Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - luzniq

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Hei,

Olen itse muuttamassa pois huoneesta, joka sijaitsee kivassa kimppakämpässä lounais-lontoossa toimivat bussi- ja junayhteydet vieressä. Huone on todella tilava, säilytystilaa löytyy ja kalusteet ovat valmiina. Ikkuna takapihalle päin, eli myös todella mukavan rauhaisaa nukkua. Kämppiksinä kolme yhteiselon mukavuutta kannattavaa naishenkilöä (suomenruotsalainen, espanjalainen ja amerikkalainen), yhteinen lounge jossa kirjoja, dvdtä ja lautapeleja, keittiössä yhteiset keittövarusteet. Erityisen hyväksi tämän kämppätarjouksen tekee lontoon hintatasoon nähden älyttömän edullinen vuokra. Itse olen viihtynyt tässä vuoden ja voin todella suositella, Richmond puisto ja Thames 10min kävelyn päässä, naapurissa huippuja second hand shoppeja ja keskustan humu ei haittaa, mutta sivistyksen pariin ei myöskään kestä kuin puolisen tuntia!

Huone vapautuu 15.8

ps. huone on mennyt, haluaisin poistaa viestin, mutten pysty.
 

2
Eurooppa / Azorit
« : 19.02.2008, 13:09:50 »
Kiitos leego! Ja *snif* emme pääse polskimaan kanssa delfiinein... Mutta maybe next time!  :wink:

3
Eurooppa / Azorit
« : 18.02.2008, 16:41:44 »
Lainaus käyttäjältä: "Wampula"
tarkoitatko linzniq ihan sellaista safaria, jolla pääsisi ihan laitesukeltamaan? Sellaisista en tiedä, mutta ainakin sillä millä itse olin, pääsi sukeltelemaan vapaasti suoraan veneestä. Itseä ei kyllä hirveästi huvittanut siinä vilpoisessa tuulessa (elämysjutuksi kyllä voisin laskea  :) )


Tarkoituksenani oli lähinnä kysellä näistä kahdesta vaihtoehdosta erikseen. Itselläni on ainoa perheestämme OW-sertifikaatti ja siksi tuossa yhdessä vaiheessa innostuin kun keskustelussa kävi ilmi että azoreilla voisi päästä ihan laitesukeltamaankin! Mutta, tärkeintä siis olisi, koko porukan ollessa mukana, tuo kyseisenlainen safari, jolla näkee delfiineitä. Plussaa se, jos pääsee snorklaamaan tai edes uimaan sekaan! (avantouimari-äiti ei saa lupaa kieltäytyä!) Toivon tosiaan, että niitä jo järjestetään, vaikka melko aikainen kevät onkin. Säävarauksellahan se homma toiminee..

Kiitos myös vaellus-vinkeistä! Millaisia karttoja ihmisillä on ollut mukana? Luotetaanko siihen että paikan päältä löytää varmiten parhaat ja luotettavimmat? Entä onko löytänyt Azores- matkaopaskirjaa? Itse melko itsenäiseen matkailuun tottuneena ajattelin juuri jotakin tuollaista omatoimi-aktiviteettia aina kun mahdollista (tyyliin omatoimi vaellus/seikkailu!:D). Auton vuokraamme myös me varmasti, on se vaan vapaampaa niin.

Kuinkas sitten, onko kukaan kartoittanut lähisaaria? Vai luuletteko että seitsemän päivää hujahtaa ohi sen suuremmin lisäaktiviteettia edes kaipaamatta?

4
Eurooppa / Azorit
« : 12.02.2008, 18:06:11 »
Kiitos vinkeistä koskien ruokapaikkoja. Hyvä tietää myös se, että kuitteja kannattaa tarkastella vähän lähemminkin!

Onko kukaan käynyt sellaisella delfiinin-bongaus-retkellä, missä pääsisi ihan mereen asti itsekin? Pitäisi kaikenlaista elämysjuttua kehittää sille viikolle äitykkää varten...

Pakko se on kyllä itsekkäästi selvitellä suklailu-mahdollisuudet sitten paikan päällä myös, kun kerran kuuli nuo teidän kommenttinne... Vaikkei tää nyt niin "mun matka" ookaan tällä kertaa!

