos ei halua maksaa auringon otosta, niin voi jäädä pois n.500m ennen puiston sisäänkäyntiä. Puistoon vievä tie menee kaivetun kanaalin vieressä ja siinä on hiekkaranta sopivasti aamuaurinkoon päin. Muutama vuosi sitten siinä oli vain yksittäisiä auringonottajia, eikä kyttääjät olleet ainakaan vielä silloin löytäneet paikalle.

10
Aasia / Vs: Kambodza
« : 21.06.2015, 12:57:33 »
RIP Timo
Missä Timon vaimo on ollut? Hän kuitenkin käytännössä noita busineksia hoiteli. Ei ole myöskään voinut majoitusvieraita olla, sillä ruumis oli mätänemistilassa.

11
Aasia / Vs: Kambodza
« : 22.03.2015, 02:20:52 »
www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015032219401045_ul.shtml

Väkivaltaa Sihanoukvillessä, oliko joku siellä pysyvästi asuva suomalainen?

12
Aasia / Vs: Kambodza
« : 06.02.2015, 20:58:17 »
Kähes kaikki kehuu Otresin rantaa, sinne olisi tarkoitus suunnistaa mutta onko siellä majapaikkoja joissa on länkkäri WC, ei nimittäin vedellä lotraaminen innosta?

Löytyy majapaikkoja länkkäri WC:llä. Itse olin Otresilla 2012 ja jumahdin sinne pariksi viikoksi. Luultavasti nykyään jo huomattavasti vilkkaampi mesta.

Jos ja kun Otresille päädyt, pistä hieman rapoa. Tekisi mieli käydä siellä uudestaan, jos meno ei ole vielä liikaa muuttunut.

Otres 1:llä oli muutamia laadukkaampia majoituksia mutta halvin mitä löysin oli 25$/yö joten päädyin ottamaan majoituksen Villestä ja kulkemaan mopolla. On Otres kuulemma muuttunut parinvuoden aikana, eli sieltä löytyy jo kaikki samat palvelut kuin Villestäkin mutta tietysti pienemmässä mittakaavassa. 2:llakin jo pärjää ihan hyvin. Välialue on vielä rakentamaton. Jos uiminen kiinnostaa niin ehdottomasti Otresille sillä Serendipity:llä tulee useampi viemäri suoraan mereen.

13
Aasia / Vs: Kambodza
« : 09.01.2015, 17:29:01 »
En väitä vastaan koska en kuullut keskustelua, sen näin että tullimies otti kännykällään kuvia.

14
Aasia / Vs: Kambodza
« : 09.01.2015, 15:50:44 »
Kannattaako e-visaa (37$) hankkia kun ainakin SR lentokentällä maksoi viisumi 30$. Hauska tapahtuma se viisumin käsittely, 13 henk istui vierekkäin ja passi siirtyi kädestäkäteen niin että jokainen teki sille jotakin. Jossain taisi lukea että pitäisi olla värikuva mutta kyllä minun mv kuvakin kävi. Joku perhe oli ilman kuvia niin iskä maksoi extraa ja tullimies otti kuvan kännykällä, en tosin suosittele.

Kähes kaikki kehuu Otresin rantaa, sinne olisi tarkoitus suunnistaa mutta onko siellä majapaikkoja joissa on länkkäri WC, ei nimittäin vedellä lotraaminen innosta?

15
Tuoltakin kannattaa kokeilla
www.matkapunkt.ee/lennupiletid/bangkok_id1
tällä hetkellä mainostaa 550€, tosin päivistä ei ole tietoa.

16
Kiina / Vs: Hong Kong
« : 18.12.2014, 21:47:47 »
Mikähän olis sellain ehdoton minimibudjetti jolla Hong Kongissa selviäisi hengissä?  Jos oikein venytän penniä pärjäiskö kympillä per päivä?
Majoitus Chung King Mansionissa maksaa n.17-25€/yö ja siinä alakerrassa syöminen muutaman euron joten veikkaisin minimipäiväbudjetin olevan n.30€/vrk koska metrollakin pitää vähän ajella.

