Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - patchuko

Sivuja: [1]
1
Etelä-Amerikka / Taakse jää talvi ja edessä etelä
« : 27.11.2005, 23:20:36 »
Menkää ihmeessä suola-aavikolle, jos vielä kerkeätte. Manu Chaon dvd:llä seikkaillaan Bolivian suola-aavikolla, ja näyttää aika vaikuttavalta se valkea avaruus, mikä siellä aukeaa. Kyllähän sitä puita näkee Suomessakin. :wink:

2
Tunisia / pukeutumisetiketti Tunisiassa?
« : 27.11.2005, 23:13:21 »
Lainaus käyttäjältä: "Numea"
Niin no, en kyllä yrittänyt olla asiaatunteva vaan vastasin kysymykseen mitenkä Tunisiassa tulisi pukeutua. Naapurimaassa olen kyllä vieraillut ja on tunisialaisia tuttuja joten sitä kautta jopa tiedänkin jotain.

Sori jos loukkasin.


Heh, jos tosiaan olet Algerian tai Libyan kokenut sankarimatkaaja, pienen avautumisen Tunisiaa kammoaville ymmärtää  :lol:

3
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Meksikoon vaihtoon
« : 02.05.2005, 20:05:42 »
Jos Pohjois-Meksikoon menet, niin kannattaa hankkia lentoliput gringojen puolelle, vaikka San Diegoon. Tulee todennäköisesti halvemmaksi.

4
On nyt päässyt käymään niin, että minä ja tyttöystäväni olemme vaihdossa eri paikoissa nyt puoli vuotta. Minä olen Madridissa, ja rakkaani Milanossa. Puoli vuotta tätä erossa oloa nyt kertyy. Viimeksi näimme vasta reilu viikko sitten, mutta kaipuu alkaa tuntua jo raskaalta. Lisäksi luottamus on koetuksella, kun Milanossa kuitenkin tapaa koko ajan uusia ihmisiä.

Olemme suunnitelleet näkevämme vähintään kahden kuukauden välein, mutta epäilen, että riittääköhän se. Yksinäisyys on varmasti meidän molempien ongelma, kun kummallakaan ei ollut aikaisempia tuttuja vaihtokohteissa. Ja sitä yksinäisyyttä sitten helposti hoidetaan olemalla muiden kanssa. Tai näin ainakin pelkään.

Eli miten on, miten muut ovat kyseisestä tilanteesta selvinneet? Vai ovatko selvinneet?

5
Marokko / kieli kysymys Marokosta?
« : 20.01.2005, 13:18:17 »
Mikäli kielitilanne on samanlainen kuin Tunisiassa, niin kielen ei uskoisi olevan ongelma. Ainakin jos osaa vähänkin ranskaa, niin pärjää kyllä. Itse Ranskassa on varmasti paljon vaikeampi pärjätä kouluranskalla. Tunisiassa ainakin basaarinpitäjä tuli puhumaan jopa puolaa porukassamme olleelle polskille. Eli kun rahasta on kyse, niin kieli ei ole ongelma :lol:

6
Etelä-Amerikka / Etelä-Amerikkaan meritse
« : 18.01.2005, 16:01:07 »
Rahtilaivalla pääsee ainakin Genovasta ja Valenciasta Havannaan. Muistaakseni Voimassa tai Liberossa oli juttu tällaisesta matkasta. Annettiinpa siinä vielä puhelinnumerokin, josta matkoista voi tiedustella. Voin lähettää sen yv:nä, mikäli kiinnostaa. Tai voit yrittää googlettaa juttua, kirjoittaja oli Julle Tuuliainen.

Tekisi mieli itsekin tehdä tuollainen reissu. Ei vaan nyt varmaan ainakaan pariin vuoteen tule sellaista tehtyä, kun on muita reissuja ohjelmassa. Itseänikään ei kyllä kiinnostaisi jenkkien, eikä edes Kanadan läpi kulkeminen, ja kyllähän Siperian kautta pidempi reitti lattareihin on kuin Etelä-Euroopasta.