Ainiin, kumpi parempi, vaelluskengät vai ihan peruslenkkarit? Tai paremminkin: pärjääkö lenkkareilla? Ilmeisesti siellä voi ihan itsenäisesti hommata kartan ja lähteä luontoon, eli reitit on suht ok merkattu jne.?

5
Eurooppa / Azorit
« : 09.02.2008, 20:45:57 »
Eli fingers crossed sitten vain! :) Nyt näyttää tiedotteet +15:sta, viikon sisällä tuulta, sadetta, aurinkoa, puolipilvistä ja ukkosta. Eipä siis luvassa tylsää ainakaan säiden puolesta! ;)

6
Eurooppa / Azorit
« : 07.02.2008, 12:26:06 »
Jatkanen tähän perään...

Edessä olisi siis matka Azoreille, Ponta Delgadaan. Ajankohta 25.2- 3.3. 2008. Matkan päätarkoituksena on juhlistaa Äippää ja hänen pyöreitä vuosiaan.

Valas/delfiini-retki olisi ainakin suunnitelmissa, kuin myös vaellusta, sekä auton vuokraamista jotta saari aukenee enemmän. Autoa emme etukäteen ole vuokranneet, uskon että sen saa paikanpäältä näin low-seasonilla helposti, kuin myös kaikki järjestetyt retket.  

Itse sukeltajana luin jostain, että sekin olisi tuolla mahdollista, mutta ehkäpä sitten miellyttävämpää joskus kesäkuukausina, kun ei tarvitse laittaa kolmea wetsuittia päällekäin... Onko kukaan sukellellut noissa vesissä?

Mitä muuta aktiviteetteja suosittelisitte? Onko jollakulla vinkkejä koskien hyviä ravintoloita tai söpöjä pieniä kahviloita? Kaikki muukin info on hyvin tervetullutta!

Eniten itseäni arveluttaa tuo ajankohta säiden puolesta... Sillä asenteella mennään, ettei huono sää ole este mukavasta viikosta nauttimiselle, mutta kyllähän se aina vähän harmittaa jos koko ajan palelee tuulessa ja sateessa...

Kiitokset jo etukäteen!

7
Olettekos kuulleet... / kukaan käynyt filippiineillä?
« : 05.02.2008, 10:01:44 »
Tervetuloa aihetta käsittelevään ketjuun osiossa Aasia! : )

8
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 29.01.2008, 23:12:04 »
Pitänee kai vaan luottaa siihen, että lautta olisi myöhässä myös...

Oman kokemukseni mukaan CP:n lennot kyllä lähtivät melko hyvin ajallaan, enemminkin kaikki lautta-yhteydet olivat järestään semmoisen + - puolisen tuntia myöhässä ilmoitetusta lähtöajasta.

Dumaguette ei välttämättä paikkana ole myökään mikään pahin, vaikka siellä sitten joutuisikin yhden yön viettämään. Paljon pikkuisia ravintoloita ja kahviloita ja ilmeisesti myös ihan ok majoitusta. Mutta totta kai se sapettaa, jos Siquijor on se, jolle tahdot koko aikasi antaa!  Toivokaamme siis parasta! :)

9
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 29.01.2008, 14:25:26 »
Nope, itse lentelin ensin Cebu Pacificilla Macaolta Manilaan. Manilan international kentälle saavuttiin siinä 00 keskiyöllä ja juu, vaikka oli yö, niin tulli/immigration-tiskeille oli aika hurjat jonot ja siellä seistiin valehtelematta reilu tunti. Tähän kannattanee siis varautua! Jatkolento kohti Cebu Cityä samalla yhtiöllä oli 05.00 ja meidän piti siis vaihtaa sinne domestic- terminaaliin tässä välissä. Se itse terminaalin vaihto sujui melko kivuttomasti bussilla, joka lähti ihan nappiin siitä ulko-ovien edestä. Matka kesti ehkäpä puolisen tuntia, ei sen kauempaa ainakaan. Kannattaa kuitenkin huomioida, että Cebu Pacificilla on ilmeisesti aivan oma kotimaan-terminaalinsa, josta mielestäni vain he lentävät. Eli kantsii painottaa, jos haluaa juuri sinne. Kotimaan terminaali oli tosi pieni, sen kävelee läpi alle viidessä minuutissa, eli siellä ei ainakaan kävelyyn kulu aikoja! Siellä sitten oli tungosta ja filippiinojen jonotuskulttuuri on tyyliä "tungen tästä kärryilläni" ja jonoja on monta per yksi tiski. Mutta niin, meillä tuo väliaika riitti hyvin kaikesta hidastelusta huolimatta, ja ehdittiin vielä vaihtaa lentokenttäveroa (Filippiineillä kaikkialla, myös laivaterminaaleissa tietty fee) varten pesojakin tiskin aukeamista ensin puolisen tuntia odoteltuamme.    

