Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Äärijäbä

Sivuja: [1] 2 3 ... 31
1
Lentomatkustus / Vaihto viisumitta Pekingissä?
« : 12.09.2007, 23:42:41 »
Onkos jollain kokemusta koneenvaihdosta Pekingissä, kun ideana olisi vaihtaa Kiinan ulkopuolelta tulevasta koneesta Kiinan ulkopuolelle menevään koneeseen... Eihän tämmöisessä normaalisti viisumia pitäisi tarvita, mutta pitääkö paikkansa myös Pekingissä? Luin jostain myös, että viisumia ei tarvi, jos jatkolento lähtee 24 tunnin sisällä, ja pääsisi jopa käymään terminaalin ulkopuolella (departure cardiin kai tulisi joku erikoisleima tällöin)...

Ei huvittaisi lähteä viisumia hankkimaan yhden koneenvaihdon takia... ja tulipahan joku syy kirjotella tännekin, pitkästä aikaa. :)

2
Aasia / Pulau Perhentian, Malesia
« : 30.04.2007, 09:33:32 »
Lainaus käyttäjältä: "klapti"
Milloin mahtaa olla high-season ja milloin low-season ?


Käsittääkseeni low-season on joskus joulu-helmikuussa, kun "pikkumonsuuni" puhaltaa Etelä-Kiinan mereltä kosteata ilmaa saarille. Muutama vuosi sitten meilläkin oli tarkoitus poiketa saarilla, mutta vuodenvaihde lähestyi ja paikallisten mielestä ei kannattanut mennä, koska saaret olivat "closed". Ei sitten menty.

Enpä sitten tiedä... ehkäpä kelit on samanlaisia kun vähän pohjoisempana Thaimaan puolella (itärannikolla). Siellä helmikuussa Koh Phanganilla sää oli tosi oikullista. Suurin osa päivistä oli ihan jees, semmosta puolipilvistä. Mutta välillä oli todella rajuja sateita vuorokaudenkin putkeen. Merivirratkin kuulemma oli todella voimakkaita - pari ruotsalaista oli hukkunut juuri vähän aiemmin. Lämmintä kuitenkin oli koko ajan... 8)

En sitten tiedä onko high-season ne kaikki loput kuukaudet, vai painottuuko joihinkin tiettyihin kuukausiin...

3
Lainaus käyttäjältä: "Daria"
Autolla ajaminenhan on paljon vaarallisempaa kuin lentaminen. Tieliikenteessa on suhteellisesti huomattavasti suurempi mahdollisuus kuolla tai loukkaantua, kuin ilmaliikenteessa.


Suhteellisesti ja suhteellisesti... Aina pitää myös muistaa, mistä tilastot muodostuvat. Ei ehkä ole aina reilua tilastoida tieliikenteen kuolleita saman luvun alle. Tieliikenteen turvallisuuteen kun vaikuttaa aivan oleellisesti se, onko kuski ns. matalan vai korkean riskin kuski. Ja kuolemantilastoihin kuitenkin lasketaan nekin, kun joku perähikiän Paavo ajaa kännissä tuhatta ja sataa järveen, ja yleensä myös se bemarimiehen alle jäänyt jalankulkija... Tilanteita, joihin tavallinen, varovainen kuljettaja ei ehkä joudu...

Lisäksi on hyvä myös katsoa, onko tilastoitu kuolemantapauksia vai onnettomuuksia. Jälkimmäisessä tilastossa autoliikenne on tietenkin aivan omaa luokkaansa, koska onnettomuuksiksi lasketaan varmaan jo sekin, jos on peruuttanut auton pellin ryttyyn ja täräyttänyt päänsä.

Yhden laskelman mukaan esim. jenkeissä sattui tieliikenteessä vuonna 2004 1,47 kuolemaa per 100 miljoonaa ajettua mailia (tässä mukana myös siis jalankulkijat sun muut). Vuosina 1991-2000 jenkeissä kuoli kaupallisen lentoliikenteen piirissä 938 ihmistä (lähde), mikä lentomaileilla jaettuna tekee 1,57 kuolemaa per 100 miljoonaa mailia. Eli aivan yhtä vaarallista kuin tieliikenne. Toki luku vaihtelee sen mukaan mitä vuosia mukaan ottaa... mutta tuossa on sopivasti ainakin vuosi 2001 jätetty pois, mikä ei ihan ilman sattumuksia mennyt... :wink: Ja jossain maassa se tieliikennekin on vastaavasti vaarallisempaa.

