Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - maaly

Sivuja: [1] 2 3 ... 22
1
Yleinen / Vs: Suomen passin uusiminen ulkomailla!
« : 22.02.2017, 10:03:04 »
Toiseksi  kuvan joudut ottaan jossain paikallisessa kuvaamossa, yleensä suurlähetystöt ovat listanneet kuvaamot, jotka osaavat oikeanlaisia ottaa.
Tuosta päätellen passi on tullut kai Lontoossa uusittua?


En tiedä mistä niin päättelit, mutta ei ollut Lontoo vaan ajo toimintansa lopettanut Luxembourgin lähetystö  :D Varmaan periaatteessa kuvan olisi voinut ottaa missä tahansa, mutta suosittivat paria joissa oli siis edes joku takuu että kelpaa.
Tuolla ei aikaa tarvinnut varata, kunhan meni paikalle, mutta aukioloajat on tosiaan mitä on, se hinta kyllä kirpaisee ja aikaa menee enemmän. Euroopassa piti varata reilu viikko, kauempana varmaan vieläkin enemmän.
Joo en siis myöskään suosittele enkä tiedä ketään ulkosuomalaista, joka haluaisi sen lähetystön kautta hoitaa, mikäli voi hankkia Suomessa käydessä. Etenkään tietty jos lähetystöön pitää vielä matkustaa useampi tunti.. :)

2
Yleinen / Vs: Suomen passin uusiminen ulkomailla!
« : 21.02.2017, 15:38:49 »
Vain Euroopassa uusimisesta ja ihan siellä asuessa. En suosittele jos ei pakko ole. Ensinnäkin hinta on tupla. Toiseksi  kuvan joudut ottaan jossain paikallisessa kuvaamossa, yleensä suurlähetystöt ovat listanneet kuvaamot, jotka osaavat oikeanlaisia ottaa. Kolmanneksi aikaa on varattava ainakin se pari viikkoa. Toki voit pyytää toimitusta toiseen suurlähetystöön, joka sattuu matkasi varrelle. Jouduin kerran selvittään, että olisi mahdollista. Mutta jo tuon hinnan takia en ymmärrä, miksi joku haluaisi tämän hoitaa reissun aikana jos ei tosiaan pakko ole. Lisäksi lähetystöt on usein rajallisesti auki..   :)

3
Pohjoismaat / Vs: Onko totta: ei eväitä laivalle?
« : 06.02.2017, 12:38:45 »
Sitten kun vielä muistetaan että nää yhtiöt yrittää olla kannattava yritys..
Miettikääpä omalle kohdalle että omistaisitte esim ravintolan ja asiakkaat toisivat omat ruuat ja juomat ostamatta mitään sinun yritykseltä..


En nyt ihan lähtisi vertaamaan. Ravintolan tarkoitus on valmistaa ja myydä ruokaa. Laivayhtiön pääasiallinen tarkoitus lienee tarjota kuljetuspalvelu. Toki ovat yhä enemmän jotain elämyskeskuksia, mutta jotkut joutuvat käyttämään niitä ihan vain siksi, että pääsee jonkun lätäkön yli ja siitä myös maksavat, eivät ruoan ja juoman myymisestä.

Siinä olet toki ihan oikeassa, että jos säilyttää kotoa tuomaansa katkarapuleipää hytissä koko reissun, niin turha syyttää ruokamyrkytyksestä yhtiötä.. Että varmaan useimmiten laivalla on ostettava jotain ruokaa, mutta eväiden kiellon perusteeksi ei kyllä kelpaisi, että myyvät siellä aterioita. Tämä nyt ehkä vähän OT aiheesta..

