Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hile

Sivuja: [1] 2 3 ... 69
1
Kenia / Vs: Pitkä viisumi Keniaan
« : 17.12.2013, 11:24:26 »
Viisumia voi pidentää paikan päällä. Taisi maksaa joku 600ksh. Nyayo House on rakennuksen nimi, jossa sen voi tehdä. Itse siis lisäsin 3kk viisumin toiset 3kk.

2
-Koska löysin tieni jälleen pallontallaajiin. Rekisteröitynyt 30.12.2002 ja edelleen matkakuumeinen  :D
-Uusi matkakohde Istanbul vuoden alussa, vaikkakin vain 20h pikapyrähdys
-Istanbulista kohti kolmatta Kenian reissua, 2,5vkoa auringossa  ;)

3
Lentomatkustus / Vs: Ataturkin kenttä Istanbulissa
« : 17.12.2013, 09:53:21 »
20h välilasku Istanbulissa, lento Ataturkissa 21.55. Joskus välilaskun kanssa olen joutunut itse kuskaa kamat toisesta koneesta toiseen, miten turkish airlinesillä? Voinko jättää sen heidän hoidettavaksi, sillä en todellakaan haluaisi raahata tavaroitani ympäri Istanbulia.

Osaatteko sanoa, missä hinnoissa taksit ovat? Tuohon aikaa, kahden lapsen kanssa, otan mieluummin taksin kun metron. Takasin tullessa sitten metrolla. Yöpaikan etsin couchsurfingista.
4
Kenia / Kakamega forest
« : 17.12.2013, 09:32:06 »
Kolmas reissu Keniaan lähenee... tällä kertaa haluaisin käydä katsastamassa Kakamegan sademetsän. Onko kellään kokemuksia? Tuolla suunnilla on tullut käytyä, mut itse metsä on jäänyt näkemättä. Tulen metsän itäpuolelta Chepsonoista, eli en Kakamegan suunnalta. Tämä ei ilmeisesti ongelma, vaan pääsymaksun voi maksaa myös ilmeisesti itäpuolella? Myös varustus kiinnostaisi, riittääkö ihan tennarit?  :)

5
Kenia / Vs: Mt. Kenya vinkkejä?
« : 17.12.2013, 09:24:55 »
Onko mombasassa mitään eläinpuistoja,krokotiili farmeja ynm...vastaavia mielenkiintoisia paikkoja? (mitä mahdollisesti maksaa?)

Minkä verran olisi hyvä varata rahaa per/päivä ihan ruokaan ja normi juomaan(vesi/muutama drinki)? Onko tietoa ravintola hinnoista kenyassa...mombasa?

Pari vuotta myöhässä vastaus, mutta Mombasassa on Mamba Village joka ainakin mainostaa itseään suurimpana krokotiilifarmina. Aamupalat (v.2011) noin 2€, lounas 5€...Maksimissaan siis, yleensä kyllä lähemmäs euroa kuin viittä euroa. Paikalliset bisset euron luokkaa.

6
Kenia / Vs: Turvallisuus Keniassa (ajankohtaista)
« : 17.12.2013, 09:20:14 »
En osaa tuohon lentokentältä tulemiseen osaa sanoa, mutta Nairobissa ainakin itse liikkunut busseilla ja matatuilla (pieniä busseja). Mombasassa on "pyörätakseja" tullut käytettyä ja matatuja myös. En ainakaan itse ole kokenut Nairobissa liikkumista uhkaavana tai turvattomana, mutta toisaalta olen liikkunut yksin vain päiväsaikaan ennen auringon laskua. Seurassa toki yölläkin.

7
Terveys ja turvallisuus / Vs: Helsinkiläisten rokotukset
« : 15.09.2011, 18:35:52 »
Jos vielä tietoa tarvitaan, niin pakkauksessa on neulat mukana.

kiitti  :)

Helsingistä (malminkartano) ei lääkärit kirjota reseptejä ylimääräisiin (paitsi hepatiitit) rokotuksiin, koska ei kuulu heidän työnkuvaan  ::)

Pitäis kai vaan varata aika sinne yksityiselle...