Tuo kuolemia per kilometri -tilastointi on yksi tapa arvioida riskiä, ja toinen on sitten kuolemia per matkustustunti. Siinä vertailussa lentäminen on jo huomattavasti vaarallisempaa kuin autoilu, eli tuhat tuntia lentämistä on vaarallisempaa kuin tuhat tuntia autoilua... Taas riippuen mitä tilastoja katsotaan miltä ajalta.
 :roll:
Summa summarum, jos haluaa matkustaa turvallisesti, pitää mennä junalla. Näkemissäni vertailuissa se on aina turvallisin matkustusmuoto matkustajalle, katseli asiaa melkein miltä kannalta tahansa... :)

Lainaus käyttäjältä: "Daria"
Suurin ero onkin, etta silloin kun matkustajakoneessa rysahtaa, niin ikava kylla ruumiita tulee kymmenia, jopa satoja. Siina mielessa tietysti tilastot synkistyvat lentomatkustuksessa aina kerralla radikaalisti.


Valhe, emävale, tilasto. :D Joskus aina näkee (etenkin lentoyhtiöitä lähellä olevien piirien julkaisemia) niitäkin tilastoja, joissa on osoitettu kuinka lentäminen on lähestulkoon ympäristöystävällisin tapa liikkua... :)

Lainaus käyttäjältä: "Daria"
Vaan mikapa tassa maailmassa turvallista olisi, kun terveellisesta C-vitamiinistakin voi olla haittaa, jos sita liikaa kerralla saa.


Mieleen palautuu sekin perhe, joka epäonnekseen asui Lockerbien kylässä ja istui iltaa kotonaan joulua odotellen 21.12.1988. Mistäpä sitä olisi voinut arvata, että taivaalta tippuu niskaan jumbojetin siipi, jossa on on vielä riittävästi kerosiiniä höyrystämään koko talon perustuksia myöten taivaan tuuliin... :?

Veikko Lavia lainatakseni... Jokainen ihminen vain elää hetken sen, jonka kohtalo on hälle määräävä.
 :)

4
Viime syksynä lensin Pulkovolla reitin Pietari-Bishkek-Pietari. Ei ihan Venäjän sisäinen, mutta melkein. :wink: Lentoaikakin taisi olla jotain viisi tuntia.

Kokemukset... olihan se sellainen. :D Etenkin kun koneena oli vanha kunnon Tupolev-154. Kone oli rähjäisimmän näköinen millä olin ikinä lentänyt, ja lennon aikana varauloskäynnin reunoille alkoi kasvaa jäätä, joka sitten laskeutumisen jälkeen alkoi taas sulaa... :shock: Vessoissa ei ollut mitään vakuumipyttyjä, vaan oli semmonen iso reikä mistä tavara tippu... jonnekin. :)

(Saman yhtiön Boeing 737 välillä Helsinki-Pietari-Helsinki ei juuri eronnut länsiyhtiöiden koneista. Vähän kuluneen oloinen sisältä...)

Toisaalta palvelu pelasi hyvin, ruoka oli ok ja kuohuviiniäkin sai. Itse lento oli tasainen ja vei perille, vaikka paluulento olikin myöhässä jotain viisi tuntia, kun Pietarin kentällä oli huono sää (sumua). Ei nyt mitään sellaista, miksi en voisi lentää joskus toistekin...

Esim. Skytraxin rankingissa tuo Pulkovo on kahden tähden yhtiö, ja Aeroflot kolmen tähden (kuten myös Finnair). Ja konetyypillähän sinänsä ei ole suurta merkitystä, jos huolto pelaa. Onhan se Finnairinkin "lippulaiva" Airbus 340 jo vanha rohju ja aivan alitehoisilla moottoreilla. Ja Finskin muut kaukokoneet nekin jo aika iäkkäitä, ja lisäksi mallia (MD-11) joka aikanaan jäi tuotantomääriltään aika vähäiseksi osittain juuri huonon aerodynamiikan vuoksi... Kun taas velivenäläinen, jos se jotain osaa, niin ainakin tehdä lentokoneita. Pohjois-Korean lentoyhtiökin lentää 40 vuotta vanhoilla neukkukoneilla - ihan kiva nähdä kuinka moni uusista länsikoneista on ilmassa vielä 2040-luvulla... :wink:

Mutta ainahan lentäminen pieni riski on, kuten autolla ajaminenkin. :roll:

5
11 pistettä näytti tulleen. Tein testin joskus talvellakin, ja muistaakseeni oli sama tulos... Baareissa pyöriminen on kyllä vähenemään päin, joten varmaan kohta sukeltaa alle kympin - tai sitten ei. :)

6
Lainaus käyttäjältä: "Annitz"
Singaporessa majoitusta etsiville en suosittele: Cozy Corner - nimistä hostellia. Paikka on täynnä bed bugseja ja hostellin henkilökunta hyvin tietäväisiä ongelmastaan mutta eivät tee asialle mitään.


Mukavaa näin jälkikäteen lukea, että paikka oli täynnä kyseisiä otuksia. :D Tosin omaan matkapäiväkirjaanikin olin kirjoittanut, että paikka oli surkea loukko - lähinnä tosin kai siksi, että meidän huoneessa ei ollut edes mitään ikkunaa. Olipahan vain suljettu "betoniselli". Seinällä vilisti sellainen hyönteisiä syövä gekko, eli kai se sieltä jotain ruokaa sitten tosiaan löysi... :)

7
Aasia / Tšukotka
« : 25.04.2007, 19:22:16 »
Eipä varmaan kovin moni ole käynyt, mutta tuskinpa on mitenkään ylivoimaista - paikallishallinto ainakin kovasti yrittää houkutella turisteja ja on jopa väsännyt ihan hienot nettisivut sitä varten.

8
Eurooppa / junien hinnat Itä-Euroopassa?
« : 06.04.2007, 23:15:28 »
Tässä muutama esimerkki junien hinnoista n. viikon takaa:
Budapest -> Wien, n. 23€.
Wien -> Brno, 23,20€ (+paikanvaraus 3,5€)
Brno -> Bratislava, n. 7€
Bratislava -> Budapest, n. 13€.

Kaikki hinnat siis yhdensuuntaisia, aikuisen hintoja 2. luokassa. Tietysti hinta voi vähän elää junatyypin mukaan, mutta ovat nuo ainakin suuntaa antavia...

9
Terveys ja turvallisuus / Ryöstely reisssuilla
« : 06.04.2007, 22:56:54 »
No niin, eihän tämä mikään oikea ryöstö ollut... mutta ainoa kerta kun on reissussa jotain kadonnut. Eli viime kesänä Rooman metrossa vietiin reisitaskusta kamera. Mutta oli kyllä omaa tyhmyyttä. Metro oli 110% täynnä, sillä jalkapallon MM-finaali oli alkamassa ja ihmiset olivat liikkeellä kuka minnekin peliä katsomaan. Itse sitten halusin kuvan täydestä metrosta ja oikein nostin kameraa sinne ylös, kun otin kuvaa. Kai se pieni digikamera sitten jonkun mielestä näytti varastettavalta. Kaiken huippu oli se, että olin metroon mennessä varoittanut kaveria taskuvarkaista, koska vaunu oli niin täyteen ammuttu... :)

Kyllähän se alkuun vähän sieppasi, kun samalla hävisi muutama kiva kuvakin. Onneksi melkein samat kuvat sai poltettua kaveriltakin, ja vakuutusyhtiö korvasi kamerasta lähes täyden ostohinnan, joten sain uuden ja paremman vanhan *askan tilalle (runkokin oli jo vääntynyt, tuskin oli myyntiarvoa...). Eli onni onnettomuudessa, loppuen lopuksi... :D

10
Eurooppa / junien hinnat Itä-Euroopassa?
« : 01.02.2007, 09:59:02 »
Lainaus käyttäjältä: "wilu"
Jos muuten ylipäätänsä tiedätte jonkin sivuston, johon näitä kansainvälisten junayhteyksien hintojen on taulukoitu, niin linkittäkään toki moinen, kun itse en ole onnistunut löytämään kuin maitten sisäisten yhteyksien hintoja.


Täällä on tietoa Puolan sisäisistä Intercity-junista ja Puolan kautta kulkevista kansainvälisistä junista. Hinnat saa haettua myös. Esim. juna Varsovasta Prahaan näyttäisi olevan EC-junalla (päiväjuna, pysähtyy vain isoimmilla paikoilla) n. 50 euroa, yöjunasta makuupaikalla saa pulittaa 10-20 euroa enemmän.

