Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - sle97

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Vanhemmiten mennyt siihen, että kaikki turha on miltei jäänyt pois. Sen verran vaatteita ettei ihan ensimmäisten päivien aikana tarvitse pyykille tai shoppailemaan ryhtyä. Hammasharja ja tahna.

Useimmiten tulee kuitenkin reissattua himaa halvempiin kohteisiin joista saa melkein kaikkea sen verran halvemmalla, ettei siinä roudaamisessa ole mieltä. 

Joskus jonnena sai jollekin viikonloppureissulle ison laukullisen täyteen, mutta nyt menee joku kuukauden reissukin puolikkaalla repulla.

2
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Must have mukana top 5
« : 26.11.2019, 03:34:32 »
Leipä ja piimä mainittu?

3
Brasilia (koko maa). 🇧🇷 Nykyisillä tuloilla ei voi kuin haaveilla.

Ei kannata lannistua. Brasilia on lentoja ja hotelleja lukuunottamatta hyvinkin edullinen maa mielestäni. Kaikenmaailman Workaway-järjestelyillä voi vielä kulujaan karsia lisää.

Tuonne tulee reissattua vuosittain, niin listataan omalta kohdaltani aiheeseen Japani, jossa en ole vieläkään käynyt. Aikamatkailulle Mississipin vartta pohjoiseen 40-luvulta 60-luvulle olisi voinut olla mielenkiintoinen reissu.

4
Yleinen / Vs: Reissut/Matkat, jonne ette mene?
« : 21.03.2019, 00:59:47 »
Mulla on nyt parilla viime reissulla  iskenyt melkoinen reissukyllästyminen ja saa nähdä mihin enää innostaa lähteä.

Itsellä tuli sama vastaan jokunen vuosi sitten joko iän myötä tai sitten vain tuolloin eteen tulleen Brasiliaan paluun takia. En ole sen jälkeen juuri uusia maita taikka muuten lyhyitä reissuja kahlaillut vaan vuosittain palannut tuttuun paikkaan pitemmille reissuille, vaikkakin edelleen budjetilla suorittaen. Se ei kuitenkaan yhdessä kohteessa pitempään viihtyen stressaa.

5
Etelä-Amerikka / Vs: Maahantulosäännöt
« : 12.03.2019, 18:56:40 »
Meno on BA ja paluu Riosta. Tänään lähtö kuuden tunnin päästä, jaiks!

Hyvää reissua. Rioon tekisi itsekin mieli takaisin heti.

Tämä siis lähetystön neuvo :D

Kertoo kaiken siitä miksi Etelä-Amerikka on niin mukavaa seutua  ;D

6
Yleinen / Vs: Reissut/Matkat, jonne ette mene?
« : 02.03.2019, 13:24:26 »
Mitkään turismin ympärille rakentuneet helvetit eivät kiinnosta. Tämä sisältää niin rantakohteet kuin laskettelukeskuksetkin ja jotkut Las Vegasit tai Dubait ennen kaikkea.

Trans-Siperian junailua en oikein ymmärrä kanssa. Toki, jo olisi loppuelämä reissulle laittaa, niin mikäs siinä, mutta rajallisista lomista en laittaisi viikkotolkulla junassa tundran tuijottamiseen.

7
Etelä-Amerikka / Vs: Maahantulosäännöt
« : 06.02.2019, 00:31:06 »
Minulta ei useamman Brasilian reissun aikana ole koskaan mitään paluulippuja kyselty, joten en olisi siitä niin kovin huolissani. Useimpiin maihin tuolla ei viisumeita suomalaiset / EU-kansalaiset tarvitse.

Etelä-Amerikka on valtava manner, joten sen bussimatkailun suhteen olisin hieman skeptinen vaikka suosittua se toki tuolla on.

8
Suurin osa länsimaiden matkailijoista matkustaa globaalista kaupunkikulttuurista toiseen globaaliin kaupunkikulttuuriin. Maa vaihtuu, mutta kulttuuri ei. Jos jotain paikallista on tarjolla, niin usein se on niin sanottua paikallista eli tuotteistettua rahan tekemistä.

Venäjän syrjäseuduilla on vielä tänäkin päivänä mahdollisuus tutustua erilaiseen elämänmuotoon ja maailmankuvaan kuin mitä lännessä tapaa, mutta se vaatii kielitaitoa, rohkeutta ja epämukavuuden sietämistä.

