Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - 4rska

Sivuja: [1] 2 3 ... 16
1
Yleinen / Vs: Matkailusi Suomessa -kysely! 10 kysymystä
« : 16.01.2017, 14:09:09 »
Olisi myös ihan kiva jos taustoittaisit kyselyä jotenkin. Onko siis kyse jonkun kurssin harjoitustyöstä, opinnäytteestä, tilaustyöstä vai ihan harrastuksen vuoksiko vain kyselet?

Hyvä pointti! ja modattu kyssäriin :)

2
Yleinen / Matkailusi Suomessa -kysely! 10 kysymystä
« : 16.01.2017, 13:40:35 »
Heippa!

Olisi kiva jos voisitte vastailla kymmeneen kotimaan matkailuun liittyvään kysymykseen. Kiitos jo etukäteen! Ja kysely on juurikin tutkimuskyselyä että mitenkä Suomen isommissa kaupungeissa esimerkiksi hostellit ja hotellit nykyää menestyy. Ja ihan itse kyselen, josko vaikka jotain matkailualan yrittämistä Suomessa voisi harkita! :)

https://fi.surveymonkey.com/r/VN72KPT

4
Osaisko joku sanoo voiko Indonesian viisumin maksaa Balin/Denpasarin kentällä Euroilla tai luottokortilla?

ei. käteinen ainoastaan. dollarit, rupiat tai nykyää kai jopa eurot.

5
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 02.01.2012, 11:55:49 »
Löytyykö Medanista paikkaa josta saisi ostettua jonkinnäkösiä snorklaus välineitä? En itse ainakaan nopealla googlettamisella löytänyt.
Medanissa on ihan vierekkäin kaksi todella isoa ostoskeskusta jossa toisessa on urheiluvälinekauppoja useampiakin. veikkaisin että paikallisesta intersportista vois löytyä :) hitto ku en vaa muista ostoskeskusten nimeä. toinen on hotellin yhteydessä ja toinen(parempi) on n.500m päässä.

6
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 28.12.2011, 15:09:32 »
Nyt justiin ollaan Sanurissa Balilla.Aikaisemmin ollaan täällä käyty 3v sitten.Ei todellakaan kannata mennä Kutalle asumaan jos haluaa yhtään rentoutua. Ollaan täällä nyt 5viikon reissusta vaan 4 yötä koska tiedettiin ennestään tämä hässäkkä.Ottakaa majoitus vaikka Sanurista ennemmin.

käykää sanurissa moikkaas Linga Longa baarissa Rolasia ja Anaa. varmasti tarjoovat hauskan batak-tyylisen illan! ja terveiset tietty Arskalta :)

7
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 21.12.2011, 21:48:04 »
tampere

8
liian kauan!

9
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 24.11.2011, 22:17:33 »
Lainaus
Osaako kukaan suositella muita lentoyhtiötä Indonesian sisällä lentämiseen. Meillekin kun Garudaa jo tarjottiin, niillä tosin tarjous nyt päällä.

Paikalliset suosittelivat vain ja ainoastaan Lion Airia. Muut lentävät vähän miten sattuu. Lionin koneet vaikuttivat myös uusimmilta ja parhaiten hoidetuilta, muiden kalusto oli todella vanhahtava. Lentoja sai ostettua paikan päältä, ja itseasiassa niin kannatti melkein tehdäkin ihan vaan koska lentoyhtiöiden peruutukset ovat kuulemma hyvinkin tavallisia. Vain jos lennät pahimpana lomakautena, saattaa kannattaa ottaa lennot etukäteen.

Garuda on indonesian parhain ja laadukkain lentoyhtiö. Ehottomasti todella laadukasta kalustoa verrattuna vielä jopa Lion Airiin/Merpatiin jne...

10
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 23.11.2011, 16:58:46 »
Suuntaan Medanista Toba järvelle muutamaksi kuukaudeksi. Minkälainen pankkiautomaatti tilanne siellä on?