Myös muiden maiden rautatieyhtiöiden sivuja kannattaa selailla, hintoja tai satunnaisia hintaesimerkkejä kyllä löytyy. Ja kannattaa muistaa, että alennus menopaluu-lipusta voi olla todella suuri! Esim. menolippu 50 euroa ja menopaluu 65 euroa...

Muutama oma esimerkki 2-3 vuoden takaa... Varsova-Vilna yöjuna 20 euroa, Lviv-Krakova 30 euroa (1. luokka), Varna-Lviv 50 euroa.

11
Eurooppa / Praha vs Budapest
« : 01.02.2007, 09:49:30 »
Ensivaikutelmaltaan Praha on paljon kompaktimpi ja enemmän ihmiselle mitoitettu, koska siellä vanha kaupunki on säilynyt vanhassa asussaan... Budapestista on mieleen jäänyt lähinnä leveät kadut ja isot ruutukaavakorttelit. Prahassa poikkesin taas viime viikonloppuna ja ennen kesää tulee käytyä taas, ilmeisesti kuudetta kertaa... hmmm... käynee suosituksesta. :) Harvinaista ei ole sekään että Prahassa viihtyy viikonkin putkeen.

Tosin täytyy myöntää että alkoi tuo sukulaiskansan boikotointi sen verran kaduttamaan, että ajattelin keväällä muutaman päivän viettää myös Budapestissä ja tutkia vähän tarkemmin mitä kaupungilla on annettavaa. Ehkäpä reilimatkoilta saadun huonon ensivaikutelman alta löytyy jotain parempaa... :roll:

12
Aasia / Re: Kirgisia
« : 25.01.2007, 13:19:20 »
Lainaus käyttäjältä: "Nallis03"
Elikäs elikäs, onko täällä kukaan reissannut suuressa ja mahtavassa Kirgisiassa?


Kävin viime syyskuussa, ja ei voi kun suositella. Maisemat komeita ja vaihtelevia. Vuorilla myös sää vaihteli hellepäivistä lumisateeseen. Etenkin voin suositella vaellusreissua Ala-Kul -järven ympäristössä. Voi kuitenkin olla syytä ottaa paikallisiin matkanjärjestäjiin yhteyttä etukäteen jos haluaa oppaat mukaan.

Itse lensin Bishkekiin Pulkovo-yhtiöllä Pietarin kautta, menopaluun hinta oli jotain reilu 400 euroa. Ja totta, viisumin sai kivuttomasti kentältä. Harmi vaan että tuonkin reissun takia piti hankkia joko Venäjän kaksikertaviisumi tai vuosiviisumi. Valitsin jälkimmäisen ja hintaa tuli n. 100 euroa. :x

EDIT: Tässä linkki niihin maisemiin mitä meikäläinenkin pääsi ihailemaan. Kuvat siis ei ole mun ottamia, mutta näyttää sen verran samoilta että voin laittaa linkin hyvällä omallatunnolla... :D Äijä kun näyttäisi kulkeneen about samaa reittiä...[/url]

13
Olettekos kuulleet... / Vuoden traveller-kilpailu
« : 08.01.2007, 22:50:55 »
Kunnia menee, maine kasvaa... vai miten se nyt menikään. :D On muuten typerä "arvonimi" munkin mielestä, mutta hei, olen pragmaattinen, en idealisti. Mielelläni raaputan vähän matkakertomusta ja kärsin nimittelystä vuoden verran, jos sillä pääsee jonnekin huitsin nevadaan jonne ei muuten olisi varaa mennä ainakaan ihan lähitulevaisuudessa... 8) Ja jos minä olisin tuon kisan suunnitellut, niin tuo pääpalkinto arvottaisiin äänestäjien kesken ja se vuoden travellaaja pääsisi vaikka Hammerfestiin. Jotenkin typerää jakaa ilmaisia unelmamatkoja niille, jotka jo ovat reissanneet pitkin poikin ja toteuttaneet unelmiaan (ja tuhonneet oman osansa ilmakehästä). Ne joilla on ollut varaa matkustaa eniten, palkitaan sitten tällaisella... vaikka eniten tuosta reissusta varmaan saisi irti joku joka ei ole koskaan kaukomailla käynyt... :roll: No joo, paskapuheet sikseen... :)

Lainaus käyttäjältä: "fishbone"
...kun olen äärihulamaisen Äärijäbän tavannut on niin paljon aikaa, ja sillonkin hän katosi keskuudestamme huonovointisena hyvin nopeasti, että arvailuksi menee. Jos ...  tarinoiden mukaan pitäisi arvata, niin eiköhän tuo Khao Sanin ja Vegasin strippiluolat...