Suurin ongelma eri kulttuureihin tutustumisessa on kielitaidon puute. Kieltä pitäisi osata hyvin, jotta pystyisi "hengittämään" kulttuuria sisäänsä muuten kuin kaupallisuuden kautta. Lisäksi tarvitaan paljon aikaa. Vilkaisu ei opeta. Se näyttää ainoastaan pinnan.

Lihavoiduista kohdista olen jonkin verran eri mieltä. Matkailu sinänsä on toki kaupallista toimintaa jo alkajaisiksi, mutta kyllä niitä tilaisuuksia tutustua ihmisiin ja heidän elintapoihinsa tarjoutuu, jos niitä viitsii hakea sen kaupallisen turistikuplan ulkopuolelta. Eikä siinä tarviste minnekään Siperiaan tai Amazonin sademetsään asti kuljeksia, kyllä niitä eroja on jo varmastikin vaikka Moskovan tai Rion syrjäkujilla.

Kielitaito auttaa valtavasti, mutta ei sen puute tai vajavaisuus ole itselläni juurikaan haitannut.

9
Se kuolemanragaistus tuskin sillä poistuu, että muutama turisti jättää tulematta. Toki joissain haastavammissa tapauksissa voi miettiä onko ne turistipalvelut suoraan hallinnon tuottamia vai yksityisiä paikallisia toimijoita.

Yleisemminkin, reissatessa melkein ensimmäisenä karisee se suomalainen usko yhteiskuntajärjestykseen mikä on oikeasti maailmalla aika harvinainen tapaus.

Listatuista maista olen käynyt vain Jenkeissä, Kuubassa ja Brasiliassa, mutta en moisen takia jättäisi vaikka Japanissa tai Afrikassa matkustamatta.

10
Brasilia / Vs: Pariksi kuukaudeksi Brasiliaan
« : 25.07.2018, 00:16:51 »
Ei kai tuon kokoluokan kaupungit koskaan ole pelkkiä turistikohteita? Heitetään vaikka Florianopolis tai Santos.

11
Etelä-Amerikka / Vs: Etelä-Amerikka - turvallisuus?
« : 06.07.2018, 14:20:28 »
Brasilialaisilla tuntuu olevan hirveä tarve rypeä ja korostaa maansa turvattomuutta. Sao Paulosta minulla ei ole kokemusta, mutta Riossa useamman kuukuden viettäneenä ei koskaan ole tullut mitään ongelmia vastaan.

Reissatessa sitä voi hieman valita mitä ja miten mukanaan kantaa ja siten riskejä minimoida. Paikallisilla, jotka jotuvat puhelimia tai läppäreitä raijaamaan arkena mukana tuo tilanne lienee hyvinkin toisenlainen ja niille Sao Paulo saattaa olla pahempi paikka vaikka muuten tuo ei omiin korviini kantautunutta vastaa.

 

12
Yleinen / Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« : 24.06.2018, 01:16:09 »
Toivottavasti tähän ketjuun tulee lisää ehdotuksia, sillä vähän vielä harkitsen muita suuntia.
Minä nostan sitten vielä sen Etelä-Amerikan vaikka avaaja ei siitä ollutkaan innostunut. En oikein allekirjoita mainittua kalleutta tai hankaluutta ihan mukisematta.

Tuollakin on kuitenkin ihan vilkas reppureissajavirta infroineen olemassa ja tärkeimmät kohteet ihan hyvin kulkuyhteyksin linkitetty. Sisäiset lennot eivät ole etäisyydet huomioon ottaen kohtuuttoman hintaisia ja bussit ovat vielä halvempia.

Asumisen suhteen voi joutua tekemään hieman enemmän hommia kuin Aasiassa, mutta kyllä tuoltakin etsivä edullista majoitusta löytää ainakin sesonkien ulkopuolella. Ainakin Brasiliassa voi usein pitempiaikaisesta majoituksesta neuvotella huomattaviakin alennuksia. Eläminenhän itsessään tuolla on hyvinkin edullista, kunhan välttää niitä turistirysiä.

Itse ottaisin siis vaikka Rion kohteeksi ja sieltä sitten tekisin piston tai pari johonkin kiinnostavaan kohteeseen.