Toivottavasti lähdet matkaan ja kerrot meillekin kokemuksistasi :D

7
Espanja / Kulttuuria/nähtävyyksiä Kanarialla??
« : 18.01.2005, 14:47:36 »
Kyllä sitä paikallista kulttuuria löytyy yllättävistäkin paikoista, kun tuntee kulttuuria ja mielellään osaa vähän kieltä. Siis myös Kanarialta varmasti.

Vaikka massaturismissa onkin kielteisiä asioita, niin hivenen ärsyttää joidenkin ylimielinen asenne etelänmatkailijoita kohtaan. Eiköhän aika moni ole matkailu-uransa siitä aloittanut. Pikemminkin kannattaa suhtautua lomakohteisiin uusista näkökulmista, kuin raahautua pakonomaisesti esim. Wienin kulttuurikohteisiin koleana talvena, vain esittääkseen "oikeaa" matkailijaa. Itseäni ei voisi Wien vähempää kiinnostaa!

8
Englantia ja espanjaa puhun mielestäni loistavasti, ranskaa ja ruotsia taas kankeahkosti. Tosin vielä tällä hetkellä osaan aika hyvin ruotsia, kun viime syksynä tuli tahkottua yliopiston pakkoruotsi pois alta. Mutta sen minkä ilotta oppii, sen surutta unohtaa. Eli varmaan vuoden tai parin päästä ruotsin taitoni on jälleen umpiruosteessa, ja tällä kertaa myös pysyy sellaisessa, kun ei sitä enää tarvitse opiskella :roll:

Ranskan taitoa sen sijaan haluaisin parantaa ja pitää yllä. Lisäksi olisi tarkoitus opiskella vielä yksi romaaninen kieli, joko portugali tai italia. Venäjääkin olen opiskellut, samoin yritin saksaa, mutta niistä nyt ei mitään tullut.

9
Eurooppa / Milanosta Espanjaan?
« : 18.01.2005, 13:28:52 »
Entä miten nopeasti nuo liput voi hankkia? Lähden nyt tällä viikolla Milanoon ja kahden viikon päästä olisi oltava Madridissa. Pitäisikö minun jo nyt hankkia liput Ryanairilta, vai voiko sen jättää siihen kun on Italiassa?

Ostitko lipun Torinon lentokentältä?

edit: neuvonpa itseäni ja muita kiinnostuneita: junalippujen hintoja saa selville ainakin osoitteesta www.elipsos.com. Vajaalla 100 eurolla ilmeisesti saa lipun opiskelija-alennuksella, jos täytyy päästä lyhyellä varoitusajalla. Ahdistaa noi kahden viikon rajoitukset, hittoon sellaiset :x

Voi olla, että jätän Ryanairin sikseen, kun niillä on niin tiukat matkatavararajoitukset. Pikku kapsäkit eivät oikein riitä puolen vuoden matkalle.

10
Lentomatkustus / Sähköinen lentolippu
« : 18.01.2005, 13:21:40 »
Tiedättekö onko Ryanairilla käytössä elektroninen lippu?

Muuten on kyllä äärimmäisen kätevä, jos tilaa netistä liput, eikä satu ole kotona odottelemassa postilähetystä. Helkkarin hyvä, että ei ole aina niin sidottuna paikkaan, vaan tuo matkustamiseen joustavuutta. Jos taas se tarkoittaa käytännössä perinteisten lippujen vaihtumista A4-kokoisiin lippuihin, niin sittenhän muutos on vain huonompaan suuntaan :)

11
Lentomatkustus / Ryanairin lippujen tilaus..taas..
« : 18.01.2005, 13:18:04 »
Mitenkähän on lippujen laita? Pitääkö odottaa kotona, että lähettävät postitse, vai onko käytössä joku elektroninen lippusysteemi? Lähden nimittäin Milanoon lauantaina, ja jatkoyhteys Barcelonaan pitäisi hankkia. Eli ei oikein viitsisi jäkittää kotona ja odotella lippuja kauhusta kankeana.

Joskus olen kuullut, että riittäisi joku printattu sähköpostivahvistus lentämiseen. Onko näin? :shock:

Sivuja: [1]