Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Szarny

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Etelä-Amerikka / Bolivian viisumin pidennys
« : 30.01.2019, 20:45:10 »
Moi!

Nyt tarviis nopeita neuvoja miten hoitaa järkevimmin ja nopeimmin viisumin pidennys tai visa run Boliviaan Uyunista käsin.

Eli mitkä ovat lähimmät immigration officet jos La Pazia ei oteta mukaan. Onko pakko mennä Sucreen asti tämän takia?
Vai kannattaako vetää visa run joko Chileen tai Argentiinaan ja miten tämä käytännössä toimii? Täytyykö viettää x määrä aikaa Bolivian ulkopuolella vai voiko vetää suoran U-käännöksen rajalla?
Ja sitten on tietysti vielä viimeinen vaihtoehto eli viisumitta maassa heiluminen seuraavat kolme viikkoa. Paljonko tässä mahtaa olla päivittäinen sakko ja miten kusessa olen myöhemmin Brasilian maarajalla vanhentuneen viisumin kanssa?

Kiitos vastauksista etukäteen reissuruunat! :)

2
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Honduras
« : 14.05.2018, 03:52:47 »
Moikka!
Olen tällä hetkellä Rio Dulcessa Guatemalan puolella joten parin päivän päästä pitäisi rajan yli kiskaista Puerto Cortesiin jne. Onko täällä kukaan vetänyt kyseisen rajapisteen yli? Ilmeisesti vääjäämättä joutuu menemään San Pedro Sulan läpi kun tuo Karibian rannikko kiinnostaa. Viimeisin viesti täällä kahden vuoden takaa niin kiinnostaa myös että onko turvallisuus tilanne edelleen sama vai kenties tässä ajassa liikkunut johonkin suuntaan? Kaikki info tervetullutta!

3
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 02.01.2018, 17:02:44 »
Kysymys Kuuban turistikortista! Kun kyseisen läpyskän lähtee hakemaan Kuuban lähetystöstä Helsingissä niin täytyykö esittää myös maastapoistumislippu? Itselläni on tällä hetkellä vain menolippu Kuubaan ja tarkoitus jatkaa matkaa Mexicoon kolmen viikon jälkeen. Eli täytyykö minun buukata toi Mexicon lento ennenkuin lähden turistikorttia hakemaan? Kiitos etukäteen jos joltain päivitettyä tietoa löytyy :)

4
Intia / Vs: Kerala, varsinkin Kochi ja Thekkady/Periyar
« : 19.10.2017, 20:50:45 »
Heippa!

Olen menossa Keralaan pariksi viikoksi Joulukuussa ja kelannut tässä jotain järkevää reittiä.
Lennot saapuu Kochiin Kathmandusta ja kela oli että lennot takasin himaan sitten Thiruvananthapuramista.
Eli pohjosesta etelään käypi tie.
Jotain suositeltavia beachejä ja muita mestoja tolla välillä jos on jollain suositella.
Mitkään överi turistisoituneet rantaspotit ei välttämättä kiinnosta paljoa.
En löytänyt mitään järkevää lankaa/keskustelua asiasta ja täälläkin viimeisimmät kommat parin vuoden takaa.

Kiitos jo etukäteen

5
Aasia / Vs: Sri Lanka
« : 19.03.2016, 07:05:17 »
Moikka!
Lueskelin ummet ja lammet näitä juttuja ja päällimmäisinä silmiin pisti tuo vaikeus kapsäkkien roudaamiseen julkisilla sekä maan helvetillinen kalleus.
Itse reissaan aina rinkan ja kitaran kanssa. Eli onko täysin järjen vastainen missio roudata rinkkaa ja skeba keissiä julkisilla? Mitään jeeppejä ja kuskeja en viitsisi ruveta hoitamaan kun taitaa tulla yksin menevälle aika tyyriiksi.
Safka ja julkiset ovat ilmeisesti halpaa lystiä mutta majoitus kallista. Tarkoittaako kallis siis 10€/yö vai 50€/yö halvimmissa mahdollisissa rotan koloissa? Minulle ei ole niin väliksi millaiselle pehmusteelle itseni yöksi oijon.
Huhtikuun alussa olisi tarkoitus mestoille rynnistää noin kuukaudeksi.
Kiitos etukäteen vastauksista :)

6
Matkaseuraa / Vs: Indonesia syksyllä 2013 !
« : 12.09.2013, 15:43:50 »
Mo! Onks täällä ketään heilumassa Balilla/ympäristössä tästä syyskuun puolvälistä tonne lokakuun loppuun. Ite saavun apajille tossa 19.9. ja siitä lokakuun lopussa Bangkok jne. Reissu tulee kestää n. 8-10kk. Itellä tää olis eka visiitti Indoihin. Aikasempaa reissukokemusta löytyy kyllä mm. 4 kertaa länsi afrikasta, kerran Intiasta ja sit kolme kertaa toi thaikku-lao-'cam-nam akseli. Yksin oon lähdössä nii ois nasta pistää littiin noita kämppäkuluja jne. Ja jos nyt tällä mitään merkitystä on niin oon 20v jäbä pk-seudulta. Aamen.