4
Aasia / Vs: Malesia
« : 03.02.2017, 16:24:00 »
^ Ok, kiitos kokemuksista  :)  Kuulostaa vähän siltä, ettei ehkä ole sitten meidän paikka. Tie käynee Perhentialle, vaikka en nyt ole varma onko sielläkään rannasta snorklailu parasta. Tiomanilla ollaan käyty ja tosiaan hyvä paikka snorklata veneestä. No jospa sitten tekis Perhentiallakin retkiä tai jotain.. Ihan vaiheessa tämä suunnittelu  :D

5
Aasia / Vs: Malesia
« : 18.01.2017, 15:47:56 »
Onko kokemuksia Kapas-saaresta?! Lähinnä snorklaus kiinnostaa. Pienihän tuo on ja palvelut taitaa olla aika minimissä, mutta vähän tuntuu löytyvän tietoa. Tarkoitus olisi viettää viikon verran jollain saarella. Tiomanilla on käyty ja Perhentian tiedän, on vaihtoehtona, mutta jotenkin kiinnostaisi joku muu. Redang taitaa olla melkoisen turistisoitunut? Muut pienet saaret vaikuttavat yhden resortin pakettimatkapaikoilta. Ihanne olisi kauniit rannat ja snorklausmahdollisuus suoraan rannalta.

Toinen vaihtoehto olisi sitten Borneo, Sabah, mutta onko siellä millaisia saaria tai snorklauskohteita? Tunku Abdul Rahmanin alueella ollaan käyty,  eikä jäänyt mitenkään erikoisena mieleen. Aika paljon pelastusliiveillä kelluvia turisteja. Jotenkin olen saanut käsityksen, että ne KK:n lähialueilla sijaitsevat saaret olisivat myös sitä samaa, päiväretki-tai pakettireissukohteita. Vai enkö vain ole löytynyt sitä oikeata :)

Semporna ei tule kyseeseen, kun ei olla sukeltajia ja pari lastakin mukana. Vaikka en usko että oltaisiin sieppaajille mikään unelmakohde, niin jotenkin kuitenkin arvelluttaa sinne suunnalle meneminen  ;D Langkawi taas ei vaikuta kuitenkaan snorklausten suhteen niin hienolta kuin nuo muut saaret.

Kiitos ja kumarrus jos jollain olisi jotain kommentoitavaa noista Malesian saarista!

6
Joo ostin myös suoraan Qatarilta.
Tuli mieleen, että olisikohan ongelma siinä, että kortti on suomalainen, mutta mun osoite on ulkomailla.
Aiemmin ei ole tullut vastaan tämmöistä ongelmaa, tosin nyt ei pyytänyt edes vahvistamaan verkkopankissa.. No eipä sitä kai voi kun odotella. ???

7
Onko näitä ongelmia lipun ostamisessa ollut yleisemminkin tai viime aikoina? Sain meinaan myös tuollaisen viestin eilen muutama tunti lippujen ostamisen jälkeen. No täytin sen jonkun kaavakkeen, johon siinä viestissä oli linkki. Tuli vaan vastaukseksi, että maksun tarkistaminen vie 3-5 päivää ja sitä ennen lippuja ei voida vahvistaa.. Löytyvät kuitenkin check my tripistä statuksella confirmed.

Korttikin oli ihan Nordean MC. Ei kyllä tajua tätä hommaa, et jo on vaikeaksi tehty 😄

8

Ja kyllä, voi poistaa, tällä threadilla ei ole mitään arvoa.

Kyllä tälle ketjulle viihdearvoa tuli sen verran ettei kannata poistaa  ;) ;D

Mutta kyllä mäkin pelkillä käsimatkatavaroilla mennessä ostaisin paikanpäältä tai sitten tosiaan kentän apteekista. En ole ihan varma mahtuuko 6 putkiloa edes siihen pussiin ja ainakaan muuta sinne ei sitten mene..

9
Yleinen / Vs: Matkailuvuosi 2016
« : 16.12.2016, 15:48:35 »
käytynä viisi eri loungea, nolla GT:tä loungeissa, kolme lentojen aikana.