Sitä mietin, että mahtaako tuo domestic-terminaali, josta me siis lensimme cebu pacificilla, olla sama kuin teidän mainitsemanne kakkos-terminaali?

Itse varaisin sellaisen kaksi tuntia, että pääsee ulos sieltä international-terminaalista. Sitten tunnin pitäisi hyvin riittää (ainakin öiseen aikaan riitti, mutta voi tietty liikenne vaikuttaa päivisin..) siihen, että pääsee Cebu Pacificin tiskille siellä heidän terminaalissaan. Pesojahan kaikilla kunnon matkustajilla on jo valmiina taskussa, joten rahanvaihtoon ei turhaan aikoja kulu.

Ja ihan yleisesti se oli kyllä aina ennustettavissa, että lähes kaikki kullkuneuvojen aikataulut ovat aina myöhässä. Mutta mikäpä paremmin sopisi tällaiselle neiti Myöhäiselle?! :)

10
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 21.01.2008, 23:02:33 »
Juuri Filppareilta palanneena, onnittelut loistavasta kohdevalinnasta! :)

Siquijoriin pääseminen Cebusta saattaa vaatia stopin Dumaguetessa, josta vajaan tunnin lauttamatka itse Siquijorille. Aikataulut muuttuvat melko useahkosti, eikä niitä ole ennakkoon hirmuisesti hyötyä tarkistella. Kannattaa kuitenkin kysäistä Cebu Cityn satamasta sitten paikanpäällä ollessa, josko se suora lautta Siquijorille menisi (kuultiin huhua että sen pitäisi mennä ~kerran päivässä). Mutta kuten sanoin, Dumagueten kauttakaan ei ole ongelmaa mennä! Niin, ja bussilla pääsee Dumagueteen myös, mutta poppislautat ovat sitä aitoa filippiino-menoa! ;) Ainiin, ja kannattaa mainita olevansa opiskelija, jolla ansaitsee 15% alet!

11
Yleinen / Uusivuosi
« : 30.10.2007, 20:31:25 »
Filippiineillä. Ai missä siellä?! Raportoin myöhemmin.  :)

12
Aasia / Filippiinien tilanne?
« : 23.10.2007, 20:14:49 »
Eipäs kestä!

Melko vähän on ollut kyllä keskustelua, mutta sehän on vain hyvä juttu mitä vähemmän porukka käy...! Kaikki kommentit joita mä olen kuullut, on olleet joko tosi positiivisia tai sit tosi negatiivisia. Eli ei jätä kokemusta neutraaliksi ja se on hyvä se! Pitää toivoa että itse osuu niille kivoille paikoille

Ihan totta, että parhaat paikat löytyy ilman opaskirjoja, se tuo vaan sellaista kummalista turvaa olla jotain mihin tarrata jos ei mitään löydä. Viime reissulta tosin moniakin hulluja juttuja aiheesta "LP on must vai onko?"! Esimerkkinä yksi kyseisessä opuksessa mainittu hostelli Indonesiassa, joka oli saanut hyvät arviot. Kun me sitten saavuimme kyseiseen paikkaan yön pimeinä tunteina juuri kaupunkiin saapuneina/väsyneinä/huoneita etukäteen katsastamatta, koimme pienen yllätyksen sisään checkkauduttuamme. Kävi ilmi, että paikka jossa yömme vietimme oli jonkinlainen bordelli tai muu hieman hämäränpuoleinen paikka ja oikea hotelli, se kuuluisassa LP:ssä mainittu, sijaitsikin noin 10m samaa katua eteenpäin!! Ja niin, paikoilla oli täsmälleen sama nimi!   :o  No, oli se meidän "hotelli" ainakin mieleenpainuva kokemus, jolle tuskin LP:n paikka olisi tässä mielessä vetänyt vertojaan!   :roll:

13
Aasia / Filippiinien tilanne?
« : 23.10.2007, 17:42:41 »
Lainaus käyttäjältä: "lewis"
Lainaus käyttäjältä: "luzniq"
:lol:
Noin se taitaa melko usein jo olla, älppäri kun rupeaa löytymään jokaisen reppumatkaajan rinkasta...

Mut niin, nyt siis lennot varattuna ja matka käy kohti Cebua, aikaa siellä semmoinen kymmenisen päivää (onneksi nyt edes näinkin ruhtinaallisesti!). Manila ja muut kaupungit skipataan ihan suosiolla, ei tosiaan se suurin syy matkustaa niille kulmille!paljon maksoi lennot ja mikä yhtiö? ymmärtääkseni olet jossain Aasiassa jo.. itse lähden Thaimaahan  ja mielessä on myös käväistä Filippiineillä jos mahtuu budjettiin...mistä olis halvin lentää Filippiineille ja takaisin. Bangkok? vai jokin muu kaupunki sielläpäin?Ei, en vielä aasiassa (oisinpa!), vaan tiukasti kotimaan kamaralla! Eli lentsikkayhtiönä tulee olemaan Oasis-Hongkong Honkkariin asti. Sitten juurikin tuo mainittu CebuPacific välillä Macau-Manila-Cebu-Singapore. Sit Tiger Sporesta takas Macauhun. Koko toi aasiarundi tuli maksamaan tarkalleen 207€. Kokemusta ei CebuPacificista ole aiempaa, mutta eiköhän ne ole samaa luokkaa kuin muutkin halpalentoyhtiöt siellä suunnalla (tiger, airasia..), eli ei valittamista.  

Mutta niin, thaikuista pääsee air asialla singaporeen (~50€) ja sieltä cebuPacificilla filippiineille (~65€). Mutta on varmasti helpompiakin keinoja, jos ei singis kuulu matkareitin varrelle noin muuten!

Hmm....minkähän karttaa ja muuta infoa sisältävän opuksen sitä sitten hankkisi matkaan mukaan...LonelyPlanet hävisikin jo viime reissulla jonnekin Phom Phenin kaduille, joten -damn- en pääse sitä viidakkoihin viskaamaan!  :wink:

14
Aasia / Filippiinien tilanne?
« : 23.10.2007, 11:44:05 »
:lol:
Noin se taitaa melko usein jo olla, älppäri kun rupeaa löytymään jokaisen reppumatkaajan rinkasta...

Mut niin, nyt siis lennot varattuna ja matka käy kohti Cebua, aikaa siellä semmoinen kymmenisen päivää (onneksi nyt edes näinkin ruhtinaallisesti!). Manila ja muut kaupungit skipataan ihan suosiolla, ei tosiaan se suurin syy matkustaa niille kulmille!

Kommenttia säistä tuossa uudenvuoden- tammikuun alkupuolella? Mihin suuntiin kantsis Cebusta lähteä, jos nyt uskaltaa täällä edes kysellä tuollaisen tarkkaan varjellun inside-tiedon perään...  :wink:  Suunnitelmissa siis kirkkaat vedet, sukellusta (yey) ja leppoisaa rantailua ja fiilistelyä. Ei niinkään siis välttämättä mitään hirmuisia bilekohteita etsinnässä. Kokemuksia sukellusfirmoista/ laitteiden ja muun palvelun tasosta ylipäänsä filippiineillä tai juurikin Cebun alueella?

Kaikki muutkin vinkit tervetulleita, matkaa odotellessa....

15
Aasia / filippiinit-baguio helpoin/halvin, kokemuksia?
« : 18.10.2007, 21:14:53 »
Aa, selvä, hyvä tietää! :) Enää ei tosin ehdi hyödyntää, lennot jo varattu cebu pacificilla. Kiva silti että kommentit kyseisestä lentoyhtiöstä hyviä, itsellä ei aiempaa kokemusta heistä.