7
Aasia / Vs: Don det!
« : 22.11.2012, 21:59:56 »
Onko kellään muuten kokemusta tuosta Don Khong saaresta? Ilmeisesti Si phan donin suurin saari?

8
...ja Laos ei ole merenrannalla joten siellä ei ole mitään kovin kummoisisa rantoja. Suosittelisin keskittymään todellakin vain yhteen maahan ja melkeinpä yhteen tai kahteen spottiin jos on noin niukasti aikaa reissata. Transportaatio on nimittäin noilla tienoilla suht hidasta. Mene Kambodzaan tai Thaimaahan jos rannalle haluat.

9
SEA:ta pari kertaa kiertäneenä voisi sanoa että 2kk reissulle valitkaa noista kaksi maata, kummassakin maassa kuukausi. Esim. Thaimaa ja Laos on hyvät vaihtoehdot. Laosissa on mahtavia kohteita esim Luan Phrabang mikäli temppeleistä yms diggailee ja tietysti kaikkien rakastama Si Phan Don saarirykelmä keskellä Mekong jokea. Thaimaassa kannattaa ehdottomasti lähteä pyörimään pohjoiseen päin vähän kauemmaksi "sivistyksen" keskeltä. Suunnitella ei tosiaan ainakaan ihan hirveästi kannata, mutta reitti kannattaa kuitenkin suunnitella niin että ei tule reitillä tehtyä turhia lenkkejä ristiin rastiin. Ja Lonely Planeteista nyt saa jotakin osviittaa mitä missäkin on. Rokotuksista sen verran että twinrix on suositeltava mutta sehän teillä jo ilmeisesti on, muita rokotuksia ei tarvitse. Itse olen kuitenkin malaria lääkkeitä joka reissulla popsinut varmuuden vuoksi :)

10
Aasia / Vs: Don det!
« : 16.10.2012, 14:18:04 »
Naapuri saarille kyllä bykkaillaan jatkuvasti hiljalleen uusia bungalowi mestoja...Onneksi saaria siellä ainakin riittää jos alkaa joku saari (kuten Don Det) olemaan liian populoitunut  :D

11
Aasia / Vs: Don det!
« : 16.10.2012, 09:35:46 »
Kannattaa käydä tsekkaamassa Don Detin naapuri saaria. Niillä vähemmän jengiä ja majoituskin saattaa olla hitusen verran halvempaa. Itse olin pari vuotta sitten Don Detin naapuri saarella Don Khonilla josta itse asiassa menee silta Don Detille.

12
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi
« : 17.09.2012, 13:07:52 »
Junayhteydet Kambodzassa vaikuttavat artikkelista päätellen jotakuinkin yhtä laadukkailta ja luotettavilta kuin kotoinen VR  ;D

13
Aasia / Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« : 17.09.2012, 13:03:41 »
Toi onki muuten aika hyvä sivu! Ei tarvii enää täällä kysellä jatkuvasti paikallista hintatasoa ku on reissuun lähdössä...säästää siis omia ja muiden hermoja palstoilla :)

14
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi
« : 17.09.2012, 10:00:29 »
Laosin puolelle ei käsittääkseni pääse junalla kun ko. maassa on joku 50 metriä junaraidetta :D mutta pääseekö Kambodzaan junalla esim. suoraan Bangkokista? Jos tällä siis välttyisi viisumin hommaamiselta kun Malesiaan päin en ole suuntaamassa.

15
Tyhmät kysymykset / Vs: (Kaakkois-)Aasian käärmeet
« : 17.09.2012, 09:51:01 »
Varmastihan miinoja kyseisessä maaperässä on vielä pilvinpimein että ei sen puoleen. Epäilen että paikalliset kyllä tietävät suht tarkasti mistä puhuvat :D

16
Kiitos kaunis hyvistä vinkeistä :)

17
Tyhmät kysymykset / Vs: (Kaakkois-)Aasian käärmeet
« : 12.09.2012, 09:30:19 »
Mutta eikös miina-alueet oo ainakin suurelta osin merkattu suht tarkasti "UXO" alueiksi juuri sitä varten että kaikki hömelö falangit eivät sinne eksyisi?

18
Joo toi melonta pussi vois olla ihan hyvä hankinta tän talven reissulle :)

19
Tyhmät kysymykset / Vs: (Kaakkois-)Aasian käärmeet
« : 11.09.2012, 20:26:16 »
Laji ei ole agressiivinen eivätkä käärmeet huolehdi poikasistaan. Noita saa jonkin verran lääppiä ennen kuin puolustautuvat.
[/quote]

:D Jaha...tulipa taas sitten puhuttua puutaheinää. Käsittääkseni se kyllä ainakin helvetin myrkyllinen oli. Sellanen joku metrin mittanen vihree kärmes.

20
Ajattelin avata ketjun kiinnostuneena jengin parhaista, hauskimmista ja koskettavimmista taide pläjäyksistä reissussa. Itselläni hauskimmat keikka kokemukset reissussa löytyy varmaankin Afrikasta hillittömistä dancehall bileistä ja keikoilta (esim. Admiral Tibet Senegalissa) joissa jengi krebaa kympillä ja savuverho on veitsellä leikattava ;D

Sivuja: [1] 2 3 ... 5