Mitäs tässä enää kampanjoimaan sen kummemmin, Fishbone tekee sen puolestani... :lol: Mut siis varmistetaan nyt että Fishbone veikkaili ihan väärää henkilöä. Liekö siis ollut ihan selvinpäin itsekään... :wink:

Lainaus käyttäjältä: "Alppiruusu"
Äärijäbä sai siis ääneni :D Ja pidän peukkuja, että pääsetGalapagselle !! Hieno paikka - been there, done that  :wink:


Whoaaa... ainakin kaksi ääntä jo kasassa, jos muistan äänestää itseäni. :)

14
Olettekos kuulleet... / Vuoden traveller-kilpailu
« : 08.01.2007, 13:20:09 »
Lainaus käyttäjältä: "maanma"
Ketkäs noista häärää foorumilla?


Oon joskus häärännyt. :roll:

15
Eurooppa / Praha vai Amsterdam?
« : 29.06.2006, 09:53:36 »
Mun pitäis varmaan jotain eroa saada näiden välille, kun olen kummassakin käynyt 4-5 kertaa... eli kummatkin siis erittäin suositeltavia paikkoja. :D

Kummassakin kaupungissa on vanha, hyvin säilynyt kävelykeskusta, mikä tekee niistä todella viihtyisiä. Toisaalta kummassakin paikassa samat seudut kuhisevat turisteja, mikä ei välttämättä ole hyvä asia. Ainakin se nostaa hintoja... Eli ruokapaikat, pubit sun muut kannattaa etsiä vähän hiljaisemmilta kaduilta. :roll:

Näistä kahdesta on kyllä tosi paha sanoa kumpi olisi parempi... Amsterdam kanavineen on kyllä enemmän "ainutlaatuinen", toisaalta Prahassa keskimäärin halvempi hintataso takaa samalla rahalla enemmän hauskaa. Sinänsä kummassakin paikassa kyllä riittää viikoksi nähtävää, tekemistä ja viihdettä...

Itse varmaan viikon matkalle lähtisin Prahaan (jos näistä kahdesta pitäisi valita), mutta varmaan lähinnä just tuon budjettiasian takia. Jos elää muutaman päivän vähän säästeliäämmin ja panostaa pariin kolmeen päivään, niin sitten ehkä Amsterdam. :) Pelkälle viikonloppumatkalle lähtisin siis Amsterdamiin. :D

16
Aasia / Re: Varoitus Indonesian matkaajille
« : 19.05.2006, 19:32:06 »
Lainaus käyttäjältä: "fishbone"
indonesiassa poliisi ja armeija ovatkin tästä syystä maan suurimmat rikolliset.


Jos hullu liikenne jätetään pois laskuista, niin oikeastaan ainoa kerta kun koin oloni Indonesiassa uhkaavaksi, oli silloin kun odottelimme keskellä yötä bussia kaupungin laidalla... ensin paikalle tulee yksi poliisi... hetki radiolla lähetetyn viestin jälkeen paikalle kaartaa prätkillä yhä lisää poliiseita, ehkäpä 7-8. Hetken paikalla pälyiltyään ryhmän johtaja vie minut pysäkillä olevaan kioskiin "keskustelemaan". Loput jäävät kaverini luokse. Tässä vaiheessa olen 99% varma, että nyt pitää valkonaamojen maksaa jotain... Ja kissan viikset, oltiin ilmeisesti niin köyhän tai ressukan näkösiä, että poliisipomo tarjosi kahvit. Sitten ne pelaili vieressä dominoa muutaman tunnin ja ilmeisesti vartioi meitä. :D

17
Eurooppa / Lviv-Krakova
« : 19.05.2006, 19:15:52 »
Kyllä Lvivistä ainakin vuosi sitten pääsi junalla Krakovaan, tosin päiväjunalla... :wink: Ensimmäisen luokan paikka omassa hytissä about 30 egeä...