13
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 10.06.2018, 11:26:23 »
Omasta reissusta sen verran jo aikaa, että tilanne saattanut muuttuakin, mutta CUCia voi vaihtaa pankeissa lentokentän lisäksi, eikä niissä kursseissa eroa ole.

CUPeja sain casan omistajilta, mutta niitten käyttämiseen ei Havannassa ainakaan tuolloin montaa tilaisuutta tullut pizzakojujen lisäksi.

14
Ei taida jotain lentoyhtiön henkilökuntaa voida vähempää kiinnostaa moinen. Etelä-Amerikka on täynnä yliajalla roikkuvia gringoja ja Brasilian kohdalla käsittääkseni sanktiot tulevat muutenkin vastaan vasta maahan seuraavan kerran palatessa.

15
Yleinen / Vs: Hapantuneet tahi kohta happanevat mestat?
« : 28.02.2018, 11:10:35 »
Itä-Berliini, kylmän sodan aikainen sulkeutunut Albania, Kostamus. Osittain varmaan kanssa St. Helena, jonne nykyään pääsee lentokoneella tullee olemaan tämän topikin kamaa.

Missään noista en ole kerennyt siis käymään ajoissa ja ainoastaan Berliinissä lainkaan.

Kuubassa kannattanee käydä suht kiireellä mikäli se kiehtoo. Tuo tullee muuttumaan lähivuosina varmaankin aika nopeasti.

16
Yleinen / Vs: Kohdesuositus
« : 15.01.2018, 20:24:00 »
Jos annetun maantieteellisen speksin saa ohittaa, niin Rio de Janeirossa ainakin rannat ja vilkas elämä on ihan parhaasta päästä pelkästään alkajaisiksi.

Tyyliltään kaiketi kuitenkin niin kaukana Dubaista kun voi olla?

17
Iso-Britannia / Vs: Englantiin ilman lentokonetta
« : 05.01.2018, 13:15:18 »
Pariisista junalla lontooseen
Toki tuon voi tehdä Brysselistäkin, jos ei Pariisiin ole varsinaista asiaa.

Maitse kulkemisen suunitteluun yksi parhaista sivustoista ainakin aikanaan oli : https://www.seat61.com/

18
Mitä 'suojakänni' on espanjaksi? Enkuksi?
Ei taida etelänpelleiltä moinen kulttuurisuorittaminen onnistua?

19
Pari muutakin matkustajaa joutui pakkailemaan laukkujaan uusiksi - liekö syynä mielestäni aiempaa tiukempaan kontrolliin ollut joulusesongin täydet koneet?
Hyvinkin noin. Mulle joskus kauan kauan sitten totesivat ylipainon olleen yksi hailee koska kone oli täynnä bisnesmatkalaisia pelkkine salkkuineen.

Tosin en tuota logiikkaa ymmärrä sillä samassa koneessa ne käsimatkatavaratkin menee.  Sama kai niille on onko se paino ruumassa vai matkustamossa.

20
Yleinen / Vs: Matkailuvuoteni 2017
« : 23.12.2017, 11:08:02 »
Mielenkiintoinen kommentti siksi, että itsellä reissaamisen suhteen hieman sama suunta vaikkakin ehkä eri syistä.

Koskaan en ole kokenut reissaamista mitenkään stressaavaksi vaan päinvastoin. Nuorempana jokaista matkaa suunnitteli ja odotti sellaisella innolla, ettei meinannut edellisestä kotiutua kun oli uusi keikka oltava suunnitteilla. Tuolloin tuli vedettyä useampia korkeintaan viikon mittaisia reissuja lähinnä Euroopassa.  Uuteen paikkaan saapumisesta ja tutustumisesta sai tuolloin virtaa aivan kummasti.

Vanhemmiten matkustaminen ei ole tullut yhtään vähemmän tärkeäksi, mutta nykyään tulee tehtyä harvempia, mutta pitempiä reissuja. Lisäksi viime vuosina olen useimmiten tavannut palata samaan kohteeseen mitä aiemmin tapahtui harvemmin. Osittain sattumaa ja toisaalta, kun nuorempana tuli Eupooppaa koluttua, niin nyt mieli vetää kauemmaksi.

2017 tuli saldoksi kaksi pitempää visiittiä Rio de Janeiroon ja yksi viikonloppu Metzissä Ranskassa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 6