8
Terveys ja turvallisuus / Vs: Helsinkiläisten rokotukset
« : 05.09.2011, 18:21:32 »
Kiitos!

En tarvitse keltakuumetta pakosti kun matkustan suomesta keniaan, ihan oman mielenrauhan takia sen otan.. Mutta pakollinen se ei keniaan ole, joten ei tartte rokotuskorttia. Viime reissulla mulla ei sitä ollut, mutta nyt kun olen pidemmän aikaa ja matkustan ympäri maata, ajattelin sen hankkia.

Eli siis yksityisellä riittää se yks kerta, ei tartte välissä pomppia hakemaan reseptiä apteekista ;D 20min ajalla iskee varmaan kolmeen sen piikin  ::)

9
Terveys ja turvallisuus / Vs: Helsinkiläisten rokotukset
« : 05.09.2011, 16:28:35 »
Onko kellään muuten tietoa, tuleeko keltakuumerokotepaketissa neulat mukana? Twinrixissä ainakin tulee... Voisin ainaki hoidatuttaa pistämispuolen sh kavereilla ;D

10
Terveys ja turvallisuus / Vs: Helsinkiläisten rokotukset
« : 05.09.2011, 16:22:46 »
Ok. Pitääkö mun varata yks käynti reseptin kirjoittamista varten ja toinen käynti pistämistä varten? Yks käynti tais olla yksityisellä yli 50€...Ja riittääköhän yks 20min aika 3 pistämiseen. Ja siis tosiaan omalla järjellä ajateltuna riittää, mut vaatiiko ne että varaan kolmelle ihmisille jokaiselle oman ajan..

11
Terveys ja turvallisuus / Helsinkiläisten rokotukset
« : 04.09.2011, 15:28:31 »
Missäs helsinkiläiset käy ottamassa rokotusohjelmaan kuulumattomat rokotteet? Espoossa ja Vantaalla on rokotusvastaanotot, mutta ei helsingissä. Voikohan tk lääkäri kirjottaa reseptin rokotteelle, jota ei tk:ssa kuitenkaan annettais?

12
Soitin Kelalle keväällä miten käy lapsinlisien ja elareiden, jos olen pidemmällä reissulla. Siis kyselin uteliaisuuttani. Sitten sieltä tuli kirje, johon piti selventää koska poistun maasta jnejen. En täyttänyt sitä, koska en ollut sillon lähdössä tai edes konkreettisesti miettinyt lähteväni. Pari kk myöhemmin tuli kirje, että elarit, lapsinlisät, asumistuki yms lopetettu koska me ei kuuluta enää suomen sosiaaliturvan piiriin. Siis vain ja ainoastaan sen takia, kun kyselin mitä jos lähdemme ulkomaille x kuukaudeksi. Kestikin jonkun aikaa saada tuet rullaamaan ja kauhee homma se olikin!

Nyt täytin netissä kelan sivuilla ilmoituksen, että olen poissa maasta 6kk ja sieltä tuli kirje, että kuulutaan edelleen suomen sosiaaliturvan piiriin, vaikka ollaan tuo aika poissa maasta.

13
Terveys ja turvallisuus / Vs: Rokotuksista
« : 30.08.2011, 13:34:44 »
Lähdin viimeksi Keniaan ilman ylimäääräisiä (ts. rokotusohjelmaan kuulumattomia) rokotuksia, mutta tällä kertaa olen hankkinut a+b hepatiitin ja mietin pitäskö keltakuumekin ottaa. Olen nairobissa lähinnä ja en aio mennä pakolaisleireille tai katulasten pariin, joten lavantautia yms tuskin tartten. Missä ois halvinta ottaa keltakuume rokotus Helsingissä?  Tksta ei pistetä, mutta voiskohan ne silti kirjottaa reseptin? Jos kävis yksityisellä pistättää?

14
Kenia / Vs: Nairobi
« : 21.05.2011, 21:10:13 »
Piti vaan kertoa että reissu oli oikeen mukava! Vajaa kaksi viikkoa oli vaan ihan liian lyhyt aika...varsinkin kun käytiin kahden pvn reissussa Eldoretissä ja 2pvn reissulla Mombasassa...matkat bussilla/autolla oli vajaa 10h/suunta.. En tietty ollut tietoinen ettei Mombasan bussissa ollut vessaa, joten 6h kohalla alko rakko olla aika täys...tuloksena virtsis jota hoidin vaan jollain kipulääkemixillä..