En mäkään mitään kyttäystä havainnut. Venäjän taidosta on apua, myös niitä junalippuja ostaessa. Tai sitten kannattaa varata kynää ja paperia. :) Hieno kaupunki se Lviv, nyt kannattaa käydä kun turistilaumat eivät vielä ole ehtineet Krakovan itäpuolelle... :roll:

18
Eurooppa / Arktis
« : 19.05.2006, 19:10:13 »
Kävin Huippuvuorilla viime kesänä, viikon verran hengailin Longyearbyenissa ja lähistöllä. Tosin yhtenä päivänä kävin vähän kauempana pohjoisessa Pyramidenin hylätyssä kaupungissa.

Elokuun puolivälissä oli lämpötilat silloin about +5 kellon ympäri. Täältä voi katsella millaista säätä siellä on viime vuosina ollut...

En usko että vaatetuksen värillä mitään väliä on(?). Luulisin että punainen olisi maastossa jopa suositeltava -> näkyy kauas. Ja maastossa pitää aina olla kivääri mukana. Mutta jos olette jollain opastetulla reissulla ja suurimman osan laivassa, niin eipä nuo teitä koske...

Hienoa maisemia odotettavissa, vähän sellaista mitä esim. Pohjois-Norjassa. Mutta lisäksi jäätiköitä. :roll: [/url]

19
Liekö tämäkin suomalaisten huonoa itsetuntoa, että taas päivitellään miten suomalaiset örveltää ulkomailla... Eiköhän siellä muutkin käy örveltämässä, ihan ilman kiekkokisojakin (Ryanairilla, Easyjetillä...). Ja Suomi-kuvako tästä jotenkin menisi pilalle? Eiköhän täällä käyneet turistit ainakin viikonloppuiltaisin jo ole nähneet, mistä puusta tämä kansa on veistetty... :roll:

Itsekin kerran puhtaan "örvellysreissun" tein Prahaan, ja hauskaa oli. :D Nähtävyydet oli katsottu jo edellisisllä kerroilla...

20
Aasia / Ko Phanganin Full Moon bileet
« : 20.04.2006, 21:48:50 »
Itse olin viime helmikuussa... bucketteja tuli vedettyä itsekin sen verran, että muistikuvat on käytännössä vain muutaman valokuvan varassa.  :D Niiden perusteella hauskaa oli - tosin kännissä mulla on yleesä aina, joten se full moon partyn tuoma lisäarvo hauskuuteen jäi epäselväksi... :roll:

No mitäs muuten... pitkä ranta, paljon baareja, paljon ihmisiä. Ei mitään "keskitettyä" toimintaa, vaan jokainen baari soittaa omaa musaansa (konemusa tuntui olevan suosittua) ja yrittää jollain tulen heittelijöillä (joilla illasta toiseen sama ohjelma) houkutella väkeä juuri omaan baariinsa. En mä nyt oikein tiedä voiko niitä bileitä erityisemmin suositella, en mä ainakaan oikein saanut mitään erityisiä "full moon kicksejä". Samanlaista meininkiä se oli rannalla muinakin iltoina, vähän pienemmässä mittakaavassa. Tämä nyt siis tosiaan sillä varauksella, että yön tapahtumat on lähinnä mustaa aukkoa... Auringonnousun tosin muistan, ja se oli ihan hieno fiilis. Aurinko nousee ja ranta edelleen täynnä tanssivaa väkeä, tai oli siellä ainakin muutama tanssiva joukossa... :) Kokonaisuutena kuitenkin iso pettymys, en menisi itse toista kertaa. Jotenkin sekava härdelli. Mutta jos haluaa nimenomaan bilettää isossa väkimassassa, niin sitä siellä ainakin saa... :roll:

Jos saan suositella parempia bileitä, niin esim. Phi Phillä (ainakin ennen tsunamia) Hippies Bar järjesti pienimuotoiset, jopa lämminhenkiset half moon partyt. Väkeä oli tarpeeksi, muttei liikaa. Paikalle oli tuotu Japanista esim. taikuri, jonka ympärille bileväki asettui puolikuun muotoon temppuja katsomaan... tietenkin oli pakolliset tulishowtkin sun muut, ja loppuillasta sitten tanssittiin... :D

Huumeista...*klips* poistettu by Alppis

Sivuja: [1] 2 3 ... 31