Pisteet tästä. Mulla nolla loungea, paljon penkkejä ja lattioita, kaksi GT:tä; molemmat Napueta, juhannuksena laivassa kohti Suomea.


Mulla taas yksi lounge ja aika monta GT:a  ;D

Muuten matkailuvuosi oli aika yksipuolinen; monta reissua täältä Keski-Euroopasta Suomeen, viimeisin reilu viikko sitten . Lisäksi kaksi kertaa pitkä viikonloppu Lissabonissa, 10päivää Italiassa, päivä Brysselissä ja roadtrip Suomeen kesäksi. Roadtrip kulki alkuun viinialueiden läpi, Champagne, Chablis, Burgundi ja Alsace. Tätä seurasi reitti Praha-Krakova-Varsova-Vilna-Tallinna, 4000km ja kaksi viikkoa.

Siinäpä ne (4000km ja 15 lentoa). Ensi vuosi ei nyt kauhean paljon paremmalta ainakaan vielä näytä, opinnot tuovat Suomeen ja muut lomat on vielä suunnittelematta. Lähialuematkailua ehkä lähinnä..

10
Piti vaan tulla sanomaan, että onpa sulla hienoja kuvia Instassa  :)

11
Heinäkuussa BA:n lipuilla ja Vuelingin hoitama lento Barcelonasta oli myöhässä, kun eivät saaneet koneen ovea kiinni tms. häikkää. Sitten menikin miehistä vanhaksi ja lopulta laskeuduttiin Helsinkiin 13 tuntia myöhässä. Nyt muistui mieleen laittaa korvaus hakemukset menemään ja aloin miettimään, kannattaako hakea BA:lta vaiko Vuelingilta? Ja mihin vetoatte hakemuksissa? Riittääkö pelkästään aika ja asetus N:o 261/2004?

Minua ohjattiin KRILstä osoittamaan vaatimus lennon operoivalle yhtiölle eli sinun tapauksessa se on sitten Vueling. Mä laitoin niihin hakemuksiin aina vain, että lento peruttiin lähtöaamuna, saavuin perille myöhässä x tuntia, syyksi kerrottiin lentäjäpula, korvausvaatimus 400€ ja perusteluna EU:n määrittelemät lentomatkustajan oikeudet, joiden mukaan lentoyhtiön on maksettava korvaus ellei kyseessä ole force majeur -tilanne. Voithan laittaa siihen lisäksi sen, että tuomioistuin on ennakkotapauksessa määritellyt ettei tekninenvika ole yllättävä tai odottamaton tilanne.
Ei se korvausvaatimus mun mielestä vaadi mitään muuta, koska lentoyhtiöllä on vastuu todistaa, että kyseessä on poikkeustilanne.
Sitten jos sen joutuu viemään KRILn niin sinne pitää toimittaa kuitti ostetuista lennoista ja alkuperäinen matkakuvaus (e-lippu) sekä täyttää se niiden oma lomake. Mutta tuonne Vuelingille se menee varmaan jonkun niiden oman reklamaatiolomakkeen kautta.


12
Mulla on itsellä lähdössä just kuluttajariitalautakuntaan valitus Finnairista. Lennon peruutus lentäjäpulan takia. Olin yllättynyt kun eivät tarjonneet edes sitä 100€ lahjakorttia pahaamieltä poistamaan 😄 Mutta kuten tuossa yllä todettu, niin ne päätökset eivät ole mitenkään sitovia. Tosin kuulin kuluttajaneuvojalta, että Finski on jättänyt 11 suositusta noudattamatta ja tällä hetkellä kuluttaja-asiamies neuvottelee Finnairin kanssa näistä ja harkitsee kaiketi jatkotoimenpiteitä.