Maattitilanne on se että vikasta kylästä ennen Tobajärveä elikkä Parapatissa(josta lähtee lautta saarelle) on yksi maatti, josta saa rahaa vähän ja vaihtelevasti. Maanantaina saattaa olla että saat 3miljoonaa(n.300e) ja tiistaina voi olla että et saa mitään. Saarella on maatti, mutta siinä ei toiminu suomalaiset kortit eikä myöskään luottokortit. Myöskään useiden ulkomaalaisten kortit eivät toimineet. Rahaa ei toballa juurikaan tarvitte muuta kun sinä päivänä kun on lähössä pois ja maksaa laskunsa sitte pois kerrasta. Eli Suosittelen ottaa aluks rahaa messiin esim. medanista ku meet toballe ja sit tekee jonain päivänä muutaman tunnin reissun esim. Tuktuk-Parapat-Tuktuk lautalla ja sitte satamasta taksi alle ja maatille. Lautta maksaa sen muistaakseni 21 000idr ja taksimatka satama-maatti-satama about 10 000idr. aikaa koko reissuun menee jotain 2-4h riippuen kuinka onnistut saamaan lautan. Toballe ehottomasti varattava mukaan PIKKURAHAA!!!!! 100 000idr setelillä on suht hankala ostaa mitää pientä....eli niitä kaikkein pienimpiä seteleitä mukaan PALJON!!

11
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 19.10.2011, 01:31:04 »
Maaliskuussa oon suuntaamassa Indonesiaan Intiasta ja liput meillä on hommattuna jo Delhi -> Kuala Lumpur. KL:stä ajattelimme suunnata Indonesiaan lautalla, Medanin alueelle.

Langkawi Ferry nimisen firman lautta on kuulemma peruttu, tiedättekö mitään muuta lauttaa jolla pääsee tuon pätkän vedettyä vai pitääkö lentää?

penangin tai langkawin saarelta ei mene enää yhtäkää botskia indoihin.  ne lopetettiin kahesta syystä: täysin kannattamatonta ja liian karmean merenkäynnin takia. lentokone siis alle. kuala lumpurista lento kestää sen 40minsaa ja ei maksa juuri mittään.

12
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 27.09.2011, 09:45:17 »
Ohhoh. En usko ennenkuin näen, mutta Lombokin uusi lentokenttä meinaa aueta 1.lokakuuta:

http://www.indonesia.travel/en/news/detail/494/the-new-lombok-international-airport-fully-operational-on-1st-october-2011

ohho! on kyllä pytinki tulossa edelliseen verrattuna, vaikka ei siinäkä mielestäni vikaa ollu. ilmeisesti lombok pyrkii saamaan balimaisen turistimeiningin!

13
Aasia / Vs: Viisumi Indonesiaan
« : 21.09.2011, 19:57:26 »
TERVE. Ehtiikö vielä hommata viisumin jos tuossa viikonloppuna laittasin hakemuksen menemää helsinkiin. Lähtö 16.10. Nii ja tuosta majotushommasta, en oo varannu mitää etukäteen enkä tuu varaamaan. koituuko se kohtalokseni viisumiasiassa?
Ja jos käy niin etten viisumia saa nii tuleeko ongelmia ku meen indoihin ja meno ja paluu lipun väli on 50päivää. Et joutuuko sitä tilaamaan vielä etukäteen jonkun aasiansisäsen lennon mikä käväsee pihalla indoista?
Kiitokset vastanneille.   :o

kyl tuossa ajassa mielestäni kerkee viisumin saamaan. etukäteen viisumia haettaessa toiset osaavat kertoo tarkemmin omia kokemuksiaan. indoon meno ja paluulipun väli voi olla ongelma rajalla kun visa on arrival on sen 30pv, ihan tuurista kiinni kysyvätkö sitä paluuta. ite ehkä ostasin jonku halvan lennon pois, ettei tarvi riskeerata maahanpääsyä ton liputtomuuden takia. kuhan pääsette maaha sisään ni viisumin jatkonha saa sitte melkein mistä räkäsen kokosesta kylästä vaan.

14
Aasia / Vs: Viisumi Indonesiaan
« : 21.09.2011, 14:50:17 »
Jos saapumiskortteihin tai lappuihin on pitänyt majoituksia pistää ja mikäli sitä ei ole ollut varattuna, niin ollaan Lonely Planetista vaan otettu jonku majoituksen nimi ja pistetty paperiin...  :)

Itsekkin vissiin suunnataan Jakartan kautta Manadoon kohtapuoleen. Ilmeisesti Jakartassa pitää ottaa jo VOA, kun on koneen vaihto. Paluuliput pitäis ilmeisesti olla, kyselevätkö kuinka usein nykyisin niitä?

lentää sitten oikeestaa minnekä vaan saarelle indoissa ni poistumislippu maasta pitää olla. aina on ainaki mulla kysytty.

15
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 16.09.2011, 13:11:05 »
täälä osa onki jo huudellu, mutta kyllä se Air on kyseistä kolmesta saaresta ehottomasti se ykkönen!