Mitään hyviä vinkkejä koskien filippiinejä? Millaiset ilmat oli silloin vuosi sitten joulukuussa? Osaatko kertoa Cebu- areasta enemmän?

Meillä ois ruhtinaalliset kaksi viikkoa edessä filippiinolassa, kohteena juuri cebu (manilan kautta). Toiveena mukavat ilmat (ei hirmuista sadetta! ;), sukellusta ja leppoisaa menoa. Jäi viime kerralla kokematta, kun vaalien aikaan vaikutti hiukkasen levottomalta se meno, nii pudotettiin sitten koko maa sen kertaisesta matkasuunnitelmasta.

Kaikki vinkit tervetulleita!!

16
Lentomatkustus / halpalentoyhtiöt maailmalla
« : 28.08.2007, 21:56:15 »
Entäs New Zealand ja mahdolliset halpis-yhtiöt? Maasta muualle lentelevät! Any ideas?

17
Aasia / filippiinit-baguio helpoin/halvin, kokemuksia?
« : 23.08.2007, 19:12:58 »
Onko tiger alkanut lentämään filippiineille?

18
Tyhmät kysymykset / Ryanair ja Osuuspankin Visa electron
« : 23.07.2007, 13:38:02 »
Osaako joku kertoa, mikä mättää? Tiedän juu, ettei OP:n VE kelpaa, mutta eipä näemmä kunnon VISAkaan (myös OP), kun useamman kerran jo kokeilleena vastaukseksi varausta vahvistaessani saan vain tämän:

YOUR PAYMENT HAS DECLINED

Please note, as your payment was not successfully authorised your Reservation has NOT been completed. Please go back to the previous page to ensure that the information you entered was correct. Alternatively, please try another card Thank you

Solo Card Users

Due to system restrictions Ryanair are currently unable to accept all Solo cards as payment.
If your Solo card is not authorised please use an alternative form of payment.


Mikähän ihmeen Solo-kortti? Hmp, harmittaa jos hinta pompsahtaa kun minä vain kerta toisensa jälkeen napsuttelen varausta, saaden tämän vastauksen...  :?

19
Terveys ja turvallisuus / lariam/doksisykliini...?
« : 20.07.2007, 12:42:15 »
Itse k-aasiassa kierrellessä (lähinnä tärkeintä oli syödä Laossa ja Cambodiassa) söimme Doksicyclinia noissa kahdessa maassa. Borneon viidakoissa meillä oli vielä  Malaronea, mutta se olisi käynyt hieman turhan kalliiksi. Malarone mielestäni se paras vaihtoehto (itsekkäästi ajatellen), eikä sen käytöstä aiheutunut minkäänlaisia haittoja. Lariamia en halunnut edes kokeilla, vaikkakin se ilmeisesti joillekin sopii ihan täysin. Doksicyclinistä minulle tuli tuota ikävää aurinkoherkkyyttä, ei kiva kun jo pienestä hetkestä auringossa ihoa alkaa kipottamaan. Muita haittoja ei ollut. Sitä ne siellä paikanpäällä suosittelee, kuultiin paljon kommenttia aiheesta "länsimaiset reissaajat tulee tänne meille ja käyttää ehkäisyyn lääkkeitä joita meillä käytetään vain hoitoon (malarone) ja sitten hyttyset alkavat tulla immuuneiksi". Ei hyvä.

Doksicycliinia saimme Chiang Maista ja 2kk satsi maksoi ehkäpä 17€?! Mukana oli sitten muutama malarone, joita olisimme käyttäneet jos olisi tullut oireita jossain laosin peräkylässä.

20
Aasia / Filippiinien tilanne?
« : 27.06.2007, 17:31:37 »
hmp, talla kertaa jai filippiinit valista, ja kylla vahan harmittaa. eipa auta kuin suunnitella se ensi reissun ykkoskohteeksi sukelluksineen, ja paiskoa taas urakalla toita, se motivaattorina! kiits kuitenkin kommenteista!

Sivuja: [1] 2 3 ... 5