Mutta siihenhän ne lentoyhtiöt luottaa, että halvemmaksi tulee peruuttaa lento kuin lentää tappiolla syystä tai toisesta, koska suurinosa ei tee valitusta. Omallekin kohdalla mietin, että maksaako vaivaa, mutta kyllähän lentäjäpulan takia tehdyt peruutukset perustuu taloudellisuuteen, vaikka minunkin tapauksessa vetosivat yllättävään sairastumiseen. Kyllä lentoyhtiön pitäisi niihinkin jollakin tavalla varautua, etenkin kotimaasta lähtevillä lennoilla.

Päivitän tänne tilanteen.
Lentoni Brysseliin peruttiin lentäjäpulan takia. Sain uudelleen reitityksen Lontoon kautta ja saavuin perille 5h myöhässä. Finnair vastasi noin kuukauden kuluttua, ettei korvausta makseta ylivoimaisen esteen takia. Pyysin lentomatkustajanoikeuksiin vedoten, että selvittävät, mitä toimia ovat tehneet, jotta lento voitaisiin lentää ja kerroin vieväni asian eteenpäin mikäli korvausta ei makseta. En saanut vastaukseksi kuin uuden kieltäytymisen ja hieman ylimielisen vastauksen, että jäävät odottelemaan yhteydenottoa kuluttajariitalautakunnasta.
Tein elokuun alussa valituksen KRIL:lle, josta sain ensimmäisen vastauksen syyskuun alussa, kun kysyivät haluanko osoittaa valitukseni Norralle, joka lennon operoi. (Luulin niiden olevan sama). Tästä noin kolmen viikon kuluttua sain Norralta viestin, että maksavat vakiohyvityksenä 400€ tai 500€ lahjakortin. Otin rahat ja maksu tulikin tilille parissa päivässä.

En siis tiedä olinko alunperin valittanut väärään paikkaan eli Finnairille vai oliko KRIL:n yhteydenotolla tosiaan niin suuri vaikutus, että korvaus päätettiin maksaa mukisematta. Itse olen sitä mieltä, että Finski olisi tämän voinut paremminkin hoitaa. Jos olisivat heti tarjonneet sitä säälittävää 200€ lahjakorttia olisin sen luultavasti ottanut. Pääsin kuitenkin perille, vaikka melkoinen myöhästyminen ja suunnitelmien pilalle meneminen v*tuttikin. Sen sijaan että selvissä tilanteissa kyykytetään asiakasta ja jo kentällä annetaan ymmärtää, että saa olla onnellinen kun nyt ylipäätään pääsee perille on aivan ala-arvoista asiakaspalvelua. Korostaa vain Finnairin jatkuvasti laskevaa palvelutasoa.

Itse valitusprosessihan oli varsin helppo ja vei ehkä 10minuuttia. En kirjoittanut pitkää tarinaa vain ainoastaan sen mitä tapahtui, mitä vaadin ja mihin perustin vaatimukseni eli Eu:n säädöksiin. Senpä takia tuntuu kyllä jotenkin pahalta, että jotkut maksavat sen 25%:a yrityksille jotka tekevät tämän niiden puolesta. Ei mitään järkeä...

13
TK, QR, EK, EY, MH, ET tarjoaa alkoholia lennoillaan, pois lukien Ramadanin aikaan jollain yhtiöillä ja oliko nykyään niin että MH ei tarjoa kotimaan eikä lyhyillä Aasian lennoilla alkoholia.

MH ei ole vuosiin tarjonnut kotimaan lennoilla ja nykyään ei kai tosiaan lyhyillä kv-lennoilla myöskään.

Ihan hauskana yksityiskohtana että vuosia sitten Kl-sandakan lennolla ei tarjottu, mutta Brunei-Kl tarjottiin, etenkin kun Bruneista ei edes alkoholia voi ostaa 😄

14
Joo, kyllä mullakin on enemmän sellainen käsitys, että se on poikkeus jos riitelemättä korvauksen saa. Hajonneista matkatavaroista olen saanut, muuten en ole kuullut kenenkään saaneen suosiolla. Paitsi silloin kun ovat kuuluttaneet halukkaita koneesta poisjääviä.