16
Aasia / Vs: Viisumi Indonesiaan
« : 11.09.2011, 12:24:07 »
Visa on arrival, riittääkö kentällä kun sanon guesthousen nimen, osoitteen ja että viikko varattuna ilman mitään tulostettuja lippulappusia?

saatte lentokonees laput joho täytyy rustata eka asuinkohde. siihe käy vastaukseks, avoimesti mikä vaa. tyyliin vaikka denpasar. eikä tarvi olla tulostettuna mitään

17
Avain-ruokaa, ei aseita

18
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 31.08.2011, 09:13:45 »
Ylihuomenna Bangkok ja sieltä olis tarkotus jatkaa suoraan Gili-saarille. Onko paras keino lentää airasialla Balille ja sieltä sit suoraan eteenpäin?

On, suoraan tai vähemmän suoraan...

Silloin kun elokuussa olen ollut Balilla, niin on ollut lämmintä ja sateetonta. Kuvittelisin että syyskuussa myös. Tsekkaa weatherundergroundin historiatietoja.

sain tästä sellasen käsityksen että tarkotus olis LENTÄÄ Gileille. ei sinne mitää lentokoneita mene! botskilla perille!

19
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 22.08.2011, 23:15:07 »
Moro

Marraskuussa olis tarkotus lähteä siskon kanssa Malesian ja Singaporen kautta Balin suunnille. Nyt kiinnostais, että kulkeeko tuohon aikaan ihan normaalisti veneitä/lauttoja lembonganille, lombokille ja gileille ja onko se merenkäynti kuinka hurjaa? Entä onko majapaikat ja ravintolat auki jotakuinkin normaalista vaikka off-seasonia onkin?

kulkee niin paljon että valinnanvaraa on melkein vaikeuteen asti!

20
Aasia / Vs: Viisumi Indonesiaan
« : 22.08.2011, 11:32:50 »

Koitettu etsiä tietoa miten saataisiin helpoiten 3 pv jatkoa kuukauden viisumiin.Marraskuun lopussa lähdetään
ja reitti Jakarta-Gorontalo-Manado-Surabaya-Lombok-Bali. Mennessä ollaan Jakartassa vaan 2 yötä, ja tuumattiin että
tuossa ajassa luulisi jatkoviisumin ehtivän jos kentällä mennessä teemme hakemuksen...vai saako sen
suoraan mukaan? Myös noilla muilla kentillä pystynee tuollaisen homman hoitamaan?

Suomen suurlähetystön sivut on kohtuu surkeat; Helsingin suurlähetystön sivut Lontoon kielellä, mutta Jakartan suurlähetystön sivut suomenkielellä...sellainen erikoinen homma hakemuksessa että Schengen visan hakupaperit on englanniksi, mutta (ilmeisesti) paperi jolla haetaan matkustusaikaa on Indonesian kielellä..ei ole nähtävästi suomipojat oikein hoitaneet lähetystössä hommiaan.

 Sieltä löytyi myös  hinnasto:
http://www.finland.or.id/public/default.aspx?nodeid=35264&contentlan=1&culture=fi-FI
60e(!) näytti olevan viisumin hinta,  ja näyttäisi olevan halvempaa ottaa 3pv sakot Balilta lähdettäessä?
Ja ohjeet puuttui suurlähetystön sivuilta maksamisen osalta, pitääkö rahaa laittaa hakemuskuoreen vai miten tuo maksetaan jos tuolta päädytään viisumi ottamaan?

monissa keskikokoisissakin kylissä suurimmilla saarilla Indonesiaa on immigrationeita joihin menee passinsa kanssa setvimään asiaa. varmasti saa kuukauden viisumin halvalla jos ei ole kiire passilla takaisin omaan käteen. täytyy muistaa että kyse on indonesiasta ja monet asiat ei ole kiveen hakattu ja lahjomalla pääsee vielä nopeemmin ja joutusasti asioista eteenpäin. itsellä oli passi sumatralla immigrationissa 10minuuttia, tosin kaveri tiskin takana oli tuttu. velotusta kyseisestä kuukauden leimasta tais olla 200 000 rupiaa, saatto olla tuttuhintaa. tästä aikaa alle vuosi. balilla otinkin sitten sakot yhden päivän ylityksestä. jos päätät ottaa sakot, niin varaa paikallista rahaa mieluusti LIIKAA ja ehottomasti mahdollisimman tasaraha. itsellä suurin tappelu tuli siitä että virkailija halusi tasarahan joten luistin muistakseni 50 000r hänen suuntaansa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 16