Aika meni lähinnä lopulta kaverini kanssa oleiluun, sillä emme olleet nähneet pitkään aikaan. Kiertelimme ympäri Nairobia, toreilla, kaupoilla, rafloissa, clubeilla.. Ja veipä hän mut ghettoonkin paikalliseen parille ja yöksi (itse asui kylläkin keskiluokkailaisella alueella).

Vegenä reissu oli helppo, joka paikassa aivan ihanaa kasvisruokaa ja chapateja. Toinpa mukanani oman chapatipannunkin ;D
En syönyt ottamiani maitohappobakteereja, mutta vältyin vatsataudeilta..vaikka ostimmekin teiden varsilta yms ruokaa...

15
Kenia / Vs: Nairobi
« : 10.02.2011, 16:51:53 »
Juuri Arlandan kentällä odotan lähtöä ;D 4h vielä...

Majoitus+ruoka on paikallisen ystävän puolelta, mutta tarkemmin missäpäin Nairobia hän majailee, ei ole tietoa...

Kirahvipuisto kuulostaa mielenkiintoselta! Kiitos tosi hyvistä vinkeistä! :) Mua lähinnä kiinnostaa yleinen hengailu ja oleilu..kävely ympäriinsä ja jotain pientä extraa, kuten vaikka norsuorpola :D. Mombassassa haluaisin käydä myös ja jos aikaa niin sitten myös maan länsipuolella.

16
Kenia / Vs: Nairobi
« : 31.01.2011, 11:05:04 »
OK, kiitos! Oletko useastikin käynyt Keniassa? Olisko jotain must see paikkoja Nairobin lähettyvillä? Millaisessa hintatasossa liikutaan? Vajaa 2vkoa olen reissussa...

17
2vkoa ja sitten Keniaan  :)

18
Kenia / Vs: Nairobi
« : 27.01.2011, 20:02:50 »
Lähdössä Nairobiin parin viikon päästä  :) Pärjäänkö visa electronilla (heh näitä iän ikuisia kysymyksiä ;D )...vai pitäskö olla käteistä/matkashekkejä? Kertokaapi kaikkea kivaa Nairobista+lähialueista :)

19
Heippa mä oon Hile ja enkä kylläkään uusi käyttäjä vaan jo vuodesta 2002 (?)  ;D On ollut pitkä tauko pallontallaajista. Tässä välissä on tapahtunut vaikka mitä, mutta matkustelusta...tullut reissattua lasten saannin jälkeen vaan Briteissä, road tripillä ympäri Suomea ja tuossa etelä-naapurissamme. Lasten kanssa tottakai, he ovatkin ensimmäisen ulkomaanreissunsa reissanneet parin kk ikäsenä....

20
Mulla on mies Ranskasta, tosin syntynyt Afrikassa. Tavattiin Briteissä kun siellä kummatkin asuttiin ja nyt asun Suomessa meidän lapsien kanssa. Hän tulee jahka byrokratia sen sallii ::) Ja kaikkien kauhuksi hän on muslimi, joka vielä rukoilee ja käy moskeijassa sekä pitää paastot ja on syömättä sianlihaa :o  Siis aivan varma naistenhakkaaja ja alistaja ;D Todellisuudessa hän on meillä se joka siivoaa ja kokkaa, minä se joka pitää kuria :D

Kulttuurierona on aikakäsitys, toisella hetki tarkoittaa viittä minuuttia, toisella paria tuntia.. Ja lasten kasvatuksellisia eroja myös, mutta nää voi olla kyl ihan henkilöstä riippuvia juttuja eikä kulttuuristä sillä munkin tapoja katotaan Suomessa kieroon ;) 

Ja in my opinion suomalaiset naiset on tosi kauniita ja fiksuja, verrattuna vaikka britteihin :-\ 


Sivuja: [1] 2 3 ... 69