Mulla on itsellä lähdössä just kuluttajariitalautakuntaan valitus Finnairista. Lennon peruutus lentäjäpulan takia. Olin yllättynyt kun eivät tarjonneet edes sitä 100€ lahjakorttia pahaamieltä poistamaan 😄 Mutta kuten tuossa yllä todettu, niin ne päätökset eivät ole mitenkään sitovia. Tosin kuulin kuluttajaneuvojalta, että Finski on jättänyt 11 suositusta noudattamatta ja tällä hetkellä kuluttaja-asiamies neuvottelee Finnairin kanssa näistä ja harkitsee kaiketi jatkotoimenpiteitä.

Mutta siihenhän ne lentoyhtiöt luottaa, että halvemmaksi tulee peruuttaa lento kuin lentää tappiolla syystä tai toisesta, koska suurinosa ei tee valitusta. Omallekin kohdalla mietin, että maksaako vaivaa, mutta kyllähän lentäjäpulan takia tehdyt peruutukset perustuu taloudellisuuteen, vaikka minunkin tapauksessa vetosivat yllättävään sairastumiseen. Kyllä lentoyhtiön pitäisi niihinkin jollakin tavalla varautua, etenkin kotimaasta lähtevillä lennoilla.

15
Eipä sille kai mitään määräyksiä ole minkälainen käsimatkatavaran pitää olla, kunhan täyttää vaaditut mitat ja muovipussi tuskin on liian iso  :D
Olen mä nähnyt mm.rynkyn lennoilla jos jonkinlaista pussukkaa ja nyssäkkää, muistaakseni myös pelkällä muovipussilla olevia. 😄

16
Eli tarkoitus ajaa elokuun alussa Via Balticaa kohti Splitiä. Google Maps ehdottaa reittiä Varsovan ja Wienin kautta, mutta näyttää että Tsekki olisi täynnä tietöitä(Ostrava - Brno-välillä etenkin).  Myös autoliiton kirja varoittaa näistä tietöistä. Kannattaisiko kokonaan kiertää Slovakian ja ehkä Unkarin kautta? Itävalta olisi mielenkiintoista viistää läpi, mutta ajatukseni olisi paluumatka kierrellä vähän rauhallisemmin Tallinnaa kohti. Bosnian läpiajo ei olisi vaihtoehto sillä tarkoitus ottaa pelkkä henkilökortti mukaan,ei passia. Yksikään maa reitillä ei ole vielä tuttu. Kiitos paljon!

No ei tästä sulle kauheasti hyötyä ole, mutta ajettiin viime viikolla Prahasta Krakovaan. Navi antoi tuolle Brnon ja Ostravan kautta ajoajaksi yli tunnin enemmän kuin vaihtoehdolle, joka kulki pienempiä teitä jotakuinkin suoraan kohti itää. Niilläkin oli tietöitä vähän väliä ja jonossa madeltiin niin että varmaan tunnin verran piteni sekin ennuste. Toisaalta varmaan ruuhkat riippuu ihan siitä mihin väliin satut osumaan eli onko liikenne kumpaan suuntaan. Via Balticalla on myös Varsovan ja Bialystokin välillä aika paljon tietöitä, mutta ainakin tänään liikenne sujui kuitenkin ihan hyvin :)
Krakovan ja Varsovan välillä E7 tiellä tehtiin myös töitä, mutta liikennettä sattui olemaan vähän niin ei juututtu mihinkään. Muuten kyllä suosittelen tuota pätkää Varsova-Krakova välille, ei nyt ehkä sulle osu, mutta jos joku muu lukee. Niin se on osa motaria  :D