17
Ostin tänään H:ki-Bkk-H:ki Aeroflotilla 574€. Lähtö tammikuun alussa 4vk, vaihtoaika mennessä 4.40h ja tullessa 2.30h. Eli nyt myös normaalisti kalleimmat kuukaudet ovat asiallisissa hinnoissa.
Saattaa halventuneella ruplalla olla osuutta hintoihin.

18
Kiina / Vs: raha-asiat Kiinassa
« : 17.02.2014, 19:43:07 »
Visalla automaatista nostaminen maksoi 2,5€+2,5%. Kurssi oli vähän parempi kuin käteisellä vaihtaessa, mutta kulut tekivät automaatista nostamisen vähän kalliinmaksi kuin mitä pankista sai käteisellä.

19
Aasia / Vs: malesia
« : 29.01.2014, 09:53:25 »
Kiitos! Jätänpä valuutanvaihdon Kuala Lumpuriin.. Osaisiko joku vielä suoraan neuvoa jotain valuutanvaihtopaikkaa sinne (hotelli ihan Petronas Twin Towersin lähellä) vai käykö mikä tahansa pankki?

Vedetään ylös. Tällä hetkellä low cost terminaalissa (esim. Air Asia) kurssi oli n. RM4.2 / 1 €. Dösä lentokentältä Central metroasemalle maksoi RM10, eli vaihtaa kentällä vaikka 5€ niin se riittää dösään jolla pääsee keskustaan. Central asemalla on useita rahanvaihtopisteitä joista sai RM4.45/1€. Myös pääbussiasemalla on rahanvaihtopiste,  siinä taisi olla RM4.42 / 1€. Kaupungilla oli parhaat kurssit RM4,5. Aukioloajoista en ole selvillä eli jos tulee yöllä niin kentällä kannattaa vaihtaa hotellinhinta.

20
Kiina / Vs: Hotelli/Hostelli Hong Kongissa
« : 13.01.2014, 03:57:01 »
Menee jo vähän ot, mutta tämän vielä haluan sanoa. Kirjoitan tätä ko rakennuksesta.

Talo on betonirakennus. Lattiat ja seinät ovat kaakelia, käytävissä katto betonia. Käytävillä ei ole mitään palavia materiaaleja huoneiden ovia lukuunottamatta. Tulen juuri kiinasta jossa hotellin käytävällä oli 5cm paksu tekokuitumatto.
Ihmismieli on siitä erikoinen että kun ihminen laitetaan pieneen tilaan niin se tuntuu ahdistavammalta kuin isossa ja avarassa tilassa oleminen, tämä pätee myös sellaisiin joilla ei mitään ahtaanpaikankammoa olekaan. Hyvin pieni hotellihuone ei ole tulipalossa yhtään sen vaarallisempi kuin hyvin suurikaan.

Chunginin tulipalovaarallisuudesta  on käyty paljon keskustelua kansainvälisestikin, jos talossa on yksi ihminen kuollut tulipalon seurauksena 50v aikana niin kyllä kysymys on suurimmalta osaltaan juuri tästä ihmismielen kummallisuudesta, pieni tila tuntuu ahtaalta loukolta.

Monessa nk normaalihotellissa on kokolattiamatot sekä käytävillä että huoneissa, näiden pitäisi olla palosuojattuja mutta esim kiinassa niin onko?

edit. Tästä ihmismielestä vielä.
Ajatellaan erittäin mukava yhdenhengen nojatuoli, toimiva netti ja tietokone. Nyt annetaan ihmisen valita kummassako ympäristössä hän haluaa nettiä käyttää, hissinkokoisessa tilassa vai 30m2 huoneessa. Minä, ja uskoisin että kaikki muutkin valitsisivat sen ison huoneen vaikka sillä ei ole mitään tekemistä itse asian kanssa. Sama istumamukavuus ja nettikin toimii yhtähyvin ;)

 


Sivuja: [1] 2 3 ... 9