Lisäys: Toisaalta joskus ne kiertotiet tai vaihtoehtoiset reitit tuntuu ruuhkautuvan paljon enemmän kuin tietyö-versio. Huomattiin vaan, että Via Balticalla Varsovan suunnasta tultaessa Lomzan liittymässä, jota siis usein suositellaan vaihtoehdoksi oli parin km jono. Itse E67 veti tosiaan hyvin töistä huolimatta. Samalta homma vaikutti tosiaan myös niillä Praha-Krakova pikkuteillä. Tää kyllä sopisi varmaan paremmin Via-Baltica ketjuun  :)

17
Kaikennäköistä Finnair kyllä yrittää.
Mulla on siellä valitus sisässä ilmiselvässä tapauksessa. Lento Hel-Bru peruttiin samana aamuna. Kentällä sain syyksi lentäjäpulan. Myös seuraava suora lento oli ylibuukattu ja ilmeisesti vähän kaikki muutkin Euroopan lennot täynnä. Lopulta sain reitityksen Lontoon kautta, tosi suora ja ainoa vaihtoehto jota tarjosivat, ja perille saavuin lähes 5h myöhässä alkuperäisestä. Suunnitelmat illan suhteen meni täysin pilalle. Ehkä muuten en olisi asiasta jaksanut vaahdota, mutta kun kentällä asiakaspalvelun asenne oli se, että kun tämä on tämmöinen palkintolento (pisteillä ostettu), niin saan suunnilleen olla kiitollinen että ylipäätään hoitivat mut samana päivänä Brysseliin. Kuulemma ensisijaisesti pitäisi ottaa rahat takaisin. Rupesi tympäsemään..

Nyt odottelen, koska keksivät tekosyyn jolla yrittävät päästä eroon vakiokorvauksesta.

18
Moikka!

Oletko lähdössä reissuun ja kaipaat alivuokralaista asuntoon kuluja jakamaan?! Olen tulossa ulkomailta Suomeen syksyllä viimeistelemään opintoja yliopistossa. Opiskelija-asunnot tarjoavat eioota ja vuokra-asunnon löytäminen lyhyeksi aikaa on lähes mahdotonta. Siispä kokeilen tätä kauttakin.
Olen 30+ naispuolinen henkilö, kaikin puolin luotettava ja kunnollinen.  :) Luottotiedot ovat kunnossa, lemmikkejä ei tule mukana enkä järjestä bileitä.
Jos siis olet lähdössä reissuun tai tiedät jonkun niin ilmianna asunto, päivissä ja hinnoissa hieman jouston varaa  :D

Voin pistää s-postin sitten yksityisviestinä.

19
Tyhmät kysymykset / Vs: hesan lentokentän juna-asema
« : 21.06.2016, 19:22:45 »
13.05  pitäisi olla koneen kentällä   13.11 lähtee juna  jolla menisin tikkurilaan ja  tikkurilast sit pohjoiseen.
ei varmaan kerkee pitänee taksil pöläyttää tikkurilaan niin kerkeisin aiempaan junaan. muuten tulee niin kuin viimeks
2h tikkurilas vielä odotusaikaa, sitä haluaa jo reissun siinä vaiheessa mahdollisimman nopeesti kotiin  huoh..

Siis että ehditkö kuudessa minuutissa lentokoneesta junaan?! No et varmasti ehdi  :D Sinne asemalle käveleekin siitä saapuvista varmaan 5minuuttia vaikka ihan ripeästikin kävelee. Se ehtiikö edes taksilla riippuu varmaan siitä, kuinka pitkä se aika on..

20
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 20.06.2016, 14:21:59 »
Olenko vain sokea vai onko Ebookersin yms. muiden matkatoimistojen lentohakujen +/-3 päivää hakutoiminto poistunut käytöstä?

No eipä tosiaan näyttänyt ebookersilla enää kyseistä toimintoa olevan. Kilroylta löytyy edelleen.
Itse olen myös käyttänyt holidaypiratesin hakua, jossa kyseinen toiminto on.

Sivuja: [1] 2 3 ... 22